Jump to content
Dogomania

['] ***** OGÓREK *** czyste złoto piesek ***** JUŻ w Domu Stałym *** DZIĘKUJĘ!!! ***

Recommended Posts

Posted
Dnia 28.02.2020 o 19:57, rozi napisał:

Piesunio w Radysach, tam go nazwano Abel.

ABEL - poczciwina. Trochę nieśmiały, bez manifestowania uczuć i bez przepychania się łokciami. Bardziej poczeka na końcu, niż wepchnie się bez kolejki. Taka chwilami sierota, bezradny, zafrasowany, spokojny...

Ekhmmm ..... : )

• Like 1
Posted

Opisy psów z Radys są ładnie i sprytnie napisane, ale nie ma się co nimi kierować. Trudno się dziwić, za krótki kontakt psem, warunki schroniskowe. I walka z czasem, bo wolontariuszki chcą obfocić jak najwięcej psów. 

A co z odrobaczeniem i zabezpieczeniem przeciwko pchłom i kleszczom Ogórka? Szczepienie przeciwko wściekliźnie pewnie ma, ale przeciwko innym chorobom wirusowym raczej nie. I adresówkę powinien mieć. 

Posted
2 godziny temu, Aska7 napisał:

A było - poczciwina

2 godziny temu, Aska7 napisał:

Ekhmmm ..... : )

2 godziny temu, Tianku napisał:

Hi hi :) poczciwina :))))

Poczciwie dba o Opiekunkę, cały zoolog i dobytek   :)))

Dostałam zdjęcia dokumentów Ogórka, całkiem zapomniałam zapytać wcześniej. Wścieklizna ważna do października.

Tak mi się smutno zrobiło, że tylko numer na zaświadczeniu, no schron. W każdym razie numer się zgadza, więc zaświadczenie jak najbardziej ważne.

Chciałabym tu z całego serca podziękować Patrycji, dała sobie radę z zamieszaniem (wiadomo jakim), pieska nam dowiozła gdzie trzeba, i jeszcze wiedziała, że lubi kanapki  :)  Bardzo dobry kontakt. Bardzo bardzo.

Posted
5 minut temu, hop! napisał:

Opisy psów z Radys są ładnie i sprytnie napisane, ale nie ma się co nimi kierować. Trudno się dziwić, za krótki kontakt psem, warunki schroniskowe. I walka z czasem, bo wolontariuszki chcą obfocić jak najwięcej psów. 

A co z odrobaczeniem i zabezpieczeniem przeciwko pchłom i kleszczom Ogórka? Szczepienie przeciwko wściekliźnie pewnie ma, ale przeciwko innym chorobom wirusowym raczej nie. I adresówkę powinien mieć. 

Ale on taki jest. Naprawdę. To złoty piesek, mądry, wsiowy, taki co każdy powinien marzyć.

Resztę szczepień i kleszcze się ogarnie szybko, odrobaczenie też.

• Like 2
Posted
15 minut temu, hop! napisał:

Naprawdę ???

Posted
44 minuty temu, rozi napisał:

Ale on taki jest. Naprawdę. To złoty piesek, mądry, wsiowy, taki co każdy powinien marzyć.

Resztę szczepień i kleszcze się ogarnie szybko, odrobaczenie też.

To tylko się cieszyć. :-) Odrobaczenie i zabezpieczenie przeciwko pchłom i kleszczom jak najszybciej, szczepienie potem.  

Posted
3 minuty temu, hop! napisał:

To tylko się cieszyć. :-) Odrobaczenie i zabezpieczenie przeciwko pchłom i kleszczom jak najszybciej, szczepienie potem.  

: )))

Posted

Rozmawiałam teraz długo z Kasią, ale niech Ona napisze.

Mówi, że to tak kochany pies, że jak najprędzej niech idzie do DS, bo szkoda jego nadziei i przywiązania.

Tylko najpierw jajka i wszystko, pechowo korona przeszkadza.

Posted
39 minut temu, rozi napisał:

Rozmawiałam teraz długo z Kasią, ale niech Ona napisze.

Mówi, że to tak kochany pies, że jak najprędzej niech idzie do DS, bo szkoda jego nadziei i przywiązania.

Tylko najpierw jajka i wszystko, pechowo korona przeszkadza.

A nie można go wykastrować w innej lecznicy,trzeba podzwonić,popytać.Oczywiście odpchlenie i odrobaczenie na cito trzeba zrobić.Po odrobaczeniu trzeba odczekać zależnie który wet przepisze jakie i ilość odrobaczenia,są dawki do trzech razy a więc to trwa.

