Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziękujemy za wsparcie dla Pachcia. W krajach, które wymieniła go-ja nie ma bezdomnch zwierzat, ponieważ są usypiane. Bez względu czy to szczeniaki, kundle czy rasowe, mają dany czas na adopcje a potem tylko jedna droga.

Posted

Niestety nie ale pospacerowalismy po schronisku. Brakło czasu z uwagi na to, ze pól dnia myłam totalnie wystraszoną sunie, ktora jest w bardzo kiepskiej formie psychicznej.
Prawdopodobnie ktos ją wysmarował klejem i obsypał plewami. Nie wiele sie udalo wymyć a maszynka do golenia chyba by ja zabiła ze stresu.

Posted

Chyba nic mnie już nie zdziwi... Koniec tego podłego świata jest bliski - mówię Wam! :( A dziś właśnie się dowiedziałam o inicjatywie mieszkańców mojej wsi, żeby za karę, że jedna z mieszkanek nie panuje nad swoim psem, który wciąż ucieka i włóczy się po wsi (produkując hordy szczeniaków, strasząc dzieci i dorosłych), złapać psa i oddać go do schroniska! Super kara dla super właścicielki, prawda?... :( Oczywiście będziemy się bić (na szczęście nie jestem osamotniona), ale na mentalność "ludzi" po prostu ręce z majtkami opadają...

Posted

basia0607 napisał(a):
Niestety nie ale pospacerowalismy po schronisku. Brakło czasu z uwagi na to, ze pól dnia myłam totalnie wystraszoną sunie, ktora jest w bardzo kiepskiej formie psychicznej.
Prawdopodobnie ktos ją wysmarował klejem i obsypał plewami. Nie wiele sie udalo wymyć a maszynka do golenia chyba by ja zabiła ze stresu.

Nie mogę sobie tego wyobrazic nawet :( :( :(

Posted

Dzisiaj byliśmy na grzybach w większej grupie tzn.ja, Pachcio, Apollo, Paja, Betka i Zuzia., czyli prawie wszystkie schroniskowe biedy. Żałowałam ,że nie wzielam ze sobą aparatu. Apollo to stary, schrowonany onek, Zuzia w majtkach , bo po wypadku robi pod siebie, Betka, szczeniorka, ktora po wypadku cudem ożyła, , Paja sunia, która dryfowała na snopku w Płocku i nasz krolewicz Pachder 1.Psy oczywiście biegały luzem. Pachcio tak szybko przebierał nogami aż byłam w szoku . Zachecał Apollo do zabawy i widać , że się chłopcy polubili. To jest dobra inforamacja bo gdyby coś to mogą mieszkac razem.
Sunia zaklejona ma sie coraz lepiej, nie ucieka wzrokiem od czlowieka tylko nawiązuje już kontakt wzrokowy.

Posted

Ach, co za biedy z tych psiaków. Dobrze, że mają koło siebie ludzi o dobrych sercach, którym na nich zależy :loveu:
Szkoda Basiu, że nie zrobiłaś im zdjęć.

Posted

basia0607 napisał(a):

Brak slow!!:-( :-(

Posted

monika083 napisał(a):
a najgorsze jest to ,ze na dogo slyszy sie tylko namiastke tych psich tragedii...i tylko niewiele da sie uratowac

Domyślam się...

basia0607 napisał(a):

To jest sunia wysmarowana klejem do tapet i posypana sieczką.

Ja, gdy widzę takie sytuacje, to ciekawa jestem, czy ta osoba tez byłaby taka odważna, gdyby naprzeciw niej stał dresiarz...
I co takiemu zawinił bezbronny pies...?

pzdr.

Posted

Informuję forumowiczów iż wobec Kapucynki-Kordonii wysunięto zarzuty prokuratorskie zagrożone karą do 2 lat pozbawienia wolności. Administratorów forum proszę o rzetelne sprawdzanie czy treści publikowane na forum Dogomanii przez użytkownika Kapucynka lub Kordonia są zgodne z prawem.
Z poważaniem.
lek.wet.Beata Lalik