Gosiapk Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='sonikowa']... Czekam też cierpliwie na info w sprawie adopcji wirtuanej, pewnie po weekendzie pani Kasia będzie mogła odpowiedzieć? Gosiu, jeszzce nie zakończyłam rozmowy z synkiem na temat zamiany Yoko, ale obiecuję, że dziś dam ci znać co i jak. CZekam i przebieram już nogami :) Pieniążki leżą i czekaja na wpłatę na Yoko.
dorcia44 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 ja również przyłączam się do prośby o kontynuowanie wątku ,w dodatku tak wspaniale prowadzonego ,wielkie uznanie dla was dziewczyny. z szacunkiem dla Maupa4 ale chyba po prostu pomyliła wątki ,tamten kłótliwy i jazgotliwy(http://www.dogomania.pl/forum/f28/likwidacja-pseudohodowli-pekinczykow-otwock-interwencja-pisdz-134083/ ),nie mający sensu żadnego ,mijający się z troską i pomocą dla tych pokrzywdzonych psów :shake: a dla rozweselenia proszę kruszynka przemienia się w buldożka :razz:
agawa9 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 :cool2::cool2::cool2:ale fajniusia też bym kciała taką śliczniusią bulwo-peninunię:laugh2_2::laugh2_2:
Negri_2008 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ewa Pikulska napisał(a):Fajnie że wszystkim się podoba bo miło było tyle stron i miło chcemy się pożegnać. Wypowiedz moda jest dla mnie niezrozumiała a lubię rozumieć. Jest też także w tonie i treści co najmniej niegrzeczna. Uważam, że kultura wymaga i mam nadzieję, że obowiązuje także modów - aby wyjaśnił lub przeprosił jak go poniosło bo miał zły dzień. Tyle w temacie bo jak na razie mod rzekł koniec tematu - więc pozostaje mi tylko powtórzyć i tego się będę trzymać. Jakby co znajdziecie aktualne informacje na naszej stronie - rozliczeniowe także. Ewo, bardzo proszę o kontynuowanie wątku. :loveu: Tyle osób go śledzi, zainteresowanie sytuacja pekinków jest bardzo duże. Dzięki Twoim relacjom każdy piesek jest dobrze znany, rozpoznawalny. Pomyśl, jeszcze parę dni temu te biedactwa tkwiły w fabryce śmierci; teraz są leczone, otoczone troską. Do niedawna bezimienne, teraz każdy z nich dzięki Tobie ma imię, charakter, osobowość i grupę ludzi, która trzyma za nich kciuki choć z daleka.:loveu: Prowadzenie wątku ma też wymiar bardziej konkretny, racjonalny. Potrzebna jest ogromna pomoc. Łatwiej będzie ją organizować, prowadząc wątek nież bez niego. Osób chętnych do pomocy jest wiele. Przyjdzie czas na szukanie domów to z dogo też będzie troszkę łatwiej to robić. Ewa, pisz do nas a wypowiedź moda potraktuj jako nieporozumienie :lol:
Gosiapk Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='dorcia44'] a dla rozweselenia proszę kruszynka przemienia się w buldożka :razz: dorcia, co to za maleństwo? :loveu:
Gosiapk Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 dorcia44 napisał(a):też z tej pseudo ,pojechałyśmy sprawdzić czy to TA pseudo i wróciłyśmy z wykupionymi 2 szczeniakami . śliczności. Proszę o więcej zdjęć :)
dorcia44 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 też z tej pseudo ,pojechałyśmy sprawdzić czy to TA pseudo i wróciłyśmy z wykupionymi 2 szczeniakami .
