maarit Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 feliksik napisał(a):oby to pomogło, bo to chyba już ostatnie rozwiązanie, które mogłoby pomóc Trzymam kciuki bo nic innego nie mogę zrobić żeby pomóc -zarówno jemu jak i Wam.... Quote
maja602 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Pod koniec paxdziernika będę zamawiała karmę weterynaryjną dla moich podopiecznych wiec tak jak obiecałam kupię trochę dla Pachcia i prześlę. Oby jego stan się poprawił. Quote
AgaiTheta Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Pachyder nie chce jeść tej karmy. Pachyder teraz nie chce wstawać. Pachyder teraz nie chce chodzić na spacery. Robi siku, kupe i wraca. Śpi zwinięty w kłębek. Wiecie co ja nie wiem jak Wy to widzicie, ale ja nie mam sumienia trzymać go na suchym (on nie wie, że to droga wartościowa karma) skoro on tego nie zje, ani z ręki, ani prośby, ani groźby... Mamy go przetrzymać? Zgłodnieje to zmądrzeje? Ta karma była zakupiona ze środków, które pozostały Duszce. Pachcio jest na minusie, ale zostawmy to. Może zróbmy tak, że jeżeli zbierze się na badanie krwi pod kontem alergii to je zrobimy, bo metodą prób i błędów wykończymy tego psa! On je tylko z ręki ale to na co ma ochotę: gotowane tylko na świeżo, odgrzewanego nie. Puszki ok, ale my mamy puszki marnej jakości, miał dobre ale nie stać nas na nie, zresztą też nie było efektu. Schronisko w tej chwili z powodu przepełnienia i masowo robionych zabiegów sterylizacji i kastracji jest na krawędzi finansowej, bez Waszej pomocy Pachcio może liczyć tylko na to co możemy mu zaoferować w standardzie... Quote
zachary Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 AgaiTheta, ile kosztuje badanie krwi pod kątem alergii? i Czy to dobry trop?...Pachciu, pogoda pod psem, to i spać się tylko chce.... Quote
maja602 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 zachary napisał(a):AgaiTheta, ile kosztuje badanie krwi pod kątem alergii? i Czy to dobry trop?...Pachciu, pogoda pod psem, to i spać się tylko chce.... Kilka wcześniejszych postów tłumaczy dlaczego alergia. Przeczytaj. Są tam także podane koszty badań. Jeżeli Pachcio nie chce suchej karmy to postaram się wysłać puszki. Wówczas można wymieszać jedną z drugą i może pójdzie. Do tej pory niech je to, co lubi. Postaram się także wpłacić coś na jego konto, moze na badania, ale dopiero koło 27 października. Quote
Asiaczek Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Ja też mogę coś dołozyc do tego badania Pachydera, ale dopiero po 1 listopada. Ale jednoczesnie proszę o przypomnienie, proszę, bo ja nie pamiętam a nawet jak zapiszę, to gdzies mi te kartki potem latają... A może ktoś by zebrał te nasze oferty dofinansowania badań Pana P.? Bo pamiętam, że kilka osób tez deklarowało pomoc. Może wespół-w zespół uda się zebrac wymaganą kwotę...? Pzdr. Quote
AgaiTheta Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Pachyder dzisiaj ze mną nie chciał wyjść na spacer. Rano wyszedł tylko z Anią na siku i biegiem wracał, ja chciałam go wziąć ok 12, jak świeciło słoneczko, ale nie chciał wstać. Badanie jak już pisałam jest dwuetapowe: 1 - to badanie przesiewowe czy w ogóle jest alergia - koszt 135 zł 2 - dzwonią jak stwierdzą, że jest alergia i pytają czy badamy szczegółowo jaka, alergeny pokarmowe kosztują 299 zł Zbierzmy może na razie na to badanie przesiewowe. Nie wiem, może znowu pokazać go profesorowi Lechowskiemu? Powiedzieć, że miało być lepiej a jest coraz gorzej? Moim zdaniem jest gorzej każdego dnia. Jak go przykryjemy, tak leży cały dzień... Quote
zachary Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 maja602, czytam wątek, ale ...starość i tysiąc spraw codziennie na głowie sprawia,że szybko zapominam ....:cool3: AgaiTheta, dzisiaj postaram się przelać pieniądze na badanie przesiewowe, resztę może też jakoś uzbieramy.... Quote
basia0607 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Nie ma w nim życia bo nie ma swojego człowieka. Ciepłą celę , koce i poduszki pewnie by oddał za najskromniejszy dom u boku kochającego pana. Pies to jest zwierzę stadne, które musi być blisko człowieka a on odizolowany jak wyrzutek społeczeństwa ! Quote
zachary Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 basia0607, masz rację, niestety....Tylko, gdzie znaleźć takiego Człowieka????............. Quote
