Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O matko ja pisze bzdure i nikt mnie nie poprawia.

Z Malwinką nie jest ok, to z Fruzia jest ok - Malwinka mi chodzi po głowie bo z nią właśnie nie jest dobrze i chyba dlatego ( Malwinka/Malinka czyli na stronie naszej Luna
Ona ma zwężenie tchawicy i ewidentnie przenoszone wielokrotnie zapalenie oskrzeli.. Ma też straszliwe zapalenie przyzębia bo ząbków to ona nie ma; ma też oczopląs poziomy co może wskazywac na problemy neurologiczne i najgorsze ze jest raczej na pewno w ciązy a na razie nie można kłaść jej na stół. 2 tygodnie ma dostawać petardę leków i wtedy lekarze wypowiedza sie jeszcze raz.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Mailowo na [email protected]

Nie wiem kiedy odpowie pewnie wieczorkiem dopiero bo chyba zrobila się bardziej znana i efekt jest widoczny.
Dzi,ś o świcie ktoś wrzucił na teren Kasi 4 koty. To bez sensu bo jeden kot uciekł i i tak dobrze, że nie było nieszczęścia bo na zewnątrz pozostająpsy i nie wszystkie są przyjazne do kotów. Bezmyślność ludzka nie zna granic bo drugi wylądował na wybiegu kotów co jest zagrożeniem bo każdy kot zanim dołączy do grupy jest kwarantannowany i szczepiony a tu przypadkowy i nie przebadany kot. Ehh pozostaje trzymać kciuki żeby był zdrowy; Miseczki dla tego który uciekł poza nasz teren wystawione, może się pojawi biedak bo w tym śniegu jak sobie da radę, to domowe koty są miziaste i ewidennie domowe nie nawykłe do radzenia sobie samodzielnie w lesie.

Posted

Jeszcze chce przeprosić za mętlik imionowy, ale mam nadzieje, że nas zrozumienie. Od razu nazwałyśmy zwierzaki bo ... bo zwierzęta nie rzeczy poprostu. Ale jak je na szybko nazywałyśmy to ich nie znałyśmy - teraz poznajemy się coraz lepiej i jak mawia Kasia niektóre nam się przedstawiają poprostu i imię robi się inne. Na naszje stronei musza pozostać te imiona wcześniejsze bo nasza strona to jednocześnie baza danych i pod danym imieniem został utworzony plik danego zwierzaka a w dodatku jak to baza każde imię musi być nie powtarzalne.

Mam nadzieję, że wszyscy to rozumieją - nasi podopieczni, mają imiona i mają osobowość - czasem poprostu imię nadane na początku nie pasuje i już.

Posted

Jestem pełna podziwu dla waszego zorganizowania :loveu:
Zajmownie się całym tym biednym zwierzyńcem zajmuje tyle czasu, a cały czas na bieżąco jesteśmy informowani co tam się dzieje.
Aktualne zdjęcia, diagnozy, w ogóle takie ciepłe pisanie o tym wszystkim, naprawdę jestem pod wrażeniem :loveu:
Szkoda, że na innych wątkach tak trudno dowiedzieć się o konkrety.

Posted

Ewa, nie przepraszaj.Kazdemu by sie pokickalo na poczatku, z imionami, zwazywszy ze macie tyle pracy i kazdy z tych biedakow cos chorego ma:-( i są w ogolnej formie tragicznej. Az dziw faktycznie bierze, ze one zyją. Swoja drogą smiertelnosc tam musiala byc spora:shake:

Posted

Tak naprawdę nie wiem jak one przeżyły w tamtych warunkach, wiele musiało umrzeć na pewno, nasze nawet jak pocieszamy się, że będzie dobrze i tak z wczorajszego badania mają niektóre wpisane " rokowania ostrożne" i lekarze nas uprzedzają, że mamy się jeszcze nie cieszyć - tak wielkie wycieńczenie, tak poważne obciążenia genetyczne ehhh - no ale my optymistki jesteśmy. Będzie dobrze i już, nie może być inaczej.

Posted

Ewa Pikulska napisał(a):

Z Malwinką nie jest ok, to z Fruzia jest ok - Malwinka mi chodzi po głowie bo z nią właśnie nie jest dobrze i chyba dlatego ( Malwinka/Malinka czyli na stronie naszej Luna
Ona ma zwężenie tchawicy i ewidentnie przenoszone wielokrotnie zapalenie oskrzeli.. Ma też straszliwe zapalenie przyzębia bo ząbków to ona nie ma; ma też oczopląs poziomy co może wskazywac na problemy neurologiczne i najgorsze ze jest raczej na pewno w ciązy a na razie nie można kłaść jej na stół. 2 tygodnie ma dostawać petardę leków i wtedy lekarze wypowiedza sie jeszcze raz.

biedna Luneczka :-(

Posted

Ewa Pikulska napisał(a):

Ewa przy takim kawałku świetnej roboty Tyyyy jeszcze przepraszasz? ten się nie myli co nic nie robi, a to co Ty robisz i jak robisz to (powtarzam się wiem) czapusie z główek. Szacun i Respect.

