go-ja Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Przelewem dla Paszko 50 zł ode mnie i kolegi Bartka :) Buziaki! Zdrowiej piesku, będę do Ciebie zaglądać :) Quote
basia0607 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Dziękujemy za wsparcie dla Pachcia. W krajach, które wymieniła go-ja nie ma bezdomnch zwierzat, ponieważ są usypiane. Bez względu czy to szczeniaki, kundle czy rasowe, mają dany czas na adopcje a potem tylko jedna droga. Quote
Asiaczek Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 No i jak? Byliście na grzybkach? pzdr. Quote
basia0607 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Niestety nie ale pospacerowalismy po schronisku. Brakło czasu z uwagi na to, ze pól dnia myłam totalnie wystraszoną sunie, ktora jest w bardzo kiepskiej formie psychicznej. Prawdopodobnie ktos ją wysmarował klejem i obsypał plewami. Nie wiele sie udalo wymyć a maszynka do golenia chyba by ja zabiła ze stresu. Quote
Nutusia Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Chyba nic mnie już nie zdziwi... Koniec tego podłego świata jest bliski - mówię Wam! :( A dziś właśnie się dowiedziałam o inicjatywie mieszkańców mojej wsi, żeby za karę, że jedna z mieszkanek nie panuje nad swoim psem, który wciąż ucieka i włóczy się po wsi (produkując hordy szczeniaków, strasząc dzieci i dorosłych), złapać psa i oddać go do schroniska! Super kara dla super właścicielki, prawda?... :( Oczywiście będziemy się bić (na szczęście nie jestem osamotniona), ale na mentalność "ludzi" po prostu ręce z majtkami opadają... Quote
__Lara Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 basia0607 napisał(a):Niestety nie ale pospacerowalismy po schronisku. Brakło czasu z uwagi na to, ze pól dnia myłam totalnie wystraszoną sunie, ktora jest w bardzo kiepskiej formie psychicznej. Prawdopodobnie ktos ją wysmarował klejem i obsypał plewami. Nie wiele sie udalo wymyć a maszynka do golenia chyba by ja zabiła ze stresu. Nie mogę sobie tego wyobrazic nawet :( :( :( Quote
basia0607 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Dzisiaj byliśmy na grzybach w większej grupie tzn.ja, Pachcio, Apollo, Paja, Betka i Zuzia., czyli prawie wszystkie schroniskowe biedy. Żałowałam ,że nie wzielam ze sobą aparatu. Apollo to stary, schrowonany onek, Zuzia w majtkach , bo po wypadku robi pod siebie, Betka, szczeniorka, ktora po wypadku cudem ożyła, , Paja sunia, która dryfowała na snopku w Płocku i nasz krolewicz Pachder 1.Psy oczywiście biegały luzem. Pachcio tak szybko przebierał nogami aż byłam w szoku . Zachecał Apollo do zabawy i widać , że się chłopcy polubili. To jest dobra inforamacja bo gdyby coś to mogą mieszkac razem. Sunia zaklejona ma sie coraz lepiej, nie ucieka wzrokiem od czlowieka tylko nawiązuje już kontakt wzrokowy. Quote
Iv_ Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Ach, co za biedy z tych psiaków. Dobrze, że mają koło siebie ludzi o dobrych sercach, którym na nich zależy :loveu: Szkoda Basiu, że nie zrobiłaś im zdjęć. Quote
wasabi81 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 basia0607 napisał(a):Niestety nie ale pospacerowalismy po schronisku. Brakło czasu z uwagi na to, ze pól dnia myłam totalnie wystraszoną sunie, ktora jest w bardzo kiepskiej formie psychicznej. Prawdopodobnie ktos ją wysmarował klejem i obsypał plewami. Nie wiele sie udalo wymyć a maszynka do golenia chyba by ja zabiła ze stresu. Brak slow!!:-( :-( Quote
Asiaczek Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Boshe, po kiego zbója ludzie sa tacy.... Pzdr. Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Asiaczek napisał(a):Boshe, po kiego zbója ludzie sa tacy.... Pzdr. a najgorsze jest to ,ze na dogo slyszy sie tylko namiastke tych psich tragedii...i tylko niewiele da sie uratowac Quote
basia0607 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 To jest sunia wysmarowana klejem do tapet i posypana sieczką. Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 To jest sunia wysmarowana klejem do tapet i posypana sieczką.[/QUOTE] boze.... sliczna ta sunia . Quote
maarit Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Klej? Sieczka? To jakaś bestia nie człowiek!!!! Idiokracja zapanowała :( Quote
Iv_ Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Są chwile, że kompletnie nie mogę zrozumieć człowieka. Skąd w ludziach tyle okrucieństwa i bezdennej głupoty :shake: Quote
Asiaczek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 monika083 napisał(a):a najgorsze jest to ,ze na dogo slyszy sie tylko namiastke tych psich tragedii...i tylko niewiele da sie uratowac Domyślam się... basia0607 napisał(a): To jest sunia wysmarowana klejem do tapet i posypana sieczką. Ja, gdy widzę takie sytuacje, to ciekawa jestem, czy ta osoba tez byłaby taka odważna, gdyby naprzeciw niej stał dresiarz... I co takiemu zawinił bezbronny pies...? pzdr. Quote
monika083 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 cioteczki zajrzyjcie tutaj ,szukamy hoteliku ,lub dt na jakis tydzien(tomaszow maz.): http://www.dogomania.pl/threads/1932...ge7?p=15419680 Wszyscy w trójkę. Kolega to na młodziutkiego psa wygląda Quote
Asiaczek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Boshe, gdzie takie chudziny się uchowały...? pzdr. Quote
Beata..... Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Informuję forumowiczów iż wobec Kapucynki-Kordonii wysunięto zarzuty prokuratorskie zagrożone karą do 2 lat pozbawienia wolności. Administratorów forum proszę o rzetelne sprawdzanie czy treści publikowane na forum Dogomanii przez użytkownika Kapucynka lub Kordonia są zgodne z prawem. Z poważaniem. lek.wet.Beata Lalik Quote
gameta Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ale co w związku z tym? Oskarżyć to sobie każdy każdego. Ważny jest wyrok. Prawomocny. Kordonia :loveu: Quote
basia0607 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Chodzi, jutro zrobię mu zdjęcia z grzybobrania. Quote
maarit Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Dzisiaj pewnie pogoda zepsuła wam plany ... leje cały czas :( Quote
Recommended Posts