Iv_ Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='dorcia44']ja również przyłączam się do prośby o kontynuowanie wątku ,w dodatku tak wspaniale prowadzonego ,wielkie uznanie dla was dziewczyny. z szacunkiem dla Maupa4 ale chyba po prostu pomyliła wątki ,tamten kłótliwy i jazgotliwy(http://www.dogomania.pl/forum/f28/likwidacja-pseudohodowli-pekinczykow-otwock-interwencja-pisdz-134083/ ),nie mający sensu żadnego ,mijający się z troską i pomocą dla tych pokrzywdzonych psów :shake: a dla rozweselenia proszę kruszynka przemienia się w buldożka :razz: Podpisuję się pod tym co napisała Dorcia. Sądzę, że to pomyłka. I od siebie jeszcze dodam, że to najlepszy wątek jaki dotychczas czytałam. A opisy pani Ewy, to płynące samo ciepło, wrażliwość, i duża dawka optymizmu i humoru. Chciałabym, żeby wszyscy mieli takie usposobienie i podejście pisząc tu na Dogo. Pozdrawiam panią, Pani Ewo i zapraszam mimo wszystko do kontynuacji relacjonowania co się dzieje z pekinusiami. To przyjemność czytać co u Was nowego. Dziękuję :Rose:
Ewa Pikulska Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Kochani nie chcę, aby wyglądało, ze z mojej winy także wątek naszej 20 jest bezsensowny, nie chce abyście byli odcięci od informacji. Na stronie naszej rzeczywiście mniej informacji niż tu bo zwyczajnie ja robię także stronę - więc jak poświęcam czas na pisanie tutaj brakuje mi go na pisanie tam. Każdy kto chce być na bieżąco może zasubskybować newsletter na naszej stronie. Bardzo dziękujemy za pomoc i dobre słowa i wierzymy, że nas nie opuścicie - nawet jeśli Maupa4 nie zechce wyjaśnić tej sytuacji, a tym samym wątek nie będzie kontynuowany. Nie proście mnie o zmianę stanowiska. Dla mnie mod winien dbać o dobrą informację, a nie dezinformację, winien dbać także o kulturę dyskusji, a nie jej brak i najwięcej chyba powinien wymagać od siebie samego jeśli chce wymagać od innych. Ja nie widzę powodu dla którego mam udawać, że jeśli ktoś puścił bąka to zapachniało fijołkami, ot puścił zdarza się - może miał zły dzień - ale jak zły dzień minął niech raczy powiedzieć "sorry" a nie udawać ze nie on nasmrodził. Tylko tyle. Jesli nikt nie będzie reagował na brak kultury i irracjonalne zachowania i tolerował brak odpowiedzialności za takie zachowania to chyba wszyscy utoniemy w tym smrodku ( co daje się zauwazyć na tfutfu bratnim watku) - ja sie na to nie godzę, wy macie prawo do własnego wyboru.
agawa9 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 to ja się też podpisuję swoimi 2ma a pewnie i moje 3 suczydła i kocur jakby umieli to by się podpisali pod tym co przedmówczyni napisała. Pani Ewo-proszę nie rezygnować. Wątek ten jest prowadzony wyjątkowo miło oraz przejrzyście, konkretnie i rzetelnie. Aż chce się czytać, śledzić losy maluchów i pomagać.:loveu: a a'propos moda to powinien się w końcu wziąć do konkretnej roboty np tu : http://www.dogomania.pl/forum/f28/likwidacja-pseudohodowli-pekinczykow-otwock-interwencja-pisdz-134083/ to co się dzieje na tym wątku pekinusi to czysta żenada ps. Czy jest ktoś jeden zajmujący się bazarkami na te krótkopyszczaste:evil_lol:?? chyba Zmysł widziałam się udziela. No w każdym razie ja mam pomysł na jakieś rzeczy na bazarek i chciałabym je przekazać właśnie na ten cel
Soema Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Moim zdaniem to jest jedno wielkie nieporozumienie..:roll: Nie bijcie, ale modzi są od tego żeby przypominać o regulaminie, a jest w nim punkt, że trzeba pokazywać wpłaty na pierwszej stronie i każdy (prawie) jest zawsze o to upominany. I moim zdaniem to jest w porządku, bo jest wszystko przejrzyście na co pieniądze idą. Sama swego czasu, pół roku temu, wpłaciłam pewne kwoty na zwierzaki i do tej pory nie ma rozliczenia i co gorsza wiadomości o tych zwierzakach i kosztach ich leczenia... Ewa, widziałam stronę i jest super prowadzona :) to co robicie jest wspaniałe i naprawdę zaczyna się od nowa wierzyć w ludzi. Na "bratni" przestałam zaglądać, brak słów. Nie mogę na razie nijak pomóc, bo sama mam tymczasy, co dają po kieszenie i czasie wolnym. Szkoda by było prowadzic jakieś kłótnie, albo doprowadzic do zamknięcia wątku, bo tak też czasem jest, gdy nie ma jasności finansowej... Osobiście nie przepadam za "plaskatymi", ale może sie przekonam :) wspieram... na razie tylko duchowo..:oops:
Gosiapk Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Jak można się zapisać na News Letter na stronie KŚ? Jak można zobaczyć, czy dane zwierze jest objęte opieką wirtualno-adopcyjnął? chodzi o to, aby się nie dublować.
