malagos Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Przywiezione 12 marca,z tej samej wsi, co większość mieszkańców kojca gminnego, i tym samym naszego :( Suka i jej szczeniak. Lunka i Marsik - dałam im tak na imiona, by coś miały swojego. Lunka dostała też obrożę od gminy.. Dziś w kojcu czekały na nas głodne, radosne, pobudzone, szczęśliwe, że widzą człowieka. Wyprowadziliśmy je na plac. Lunka- mix wyżełki, maleńka, bardzo chuda, przycięty ogonek, śliczny szczuplutki pyszczek. Waga ok. 12 kg, wiek ok. 6 lat. Bardzo garnie się do człowieka. Marsik - ma tak z 4-5 miesięcy, energiczny, radosny, uczepiony matki, jak rzep, ganiający za listkiem - 100% dzieciak :). Próba założenia obróżki zakończona niepowodzeniam, za bardzo rozbrykany. Psiaki dostały po misce gotowanego jedzenia i wodę (michy w kojcu puste...) Wpłaty: 10 zł Anula cegiełka z bazarku Nadziejki 10 zł Nesiowata cegiełka z bazarku Nadziejki 8 zł Nadziejka cegiełka z bazarku :) 10 zł Radek - cegiełka z bazarku Nadziejki 30 zł Nuncek spoza dogo :) 10 zł Anula z bazarku Nadziejki :) 40 zł b-d z bazarku Nadziejki :) Wydatki: 70 zł karma - puszki i batony w sklepie PRIM 20 zł paliwo - droga na sterylizację 50 km+do Mazowszanki Mięso, warzywa, ryż - 30 zł Bilans: 0 zł 1 Quote
Tianku Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 O rany :( znowu ciekawe gdzie sie podziewaly jak szczeniak ma pare miesiecy :( Quote
konfirm31 Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Śliczna sunia. Oby ktoś ofiarował jej dom i miłość. Maluchowi, też. 1 Quote
malagos Posted March 14, 2020 Author Posted March 14, 2020 Podobno ktoś widział,jak wyrzucono je z auta. Ale ja tych opowieści wieśniaków nie biorę w 100% na poważnie. 2 Quote
Jo37 Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Sunia śliczna. Z malucha widać dropiatą łapkę i wielką energię. Quote
Mazowszanka13 Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Mamusia śliczna, malucha trudno dostrzec. Za dużo ich spada Wam na głowę. Końca nie widać:( Quote
Tola Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Sunia cudna, maluch na pewno też uroczy, ubarwiony wyżełkowato 1 Quote
Poker Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 nie ma końca . I jak im pomóc? Może robić ogłoszenia jak najszybciej. 1 Quote
kiyoshi Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 12 godzin temu, malagos napisał: Podobno ktoś widział,jak wyrzucono je z auta. Ale ja tych opowieści wieśniaków nie biorę w 100% na poważnie. albo jest to prawda, albo ktoś myli tropy ...tak czy inaczej ich nikt nie będzie szukał...i może to i lepiej. Małgosiu- jeśli dacie rade zrobić zdjęcia to ja zabiore sie za ogłoszenia, co prawda te 2 tygodnie mogą być trudne jeśli chodzi o adopcje, ale im nawet w kojcu lepiej będzie niż na ulicy- zadbacie, nakarmicie...będzie dobrze Quote
Nadziejka Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Malgoniu zagladne choc do cudnej mamci i syncia z calego serducha wam malagoniu spokojnsci zdrowenka z nadzieja czekamy az sie koszmar odsunie koszmar calego swiata Quote
Jaaga Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 7 godzin temu, Poker napisał: nie ma końca . I jak im pomóc? Może robić ogłoszenia jak najszybciej. Też myslę, żeby jak najszybciej ogłaszać. Teraz ludzie siedzą w domu, może ktoś wypatrzy i zechce adoptować. Quote
