Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szagi czuje się dobrze..., po antybiotyku i lekach przeciwbólowych (w minimalnej dawce) zdecydowana poprawa. Wetka - d.Lenkiewicz  zleciła jeszcze jedną (ostatnią) serię antybiotyku na 10 dni (zachowana ciągłość). Kupiłam w lecznicy "Zwierzak" antybiotyk + tablety przeciwbólowe.

Zapłaciłam gotówką 55,00zł / 02.01.2020r (paragon)

Leki przeciwbólowe - żeby chodził utrzymując prawidłową postawę..., rozciągał ścięgna i odbudowywał mięśnie.

1a6c52a6cf94459dmed.jpg

Posted

Szaguś zaczyna podnosić łapkę przy siusianiu :) Nie w bok a pionowo  w górę..., nie ważne jak,  grunt że  zaczyna kombinować ,)

Od kilku dni dziarsko się myje..., przednie i tylne łapinki, dupcię..., wyciera łapką mordkę i oczki :) Przeciąga / rozciąga się..., przechyla się coraz śmielej na plecki.

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Szaguś zaczyna podnosić łapkę przy siusianiu :) Nie w bok a pionowo  w górę..., nie ważne jak,  grunt że  zaczyna kombinować ,)

Od kilku dni dziarsko się myje..., przednie i tylne łapinki, dupcię..., wyciera łapką mordkę i oczki :) Przeciąga / rozciąga się..., przechyla się coraz śmielej na plecki.

Cudne wiadomości,oby tak dalej.Szagi wyjdzie na prostą,mam takie przeczucie.Zrobił ogromne postępy.W przechowalni albo w schronie mogło by już go nie być.

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Cudne wiadomości,oby tak dalej.Szagi wyjdzie na prostą,mam takie przeczucie.Zrobił ogromne postępy.W przechowalni albo w schronie mogło by już go nie być.

Nie wszystko da się odkręcić..., zmian zwyrodnieniowych nie cofniemy ale uruchomimy, "tanecznym krokiem" będzie śmigał  :) Już zachowuje się jak pies...," miele" się a nawet rozpycha w grupie na przywitanie, radość okazuje merdając ogonkiem..., główkę nadstawia do głasków. 

W przechowali / schronie umarłby z głodu...:(, zabrany naprawdę w ostatnim momencie

• Upvote 1
Posted
Dnia 3.01.2020 o 07:10, Moli@ napisał:

Zapłaciłam gotówką 55,00zł / 02.01.2020r (paragon)

puszczę przelew w poniedziałek bo i tak dopiero we wtorek dotrze.

Na koncie Szagusia są stałe od Anuli 20,- i elficzkowej 50,- .

Dziękuję :)

Posted

A ja ciągle mam zawirowanie z Twoimi tytułami wątków, Molly. Tu czytam Szagi-stare pudło  :D

Śliczny piesunio i po swojemu wychodzi na prostą. Na ile daje radę  :)

Posted

Szagi, jak większość psów lubi śnieg :)

ead12e1cde8c034cmed.jpg

dd1456a2d7b3a3d7med.jpg

fa1f3b0d9cb3329emed.jpg

8a7d1915cf2030dfmed.jpg

68476e1dbaf1f7bdmed.jpg

Szagi z każdym nowym dniem chodzi pewniej, utrzymuje równowagę, dupcia coraz wyżej - prostuje / rozciąga łapki..., nawet na nierównym terenie. Dzielne "słoniątko" :)

Sierść w lepszej kondycji, włos grubszy ( już nie wygląda jak po spalonej trwałej), zaczyna układać się na grzbiecie, znikają prześwity - odrasta

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Przyjechały saszetki Doliny Noteci 10x500g + 15kg suchej karmy Pedigree dla stada za opiekę.

Dziękuję :)

061c778e5495b1fdmed.jpg

Na obiad porcję z królikiem wciągnął migiem..., urwis :)

66cde21432440fcfmed.jpg

Szagi ma 20szt x 500g Doliny Noteci (Julka zadowoli się innymi..., dzięki dreag)

35c397a1d44cc22amed.jpg

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Szagi ma 20szt x 500g Doliny Noteci (Julka zadowoli się innymi..., dzięki dreag)

35c397a1d44cc22amed.jpg

Mam nadzieję, że Szaguś ładnie podziękował koleżance za jedzonko :) 

Śliczny ten Szaguś jest i to  śliczny mocno :) 

Nie wiem Moli@ co Ty na to... ale może byś tak jednego całuska...ode mnie dla  Szagusia...tylko jednego ;) proszę :)

• Like 1
Posted
11 godzin temu, elficzkowa napisał:

Mam nadzieję, że Szaguś ładnie podziękował koleżance za jedzonko :) 

Śliczny ten Szaguś jest i to  śliczny mocno :) 

Nie wiem Moli@ co Ty na to... ale może byś tak jednego całuska...ode mnie dla  Szagusia...tylko jednego ;) proszę :)

Nie jednego ,) lubi pieszczotki, nochal wyciąga do buziaków ,)

• Like 1
Posted

Szaguś jest przeuroczym psiaczkiem, sama radość patrzeć na jego fotki, czytam o nim :).

I bardzo się cieszę, że poprawia się jego stan zdrowia.

• Like 1
Posted
13 minut temu, Moli@ napisał:

Zawsze może być jeszcze lepiej ,)

Szaguś pozdrawia...

a43b1736025a0b67med.jpg

Szaguniu - jak Ci dobrze  u Moli@ :)

Ależ bym go całowała w łapusie, w noseczek,w uszka i... i w brzuchol też :)

Posted
Dnia ‎2019‎-‎12‎-‎08 o 08:55, elficzkowa napisał:

Mój Elfik jakiś czas temu też bardzo polubił Noteć. Niestety ostatnio jest : blee, nieee, yyy jadł nie będę. Więc będzie znowu gotowane. On ogólnie jest niejadkiem więc to , że chciał jeść puszki bardzo mnie cieszyło. Niestety nie długo tej radości było.

Szukałam, aż znalazłam. Mówiło się tu o Noteci.

I właśnie Kula się odżegnała, natomiast wsuwa z apetytem bułeczkę z odrobiną masła, a nawet i samą, i makaron z odrobiną mięsa. Czyli jakby brakowało jej węglowodanów w tej Noteci.