Aska7 Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 39 minut temu, rozi napisał: Mądry piesek. A było - poczciwina Quote
Aska7 Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Dnia 28.02.2020 o 19:57, rozi napisał: Piesunio w Radysach, tam go nazwano Abel. ABEL - poczciwina. Trochę nieśmiały, bez manifestowania uczuć i bez przepychania się łokciami. Bardziej poczeka na końcu, niż wepchnie się bez kolejki. Taka chwilami sierota, bezradny, zafrasowany, spokojny... Ekhmmm ..... : ) 1 Quote
hop! Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Opisy psów z Radys są ładnie i sprytnie napisane, ale nie ma się co nimi kierować. Trudno się dziwić, za krótki kontakt psem, warunki schroniskowe. I walka z czasem, bo wolontariuszki chcą obfocić jak najwięcej psów. A co z odrobaczeniem i zabezpieczeniem przeciwko pchłom i kleszczom Ogórka? Szczepienie przeciwko wściekliźnie pewnie ma, ale przeciwko innym chorobom wirusowym raczej nie. I adresówkę powinien mieć. Quote
rozi Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 2 godziny temu, Aska7 napisał: A było - poczciwina 2 godziny temu, Aska7 napisał: Ekhmmm ..... : ) 2 godziny temu, Tianku napisał: Hi hi :) poczciwina :)))) Poczciwie dba o Opiekunkę, cały zoolog i dobytek :))) Dostałam zdjęcia dokumentów Ogórka, całkiem zapomniałam zapytać wcześniej. Wścieklizna ważna do października. Tak mi się smutno zrobiło, że tylko numer na zaświadczeniu, no schron. W każdym razie numer się zgadza, więc zaświadczenie jak najbardziej ważne. Chciałabym tu z całego serca podziękować Patrycji, dała sobie radę z zamieszaniem (wiadomo jakim), pieska nam dowiozła gdzie trzeba, i jeszcze wiedziała, że lubi kanapki :) Bardzo dobry kontakt. Bardzo bardzo. Quote
rozi Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 5 minut temu, hop! napisał: Opisy psów z Radys są ładnie i sprytnie napisane, ale nie ma się co nimi kierować. Trudno się dziwić, za krótki kontakt psem, warunki schroniskowe. I walka z czasem, bo wolontariuszki chcą obfocić jak najwięcej psów. A co z odrobaczeniem i zabezpieczeniem przeciwko pchłom i kleszczom Ogórka? Szczepienie przeciwko wściekliźnie pewnie ma, ale przeciwko innym chorobom wirusowym raczej nie. I adresówkę powinien mieć. Ale on taki jest. Naprawdę. To złoty piesek, mądry, wsiowy, taki co każdy powinien marzyć. Resztę szczepień i kleszcze się ogarnie szybko, odrobaczenie też. 2 Quote
Aska7 Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 15 minut temu, hop! napisał: Opisy psów z Radys są ładnie i sprytnie napisane, ale nie ma się co nimi kierować. Trudno się dziwić, za krótki kontakt psem, warunki schroniskowe. I walka z czasem, bo wolontariuszki chcą obfocić jak najwięcej psów. Naprawdę ??? Quote
iwna5702 Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 Ojej jak super - akcja udana !!!! To poznał na miejscu parę koleżanek i kolegów :) 1 Quote
hop! Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 44 minuty temu, rozi napisał: Ale on taki jest. Naprawdę. To złoty piesek, mądry, wsiowy, taki co każdy powinien marzyć. Resztę szczepień i kleszcze się ogarnie szybko, odrobaczenie też. To tylko się cieszyć. :-) Odrobaczenie i zabezpieczenie przeciwko pchłom i kleszczom jak najszybciej, szczepienie potem. Quote
Aska7 Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 3 minuty temu, hop! napisał: To tylko się cieszyć. :-) Odrobaczenie i zabezpieczenie przeciwko pchłom i kleszczom jak najszybciej, szczepienie potem. : ))) Quote
hop! Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 51 minut temu, Aska7 napisał: Naprawdę ??? Według mnie naprawdę. :-) 3 minuty temu, Aska7 napisał: : ))) :-) Quote
rozi Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 Rozmawiałam teraz długo z Kasią, ale niech Ona napisze. Mówi, że to tak kochany pies, że jak najprędzej niech idzie do DS, bo szkoda jego nadziei i przywiązania. Tylko najpierw jajka i wszystko, pechowo korona przeszkadza. Quote
Anula Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 39 minut temu, rozi napisał: Rozmawiałam teraz długo z Kasią, ale niech Ona napisze. Mówi, że to tak kochany pies, że jak najprędzej niech idzie do DS, bo szkoda jego nadziei i przywiązania. Tylko najpierw jajka i wszystko, pechowo korona przeszkadza. A nie można go wykastrować w innej lecznicy,trzeba podzwonić,popytać.Oczywiście odpchlenie i odrobaczenie na cito trzeba zrobić.Po odrobaczeniu trzeba odczekać zależnie który wet przepisze jakie i ilość odrobaczenia,są dawki do trzech razy a więc to trwa. Quote
hop! Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 5 minut temu, Anula napisał: Oczywiście odpchlenie i odrobaczenie na cito trzeba zrobić. Tym bardziej, że ma kontakt z innymi psami. 1 Quote
rozi Posted March 16, 2020 Author Posted March 16, 2020 29 minut temu, Anula napisał: A nie można go wykastrować w innej lecznicy,trzeba podzwonić,popytać.Oczywiście odpchlenie i odrobaczenie na cito trzeba zrobić.Po odrobaczeniu trzeba odczekać zależnie który wet przepisze jakie i ilość odrobaczenia,są dawki do trzech razy a więc to trwa. Kasia sprawdzi okoliczne lecznice. Teraz miała jazdę z koroną ze względu na część rodziny, która nie mogła wrócić do Polski, trzeba zrozumieć nerwy, no ale udało się. Do odpchlenia i kleszczy ma Frontline, psiknie Ogórka, pastylkę na odrobaczenie kupi i da. Ma zważyć Ogórka :DDDD Aż się boję :) Niech mi nikt nie mówi, że gruby! Quote
katakka Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 13 minut temu, rozi napisał: Kasia sprawdzi okoliczne lecznice. Teraz miała jazdę z koroną ze względu na część rodziny, która nie mogła wrócić do Polski, trzeba zrozumieć nerwy, no ale udało się. Do odpchlenia i kleszczy ma Frontline, psiknie Ogórka, pastylkę na odrobaczenie kupi i da. Ma zważyć Ogórka :DDDD Aż się boję :) Niech mi nikt nie mówi, że gruby! Jutro wykąpie, zważę , napiszę i pokaże :) :) Quote
hop! Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 14 minut temu, rozi napisał: Kasia sprawdzi okoliczne lecznice. Teraz miała jazdę z koroną ze względu na część rodziny, która nie mogła wrócić do Polski, trzeba zrozumieć nerwy, no ale udało się. Do odpchlenia i kleszczy ma Frontline, psiknie Ogórka, pastylkę na odrobaczenie kupi i da. Ma zważyć Ogórka :DDDD Aż się boję :) Niech mi nikt nie mówi, że gruby! Przez koronawirusa jest dużo utrudnień. Może lepiej poczekać z kastracją, dać odpocząć Ogórkowi, niedawno opuścił schronisko. Teraz na adopcję i tak nie ma co liczyć. Nawet jeżeli waży dużo, absolutnie nie jest gruby. ;-) 1 1 Quote
rozi Posted March 17, 2020 Author Posted March 17, 2020 I tego się trzymajmy, zwłaszcza że w tym DT nie bardzo można liczyć na odchudzanie. Quote
pyra Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 4 godziny temu, Moli@ napisał: rozwalił mnie #zostańkurwawdomu Quote
katakka Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Waga 17, 4 kg Odrobaczanie 2 tabletki dziś, dwie za dwa tygodnie Ogórek został dziś przyniesiony do domu i zapakowany pod prysznic - podczas kąpania pies anioł, ale on w ogóle jest pieskiem idealnym a zachowanie pod prysznicem, tylko to potwierdziło. Kąpał Ogósia tymczsasowy opiekun, bo jakoś tak jest, że zawsze mąż obsługuje futra pod prysznicem a Ja uwieczniam te pierwsze poschroniskowe czyszczenie A potem się wytarłem I sobie schłem a że futerko mam gęściutkie, to trochę czasu potrzebuje, żeby wyschnąć co do kłaczka 2 2 Quote
katakka Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Bardzo chciałem wyjść , ale nie chcieli mnie wypuścić, więc w międzyczasie razem z Polą oglądam świat przez okno . A z Matyldą pozowałem do zdjęć, żeby wszyscy mogli zobaczyć jaki ja jestem piękny a do tego teraz jeszcze super czyściutki - Ogórcio pies bez wad, przyjaciel człowieka , kumpel psich chłopaków i dziewczyn ( chyba że napastują jak Pola z Kamą, to się buntuje troszeczkę :) ) , zwierz przy którym i z którym zrobić można wszystko - grzebiesz w uszach - w porządku , grzebiesz w paszczy - w porządku , łapiesz na ręce jak protestuje i nie chce isć jak musi - w porządku , wpychasz łapska do miski z której je - to też jest w porządku - mogłoby być lepiej ? Ogórek jest tu dopiero 4 dni a podwórko i mnie a po dzisiejszym kąpanku pana pewnie też, traktuje jak swoich od dawna. Obszczekuje obcych idących ulicą, dzielnie pilnuje obejścia . Kochany pies. 2 3 Quote
Dusia-Duszka Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Kto to zagląda za szybą, taki piękno uchy??? Quote
rozi Posted March 17, 2020 Author Posted March 17, 2020 Dziękuję pięknie za relacje, kąpiele i cały bałagan. Może przy okazji Ogórek mój najsłodszy przekona się do mieszkania, choć i w Psim jest ślicznie, no ale miałby pełen wachlarz możliwości. Kasia, chciałam dla porządku rozliczać wydatki raz w miesiącu, ostatniego dnia miesiąca, napisz co o tym sądzisz. Quote
Recommended Posts