Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dziewczyny czy interesuje was ogłoszenie Pachyderka na Onecie na światowy dzień zwierząt - bo mogę go wystawić w galerii z ogłoszeniem adopcyjnym - jeśli tak to prosiłabym osobę odpowiedzialną za pachcia o kontakt na PW, to prześlę co dokłądnie potzrebuję. Tylko mam czas do jutra tylko, zeby przesłąć gotowy materiał

Posted

Pachcio był dzisiaj na grzybach. Próbuje na przemian z Apollo demonstrować swoją dominacj.ę kładąc jeden drugiemu łep na karku, powarkują przy tym ale nie ingeruję bo to normalne. Jest w dobrej kondycji psychicznej, pogonił od miski i z posłania nowego kolegę.
Mam fotki i filmik, tylko nie potafię ich umieścić na wątku.

Posted

feliksik napisał(a):
napisałam na gg, jest to pilne

feliksik zaraz napiszę ci pw z numerem jakim trzeba (tzn. do agi i basi), tylko muszę poszukac, bo mam nową komórkę, stara padła i numerów nie mam.dzięki:)

edit. pw wysłane.

Posted

Feliksik zdjęciami zajmie się Vitka (wielkie dzięki); ja spróbuję jakiś tekst napisac. Ale cięzko, bo siedzę i piszę teksty już od kilku godzin. W sprawie choroby, leczenia- proszę zadzwon pod numery, które podałam.

Posted

basia0607 napisał(a):
Dziewczyny, mam grypę , ide do łóżka. Gdy zdobędę jutro nr. tel do Feliksik zadzwonię. W schronisku będę bo mam b. ważane spotkanie na szczycie !

Feliksik pisała, ze to jest b. pilne. ogloszenie jutro ma być wyslane, gotowe ma być na dzis. wlasne je piszę, a Vitka obrobiła odpowiednio zdjęcia. Numery Wasze o które prosiła już jej podałam, więc pewnie zadzwoni.

edit: tekst wysłany. nic juz dziś nie skleciłam i wysłałam skrócony tekst Rybci. dzięki Feliksik w imieniu Pachcia.

Posted

kochani wczoraj wszystko poszło - jakby cośbyło nie tak dam znać, ale do tej pory nie zwrócili uwagi, więc chyba wszystko będzie ok. Pachcio będzie wraz z innymi piesiami, więc trzymajmy kciuki.
Takie ogłoszenie+art. też mu dawałam wczesniej na Onecie, więc teraz będzie jakiś art. przez Onet pisany i ja mam tam pieski umieścić, więc Pachcio też jako psiak, który ukradł mi serce musi się tam pojawić

Posted

Kilka stron wcześniej zapytałam czy Pachcio miał robione testy na alergię pokarmową. Nie dostałam odpowiedzi, ale z własnego doświadczenia wiem, że warto je zrobić. Może te zmiany skórne i wychudzenie, to wynik nietolerancji pokarmowej.

Posted

maja602 napisał(a):
Kilka stron wcześniej zapytałam czy Pachcio miał robione testy na alergię pokarmową. Nie dostałam odpowiedzi, ale z własnego doświadczenia wiem, że warto je zrobić. Może te zmiany skórne i wychudzenie, to wynik nietolerancji pokarmowej.

nie wiem czemu nigdy o tym nie pomyślałam. sama mam psa alergika, wziętego ze schroniska. Był wylysiały, miał zniszczoną wątrobę, czarną skórę (myslalam ze taka uroda) i stale/często biegunkę. Pachyder wiem tez ma często biegunkę/ czasem zatwardzenie/czasem ok. Przynajmniej tak było kilka miesięcy temu. Ale teraz któras z wolontariuszek mówiła znowu o tym. Straciłam już nadzieję, że ten pies ma "coś". Ale może tym razem. Może nie jest za pózno.

Posted

Ja, kiedys, przy wychodzeniu z biegunki, zauwazyłam, że mój pies inaczej reaguje na kleik ryzowy z glutenem i ten bez glutenu. Może rzeczywiście warto zrobić taki test...?
A podpowiedzcie, gdzie można taki test zrobić i ile on orientacyjnie kosztuje?

Pzdr.

Posted

feliksik napisał(a):
u weterynarza, przynajmniej u mnie pobierają krew i chyba tydfzień się czeka, cośmi sięprzypomina że ok 50zł płaciłam, ale to było parę lat wstecz

Dzięki.
Czyli pobranie krwi i odpowiednie laboratorium:) I tydzień czekania...

Pzdr.

Posted

Test nie jest drogi. Poza badaniem krwi, jest jeszcze specjalne urządzenie, przy pomocy którego stwierdza się na jakie pokarmy pies jest uczulony i ustawia się dietę. Takie urzadzenie (nazwy nie znam) mają niektóre lecznice. Trzeba podzwonić i zapytać.

Posted

[quote name='AgaiTheta']Rozliczenie 04.08.2010
Wpłaty: 0 zł
Wydatki:
101,82 zł - 10 puszek RC Intensinal 15.07.2010
208,65 zł - wizyta w lecznicy w Gdańsku i badanie tarczycy
112,16 zł - 12 puszek RC Intensinal 28.07.2010
422,63 zł

Stan: 192,37 zł

Nie ma jeszcze faktury za ostatnią morfologię i biochemię.

Rozliczenie 01.10.2010
Wpłaty:
50,00 zł Gonia13
30,00 zł Bogdan W.
50,00 zł Monika K.
50,00 zł Małgorzata J.
Wydatki:
15,00 zł morfologia z rozmazem 7.VII
85,00 zł profil diagnostyczny w laboklinie 1006 15.07
174,91 zł Vetoryl na wrzesień

Stan: 97,46 zł

Dowiadywałam się o badanie krwi pod kontem alergii i w Laboklinie wygląda to następująco:
najpierw jest robione badanie przesiewowe, sprawdzane jest czy jest jakakolwiek alergia, w tym np pokarmowa - koszt: 135,00 zł.
Jak wyjdzie alergia pokarmowa robi się badanie szczegółowe z alergenami pokarmowymi - koszt: 299,00 zł

Bardzo dziękuję za onet dla Pachcia :*