__Lara Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 zachary napisał(a):basia0607, masz rację, niestety....Tylko, gdzie znaleźć takiego Człowieka????............. No właśnie :( Quote
diana79 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 zrobiłam bazarek dla biedaka :-( http://www.dogomania.pl/threads/195198-ciuszki-zimowe-i-nie-tylko-dla-dzieci-i-inne-dla-schorowanego-Pachydera-do-4.11.?p=15610067#post15610067 będę wdzięczna za podnoszenie Quote
Inez de Villaro Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Próbowałam przebrnąć przez watek, ale jest za dlugi, mam więc pytanie, na które odpowiedx pewnie jest, ale nie znalazłam, czy pies miał badania tarczycy? pewnie tak...ale dla pewności zapytam Quote
Asiaczek Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [quote name='diana79']zrobiłam bazarek dla biedaka :-( http://www.dogomania.pl/threads/195198-ciuszki-zimowe-i-nie-tylko-dla-dzieci-i-inne-dla-schorowanego-Pachydera-do-4.11.?p=15610067#post15610067 będę wdzięczna za podnoszenie Byłam, chciałam pomóc, ale.. rozmiary nie moje;) Na podtrzymuję moje parę złotych na badanie dla Pachydera, ale PO wypłacie. Pzdr. Quote
zachary Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Na badanie krwi w kierunku alergii u Pachcia pieniądze przelane, dzisiaj powinny być na koncie. Quote
Charly Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Inez de Villaro napisał(a):Próbowałam przebrnąć przez watek, ale jest za dlugi, mam więc pytanie, na które odpowiedx pewnie jest, ale nie znalazłam, czy pies miał badania tarczycy? pewnie tak...ale dla pewności zapytam chyba nawet z kilka razy o ile pamiętam:( w koncu staneło na chorobie cushinga. Do tego z serduszkiem było coś nie tak. Teraz jest pomysł z alergią pokarmową. Quote
Inez de Villaro Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 A wycinki skóry wykazaly nużeńca tylko? czy tez grzyba lub gronkowca? Pytam tak , bo mamy też chorego na skóre [psa w schronie i ostatnio trochę się "przejaśnia" Quote
Charly Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Inez de Villaro napisał(a):A wycinki skóry wykazaly nużeńca tylko? czy tez grzyba lub gronkowca? Pytam tak , bo mamy też chorego na skóre [psa w schronie i ostatnio trochę się "przejaśnia" gronkowiec byl, nużeniec chyba też- ale wyleczony- tzn ostatnio zdaje sie nie było juz zadnej choroby skórnej- według wyników. Ale ten pies był też dlugo na antybiotykach. Juz nie pamiętam dokladnie, bo on mial masę badań robionych i jeszcze więcej leków biedak przyjmował. Agnieszka wie pewnie dokladniej. Quote
AgaiTheta Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Zachary pieniążki są, dziękuję bardzo!!! Jutro wyślemy krew na badania. Pachyder miał wiele różności na sobie, miał gronkowca, nużeńca nie stwierdzono na badanym fragmencie, ale prof. Lechowski powiedział, że ma na pewno. Zwapnia mu się skóra. Drożdżyca, malassezia, cuda wianki... Problemem zaczyna być to co ważniejsze w leczeniu, jedno szkodzi drugiemu. Przy tak chorym sercu jesteśmy ograniczeni w podawaniu leków na skórę, bo to szkodzi wątrobie a ta szkodzi sercu. Szczerze Wam powiem, że bez zapisków, to ja się już gubię... Quote
Asiaczek Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Czy Zachary wysłał CAŁĄ potrzebną kwotę na te podstawowe badania? Jesli tak, to moje parę złotych byłyby na II etap, tak? pzdr. Quote
Inez de Villaro Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Dziękuję za odpowiedź, czyli to nie tylko problem skórny. Rozumiem, że tarczyca jest ok. Quote
zachary Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Tak, asiaczku, zachary wysłała całą kwotę na I etap badań Pachcia. Quote
AgaiTheta Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Przepraszam, że dopiero teraz, ale dopiero dotarłam do domu. Tak, na pierwszy etap badania mamy pieniążki, teraz czekamy na wieści z kliniki czy coś wyszło. Dziękuję! Quote
Ajula Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 to ja chociaż kciuki za Pachcia potrzymam Quote
Rybc!a Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 zachary napisał(a):Tak, asiaczku, zachary wysłała całą kwotę na I etap badań Pachcia. Dziękujemy bardzo! :loveu: Quote
Recommended Posts