Posted
5 minut temu, Anula napisał:

Oczywiście odpchlenie i odrobaczenie na cito trzeba zrobić.

Tym bardziej, że ma kontakt z innymi psami. 

• Upvote 1
Posted
29 minut temu, Anula napisał:

A nie można go wykastrować w innej lecznicy,trzeba podzwonić,popytać.Oczywiście odpchlenie i odrobaczenie na cito trzeba zrobić.Po odrobaczeniu trzeba odczekać zależnie który wet przepisze jakie i ilość odrobaczenia,są dawki do trzech razy a więc to trwa.

Kasia sprawdzi okoliczne lecznice. Teraz miała jazdę z koroną ze względu na część rodziny, która nie mogła wrócić do Polski, trzeba zrozumieć nerwy, no ale udało się.

Do odpchlenia i kleszczy ma Frontline, psiknie Ogórka, pastylkę na odrobaczenie kupi i da.

Ma zważyć Ogórka  :DDDD

Aż się boję :)   Niech mi nikt nie mówi, że gruby!

Posted
13 minut temu, rozi napisał:

Kasia sprawdzi okoliczne lecznice. Teraz miała jazdę z koroną ze względu na część rodziny, która nie mogła wrócić do Polski, trzeba zrozumieć nerwy, no ale udało się.

Do odpchlenia i kleszczy ma Frontline, psiknie Ogórka, pastylkę na odrobaczenie kupi i da.

Jutro wykąpie, zważę , napiszę i pokaże  :) :) 

Posted
14 minut temu, rozi napisał:

Przez koronawirusa jest dużo utrudnień. Może lepiej poczekać z kastracją, dać odpocząć Ogórkowi, niedawno opuścił schronisko. Teraz na adopcję i tak nie ma co liczyć. 

Nawet jeżeli waży dużo, absolutnie nie jest gruby. ;-)

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Waga 17, 4 kg 
Odrobaczanie 2 tabletki dziś, dwie za dwa tygodnie

cc29d3925d85d4e0gen.jpg

Ogórek został dziś przyniesiony do domu i zapakowany pod prysznic - podczas kąpania pies anioł, ale on w ogóle jest pieskiem idealnym a zachowanie pod prysznicem, tylko to potwierdziło.
Kąpał Ogósia tymczsasowy opiekun, bo jakoś tak jest, że zawsze mąż obsługuje futra pod prysznicem a Ja uwieczniam te pierwsze poschroniskowe czyszczenie

14508e91ac6ce526gen.jpg

dbfe4229d52a771bgen.jpg

af5eb1844f25dc3bgen.jpg

a6b84521bf419816gen.jpg

A potem się wytarłem  I sobie schłem a że futerko mam gęściutkie, to trochę czasu potrzebuje, żeby wyschnąć  co do kłaczka

30127e547c59c7ffgen.jpg

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Bardzo chciałem wyjść , ale nie chcieli mnie wypuścić, więc w międzyczasie  razem z Polą oglądam świat przez okno . 

b347c8cde462852agen.jpg

0d0156292d49ee72gen.jpg

be5ce78935808969gen.jpg

A z Matyldą pozowałem do zdjęć, żeby wszyscy mogli zobaczyć jaki ja jestem piękny a do tego teraz jeszcze super czyściutki 

6a3b9c973b8614c4gen.jpg

0caaf07fa90b7ea3gen.jpg

- Ogórcio pies bez wad, przyjaciel człowieka , kumpel psich chłopaków i dziewczyn ( chyba że napastują jak Pola z Kamą, to się buntuje troszeczkę :) ) , zwierz przy którym i z którym zrobić można wszystko - grzebiesz w uszach - w porządku , grzebiesz w paszczy - w porządku , łapiesz na ręce jak protestuje i nie chce isć jak musi - w porządku , wpychasz łapska do miski z której je - to też jest w porządku - mogłoby być lepiej ?
Ogórek jest tu dopiero 4 dni a podwórko i mnie a po dzisiejszym kąpanku pana pewnie też, traktuje jak swoich od dawna. Obszczekuje obcych idących ulicą, dzielnie pilnuje obejścia .
Kochany pies.

• Like 2
  • Upvote 3
Posted

Dziękuję pięknie za relacje, kąpiele i cały bałagan. Może przy okazji Ogórek mój najsłodszy przekona się do mieszkania, choć i w Psim jest ślicznie, no ale miałby pełen wachlarz możliwości.

Kasia, chciałam dla porządku rozliczać wydatki raz w miesiącu, ostatniego dnia miesiąca, napisz co o tym sądzisz.