Iv_ napisał(a):
Jestem pełna podziwu dla waszego zorganizowania :loveu:
Zajmownie się całym tym biednym zwierzyńcem zajmuje tyle czasu, a cały czas na bieżąco jesteśmy informowani co tam się dzieje.
Aktualne zdjęcia, diagnozy, w ogóle takie ciepłe pisanie o tym wszystkim, naprawdę jestem pod wrażeniem :loveu:
Szkoda, że na innych wątkach tak trudno dowiedzieć się o konkrety.

Podpsiuję sie pod tym postem łapkami, kopytkami i kończynami wszystkich moich sasiadów. Po całości.

Dla mnie proste jak budowa cepa:

Fundacja Azylu Koci Świat,
rachunek bankowy nr. 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208

z dopiskiem „ PEKIŃCZYKI Z OTWOCKA”

i szlus grzejemy nawet po parę groszy :):):), ziarnko do ziarnka a zbierze sie miarka.

Posted

czarna01 napisał(a):
Ja się nigdy nie nauczę wstawiać zdjęć :) jest na stronie Kociego Świata w zakładce adopcje-> w nowym domu-> wrzesień

Już zobie malucha obejrzałam :) Super ma umaszczenie, prześliczne!

Posted

Gosiapk napisał(a):
czy możemy zobaczyć KocioŚwiatowąMuszkę?

Ja się nigdy nie nauczę wstawiać zdjęć :) jest na stronie Kociego Świata w zakładce adopcje-> w nowym domu-> wrzesień

Posted

Anecioreczek napisał(a):
:angryy:
Pikenie...
moja aukcja zostala zamknieta bo nie zajrzalam do skrzynki i podobno zdjecia byly za duze....:angryy:
u mnie sa okej....
ja piernicze....

no właśnie widziałem. poproś moda o otwarcie i zmniejsz. szkoda takiego fajnego bazarku

Posted

Tyle tych małych biedaków, aż żal ściska serce jak się ogląda te szkieleciki. Wielki podziw dla Waszej pracy i dzięki za każde uratowane życie. Co mogę to przelewam na KŚ, oby każde kolejne posty przynosiły bardziej optymistyczne wieści.

Posted

Byłam na "bratnim "wątku gremlinków . Nie idzie się tam połapać :shake:
Trzymajcie się maluszki i Wy dziewczyny . Dziękuję za wspaniale prowadzony wątek :lol:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Byłam na "bratnim "wątku gremlinków . Nie idzie się tam połapać :shake:
Trzymajcie się maluszki i Wy dziewczyny . Dziękuję za wspaniale prowadzony wątek :lol:

Daj linka do 'bratniego'

Posted

Kochani przepraszam za brak głosu, ale musimy porobić porządki na stronie no i domami chwilkę musimy się zająć.
Nas jeno 5 no przepraszam 6 jest i poprostu ze wszystkim nie wyrabiamy. dziś jeszcze będą wieści o Egonie, Milce i Kiki ale to wieczorkiem.

Posted

NIe rozumiem co ogłaszać ?

Teraz ogólnie w związku z pytaniami na pw o tymczasiki - w tej chwili psy nie są do końca zdiagnozowane, a niektórych diagnozowanie jest zaczęte - nie chcemy robić bałaganu - jeśli np. za 2 dni mamy umówione na wizyty pod konkretne psy czy na przyszły tydzień to narobi się tylko bałagan bo jak znamy życie to się okaże że na tą godzinę to tymczas nie może trzeba będzie przekładać itd - to nam tylko skomplikuje sprawę a nie ułatwi. A dla dobra gremlinkó ważne żeby widzieli je ci sami weci bo będą w stanie porównać co się zmieniło - przy braku wywiadu zdrowotnego z przeszłości to dość istotne.

Tymczasy muszą też być świadome, że sytuacja prawna psów nie jest uregulowana więc nie mogą być przekazane do domu docelowego w zgodzie z prawem. Tak więc tymczasem w przypadku tych psów można być i 2 lata. Nad tym też proszę się zastanowić - czy ktoś chce i może być tymczasem przez np. ( ja piszę hipotetycznie ale nie w oderwaniu od rzeczywistości) 2 lata ? Nie narażę domów docelowych na to, że wezmą psa jakoby na tymczas ale z zamiarem pełnej adopcji a po 2 latach sąd wyda decyzję, że psy należy zwrócić właścicielowi i co ?

Posted

Podniosę ;)
Przy okazji "lotu po allegro" zajrzałam do pekińczyków...i wiele przestało mnie dziwić :shake:.
Przykłady ogłoszeń:
PEKIŃCZYK PEKIŃCZYKI ŚLICZNE PLUSZACZKI !!!! (581138662) - Aukcje internetowe Allegro

PEKINCZYK PEKINCZYKI SUCZKA ALBINOS 3 LATA (592743017) - Aukcje internetowe Allegro

Fotki jakby podobne...
Pekińczyk , pekińczyki (589064427) - Aukcje internetowe Allegro
Pekińczyk , pekińczyki (589056639) - Aukcje internetowe Allegro

No i furorę chyba robią pekińczyki miniaturowe. Ani jednego ogłoszenia o psach z rodowodem.
Tiaa...kiedy to się zmieni.

Dużo zdrówka dla maluchów :)

Uwielbiam czytać opisy zwierzaków na stronie Kociego Świata
;)

Posted

Ewa, rozumiem. No tak, to prawda. Nie ma obawy, ja zapytałam, ale bez Waszej zgody niczego nie zrobię. Sytuacja piesków naprawdę nieciekawa.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...