Zmysł Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 MIMI .....................GEJSZA ..............GABI........... AJSZA FERBI.................... FIBI.................. KIKI............ KOKSIK MILKA........... CZUPUREK........ FRUZIA........... TYCIA
Zmysł Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 EGON[SIZE=1].............. GREMLINKA.......... YOKO......... OTYLKA CZIKA[SIZE=1].....................SUZI.............................DYZIEK .............. LUNA
agaga21 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 czy w całej gromadce 50 psiaków nie było szczeniąt?
Osa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Interwencję przeprowadzał PiSdZ. "Koci Świat" przejął od nich 20 psów .W śród tej dwudziestki nie było szczeniąt.
Zmysł Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Dobra, wiem, że jestem monotematyczny, ale zapraszam na kolejny bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-posciele-na-pekinki-ze-zlikwidowanej-pseudohodowli-kup-teraz-134431/#post12032154
Greven Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Może to głupie pytanie, ale ja się nie znam na pekińczykach... Dlaczego niektóre mają języczki na wierzchu i czy one tak cały czas ich nie chowają?
Ewa Pikulska Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='Maupa4']Witam. W związku z tym, ze na drugim wątku pekińczyków wszyscy domagaja się rozliczeń ja ze swojej strony przypomnę w tym wątku o konieczności rozliczeń. Regulamin PwP: 5. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco rozliczeń w 1 poście. Pozdrawiam. Pragnę zaznaczyć, że wszelkie nasze rozliczenia czyli wpływy za poszczególne okresy a także wydatki za okresy zamknięte bilansem roczne są na naszej stronie dostępne od kilku lat. Takie mamy zasady że publikujemy je tak, że każdy w dowolnej chwili może je obejrzeć. Także publikowana jest pełna lista darczyńców. Wszystko to znajduje się na naszej stronie i nie z powodu regulaminu forum internetowego ale z powodu tego, że jesteśmy organizacją - zarejestrowaną ze statusem OPP, z prowadzonąna bieżąco księgowością. Co do rozliczeń wsparcia udzielonego przez dogomaniaków ( użytkowników forum dogomania) bardzo proszę aby osoby, które we wpłatach nie zaznaczyły swojego nicku i informacji ze są z dogomanii uczyniły to jeśli chcą oczywiście - nie jesteśmy bowiem w stanie inaczej podsumować wpłat dogomaniackich - nie sposób bowiem po nazwisku ustalić skąd dana osoba jest. Do Zmysła mam prośbę o zrobienie jakiegos podsumowania wszystkich bazarków - na razie chyba większość trwa - jak się zakończą i Kasia posprawdza czy pieniążki z tych bazarków są już na koncie. Będziemy chciały wpisać zbiorczą kwotę - ile uzbierało się od dogomaniaków i wymienić wszystkich miłych darczyńców z nicków w wątku - tylko naprawdę musicie nam pomóc bo jakby dziś chcieć zrobić podsumowanie to wpłat od osób które zaznaczyły ze z dogo to jest może na 100 złotych, a ja podejrzewam, że jest ich więcej tylko nie wiemy ze one od dogomaniaków.
Maupa4 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='Zmysł']tak, pamiętamy o tym. rozmawialiśmy z Kasią i mieliśmy zacząć umieszczanie rozliczeń przedwczoraj. Ale Kasia ostatnie dni wracała do domu ok. północy i nie dała rady. Jutro lub najpóźniej w sobotę zaczynamy wrzucać rozliczenia. Ok ... ok ... :lol: Tak tylko przypominam ... dla "formalności". ;)
mtf zalesie Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 wpalcilam wczoraj wieksza sume i podalam tylko nick bez zaznaczenia ze jestem z dogomanii bo myslalam ze wplaty bede pisane wszystkie jak leci niezaleznie kto i skad wplacal
Zmysł Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 mtf zalesie napisał(a):wpalcilam wczoraj wieksza sume i podalam tylko nick bez zaznaczenia ze jestem z dogomanii bo myslalam ze wplaty bede pisane wszystkie jak leci niezaleznie kto i skad wplacal w każdym razie dzięki wielkie:loveu:
