Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masz rację Greven,szkoda tylko,że to może trwać- nie wiadomo kiedy sprawa w sądzie się zakończy,bo wierzę w to,że sąd odbierze mu te psy.
A w miedzyczasie wiele osób się rozmyśli,nie mając pewności:-(
Gdyby dziada,wysokimi kosztami postraszyć,to teraz na spokojnie,może to przemyśli?
I tak za te koszty już poniesione będzie musiał płacić- ale nie musi o tym wiedzieć:evil_lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='epe']Gdyby dziada,wysokimi kosztami postraszyć,to teraz na spokojnie,może to przemyśli?
I tak za te koszty już poniesione będzie musiał płacić- ale nie musi o tym wiedzieć
Musi wiedzieć, ale wierz mi, że mimo poinformowania, oni tego nie rozumieją. Straszyć można, ale weź traf takiego, co chce słuchać ze zrozumieniem. I jakieś wnioski wyciąga.

Ja nie jestem od psów, tylko od koni ;) i mogę Ci szczerze powiedzieć: BETON. MUR BETON. ZERO NIE TYLKO ZROZUMIENIA, ALE NAWET PRÓBY ZROZUMIENIA.

Oni wiedzą swoje, mówią swoje i robią swoje.
Bo tato tak robił i dziadek tak robił. Każdy tak robił, więc tak jest DOBRZE.

Posted

Czyli znowu zalatwione na pol gwizdka... Oczywiscie wariaci w spolecznym slowa znaczeniu wycyckaja psy ( ja sie podlanczam do tych wariatow), bo rozumie, ze nikt sie nie wycofa:mad: Potem pan wlasciciel je odbierze i wniesie pozew do sadu o odszkodowanie... znow paranoja prawna...
Nie zanam sie na niuansach wiec niech ktos madrzejszy sie wypowie. W tej chwili to wyglada jak wyglada- beznadziejnie jesli ten bezmog trzymajacy psy trafi na prawnika co bedzie mial parcie na szklo...Jesli ten sie nie zrzekl praw do psiakow... Niech to diabli...mama nadzieje , ze to nieprawda...

Posted

Erazm! Tak źle to chyba nie jest.
To raczej dziad będzie miał sprawę w sądzie o znęcanie i sąd raczej mu odbierze te nieszczęśliwe psy!
Tylko to może długo trwać bardzo długo,co komplikuje całą sytuację prawną,jeśli chodzi o adopcje.
Ktoś kto weźmie pod swą opiekę takiego psa,nie może go adoptować naprawdę,do czasu wyroku sądowego.
I tu jest problem dla tych psiaków,bo ludzie są ludźmi i nawet największy miłośnik zwierząt,może mieć obawy- on pokocha,będzie leczył,a tu niewiadomo,czy pies może z nim zostać na zawsze:-(
Ja uważam,że sąd odbierze te psy dziadowi przeklętemu i gdybym tylko mogła to wzięłabym takiego psa,bez obaw.

Posted

Szlag mnie trafil, przepraszam, ale mozna wyperswadowac zrzeczenie sie praw sam tego nie musialam robic, ale bylam kiedy baba; ktora nie ma fundacji wymusila(?) takowe. Nop, coz ma mozg i tupet:loveu:.
Tu boje sie myslec, choc jesli zwierzaki zostana wykastrowane, to moga ich nie chciec i taka mam nadzieje...
Sorry wrocilam z drugiego watku :angryy::placz:.Nie pojme nigdy....:placz:

Posted

jolek68 napisał(a):
bez względu na decyzję trzeba pomóc tym psiakom :shake: bo właściciel tego nie zrobi :mad:

Dziadek wygladal na takiego co juz nie bardzo kojarzy, wie tylko ze pieniadz za psy ma wartosc wiec moze mu spokojnie trzeba uswiadomic, ze leczenie, transprt itd tych psow to bedzie na jego koszt, zamykajacy sie w grubych tysiacach!:razz:

Posted

tak myśle, że trzeba mu uświadomić, że te psiaki to wielkie koszty dla niego, to wtedy się zrzecze...

Erazm, napisalas w sprawie adopcji wirtualnej Egonka do Kociego swiata?
Luna zwana malwinka tez nie widzi, choc jest szansa, ze wzrok moze odzyskać..

Posted

jolek68 napisał(a):
bez względu na decyzję trzeba pomóc tym psiakom :shake: bo właściciel tego nie zrobi :mad:

Wiadomo,że najważniejsze teraz to ratowanie tych nieszczęśników.
Przeczytałam część postów i jestem w szoku.:shake: :shake:
Gmina coś w tej sprawie zrobiła? czy wydano decyzję o zabraniu, ze względu na złe traktowanie tych zwierząt?

Posted

Zapraszamy na TOREBKOWE BAZARKI - CENY NIŻSZE O 50%

Śliczne nowe torebki OBNIŻKA i portfele.Na 20 zagłodzonych pekńczyków z "KŚ" Do.09.04

Cudne nowe torebki.OBNIŻKA CEN!! Na 20 zagłodzonych pekińczyków z 'KŚ" Do.08.04

TOREBKI NAPRAWDĘ SĄ SUPER !!!!
NOWE I MODNE.
NIE KUPUJCIE NA ALLEGRO CZY W SKLEPIE WSPOMÓŻCIE MALEŃSTWA
Torebki zostały podarowane "Kociemu Światu"
przez darczyńcę, który chce pozostać anonimowy ale również w ten sposób chce przyczynić się do ratowania malutkich "gremlinków".

Posted

Zapraszam do adopcji wirtualnej gremlinków.

Gremlinka i Egon mają już swoich wirtualnych opiekunów. Z tego co wiem, to Suzi już ma, albo zaraz będzie miała i Yoko też. :)

Ale zostało jeszcze kilka bez opiekunów!

Posted

Gosiapk napisał(a):
Zapraszam do adopcji wirtualnej gremlinków.

Gremlinka i Egon mają już swoich wirtualnych opiekunów. Z tego co wiem, to Suzi już ma, albo zaraz będzie miała i Yoko też. :)

Ale zostało jeszcze kilka bez opiekunów!

Dyziulek też ma :lol:

Posted

[quote name='Osa']Zapraszamy na TOREBKOWE BAZARKI - CENY NIŻSZE O 50%

Śliczne nowe torebki OBNIŻKA i portfele.Na 20 zagłodzonych pekńczyków z "KŚ" Do.09.04

Cudne nowe torebki.OBNIŻKA CEN!! Na 20 zagłodzonych pekińczyków z 'KŚ" Do.08.04

TOREBKI NAPRAWDĘ SĄ SUPER !!!!
NOWE I MODNE.
NIE KUPUJCIE NA ALLEGRO CZY W SKLEPIE WSPOMÓŻCIE MALEŃSTWA
Torebki zostały podarowane "Kociemu Światu"
przez darczyńcę, który chce pozostać anonimowy ale również w ten sposób chce przyczynić się do ratowania malutkich "gremlinków".

sprzedałaś najładniejsze i teraz to mi mówisz jakie masz cuda na aukcji :mad:
gdybym wiedziała wcześniej :shake:

Posted

Gosiapk napisał(a):
Jest jeszcze wiele gremlinków do objęcia wirtualną opieką

Sądzę, że nie tylko wirtualną...na początek i taka styknie ale miśki potrzebują zarówno leczenia jak i miłości, czyli własnego, prywatnego Pana/Pani* do kochania.

*-niepotrzebne skreślić

Cześć ciotko B. :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...