elik Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 3 minuty temu, Gabi79 napisał: Jasne, poczekam na wątek i bazarek jutro wystartuje. Patrzę na to biedactwo i się zastanawiam, czy przypadkiem nie ma lamblii. Gacuś z Miedar też był takim szkielecikiem i niestety miał lamblie Bardzo dziękuję Gabrysiu. Pani Kasia powiedziała, że nie sprawdzała, żeby psiaczka bardziej nie stresować, ale jeden guzek wygląda brzydko :( Dobrze, że przypominasz, będzie sprawdzony pod kątem lamblii. Quote
elik Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 6 minut temu, Gabi79 napisał: A Lemonek jest po prostu THE BEST A zwłaszcza jego uszka :) Ale Bilbo jest za to słodki i no wiesz... orzeszki :) 1 Quote
Gabi79 Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Eluniu, nie masz pojęcia, jak bardzo się cieszę, że psiaki już u P. Kasi 1 Quote
elik Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 9 minut temu, limonka80 napisał: Jak dobrze, że są już poza schronem. Lemon wygląda na rezolutnego psiaka, ale Bilbo biedniutki taki... Ode mnie dostanie 50zł na dobry początek. Serdecznie dziękuję limonko i bardzo proszę bądź z nami :) Też wydaje mi się, że Lemonek jest rezolutnym psem i w mik zrozumie, nie nie ma się czego bać, że teraz może czerpać z życia wszystkimi czterema łapkami i szybko będzie nadawał się do adopcji, a my będziemy mogli skupić się na ratowaniu Bilbo. Quote
Gabi79 Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 7 minut temu, elik napisał: A zwłaszcza jego uszka :) Ale Bilbo jest za to słodki i no wiesz... orzeszki :) No pewnie, oboje są cudowni, takie słodkie poczciwinki do zacałowania Quote
elik Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 3 minuty temu, Gabi79 napisał: Eluniu, nie masz pojęcia, jak bardzo się cieszę, że psiaki już u P. Kasi A wiesz Gabrysiu, jak ja się cieszę, że wygrało serce? Była bezlitosna, straszna walka serce z rozumem. Wiesz ile mam chorych staruszków pod opieką? No lepiej nie powiem, bo pomyślisz, że rozum całkiem odmówił mi posłuszeństwa, że jeszcze te dwa psiaki przygarnęłam :) Ale na dogo różne, nieprawdopodobne rzeczy się zdarzają :) 2 Quote
elik Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 4 minuty temu, Gabi79 napisał: No pewnie, oboje są cudowni, takie słodkie poczciwinki do zacałowania Masz rację, do zacałowania :) Szkoda, że ich "opiekunowie" tego nie widzieli :( Quote
Havanka Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Ja też melduję się na wątku Bilbo. Odnoszę wrażenie, że może nie jest tak źle z jego psychiką, bo całkiem dobrze odnalazł się w nowym miejscu. Obym miała rację. Czekam też na wątek maluszka. Chętnie pomogę w ogłoszeniach a w poniedziałek postaram się już wysłać paczuszkę z fantami na bazarek dla obu psiaczkow. 1 Quote
elik Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 1 minutę temu, Havanka napisał: Ja też melduję się na wątku Bilbo. Odnoszę wrażenie, że może nie jest tak źle z jego psychiką, bo całkiem dobrze odnalazł się w nowym miejscu. Obym miała rację. Czekam też na wątek maluszka. Chętnie pomogę w ogłoszeniach a w poniedziałek postaram się już wysłać paczuszkę z fantami na bazarek dla obu psiaczkow. Witaj Eluniu na wątku Lemonka :) Bilbo, to właśnie ta kruszynka, której dopiero założę wątek. Ciągle czegoś nie mogę zrobić, bo czasu dziwnie mało ma moja doba :) Fanty bardzo się przydadzą :) Co prawda mam w domu nadmiar fantów, ale sporo takich, które już kilka bazarków zaliczyły i nie znalazły nabywców. Bilbo będzie potrzebował kasy na opiekę weterynaryjną. Widać, że maluszek źle się czuje :( Na szczęście Pani Kasia zgodziła się przyjąć go tylko za karmę i weta. Quote