Ewa Pikulska Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Pełna informacja finansowa będzie jak zawsze na naszej stronie, na dogo rozliczymy wpłaty z dogo - sorki ale poprostu uważam, że tak jest zwyczajnie przyzwoiciej - na nasze konto wpłacają darowizny osoby z różnych miejsc niektórzy pewnie nigdy w życiu nie byli na dogo a inni są np. w innych for i z tamtymi się identyfikują - więc zsumowanie darowizn na forum dogomanii mogłoby stworzyć wrażenie ze pomocy udziela tylko dogomania a tak zwyczajnie nie jest. My co miesiąć publikujemy jak napisałam pełną listę darczyńców i sumę wszystkich wpływów. Na dniach powinien pojawić się bilans z zeszłego roku bo księgowa dała znać ze kończy, w dziale sprawozdania pojawiają się zawsze informacje dotyczące sumy wpłat w danym miesiącu więc każdy może skontrolować czy jego pieniążki dotarły. Naszym głównym narzedziem komunikacji pozostaje jednak strona internetowa nie wątek, który za jakiś czas zostanie zapomniany i tam informacja jest pełna będzie też podsumowanie całej akcji z pekińczykami jak już będzie jakoś bliżej jej zakończenia - my nie odbieramy z lecznic z którymi stale współpracujemy faktur za każdym razem - mamy wystawiane faktury okresowe bo w innym wypadku mając kilkuset podopiecznych i kilkatysięcy wizyt pojedynczego zwierzęcia w jakiejś lecznicy utonęlibyśmy w papierach. Dlatego też zamieszczona np dziś informacja na naszej stronie opiewa na sumy "ok" bo my mniej więcej wiemy ile np liczą nam za sterylizację, ale samej faktury jeszcze nie mamy - zmienił się kurs euro zmieniły się ceny leków itp - może się okazać ze dostaniemy wyższą fakturę niż się spodziewaliśmy bo zostały podane jakieś tam leki które zdrożały. Pełne więc i bardzo szczegółowe rozliczenie wydatków nastąpi dopiero wtedy gdy zbierzemy faktury i załączniki do faktur - w tej chwili możemy napisać tylko ok. Mam prośbę o wysłanie na mail [email protected] informacji właśnie że ktoś z dogo - to nam wystarczy sumę widziemy nazwisko też tylko musimy powiązać ze ktoś z dogo, można też nie pisać nicku a tylko ze jest się z dogo - wolna wola darczyńców, którą zawsze staramy się szanować. Jesli ktośnie chce być podany na stronie z imienia i nazwiska może to zaznaczyć i wtedy wpisujemy np inicjały albo nick.
Ewa Pikulska Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Greven napisał(a):Może to głupie pytanie, ale ja się nie znam na pekińczykach... Dlaczego niektóre mają języczki na wierzchu i czy one tak cały czas ich nie chowają? Podobno nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi - postaram się nie zasłużyć na miano udzielającej głupich odpowiedzi. One są po pierwsze plaskate i mają krótkie kufy , po drugie ząbków brak to biedaki nie mają jak trzymać języka za zębami to tak ogólnie - a szczególnie to mam wrażenie że np. Gremlinka wystawia bo wie że pięęęęknie wygląda tak z tym języczkiem:loveu:
Gosiapk Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Greven napisał(a):Może to głupie pytanie, ale ja się nie znam na pekińczykach... Dlaczego niektóre mają języczki na wierzchu i czy one tak cały czas ich nie chowają? Nie mają zębów, więc język wypada. :roll:
Gosiapk Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 sonikowa napisał(a):Witaj w klubie :lol: Na razie Gosia wybrała Gremlinkę, a ja Yoko, ale trwa między nami dyskusja na ten temat :cool3: Bardzo poszkodowana jest z pewnością Luna vel Malwinka (ale według mnie przepiękna, z tym dziwnym kolorem futra) oraz chyba Gejsza z tymi łapkami powykręcanymi. No i Egon, niewidomy, ale bardzo czadowy. Wszystko o nich oczywiście wie pani Ewa :-). I jak wypadły negocjacie z synkiem :cool3:
Maupa4 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='Ewa Pikulska']Pełna informacja finansowa będzie jak zawsze na naszej stronie, na dogo rozliczymy wpłaty z dogo - sorki ale poprostu uważam, że tak jest zwyczajnie przyzwoiciej - na nasze konto wpłacają darowizny osoby z różnych miejsc niektórzy pewnie nigdy w życiu nie byli na dogo a inni są np. w innych for i z tamtymi się identyfikują - więc zsumowanie darowizn na forum dogomanii mogłoby stworzyć wrażenie ze pomocy udziela tylko dogomania a tak zwyczajnie nie jest. My co miesiąć publikujemy jak napisałam pełną listę darczyńców i sumę wszystkich wpływów. Na dniach powinien pojawić się bilans z zeszłego roku bo księgowa dała znać ze kończy, w dziale sprawozdania pojawiają się zawsze informacje dotyczące sumy wpłat w danym miesiącu więc każdy może skontrolować czy jego pieniążki dotarły. Naszym głównym narzedziem komunikacji pozostaje jednak strona internetowa nie wątek, który za jakiś czas zostanie zapomniany i tam informacja jest pełna będzie też podsumowanie