Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cytat

A przy okazji podzielę się nowiną, którą znam od wczorajszego wieczora - wynik wstawię, kiedy otrzymam na mejla. U Aresa nie było zmian nowotworowych - zwykły gruczolak! 

Wspaniała wiadomość na zakończenie dnia  :

Posted

Eolik - czy mogłabyś kupić dla chłopaka Gammolen? Zaczął niemożliwe linieć, sierść można z niego wybierać garściami. W następnym tygodniu wybierzemy się do weterynarza, zobaczymy co on powie. A i tak musimy jechać bo chłopak m a jakiegoś guza na lewym boku. Czekałam tylko na wynik histopatologii. ma nadzieję, że nic złego z tego nie będzie. W każdym bądź razie - zachowuje się jednakowo.

Posted
36 minut temu, Nesiowata napisał:

Eolik - czy mogłabyś kupić dla chłopaka Gammolen? Zaczął niemożliwe linieć, sierść można z niego wybierać garściami. W następnym tygodniu wybierzemy się do weterynarza, zobaczymy co on powie. A i tak musimy jechać bo chłopak m a jakiegoś guza na lewym boku. Czekałam tylko na wynik histopatologii. ma nadzieję, że nic złego z tego nie będzie. W każdym bądź razie - zachowuje się jednakowo.

Oczywiście, zamówię co trzeba chłopaczkowi.

Ale ten guz, to mnie zmartwił  😞

Jaki duży jest? 

Posted
26 minut temu, elik napisał:

Ale ten guz, to mnie zmartwił  😞

Jaki duży jest? 

Nie jest duży, ale  zaczyna się powiększać. Dlatego wybierzemy się do lekarza. Mam nadzieję, że to tylko następny gruczolak. Trzymajcie kciuki za chłopaka! Jedno jest pewne - nie jest to bolesne i w niczym mu nie przeszkadza.

Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Eolik - czy mogłabyś kupić dla chłopaka Gammolen?

Mówisz - masz      🙂

Zamówienie

1883339328_zamw..png.d69f026caec75aa8bcb9c57559b82503.png

Przelew

1868489115_Aresprzel.png.6854497ba8e6b23919a7e03d84e84ea6.png

Faktura

Przyślą po zrealizowaniu zamówienia.

• Like 1
Posted
40 minut temu, Nesiowata napisał:

Wielkie dzięki.

Cała przyjemność po mojej stronie.    Niech się chłopakowi czupryna poprawi   🙂

Posted

Ares mówi wszystkim dzień dobry i śpi dalej. On już zrobił siusiu więc teraz trzeba dospać. Śniadanie dostaną kiedy wrócę z zakupami.

Muszę przyznać, że brat bardo, bardzo często woła na niego Ptyś. Jakoś nie potrafi się przestawić. Dla chłopaka to żadna różnica - ważne, że ktoś jej nim zainteresowany. I tylko to się liczy, imię jest mu całkowicie obojętne. Zresztą sama wiele razy wołałam Lalek, a tak zwracałam się do Ptysia II. 

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Muszę przyznać, że brat bardo, bardzo często woła na niego Ptyś. Jakoś nie potrafi się przestawić. Dla chłopaka to żadna różnica - ważne, że ktoś jej nim zainteresowany. I tylko to się liczy, imię jest mu całkowicie obojętne. Zresztą sama wiele razy wołałam Lalek, a tak zwracałam się do Ptysia II. 

Dynastia Ptysi :-))  A imię Lalek też super, ładnie brzmi :-)

• Like 1
Posted
5 godzin temu, ewu napisał:

Czemu jak człowiek jednym się cieszy to zaraz musi martwić innym...:(

Oby ten guz to też był gruczolak.

I na pewno tak będzie  🙂

Posted
5 godzin temu, Poker napisał:

A nie miał podanego zastrzyku z antybiotyku  w tym miejscu?  Może tez rosnąć tłuszczak .

Zastrzyków nie miał już dawno. Zobaczymy co powie wujek wet.

A dziś chłopak już o 3.30 koniecznie chciał wyjść na dwór.  I mokre podłoże po wczorajszej ulewie tym razem nie było przeszkodą.

Posted

A my zaczynamy kolejny tydzień z dobrymi wieściami. Ten guzek już zanika, pękł chyba dwa dni temu.Zdanie  weterynarza - był to stan zapalny mieszka włoskowego. Ten problem z głowy. Pytałam też o sierść wychodząca z chłopaka garściami. I dostałam normalną radę - podawanie w tej chwili preparatów na wzmocnienie sierści nie ma najmniejszego sensu, szkoda, jego zdaniem, wydawania pieniędzy. U wszystkich psów  tak się dzieje z uwagi na bardzo duże różnice  temperatur. Za to dostałam wskazówki jak postępować. Otóż codziennie ←łyżeczka zmielonego siemienia lnianego (koniecznie kupionego na bazarze bo tam nie jest odtłuszczone), do tego drożdże (wielkość paznokcia) i raz w tygodniu łyżka oleju z pestek winogron. Wprawdzie na efekty trzeba czekać 2 - 3 miesiące ale sposób sprawdzony, nawet przez samego weterynarza na jego osobistym psie. Opłaty nie pobrał żadnej, życzył tylko zdrowia dla Aresa i wytrwałości dla mnie. Przy okazji zważyliśmy się - chłopakowi przybyło 40 deko.

• Like 2
Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

A my zaczynamy kolejny tydzień z dobrymi wieściami. Ten guzek już zanika, pękł chyba dwa dni temu.Zdanie  weterynarza - był to stan zapalny mieszka włoskowego. Ten problem z głowy.

I to mi się podoba :-))

Co do sierści - nie znałam sposobu z siemieniem i drożdżami, ale olej z pestek winogron na przemian z olejem z wiesiołka dostaje mój Dżekuś - sierść zdrowa i pięknie lśniąca.   

• Like 1
Posted

Ares wita się  samego rana - dziś nawet śniadanie było wcześnie i weszło bez problemu. Neska i Lala już o 3.30(!) zaczęły koncert. Rada, nierada - wstałam. Okazało się, że tylko Neska musi wyjść, Lala od razu wyprowadziła się do brata i do tej pory nie ma ochoty na wyjście. Natomiast chłopak od razu wstał, wymaszerował, zrobił siusiu i spokojnie poszedł spać dalej. Teraz niby leży, ale oczy otwarte. Pewnie zastanawia się czy warto jeszcze podrzemać. Trochę się już wycwanił - kiedy ja stoję w drzwiach i czekam na jego wejście to on niby wchodzi, ale w ostatniej chwili skręca w bok i spaceruje dalej. Wraca wtedy kiedy ma na to ochotę. Może dba o kondycję?

• Like 1
Posted
13 godzin temu, ewu napisał:

Ares ma onkowaty typ sierści, to niestety niełatwy w utrzymaniu rodzaj futerka.

Tylko, że ostatnio sierść można mu wybierać garściami bez czesania i dlatego pytałam lekarza co z tym robić.

Posted

Dziś dotarły tabletki Aresa zamówione przez Elik. Nawet nie było mnie w domu. Kurier zadzwonił i kiedy usłyszał, że mnie nie ma powiedział,że przerzuci przez bramę. Tak też zrobił, znalazłam po powrocie. I wreszcie udało mi się kupić olej z pestek winogron. Z siemieniem kłopotów nie było, na szczęście.

• Like 1