Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Cytat

Podejrzałam na watku bazarkowycm, że Teresa118 od czerwca deklaruje 50 stałej dla staruszka:) Zaczekamy, aż teresa zadeklaruje tu i pod razu ślę numer konta:)

i potwierdzam

Posted
7 minut temu, teresaa118 napisał:

i potwierdzam

Bardzo Ci dziękujemy! To nas znacząco zbliża do zebrania kompletu deklaracji na hotelik:)

Nie mogę się już doczekać, kiedy Duszek wyruszy do kikou:) Zaraz zrobię przelew za transport do Pani, która go wiezie. Tak się umówiłam z Basią. Potem rozliczę całość tu na wątku, żeby elik mogła wszystko zapisać. 

Posted

W mojej firmie jeden z Dyrektorów (tych główniejszych) w biurze Zarządu postawił puszkę, do której każdy, kto przeklnie wrzuca złotówkę. Nazywamy je w firmie bluzgającymi złotówkami:) Co miesiąc dostaję z tej puszki kasę do zagospodarowania na psiaki w potrzebie. Często są to pieski nie mające nawet wątków na dogomanii. Tym razem wybór był jeden - bluzgające złotówki idą dla Duszka.

Szczerze powiem, że w tym miesiącu moje koleżanki i koledzy wyjątkowo rzucali mięsem, ale też do tej samej puszki zostały wrzucone pieniądze za książki Sekretne życie drzew, które przekazała nasza wspaniała koleżanka (też z Zarządu - mam szczęście do dobrych ludzi kierujących firmą). Zebrało się tego aż 299 zł! To znaczy, że cały transport zostanie pokryty z tych pieniędzy i jeszcze zostanie na inne wydatki:)

Elik, w związku z tym przeleję Ci na konto trzema przelewami jednorazową deklarację 50 zł od Elig, która wysłała ją do  mnie, swoje dwie deklaracje po 50 za kwiecień i maj i 69 zł, które pozostało po opłaceniu transportu z bluzgających złotówek:)

Czyli dla Ciebie do wpisania będą następujące kwoty:

+50 zł - Ellig jednorazowa
+100 zł - Ewa Marta - deklaracje za kwiecień i maj
+299 zł - bluzgające złotówki
- 230 zł - opłacenie transportu Duszka do kikou - zrobiłam przelew bezpośednio do osoby wiozącej Duszka

Przelałam w sumie trzema przelewami na konto Duszka 219 zł.

• Like 2
Posted
16 minut temu, Isiak napisał:

Ale Wy dziewczyny szybko organizujecie te bazarki, podziwiam. Ja nie mam skąd fantów brać...

Mogę podesłać.

Posted
3 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Kofinka pojedzie w gratisie do Ciebie:) W ten sposób odwdzięczymy się za bazarek dla Duszka:)

Dzięki wielkie. Chętnie dołożę się transport dla Kofi. Duszek pewnie będzie potrzebował dużo kasy.

8 minut temu, Ewa Marta napisał:

Mam nadzieję, że jest już w drodze:) Poker zobaczy go pierwsza:)

Zaraz, zaraz, transport ma być jutro , chyba że Dusio już dziś wyszedł ze schronu.

Ciekawe jak u maluchów z pchłami.

Posted
18 minut temu, Ewa Marta napisał:

Mam nadzieję, że jest już w drodze:) Poker zobaczy go pierwsza:)

7 minut temu, Poker napisał:

Zaraz, zaraz, transport ma być jutro , chyba że Dusio już dziś wyszedł ze schronu.

Też mi się wydaje, że transport był załatwiony na wtorek.

Posted
28 minut temu, Poker napisał:

Dzięki wielkie. Chętnie dołożę się transport dla Kofi. Duszek pewnie będzie potrzebował dużo kasy.

No jasne, pomieszało mi się:( 

Poker, jeśli kiedyś Duszkowi zabraknie kasy, poprosimy o poratowanie, ale teraz niech te "bluzgi" w mojej firmie pomogą dwóm psiaczkom:)

20 minut temu, elik napisał:

Też mi się wydaje, że transport był załatwiony na wtorek.

Rzeczywiście pomyliłam dni. Byłam pewna, że to już dzisiaj...

Posted
1 minutę temu, Ewa Marta napisał:

zeczywiście pomyliłam dni. Byłam pewna, że to już dzisiaj...

Wyprzedzasz czas :)

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Wyprzedzasz czas :)

Tak bardzo chciałabym, żeby juz  był poza schroniskiem...

Elu, czy czytelne jest to, co napisałam o wpłatach i wydatku za transport we wcześniejszym poście?

Posted
4 godziny temu, Ewa Marta napisał:

+50 zł - Ellig jednorazowa
+100 zł - Ewa Marta - deklaracje za kwiecień i maj
+299 zł - bluzgające złotówki
- 230 zł - opłacenie transportu Duszka do kikou - zrobiłam przelew bezpośednio do osoby wiozącej Duszka

Przelałam w sumie trzema przelewami na konto Duszka 219 zł.

Prawdę powiedziawszy nie za bardzo to rozbieram :)

Nie mogę wykombinować które kwoty składają się na sumę 219 zł, bo rozumiem, że taka kwota wpłynie na konto Duszka.

230 zł nie mogę dopisać do kwot wpłaconych na konto Duszka, bo nie będę miała pokrycia we wpłatach. W rozliczeniu napiszę, że Ty zapłaciłaś taką kwotę za transport, ale nie  będzie to ujęte we wpłatach.

Posted
8 minut temu, elik napisał:

Prawdę powiedziawszy nie za bardzo to rozbieram :)

Nie mogę wykombinować które kwoty składają się na sumę 219 zł, bo rozumiem, że taka kwota wpłynie na konto Duszka.

230 zł nie mogę dopisać do kwot wpłaconych na konto Duszka, bo nie będę miała pokrycia we wpłatach. W rozliczeniu napiszę, że Ty zapłaciłaś taką kwotę za transport, ale nie  będzie to ujęte we wpłatach.

219 zł to kwota po dodanu 50 zł + 100 zł + (299 - 230) = 219 zł. Dostaniesz 3 przelewy i każdy będzie opisany:) Spokojnie możesz napisać, że transport opłacony został poza Tobą, a wpłatę z bluzgających złotówek wpisz 69 zł.

Posted
1 minutę temu, Ewa Marta napisał:

219 zł to kwota po dodanu 50 zł + 100 zł + (299 - 230) = 219 zł. Dostaniesz 3 przelewy i każdy będzie opisany:) Spokojnie możesz napisać, że transport opłacony został poza Tobą:)

Tera wim :)    50 + 100 + 69 = 219.

• Like 1