Zmysł Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 [quote name='agawa9']to ja się też podpisuję swoimi 2ma a pewnie i moje 3 suczydła i kocur jakby umieli to by się podpisali pod tym co przedmówczyni napisała. Pani Ewo-proszę nie rezygnować. Wątek ten jest prowadzony wyjątkowo miło oraz przejrzyście, konkretnie i rzetelnie. Aż chce się czytać, śledzić losy maluchów i pomagać.:loveu: a a'propos moda to powinien się w końcu wziąć do konkretnej roboty np tu : http://www.dogomania.pl/forum/f28/likwidacja-pseudohodowli-pekinczykow-otwock-interwencja-pisdz-134083/ to co się dzieje na tym wątku pekinusi to czysta żenada ps. Czy jest ktoś jeden zajmujący się bazarkami na te krótkopyszczaste:evil_lol:?? chyba Zmysł widziałam się udziela. No w każdym razie ja mam pomysł na jakieś rzeczy na bazarek i chciałabym je przekazać właśnie na ten cel Dla ułatwienia- wszystkie aktualne bazarki na maleństwa: http://www.dogomania.pl/forum/f99/ro...-pilne-134080/ NOWA karta pamieci SD 2GB na PEKINCZYKI Z KOCIEGO SWIATA http://www.dogomania.pl/forum/f99/cu...9-04-a-134185/ Piękna pościel III - na zwierzaki z Kociego Świata - KUP TERAZ Puszki- na pekinki ze zlikwidowanej pseudohodowli- do 31.03, godz.18.00 Smycz podwójna- na pekinki ze zlikwidowanej pseudohodowli- do 01.04, godz.20.00 Cudne nowe torebki -Część pierwsza- Na 20 zagłodzonych pekińczyków z 'KŚ" Do.08.04 Śliczne nowe torebki i portfele. Na 20 zagłodzonych pekńczyków z "KŚ" Do.09.04 Ręczniki- na pekinki ze zlikwidowanej pseudohodowli- KUP TERAZ Nowe pościele- na pekinki ze zlikwidowanej pseudohodowli- KUP TERAZ
Panca Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 po obejrzeniu zdjec z bokserem uwazam ze nadaja sie one do kategorii fotografia roku :loveu:wzruszylam sie niezmiernie..
dorcia44 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 na specjalne życzenie moja kruszynka i jej siostra która jest już w nowym domku. dwie duże to rezydentki
Poker Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 moderator jest po to , by upmnieć, przypomnieć, przywołać do porządku, poradzic, zmoderowac wątek, ale jak jest powód do tego. Na tym wątku można było spokojnie przypomniec o niektórych sprawach,ale życzliwie..Szczególnie ,że sprawa jest gorąca, dopiero od kilku dni na tapecie. Mimo wszystko wpłaciłam obiecane 60 zł , bo psiaki są najważniejsze. A ja ludziom ufam,dopóki się nie zawiodę.
Red Dingo Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 p.Ewo jestem pelna podziwu i wielki szacunek za serce i czas poswiecony psiakom jestesmy tu "cala banda" chylaca czola .. prosze nie zwracac uwagi na jedna "czarna owieczke " .. chociaz przyznaje Pani racje ..ze forma jest wazna .. ale prosze nie lamac nam serc i nie pozbawiac nas takich wspanialych Pani wpisow o tych slodkich cudaczkach zdjecia bokserka w roli nianki ..przeslodkie !!!
