Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to trzeba zbirać pieniążki na tę karmę. Tak, żeby codziennie dostał puszkę i trochę suchego. Koszt jednej puszki tam gdzie ja zamawiam to 10,00zł. Może ktoś zna tańszą hurtownię?
Może jeszcze będzie dobrze?!!!!

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='AgaiTheta']Ania wróciła właśnie z Pachciem ze spaceru i muszę się z Wami podzielić dobrą nowiną :)
Pachcio od dawna miał biegunką, mniejszą lub większą ale zawsze biegunka, a dzisiaj nie :)
Rano nie załatwił się wcale, tylko siku, po 14 też tylko siku a teraz piękna twarda kupa :)[/QUOTE]
O, czyzby to był skutek tych nowych puszek i karmy?
Super!

Dzieki za dowód nadania. Ten skan na pewno wiele wyjaśnił:)

Pzdr.

Posted

Tym razem ja mam prośbę.
Napiszcie, proszę, jak wyglądają finanse Pachydera. Na I stronie rozliczenie jest tylko do kwietnia...

Ja ostatnio zrobiłam wpłatę na Pachydera i wolałabym, aby to wszystkobyło jasne. Może w weekend znajdziecie chwilę czasu na zrobienie rozliczenia?

Pzdr.

Posted

[quote name='AgaiTheta']Rozliczenie 05.11.2010
wpłaty:
255,00 zł przeniesione z pieniędzy na Duszkę
50,00 zł gonia13
135,00 zł zachary na badanie przesiewowe
30,00 zł Aleksandra C. Malbork
30,00 zł Asiaczek
Wydatki:
255,00 zł karma dla alergików
174,91 zł Vetoryl na październik

Stan: 167,55 zł

Dziękuję w imieniu Pachcia :*[/QUOTE]

Asiaczku, rozliczenie jest na stronie 195, chyba przeoczylas!!;-)

Ja rowniez sie ciesze z Pachciowej kupy!!:-):loveu::loveu:

Posted

Dołączam do grona uszczęśliwionych qpą Pachcia!:lol:
I życzę naszemu ulubieńcowi oraz zachwyconym ciotkom,aby tak już pozostało;)
Ta kuopa,to może punkt zwrotny w jego życiu?

Posted

Dzięki AgaiTheta za wstawienie skanu, ja nawet bym nie potrafiła, nie umiem.Nie znam osobiście agi ani basi oraz innych ciotek ze schronu w Elblągu, ale wiem,że są to osoby wyjątkowo oddane psom! Mając pod opieką setki psów, w tym bardzo chorych, nie eliminują ich...Z Pachciem jadą do Warszawy do specjalisty weta, kiedy inni w takiej sytuacji nie pojechaliby tak daleko ze swoim własnym psem...Fakt, zasponsorowałam tę wizytę, inni też, ale tu potrzebna była również chęć i czas do tego dalekiego wyjazdu.Walka o Pachcia trwa już bardzo długo, nikt nie chce go wziąć nawet na dt...Poza tym, nie zapominajmy,że działania ciotek ze schronu w Elblągu podlegają systematycznej kontroli zewnętrznej, a pieniądze na Pachcia wpłacamy na konto fundacji/też podlega kontroli/, co jest zdecydowanie odmienną sytuacją aniżeli w przypadku elbląskiego hotelu dla zwierząt o którym zająknęła się na wątku Pachcia, EsteraH. Mnie najbardziej doskwiera fakt,że Pachcio do końca swoich dni nie zazna miłości, czułości i opieki własnego domku.....

Posted

Zachary widzę,że masz orientację jak sie pracuje w schronisku. Przy ponad 300 zwierzakach nie wszystko uda się zrobić idealnie. Do tego jeszcze interwencje, które robimy przeważnie we dwie z Agą ( jesteśmy inspektorami d/s ochrony zwierząt OTOZ Animals) , jedynymi na naszym terenie . Znajdujemy zwierzaki zmaltretowane, na skraju śmierci i walczymy do końca, , tak jak w przypadku Pachcia lub Duszki. Nie raz przegrywamy i zwyczajnie po babsku płaczemy po kątach.
Aga zawalona jest papierami a ja ją wyciągam na interwencje., Terminy, sprawozdania, płatności, jest tego dużo, zawsze mi krzyczy,że ma mnie dosyć ,że nigdzie nie jedzie ale w końcu ubieramy mundury i jedziemy modląc się po drodze abyśmy nie przyjechały za póżno.

Posted

Właśnie skończyłam pracę i też sobie pozwoliłam na różowe winko, za zdrowie Pachcia!!!
Jutro zajadę do niego.
Na przeciwko Pachcia w drugiej izolatce jest bokser Johnny...

Boksery to moja największa słabość...

Zwierzaki moje kochane!

Posted

[quote name='Ajula']boksio przepiękny :loveu:

a ja przeżyłam szok, jak zobaczyłam metamorfozę psa, który wyglądał podobnie jak Pachcio, po leczeniu zarósł całkowicie i jest śliczny

http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page658?p=15685849#post15685849

żeby Pachcio miał takie szczęście :(

ja też jak zobaczyłam tamtego psa na metamorfozach to od razu skojarzyłam z Pachciem, tak podobnie wyglądają, a raczej tamten wyglądał, bo teraz już jest pięknym psem. Oby Pchciowi się też udało :loveu: