Anula Posted November 2, 2018 Author Posted November 2, 2018 Dnia 31.10.2018 o 20:21, szafirka napisał: Kubraczki są, animonda junior jest. Holi dalej nieszczególnie, więc wet kazał wykupić w aptece antybiotyk. Zaczęła jeść, a to już poprawa :) Haniu,dokup jeszcze do antybiotyku priobiotyk. Bardzo proszę. Opłaciłam hotelik za XI - 600,00zł. Czekamy na wieści o psiaczkach. Quote
szafirka Posted November 3, 2018 Posted November 3, 2018 Na szczęście Lemi zdrowa, nie zaraziła się. Lemi ma starte ząbki zgodnie z przypuszczanym wiekiem. Nie jestem zdziwiona, ale dawno nie było u nas tak spokojnego psiaka, więc wolałam dmuchać na zimne, niż właśnie potem się zdziwić, że coś jest nie tak. Holi dostaje antybiotyk, je sporo, kupy ma prawidłowe, już z nosa jej nie leci, ale jeszcze kaszle. Jest energiczna prawie tak jak na początku. Mam pozostałości probiotyku, więc jej podaje, nie musiałam kupować. 1 Quote
Anula Posted November 3, 2018 Author Posted November 3, 2018 Holi musiała być osłabiona,niedożywiona i być może dlatego złapała choróbsko.Organizm nie miał siły walczyć.Najważniejsze,że jest leczona bo przecież musi być zdrowa do 16.11.18. Quote
Tola Posted November 3, 2018 Posted November 3, 2018 Zaglądam do dziewczynek z najlepszymi życzeniami zdrowia i samych dobrych dni. Quote
b-b Posted November 4, 2018 Posted November 4, 2018 I ja przybywam. Oby jak najszybciej sunia wydobrzała . Quote
Figunia Posted November 5, 2018 Posted November 5, 2018 Takie śliczne te sunieczki, ze domki powinny się o nie bić. ..a przynajmniej powinno być ich dużo, żeby można było wybrać, te najlepsze. I tego slicznotom życzę oraz zdrowia, oczywiście. Quote
kiyoshi Posted November 5, 2018 Posted November 5, 2018 3 godziny temu, Sara2011 napisał: W końcu dotarły. czyli mają komplet- wściklizna + wirusówki, jeśli dobrze odczytuje Quote
Anula Posted November 7, 2018 Author Posted November 7, 2018 Dnia 5.11.2018 o 20:47, kiyoshi napisał: czyli mają komplet- wściklizna + wirusówki, jeśli dobrze odczytuje To fajnie.Dobrze,że nie były szczepione jednak. A ten wet to mam nadzieję,że trochę łyknął wiedzy o małych zwierzętach. Quote
Anula Posted November 7, 2018 Author Posted November 7, 2018 07.11.18 nadeszła niespodzianka tj.pomoc finansowa dla Lemi i Holi od b-b - 20zł i od Nesiowatej - 20zł.Minus się zmniejszy. Jesteście Cudowne,Kochane.Dziękuję. Quote
Bogusik Posted November 7, 2018 Posted November 7, 2018 Ja również bardzo dziewczyny dziękuję za pomoc dla naszych psiaków :) Quote
szafirka Posted November 8, 2018 Posted November 8, 2018 Lemi jest sunią ugodową, przy spotkaniu nowego pieska warknie cichutko pod noskiem, ale prędzej się wycofa, niż zaatakuje. Do człowieka podchodzi ze spokojem, z dystansem, kiedy się przekona podejdzie powoli i da się pogłaskać, skubnie smaczka, ale jest to bardzo ostrożne. Na nasz widok merda ogonem tak, że dupka jej chodzi, ale podchodzi mimo że chętnie, to ostrożnie. Toleruje dzieci, koty. Nie bawi się zabawkami, ale zaczyna biegać z innymi psiakami na dworze. Jest typem domatora, kanapowca. Utrzymuje czystość w domu, nie wyje, nie szczeka, nie niszczy pozostawiona w domu. Holi trudno okiełznać, chwilami jest wszędzie, jak się jej pozwoli, to będzie skakać nam nawet po plecach. Psiaki inne też zaczepia, skacze po nich, gania, podgryza delikatnie. Z kotami różnie, czasem nie zwraca na nie uwagi, czasem obszczeka. Uwielbia dzieci. Jest otwarta na nowe znajomości, potrzebuje minuty - dwóch na zapoznanie z osobą. Utrzymuje czystość, nie szczeka, nie wyje jak zostaje sama, lubi sobie czasami coś podgryźć, więc nowy dom będzie musiał zapewnić jej dużą ilość zabawek głównie twardych. 1 Quote
Poker Posted November 8, 2018 Posted November 8, 2018 Lemi chyba nie służy bycie na wysokości. Jest wyraźnie spięta ,żeby nie powiedzieć wystraszona. Może lepiej robić jej zdjęcia na podłodze. Z opisu jest fajną sunią , która potrzebuje spokojnego domu. Po Holi widać ,że akrobatka .Pewnie pasowałby dla niej dom z dziećmi z ADHD tylko czy rodzice znieśliby dzieciowo - psiowe szaleństwa? Quote
kiyoshi Posted November 8, 2018 Posted November 8, 2018 A ja na zdjęciach zobaczyłam LEMI która próbuje się uśmiechać:) moim zdaniem zrobiła juz spore postępy u Was, to ostrożna sunia, ale widać, że pojętna, taka poczciwa, lubie takie najbardziej. Jest śliczna i najbardziej z tej trójki chwyciła mnie za serce. Charakter ma dobry, tylko spokojny domek potrzebny Quote
teresaa118 Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 Poszla stala na listopad dla "trojcy" Quote
Anula Posted November 9, 2018 Author Posted November 9, 2018 13 minut temu, teresaa118 napisał: Poszla stala na listopad dla "trojcy" Bardzo,bardzo dziękujemy. Quote
Anula Posted November 9, 2018 Author Posted November 9, 2018 OLX na Wrocław wyróżniony dla Holi i Lemi do 16.11.18. https://www.olx.pl/oferta/pokochaj-sliczna-holi-daj-suni-dom-CID103-IDxoOQI.html https://www.olx.pl/oferta/lemi-mala-dlugowlosa-pieknosc-szuka-domu-CID103-IDxoLq6.html Czy ktoś skusi się,pomoże i zrobi dla dziewczynek OLX na Poznań? Ogłoszenie wyróżnimy. Quote
Bogusik Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 Pojawił się na horyzoncie domek dla Holi w Sobinie k/Polkowic.Dom z dużym ogrodem i porządnym ogrodzeniem.Małżeństwo pracujące ale na zmiany i mieszka z nimi 15 letnia córka, także przeważnie ktoś jest w domu.Druga córka mieszka osobno ponieważ założyła własną rodzinę.Państwo mieli westa ale sunia po dziewięciu latach i długim leczeniu odeszła za TM [*]. Obecnie mają tylko przygarniętego kotka,który tylko w jakiejś części wypełnia pustkę i dlatego postanowili adoptować pieska.Holi wypatrzył Pan i cała rodzina akceptuje ten wybór. Poprosiłam Anię o wizytę p/a która już nam robiła jedną dla Teriego i jest już umówiona na jutro ok.16.Z całego serca dziękujemy Aniu za pomoc i jutro będziemy kciukać! :) 1 Quote
Recommended Posts