Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Przez ten wypadek to nawet nie wiedziałam,że chłopaki już u Kasi..

Dziaduńki kichane moje:)"

Miało być kochane a nie kichane. Przepraszam, dopiero teraz zauważyłam.

Posted
1 godzinę temu, Onaa napisał:

U mnie dzisiaj burza , duuużo deszczu i trochę chłodniejszego powietrza !!! Mam nadzieję że u Was też :).

Niestety - upał nie do zniesienia dalej.  Rano popadało, ale nie trwało to zbyt długo. No, ale chociaż trochę wiatru zostało na osłodę.

A że dziś mam dzień "przetworowy" to i w kuchni gorąco. 

Posted

U  mnie trochu pogrzmiało, trochu popadało i nadal parno :(  Dawniej po deszczu było ochłodzenie, gdzie te czasy :)

Posted
Przed chwilą, Onaa napisał:

U mnie dzisiaj burza , duuużo deszczu i trochę chłodniejszego powietrza !!! Mam nadzieję że u Was też :).

Niestety moje szczęście długo nie trwało :(.

Przed chwilą, Nesiowata napisał:

Niestety - upał nie do zniesienia dalej.  Rano popadało, ale nie trwało to zbyt długo. No, ale chociaż trochę wiatru zostało na osłodę.

Podziwiam Cię Nesiowata , w takie upały przetwory to nielada wyzwanie :).

Przed chwilą, elik napisał:

U  mnie trochu pogrzmiało, trochu popadało i nadal parno :(  Dawniej po deszczu było ochłodzenie, gdzie te czasy :)

Dokładnie Elu, tak kiedyś było, nawet jak było gorąco, a potem był deszcz to się przyjemnie powietrze ochładzało, ale teraz mamy wilgotno parno, a my nie jesteśmy przyzwyczajeni do tego no ale zmiany klimatyczne są takie że już lepiej nie będzie.

Posted
4 godziny temu, Nesiowata napisał:

Podziwiam. Prace kuchenne przy takiej temperaturze do przyjemności nie należą.

Posted
5 godzin temu, Radek napisał:

Podziwiam. Prace kuchenne przy takiej temperaturze do przyjemności nie należą.

Raczej nie, ale czasem i tak bywa.

Już zapomniałam, że o tej porze roku może być całkiem rześko. A dziś właśnie tak jest. Zupełnie inne powietrze. 

Dziadziusie będą zadowoleni.

Posted
4 godziny temu, Nesiowata napisał:

Już zapomniałam, że o tej porze roku może być całkiem rześko. A dziś właśnie tak jest. Zupełnie inne powietrze. 

Jest czym oddychać nareszcie. 

Posted
4 godziny temu, Radek napisał:

Jest czym oddychać nareszcie. 

Niestety musimy szybko się tym nacieszyć bo od jutra znowu....

Posted
14 godzin temu, Radek napisał:

W tym roku pogoda zdecydowanie przesadza:\

To nie jest przesada, trzeba się z tym pogodzić. Bo chyba inaczej już nie będzie.

Trzymajcie się dziadziusie.

Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

To nie jest przesada, trzeba się z tym pogodzić. Bo chyba inaczej już nie będzie.

Raczej tak. Podejrzewam, że co roku teraz będzie coraz bardziej gorąco...

Posted
10 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Proszę nie straszyć! :)

• Like 1
Posted
11 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Za 15 lat będziemy się śmiać z tych temperatur, niestety : (

Posted
5 minut temu, elik napisał:

Ocieplenie to jeszcze nie dramat :)

Jeszcze - i jeszcze dla ludzi, niestety zapominamy jakie to ma konsekwencje - ale o nich przekonamy się za parę (paręnaście, paredziesiąt)dobrych lat... zmiana klimatu... nie mówiąc o tym, że lodowce topnieją i sytuacja choćby niedźwiedzi polarnych jest tragiczna... :(  Do niedawna ludzie mówili, że wszystkie te problemy to mit, wytwór wyobraźni eko-terrorystów, ci sami ludzie w tej chwili nagle są w szoku, że mamy pogodę jaką mamy... Wybaczcie za OT, ale jakoś ostatnio mi smutno, jak patrzę na to, co ludzie wyprawiają z naturą i wszystko, co trafi w ich ręce. I ten paradoks, że szukamy wody na Marsie, gdzie na Ziemi są miejsca, gdzie nie ma tej wody:( I wolimy wydać grube pieniądze na wyprawy na Mars niż tutaj próbować jakoś zaradzić tragediom, jakie teraz mają miejsce... :(

Ok, ale koniec  OT.

Cieszę się, że rana już tak ładnie wygląda, naprawdę się goi! :)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Jeszcze - i jeszcze dla ludzi, niestety zapominamy jakie to ma konsekwencje - ale o nich przekonamy się za parę (paręnaście, paredziesiąt)dobrych lat... zmiana klimatu... nie mówiąc o tym, że lodowce topnieją i sytuacja choćby niedźwiedzi polarnych jest tragiczna... :(  Do niedawna ludzie mówili, że wszystkie te problemy to mit, wytwór wyobraźni eko-terrorystów, ci sami ludzie w tej chwili nagle są w szoku, że mamy pogodę jaką mamy... Wybaczcie za OT, ale jakoś ostatnio mi smutno, jak patrzę na to, co ludzie wyprawiają z naturą i wszystko, co trafi w ich ręce. I ten paradoks, że szukamy wody na Marsie, gdzie na Ziemi są miejsca, gdzie nie ma tej wody:( I wolimy wydać grube pieniądze na wyprawy na Mars niż tutaj próbować jakoś zaradzić tragediom, jakie teraz mają miejsce... :(

Ok, ale koniec  OT.

Dokładnie tak samo myślę. I ludzka krótkowzroczność, pazerność i głupota doprowadziła Ziemię do takiego stanu. Ale te miliony wydawane na wyprawy kosmiczne są po to, żeby najbogatsi mogli się stąd ulotnić, jak się zacznie prawdziwy dramat: susze, kataklizmy, walka o wodę i żywność. Żeby znowu ci "najlepsi", ta sól ludzkiej "inteligencji" mogła niszczyć i grabić kolejną planetę - o przepraszam - "czynić ją sobie poddaną".. 

Ale Lapiś niech się goi nadal tak pięknie, a Pysiek szaleje u Kikou :)

• Like 2
Posted

To:

Cytat

Ocieplenie to jeszcze nie dramat :)

było dla podtrzymania dyskusji :) No i udało się lepiej, niż się tego spodziewałam :)

• Like 1