Jump to content
Dogomania

Lemon - pies bez wad, wyrwany zza schroniskowych krat :) Lemonek, kochany psiak prosi o częste odwiedziny, bo kocha Ludzi.

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, Gabi79 napisał:

Jasne, poczekam na wątek i bazarek jutro wystartuje.

Patrzę na to biedactwo i się zastanawiam, czy przypadkiem nie ma lamblii.

Gacuś z Miedar też był takim szkielecikiem i niestety miał lamblie

Bardzo dziękuję Gabrysiu. Pani Kasia powiedziała, że nie sprawdzała, żeby psiaczka bardziej nie stresować, ale jeden guzek wygląda brzydko  :(

Dobrze, że przypominasz, będzie sprawdzony pod kątem lamblii.

Posted
6 minut temu, Gabi79 napisał:

A Lemonek jest po prostu THE BEST

A zwłaszcza jego uszka  :)  Ale Bilbo jest za to słodki i no wiesz...  orzeszki  :)

• Like 1
Posted
9 minut temu, limonka80 napisał:

Jak dobrze, że są już poza schronem. Lemon wygląda na rezolutnego psiaka, ale Bilbo biedniutki taki...

Ode mnie dostanie 50zł na dobry początek.

Serdecznie dziękuję limonko   1482791538_dzikujzserca.gif.24bfc85809f4e04b006b441a0d6779c0.gif   i bardzo proszę bądź z nami  :)

Też wydaje mi się, że Lemonek jest rezolutnym psem i w mik zrozumie, nie nie ma się czego bać, że teraz może czerpać z życia wszystkimi czterema łapkami i szybko będzie nadawał się do adopcji, a my będziemy mogli skupić się na  ratowaniu Bilbo.

Posted
7 minut temu, elik napisał:

A zwłaszcza jego uszka  :)  Ale Bilbo jest za to słodki i no wiesz...  orzeszki  :)

No pewnie, oboje są cudowni, takie słodkie poczciwinki do zacałowania

Posted
3 minuty temu, Gabi79 napisał:

Eluniu, nie masz pojęcia, jak bardzo się cieszę, że psiaki już u P. Kasi

A wiesz Gabrysiu, jak ja się cieszę, że wygrało serce?   Była bezlitosna, straszna walka serce z rozumem.   Wiesz ile mam chorych staruszków pod opieką?  No lepiej nie powiem, bo pomyślisz, że rozum całkiem odmówił mi posłuszeństwa, że jeszcze te dwa psiaki przygarnęłam  :)  Ale na dogo różne, nieprawdopodobne rzeczy się zdarzają  :)

• Like 2
Posted
4 minuty temu, Gabi79 napisał:

No pewnie, oboje są cudowni, takie słodkie poczciwinki do zacałowania

Masz rację, do zacałowania  :)  Szkoda, że ich "opiekunowie" tego nie widzieli  :(

Posted

Ja też melduję się na wątku Bilbo. Odnoszę wrażenie, że może nie jest tak źle z jego psychiką, bo całkiem dobrze odnalazł się w nowym miejscu. Obym miała rację. Czekam też na wątek maluszka. Chętnie pomogę w ogłoszeniach a w poniedziałek postaram się już wysłać paczuszkę z fantami na bazarek dla obu psiaczkow.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Havanka napisał:

Ja też melduję się na wątku Bilbo. Odnoszę wrażenie, że może nie jest tak źle z jego psychiką, bo całkiem dobrze odnalazł się w nowym miejscu. Obym miała rację. Czekam też na wątek maluszka. Chętnie pomogę w ogłoszeniach a w poniedziałek postaram się już wysłać paczuszkę z fantami na bazarek dla obu psiaczkow.

Witaj Eluniu na wątku Lemonka  :)   Bilbo, to właśnie ta kruszynka, której dopiero założę wątek. Ciągle czegoś nie mogę zrobić, bo czasu dziwnie mało ma moja doba  :)

Fanty bardzo się przydadzą  :)  Co prawda mam w domu nadmiar fantów, ale sporo takich, które już kilka bazarków zaliczyły i nie znalazły nabywców.  Bilbo będzie potrzebował kasy na opiekę weterynaryjną. Widać, że maluszek źle się czuje  :( Na szczęście Pani Kasia zgodziła się przyjąć go tylko za karmę i weta.

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Witaj Eluniu na wątku Lemonka  :)   Bilbo, to właśnie ta kruszynka, której dopiero założę wątek. Ciągle czegoś nie mogę zrobić, bo czasu dziwnie mało ma moja doba  :)

Fanty bardzo się przydadzą  :)  Co prawda mam w domu nadmiar fantów, ale sporo takich, które już kilka bazarków zaliczyły i nie znalazły nabywców.  Bilbo będzie potrzebował kasy na opiekę weterynaryjną. Widać, że maluszek źle się czuje  :( Na szczęście Pani Kasia zgodziła się przyjąć go tylko za karmę i weta.

No i już na początku pomyliłam imiona. Poprawie się. Cieszę się, że P. Kasia zgodziła się przyjąć Bilbo za karmę i weta. Mam nadzieję, że wspólnie uda się nam odmienić życie tych psiaczkow.

Posted
11 minut temu, Havanka napisał:

No i już na początku pomyliłam imiona. Poprawie się. Cieszę się, że P. Kasia zgodziła się przyjąć Bilbo za karmę i weta. Mam nadzieję, że wspólnie uda się nam odmienić życie tych psiaczkow.