KaRa_ Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ja mam pytanie czy domy tymczasowe są szukane? bo jak tak mam jeden..
Ajula Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 ja też bardzo proszę, żeby ten wątek był kontynuowany można tu spokojnie sledzić losy piesków, oglądać zdjęcia, dowiedzieć się o ich zdrowie i co najważniejsze - ten wątek jako jeden z nielicznych można pokazać bez wstydu ludziom, którzy z dogomanią nie mają nic wspólnego, ale od czasu do czasu dadzą się namówić na przesłanie jakiegos chociaż grosika na pomoc psiakom :p
Erazm Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Ajula napisał(a):ja też bardzo proszę, żeby ten wątek był kontynuowany można tu spokojnie sledzić losy piesków, oglądać zdjęcia, dowiedzieć się o ich zdrowie i co najważniejsze - ten wątek jako jeden z nielicznych można pokazać bez wstydu ludziom, którzy z dogomanią nie mają nic wspólnego, ale od czasu do czasu dadzą się namówić na przesłanie jakiegos chociaż grosika na pomoc psiakom :p |Dokladnie. Tu,az chce sie pomagac.Mam ograniczony dostep do netu. Wracam w przyszlym tygodniu. Chcialabym jakos uregulowac moja deklaracje.
jolek68 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 powstały dwa watki o 50 pekińczykach, to że czasami pewnych spraw się nie dociągnie wynika głównie z braku czasu ;) ten wątek można z czystym sumieniem polecić by wszyscy co mogą pomogli nawet dobrym słowem ;) natomiast drugi wątek :crazyeye: szkoda słów jeżeli mogę to proszę by nadal tu był bo to szansa na pomoc tym psiakom które los już wystarczająco skrzywdził :shake:
Ajula Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 jolek68 napisał(a): natomiast drugi wątek :crazyeye: szkoda słów drugi wątek już posprzątany ;)
Osa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 [quote name='KaRa_']Ja mam pytanie czy domy tymczasowe są szukane? bo jak tak mam jeden.. Odnośnie domów tymczasowych [quote name='Ewa Pikulska'] Co do domów tymczasowych – jasne, ale muszą być to domy w Warszawie – bo tu mamy dostęp do najlepszych lekarzy specjalistów a będą za pewne potrzebne konsultacje z okulistami, kardiologami i onkologami – no i Dom tymczasowy musi być przygotowany na to, że w lecznicy trzeba będzie spędzić wiele godzin – wczoraj właśnie tak spędziła cały dzień jedna z wolontariuszek która ma 3 maluchy u siebie bo jedno maleństwo odmówiło jedzenia, ma jakiś guz w brzuszku i trzeba było na sygnale jechać czekać na wyniki badań, żeby podać odpowiednie leki a nie zaszkodzić; tak więc Dom tymczasowy musi dysponować czasem, chęciami, cierpliwymi domownikami – smród jest nieziemski i kąpiel nie załatwia sprawy małe oddają smród każdym porem ciała, musi też mieć wiedzę i umieć obserwować uważnie reakcje zwierząt – niemożliwe było zdiagnozowanie pełne w weekend wszystkich nieszczęśliwych maleństw – każde z nich może okazać się, że nosi w sobie padaczkę, nowotwór, obumarłą ciążę – wszystko zdarzyć się może – Dom tymczasowy musi wiedzieć, że na dzień dzisiejszy to praca na pełen etat, że na umówioną wizytę lekarską musi pojawić się punktualnie w wyznaczonej lecznicy bo do specjalistów jak każdy wie kolejki i nie możemy pozwolić sobie na nawałki. Co do adopcji – nie jesteśmy w stanie na razie zainteresowanym odpowiedzieć czy pies ma szansę choćby pożyć długo czy nie, tylko parę z nich ma jakiekolwiek zęby więc ciężko nawet powiedzieć ile mają lat, na pewno przed sterylizacjami nie zostaną wydane żadne psiaki – wystarczająco dużo się nacierpiały. Zainteresowani adopcją muszą także zdawać sobie sprawę z