Moli@ Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Szagi czuje się dobrze..., po antybiotyku i lekach przeciwbólowych (w minimalnej dawce) zdecydowana poprawa. Wetka - d.Lenkiewicz zleciła jeszcze jedną (ostatnią) serię antybiotyku na 10 dni (zachowana ciągłość). Kupiłam w lecznicy "Zwierzak" antybiotyk + tablety przeciwbólowe. Zapłaciłam gotówką 55,00zł / 02.01.2020r (paragon) Leki przeciwbólowe - żeby chodził utrzymując prawidłową postawę..., rozciągał ścięgna i odbudowywał mięśnie. Quote
Moli@ Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Szaguś zaczyna podnosić łapkę przy siusianiu :) Nie w bok a pionowo w górę..., nie ważne jak, grunt że zaczyna kombinować ,) Od kilku dni dziarsko się myje..., przednie i tylne łapinki, dupcię..., wyciera łapką mordkę i oczki :) Przeciąga / rozciąga się..., przechyla się coraz śmielej na plecki. 1 2 Quote
Anula Posted January 3, 2020 Author Posted January 3, 2020 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Szaguś zaczyna podnosić łapkę przy siusianiu :) Nie w bok a pionowo w górę..., nie ważne jak, grunt że zaczyna kombinować ,) Od kilku dni dziarsko się myje..., przednie i tylne łapinki, dupcię..., wyciera łapką mordkę i oczki :) Przeciąga / rozciąga się..., przechyla się coraz śmielej na plecki. Cudne wiadomości,oby tak dalej.Szagi wyjdzie na prostą,mam takie przeczucie.Zrobił ogromne postępy.W przechowalni albo w schronie mogło by już go nie być. Quote
agat21 Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 Wspaniałe nowiny od Szagusia :) Zdrowieje aż miło! Quote
Moli@ Posted January 3, 2020 Posted January 3, 2020 1 godzinę temu, Anula napisał: Cudne wiadomości,oby tak dalej.Szagi wyjdzie na prostą,mam takie przeczucie.Zrobił ogromne postępy.W przechowalni albo w schronie mogło by już go nie być. Nie wszystko da się odkręcić..., zmian zwyrodnieniowych nie cofniemy ale uruchomimy, "tanecznym krokiem" będzie śmigał :) Już zachowuje się jak pies...," miele" się a nawet rozpycha w grupie na przywitanie, radość okazuje merdając ogonkiem..., główkę nadstawia do głasków. W przechowali / schronie umarłby z głodu...:(, zabrany naprawdę w ostatnim momencie 1 Quote
mdk8 Posted January 4, 2020 Posted January 4, 2020 Dnia 3.01.2020 o 07:10, Moli@ napisał: Zapłaciłam gotówką 55,00zł / 02.01.2020r (paragon) puszczę przelew w poniedziałek bo i tak dopiero we wtorek dotrze. Na koncie Szagusia są stałe od Anuli 20,- i elficzkowej 50,- . Dziękuję :) Quote
rozi Posted January 4, 2020 Posted January 4, 2020 A ja ciągle mam zawirowanie z Twoimi tytułami wątków, Molly. Tu czytam Szagi-stare pudło :D Śliczny piesunio i po swojemu wychodzi na prostą. Na ile daje radę :) Quote
Tyśka) Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Dnia 4.01.2020 o 15:55, rozi napisał: Śliczny piesunio i po swojemu wychodzi na prostą. Jestem w szoku jaką metamorfozę przechodzi :) Moli@ działa cuda!!! Quote
Moli@ Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Szagi, jak większość psów lubi śnieg :) Szagi z każdym nowym dniem chodzi pewniej, utrzymuje równowagę, dupcia coraz wyżej - prostuje / rozciąga łapki..., nawet na nierównym terenie. Dzielne "słoniątko" :) Sierść w lepszej kondycji, włos grubszy ( już nie wygląda jak po spalonej trwałej), zaczyna układać się na grzbiecie, znikają prześwity - odrasta 4 1 Quote
mdk8 Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 Dnia 3.01.2020 o 07:10, Moli@ napisał: Zapłaciłam gotówką 55,00zł / 02.01.2020r (paragon) przelew w drodze . Quote
Moli@ Posted January 6, 2020 Posted January 6, 2020 2 godziny temu, mdk8 napisał: przelew w drodze . Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 Przyjechały saszetki Doliny Noteci 10x500g + 15kg suchej karmy Pedigree dla stada za opiekę. Dziękuję :) Na obiad porcję z królikiem wciągnął migiem..., urwis :) Szagi ma 20szt x 500g Doliny Noteci (Julka zadowoli się innymi..., dzięki dreag) 1 Quote
elficzkowa Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Szagi ma 20szt x 500g Doliny Noteci (Julka zadowoli się innymi..., dzięki dreag) Mam nadzieję, że Szaguś ładnie podziękował koleżance za jedzonko :) Śliczny ten Szaguś jest i to śliczny mocno :) Nie wiem Moli@ co Ty na to... ale może byś tak jednego całuska...ode mnie dla Szagusia...tylko jednego ;) proszę :) 1 Quote
Moli@ Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 11 godzin temu, elficzkowa napisał: Mam nadzieję, że Szaguś ładnie podziękował koleżance za jedzonko :) Śliczny ten Szaguś jest i to śliczny mocno :) Nie wiem Moli@ co Ty na to... ale może byś tak jednego całuska...ode mnie dla Szagusia...tylko jednego ;) proszę :) Nie jednego ,) lubi pieszczotki, nochal wyciąga do buziaków ,) 1 Quote
Onaa Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Szaguś jest przeuroczym psiaczkiem, sama radość patrzeć na jego fotki, czytam o nim :). I bardzo się cieszę, że poprawia się jego stan zdrowia. 1 Quote
mdk8 Posted January 13, 2020 Posted January 13, 2020 Szaguś dostał stałe od P. Marzenki 40,- i siostry elficzkowej 20,-. Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Zawsze może być jeszcze lepiej ,) Szaguś pozdrawia... 4 Quote
elficzkowa Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 13 minut temu, Moli@ napisał: Zawsze może być jeszcze lepiej ,) Szaguś pozdrawia... Szaguniu - jak Ci dobrze u Moli@ :) Ależ bym go całowała w łapusie, w noseczek,w uszka i... i w brzuchol też :) Quote
Moli@ Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Dnia 6.01.2020 o 14:38, mdk8 napisał: przelew w drodze . Wpłynęło 55,00zł / 07.01 za leki dla Szagiego Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 2 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Jaaakie przytulasy Skubany lubi oglądać telewizję z wyrka..., położy się na człowieka i lampi się w ekran ,) 1 Quote
rozi Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Dnia 2019-12-08 o 08:55, elficzkowa napisał: Mój Elfik jakiś czas temu też bardzo polubił Noteć. Niestety ostatnio jest : blee, nieee, yyy jadł nie będę. Więc będzie znowu gotowane. On ogólnie jest niejadkiem więc to , że chciał jeść puszki bardzo mnie cieszyło. Niestety nie długo tej radości było. Szukałam, aż znalazłam. Mówiło się tu o Noteci. I właśnie Kula się odżegnała, natomiast wsuwa z apetytem bułeczkę z odrobiną masła, a nawet i samą, i makaron z odrobiną mięsa. Czyli jakby brakowało jej węglowodanów w tej Noteci. Quote
Recommended Posts