To może być dobry znak dla chłopaczków  :) 
Nie może być inaczej, już odmieniliśmy  :)  Nie marzną w schronie w zewnętrznych boksach, tylko śpią w ciepełku na miękkich posłaniach, po dobrej kolacji. Już jest duża zmiana na plus  :)  Lżej mi na serduchu, gdy o tym pomyślę.
Na resztę przyjdzie kolej  :)

• Like 1
Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

Cudny psiak i w moim ulubionym rudym kolorze; przycupnę i pomyślę, jak pomóc

Witam serdecznie Martusi, bardzo mi miło, że wpadłaś do nas  :)  Z góry dziękuję w imieniu psiaczków. Wiem, że Ty jak pomyślisz, tak zrobisz  :)  Dzięki  

Posted
17 godzin temu, ewu napisał:

Patrzę na Lemonka i oczom własnym nie wierzę. Siedzi na kanapie, uszka do góry, cudnie:)

Pani Kasia mówi, że to nie ten sam pies. W schronisku nie dał podejść do siebie, uciekał do budy, a teraz całkiem odważny się zrobił. Sam do Niej przychodzi, czeka na głaski  :)
Ale z Bilbo niedobrze  :( Pani Kasia była dzisiaj z nim u weta, bo bardzo słabiutki jest  :(  Za dzisiejsza wizytę i leki 245,00 zł, a  on biedny na razie jak mysz kościelna  :( Czeka go jeszcze badanie krwi i ewentualnie operacja usunięcia guza i kastracja i leczenie prawdopodobnie świerzbowca. Dobrze, że go nie kastrowali w schronie, bo w takim stanie nie przetrzymałby operacji, zwłaszcza, że jest wnętrem  :(  Widoczne ma tylko jedno jądro, drugiego trzeba będzie szukać. Jest bardzo wyniszczony, ma chorą skórę, wyłysienia i jest chudziutki  :(  On w takim stanie nie doczekałby w schronie wiosny  :(  Dobrze, że go pokazałyście.

Ja dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień i dopiero teraz mogłam usiąść do kompa, jeszcze nie założyłam mu wątku. Zaraz to zrobię i tam wkleję opis dzisiejszej wizyty.

Posted
53 minuty temu, Onaa napisał:

Przycupnę sobie na wątku. Bilbuś tak się biedny ukulił, wreszcie miał ciepło i spokój a Lemon to ładny piesek.

Witaj Reniu   :) Jak miło, że znalazłaś chwilkę, żeby wpaść do nas.  Zostań z nami, będzie miło  :)
Jeszcze raz bardzo dziękuję za piękne srebrne kolczyki na bazarek dla chłopaczków   
1973525092_dzikujlicznie.png.fa088f9e66e0eef7d23bae84a0f1c10c.png

Posted
21 godzin temu, elik napisał:

Psiaki są już bezpieczne u Pani Kasi. Pani kasia pisze:

Dobry wieczór, Jesteśmy już. Chłopaki dobrze zniosły długą podróż. Zgodziły się razem i już śpią ;) Lemonek zainteresowany i wydaje się szczęśliwy, nawet tak bardzo się nie boi. Natomiast z czarny to okropna  bieda. Chudzinka wyłysiały na grzbiecie plus brzydkie guzy. Sierść koszmarna, jest bardzo zniszczonym psiakiem, ale bardzo sympatyczny. Zaraz znalazł sobie swoje miejsce, przykryłam go kocykiem i tak zasnął od razu. Będę musiała jak najszybciej jechać z Nim do weta, ponieważ niestety oprócz tego wszystkiego bardzo ciężko dyszy. Tak, że być może zabierając Go uratowało mu się naprawdę życie.  

Biedaczysko  :(   Kruszynka koszmarnie zaniedbana  :(

Elik,poproszę nr.konta,wpłacę na Czarnulka...On wygląda na ciężko chorego...I na zrezygnowanego...

Posted
21 godzin temu, elik napisał:

Psiaki są już bezpieczne u Pani Kasi. Pani kasia pisze:

Dobry wieczór, Jesteśmy już. Chłopaki dobrze zniosły długą podróż. Zgodziły się razem i już śpią ;) Lemonek zainteresowany i wydaje się szczęśliwy, nawet tak bardzo się nie boi. Natomiast z czarny to okropna  bieda. Chudzinka wyłysiały na grzbiecie plus brzydkie guzy. Sierść koszmarna, jest bardzo zniszczonym psiakiem, ale bardzo sympatyczny. Zaraz znalazł sobie swoje miejsce, przykryłam go kocykiem i tak zasnął od razu. Będę musiała jak najszybciej jechać z Nim do weta, ponieważ niestety oprócz tego wszystkiego bardzo ciężko dyszy. Tak, że być może zabierając Go uratowało mu się naprawdę życie.  

Biedaczysko  :(   Kruszynka koszmarnie zaniedbana  :(

Elik,poproszę nr.konta,wpłacę na Czarnulka...On wygląda na ciężko chorego...I na zrezygnowanego...

Posted
10 minut temu, bou napisał:

Witam Cię serdecznie i bardzo gorąco dziękuję za pomoc dla Bilbo   588191002_dzikuj6.jpg.c70ee3483f500c499d40bc4f34ce5ea6.jpg

On faktycznie jest w bardzo złym stanie fizycznym i psychicznym. Mam nadzieję, że pomoc dla niego nie będzie spóźniona  :(

Posted
40 minut temu, Tyśka) napisał:

O rany, wygląda na to, że gdyby nie szalona decyzja elik to Bilbo odszedłby szybko :( Trzymam kciuki za jego zdrowie, niech walczy maleńki. 

Na to wygląda  :) Ale ładnie mnie podsumowałaś - szalona -  cha, cha, cha  :)
A z Bilba zrobiłam Binga, bo jego zabranie ze schronu to był chyba strzał w dziesiątkę - Bingo.