Havanka Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Przed chwilą, elik napisał: Witaj Eluniu na wątku Lemonka :) Bilbo, to właśnie ta kruszynka, której dopiero założę wątek. Ciągle czegoś nie mogę zrobić, bo czasu dziwnie mało ma moja doba :) Fanty bardzo się przydadzą :) Co prawda mam w domu nadmiar fantów, ale sporo takich, które już kilka bazarków zaliczyły i nie znalazły nabywców. Bilbo będzie potrzebował kasy na opiekę weterynaryjną. Widać, że maluszek źle się czuje :( Na szczęście Pani Kasia zgodziła się przyjąć go tylko za karmę i weta. No i już na początku pomyliłam imiona. Poprawie się. Cieszę się, że P. Kasia zgodziła się przyjąć Bilbo za karmę i weta. Mam nadzieję, że wspólnie uda się nam odmienić życie tych psiaczkow. Quote
elik Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 11 minut temu, Havanka napisał: No i już na początku pomyliłam imiona. Poprawie się. Cieszę się, że P. Kasia zgodziła się przyjąć Bilbo za karmę i weta. Mam nadzieję, że wspólnie uda się nam odmienić życie tych psiaczkow. To może być dobry znak dla chłopaczków :) Nie może być inaczej, już odmieniliśmy :) Nie marzną w schronie w zewnętrznych boksach, tylko śpią w ciepełku na miękkich posłaniach, po dobrej kolacji. Już jest duża zmiana na plus :) Lżej mi na serduchu, gdy o tym pomyślę. Na resztę przyjdzie kolej :) 1 Quote
Tola Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Cudny psiak i w moim ulubionym rudym kolorze; przycupnę i pomyślę, jak pomóc 1 Quote
elik Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 3 minuty temu, Tola napisał: Cudny psiak i w moim ulubionym rudym kolorze; przycupnę i pomyślę, jak pomóc Witam serdecznie Martusi, bardzo mi miło, że wpadłaś do nas :) Z góry dziękuję w imieniu psiaczków. Wiem, że Ty jak pomyślisz, tak zrobisz :) Dzięki Quote
ewu Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 Patrzę na Lemonka i oczom własnym nie wierzę. Siedzi na kanapie, uszka do góry, cudnie:) Quote
Nesiowata Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Elik-podaj nr konta dla czarnulka. 1 Quote
Onaa Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Przycupnę sobie na wątku. Bilbuś tak się biedny ukulił, wreszcie miał ciepło i spokój a Lemon to ładny piesek. 1 Quote
elik Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 17 godzin temu, ewu napisał: Patrzę na Lemonka i oczom własnym nie wierzę. Siedzi na kanapie, uszka do góry, cudnie:) Pani Kasia mówi, że to nie ten sam pies. W schronisku nie dał podejść do siebie, uciekał do budy, a teraz całkiem odważny się zrobił. Sam do Niej przychodzi, czeka na głaski :) Ale z Bilbo niedobrze :( Pani Kasia była dzisiaj z nim u weta, bo bardzo słabiutki jest :( Za dzisiejsza wizytę i leki 245,00 zł, a on biedny na razie jak mysz kościelna :( Czeka go jeszcze badanie krwi i ewentualnie operacja usunięcia guza i kastracja i leczenie prawdopodobnie świerzbowca. Dobrze, że go nie kastrowali w schronie, bo w takim stanie nie przetrzymałby operacji, zwłaszcza, że jest wnętrem :( Widoczne ma tylko jedno jądro, drugiego trzeba będzie szukać. Jest bardzo wyniszczony, ma chorą skórę, wyłysienia i jest chudziutki :( On w takim stanie nie doczekałby w schronie wiosny :( Dobrze, że go pokazałyście. Ja dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień i dopiero teraz mogłam usiąść do kompa, jeszcze nie założyłam mu wątku. Zaraz to zrobię i tam wkleję opis dzisiejszej wizyty. Quote