malagos Posted March 15, 2020 Author Posted March 15, 2020 Dziękuję, że jesteście... Podjedziemy dziś znowu z Tomkiem do kojca, ugotowałam własnie gar ryżu z kurczakiem (dobrze, ze miałam te dwie ćwiartki zamrożone), gdzie więcej ryżu niż mięsa :( , ale dodam Fitminu, i będzie pełna miska jedzonka dla każdego psiaka. 1 Quote
Poker Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Jakie szczęście mają psy , które trafiają pod Waszą opiekę. 1 Quote
jankamałpa Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 Gdzieś w necie przeczytałam, że z tego strachu przed tym co się dzieje ludzie zaczynają pozbywać się zwierząt - oby to nie była prawda :( Quote
konfirm31 Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 21 minut temu, jankamałpa napisał: Gdzieś w necie przeczytałam, że z tego strachu przed tym co się dzieje ludzie zaczynają pozbywać się zwierząt - oby to nie była prawda :( https://wiadomosci.wp.pl/strach-przed-koronawirusem-w-sosnowcu-niektorzy-pozbywaja-sie-zwierzat-domowych-6489235546297985a Quote
malagos Posted March 15, 2020 Author Posted March 15, 2020 Psy tak się cieszyły na nasz widok (miski puściutkie...), że zrobienie zdjęć graniczyło z cudem. Mały biega tylko przy matce, trzyma się jej cały czas. A Lunka nic, tylko by się pieściła i pieściła, ciągle się wspina i skacze na człowieka. A małe to to, chudzieńkie, biedne :( Jedzenie pochłonięte w okamgnieniu. Ciekawe, co jutro, czy pracownicy przyjdą do pracy i czy wsypią choć te taniutkie chrupki ... Quote
malagos Posted March 15, 2020 Author Posted March 15, 2020 Marsik będzie większy od mamusi, jest taki potężniejszy, a ona delikatna, drobniutka Quote
Nadziejka Posted March 15, 2020 Posted March 15, 2020 !Na pomoc Lunce i Marsikowi ..mamutka z synciem.zajrzyj Dobraduszko do 30.03 Malgosiu bardzo raduje z domku maluszka i sciskam ogromnie i za Luneczke u Mazowszanki stokrosci zakonczony kramcik beda jeszcze dwie wplaty do Ciebie szly na konto z tago kramku Wujenek b-d cegielka 30 zl Ciocia Malgoska za fantus 3 zl 70 gr Cegielenki zycia kupily Serca Cudne Ciocia Nesiowata 10 zl juz u malagosiow Ciocia Anulka 10 zl juz u malagsiow Nadziejkowo 8 zl juz u malagosiow Wujek Radek 10 zl juz u malagosiow Wujek b-d 30 zl sle num konta malagosi Malgoska perfumki mini 3 zl 70 gr sle num konta malagosi Quote
Jaaga Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Dnia 15.03.2020 o 17:27, jankamałpa napisał: Gdzieś w necie przeczytałam, że z tego strachu przed tym co się dzieje ludzie zaczynają pozbywać się zwierząt - oby to nie była prawda :( Niestety prawda. Dzis apelowało w telewizji sosnowieckie schronisko. W katowickim, jak byłam w sobote, to tez juz odczuli tą panikę. Zabierałam szczurka z kociarni, to były zapchane chyba wszystkie klatki, a to dopiero zaczęło się. No i było pusto, zero adoptujących. Zawsze w sobotę było kilka rodzin adoptujących. Nie chcę myśleć, jakie z czasem bedą decyzje schronisk, jak nie będzie adopcji , a będzie taki napływ zwierząt. 1 Quote
malagos Posted March 17, 2020 Author Posted March 17, 2020 Mnie też dotknie problem - jak pracownicy gminy dostaną wolne (juz tak jest w sąsiedniej gminie, pracują tylko 2 godz), to nawet chrupek im nikt nie wsypie. Przecież nikt się nie pofatyguje do kojca :( Quote
Recommended Posts