tego, ż psiaki mogą być bardzo chorowite i wymagające znacznych nakładów finansowych – bo pewnie chów wsobny od wielu pokoleń, bo niedożywienie i zaniedbywanie latami, bo mogą być nieujawnione choroby nawet przy najlepszym zdiagnozowaniu – dlatego prosimy o odpowiedzialne i przemyślane decyzje – wiem spojrzenie w te oczęta rozbraja – sama miałam ochotę się dopsić – ale adopcja takiego psiaka musi być bardzo przemyślana, żeby nie zabrakło czasu i środków na ewentualne niezbędne leczenie i opiekę. Najlepiej w tej sprawie pisać maila na [email protected] bo i tak Kasia teraz nie jest w stanie podać żadnych konkretniejszych informacji niż te podane na stronie – jak tylko z którymś psiakiem się coś wyjaśni dokładniej będziemy uzupełniać informacje na stronie w jego opisie.. [quote name='Ewa Pikulska'] Teraz ogólnie w związku z pytaniami na pw o tymczasiki - w tej chwili psy nie są do końca zdiagnozowane, a niektórych diagnozowanie jest zaczęte - nie chcemy robić bałaganu - jeśli np. za 2 dni mamy umówione na wizyty pod konkretne psy czy na przyszły tydzień to narobi się tylko bałagan bo jak znamy życie to się okaże że na tą godzinę to tymczas nie może trzeba będzie przekładać itd - to nam tylko skomplikuje sprawę a nie ułatwi. A dla dobra gremlinkó ważne żeby widzieli je ci sami weci bo będą w stanie porównać co się zmieniło - przy braku wywiadu zdrowotnego z przeszłości to dość istotne. Tymczasy muszą też być świadome, że sytuacja prawna psów nie jest uregulowana więc nie mogą być przekazane do domu docelowego w zgodzie z prawem. Tak więc tymczasem w przypadku tych psów można być i 2 lata. Nad tym też proszę się zastanowić - czy ktoś chce i może być tymczasem przez np. ( ja piszę hipotetycznie ale nie w oderwaniu od rzeczywistości) 2 lata ? Nie narażę domów docelowych na to, że wezmą psa jakoby na tymczas ale z zamiarem pełnej adopcji a po 2 latach sąd wyda decyzję, że psy należy zwrócić właścicielowi i co ?
epe Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Ta sytuacja prawna jest najgorsza!:-( Szkoda,że PiSDZ nie wymusza zrzeczenia się psów! Wiem,że jak właściciel się nie zrzeka,to potem organizacja,która wzięła psy pod opiekę ,wystawia wszystkie koszty,jakie poniosła i sąd później zasądza te kwoty od takiego właściciela z odsetkami. W tym przypadku,to będą ogromne sumy- wątpię,aby ten facet je uiścił,skoro nawet działka na której stoi dom,nie należy do niego. Rozumiem,dlaczego PiSDZ zazwyczaj nie bierze zrzeczenia,ale w tym przypadku nie ma co liczyć na kasę,a stan prawny psów jest dla nich tylko obciążeniem! Może udałoby się jednak zmienić coś w tym przypadku?
Greven Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 [quote name='epe'] Szkoda,że PiSDZ nie wymusza zrzeczenia się psów! Wiem,że jak właściciel się nie zrzeka,to potem organizacja,która wzięła psy pod opiekę ,wystawia wszystkie koszty,jakie poniosła i sąd później zasądza te kwoty od takiego właściciela z odsetkami. W tym przypadku,to będą ogromne sumy- wątpię,aby ten facet je uiścił,skoro nawet działka na której stoi dom,nie należy do niego. Rozumiem,dlaczego PiSDZ zazwyczaj nie bierze zrzeczenia,ale w tym przypadku nie ma co liczyć na kasę,a stan prawny psów jest dla nich tylko obciążeniem! Może udałoby się jednak zmienić coś w tym przypadku? W Polsce zrzec się zwierzęcia można tylko dobrowolnie. Jeśli właściciel krzyczy, że 'nie zrzecze się, bo nie', albo nawet bardziej malowniczo 'nie oddam k*wa, bo nie, a wy spierd*", to przecież nikt nie przystawi pistoletu do głowy i nie wymusi zrzeczenia.
Recommended Posts