elik Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 11 godzin temu, Nesiowata napisał: Elik-podaj nr konta dla czarnulka. Dziękuję pięknie Nesiu kochana Quote
elik Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 53 minuty temu, Onaa napisał: Przycupnę sobie na wątku. Bilbuś tak się biedny ukulił, wreszcie miał ciepło i spokój a Lemon to ładny piesek. Witaj Reniu :) Jak miło, że znalazłaś chwilkę, żeby wpaść do nas. Zostań z nami, będzie miło :) Jeszcze raz bardzo dziękuję za piękne srebrne kolczyki na bazarek dla chłopaczków Quote
bou Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 21 godzin temu, elik napisał: Psiaki są już bezpieczne u Pani Kasi. Pani kasia pisze: Dobry wieczór, Jesteśmy już. Chłopaki dobrze zniosły długą podróż. Zgodziły się razem i już śpią ;) Lemonek zainteresowany i wydaje się szczęśliwy, nawet tak bardzo się nie boi. Natomiast z czarny to okropna bieda. Chudzinka wyłysiały na grzbiecie plus brzydkie guzy. Sierść koszmarna, jest bardzo zniszczonym psiakiem, ale bardzo sympatyczny. Zaraz znalazł sobie swoje miejsce, przykryłam go kocykiem i tak zasnął od razu. Będę musiała jak najszybciej jechać z Nim do weta, ponieważ niestety oprócz tego wszystkiego bardzo ciężko dyszy. Tak, że być może zabierając Go uratowało mu się naprawdę życie. Biedaczysko :( Kruszynka koszmarnie zaniedbana :( Elik,poproszę nr.konta,wpłacę na Czarnulka...On wygląda na ciężko chorego...I na zrezygnowanego... Quote
bou Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 21 godzin temu, elik napisał: Psiaki są już bezpieczne u Pani Kasi. Pani kasia pisze: Dobry wieczór, Jesteśmy już. Chłopaki dobrze zniosły długą podróż. Zgodziły się razem i już śpią ;) Lemonek zainteresowany i wydaje się szczęśliwy, nawet tak bardzo się nie boi. Natomiast z czarny to okropna bieda. Chudzinka wyłysiały na grzbiecie plus brzydkie guzy. Sierść koszmarna, jest bardzo zniszczonym psiakiem, ale bardzo sympatyczny. Zaraz znalazł sobie swoje miejsce, przykryłam go kocykiem i tak zasnął od razu. Będę musiała jak najszybciej jechać z Nim do weta, ponieważ niestety oprócz tego wszystkiego bardzo ciężko dyszy. Tak, że być może zabierając Go uratowało mu się naprawdę życie. Biedaczysko :( Kruszynka koszmarnie zaniedbana :( Elik,poproszę nr.konta,wpłacę na Czarnulka...On wygląda na ciężko chorego...I na zrezygnowanego... Quote
elik Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 10 minut temu, bou napisał: Elik,poproszę nr.konta,wpłacę na Czarnulka...On wygląda na ciężko chorego...I na zrezygnowanego... Witam Cię serdecznie i bardzo gorąco dziękuję za pomoc dla Bilbo On faktycznie jest w bardzo złym stanie fizycznym i psychicznym. Mam nadzieję, że pomoc dla niego nie będzie spóźniona :( Quote
Tyśka) Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 O rany, wygląda na to, że gdyby nie szalona decyzja elik to Bilbo odszedłby szybko :( Trzymam kciuki za jego zdrowie, niech walczy maleńki. Quote
elik Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 40 minut temu, Tyśka) napisał: O rany, wygląda na to, że gdyby nie szalona decyzja elik to Bilbo odszedłby szybko :( Trzymam kciuki za jego zdrowie, niech walczy maleńki. Na to wygląda :) Ale ładnie mnie podsumowałaś - szalona - cha, cha, cha :) A z Bilba zrobiłam Binga, bo jego zabranie ze schronu to był chyba strzał w dziesiątkę - Bingo. Quote
Tyśka) Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Bingo to zdecydowanie lepsze imię od Bilbo ;) Quote
Recommended Posts