całej akcji z pekińczykami jak już będzie jakoś bliżej jej zakończenia - my nie odbieramy z lecznic z którymi stale współpracujemy faktur za każdym razem - mamy wystawiane faktury okresowe bo w innym wypadku mając kilkuset podopiecznych i kilkatysięcy wizyt pojedynczego zwierzęcia w jakiejś lecznicy utonęlibyśmy w papierach. Dlatego też zamieszczona np dziś informacja na naszej stronie opiewa na sumy "ok" bo my mniej więcej wiemy ile np liczą nam za sterylizację, ale samej faktury jeszcze nie mamy - zmienił się kurs euro zmieniły się ceny leków itp - może się okazać ze dostaniemy wyższą fakturę niż się spodziewaliśmy bo zostały podane jakieś tam leki które zdrożały. Pełne więc i bardzo szczegółowe rozliczenie wydatków nastąpi dopiero wtedy gdy zbierzemy faktury i załączniki do faktur - w tej chwili możemy napisać tylko ok. Mam prośbę o wysłanie na mail [email protected] informacji właśnie że ktoś z dogo - to nam wystarczy sumę widziemy nazwisko też tylko musimy powiązać ze ktoś z dogo, można też nie pisać nicku a tylko ze jest się z dogo - wolna wola darczyńców, którą zawsze staramy się szanować. Jesli ktośnie chce być podany na stronie z imienia i nazwiska może to zaznaczyć i wtedy wpisujemy np inicjały albo nick. Przepraszam bardzo ale po co ta cała dyskusja ? Ja chyba TYLKO przypomniałam o konieczności rozliczeń jeżeli zbiera się pieniądze na wątkach. Ale jak zwykle widać, że "uderz w stół to ..." - to zaraz całe rzesze "oburzonych i pokrzywdzonych" się odzywają i nagle wszyscy maja czas ... czas na jałowe dyskusje. Koniec tematu. Koniec tematu bo ja wbrew pozorom na prawdę mam co robić. I trochę mi szkoda czasu na słowne "przepychanki". I przypominam o Regulaminie - całym Regulaminie. I jeszcze jedno - Zmysł jakoś nie miał problemu z uzgodnieniem ze mną jak mają wyglądać rozliczenia. Jedno KRÓTKIE PW z jednej i drugiej strony i wydaje mi się że już wszystko zostało wyjaśnione.
Greven Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Osa, Ewa - dziękuję za obszerne wyjaśnienia. Sama powinnam na to wpaść (budowa kufy, brak ząbków, chorby układu oddechowego i problemy z sercem), ale naprawdę pekinczyk jest dla mnie rasą z kosmosu... Z dzieciństwa pamiętam, że ludzie miewali takie pieski, ale od lat nie widziałam już żadnego na żywo. Jeszcze raz dziękuję! Gosiapk napisał(a):Nie mają zębów, więc język wypada. :roll: Nie no, dla każdego powinno być to oczywiste :roll:
Ewa Pikulska Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 [quote name='Maupa4']Przepraszam bardzo ale po co ta cała dyskusja ? Ja chyba TYLKO przypomniałam o konieczności rozliczeń jeżeli zbiera się pieniądze na wątkach. Ale jak zwykle widać, że "uderz w stół to ..." - to zaraz całe rzesze "oburzonych i pokrzywdzonych" się odzywają i nagle wszyscy maja czas ... czas na jałowe dyskusje. Koniec tematu. Koniec tematu bo ja wbrew pozorom na prawdę mam co robić. I trochę mi szkoda czasu na słowne "przepychanki". I przypominam o Regulaminie - całym Regulaminie. I jeszcze jedno - Zmysł jakoś nie miał problemu z uzgodnieniem ze mną jak mają wyglądać rozliczenia. Jedno KRÓTKIE PW z jednej i drugiej strony i wydaje mi się że już wszystko zostało wyjaśnione. Maupa wybacz ale nie bardzo rozumiem? źle że piszę jak wyglądają nasze czyli Fundacji rozliczenia i gdzie można je znaleźć? Grzecznie informuję więc nie rozumiem w czym problem. Zmysł może uzgodnić jak będzie wyglądało rozliczenie środków zebranych poprzez bazarki choćby czyli środków uzbieranych bezpośrednio na forum, pozostałe kwestie zostały wyjaśnione przeze mnie - chyba grzecznie, chyba wyczerpująco i bez tekstów typu czcze gadanie i uderz w stół - szczerze choć ty jesteś modem a ja userem - to ja się czuję źle potratowana a nie bardzo rozumiem dlaczego i proszę o wyjaśnienie lub o przeprosiny. Na tym wątku nikt awantur nie wszczynał niemiło sie zrobiło co zaskakujące wraz z pojawieniem się moda. Nie wiem w których linijkach wyczytałaś że jestem pokrzywdzona ? chyba pomyliłaś wątki jako żywo.
ata Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Maupa4 - zgadzam sie z Ewa, ja rownież zdziwiłam sie o co Tobie chodzi......
eloise Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 tak sobie myślę, że w pierwszym poście powinno się pojawić info o wpłatach z allegro : Pekińczyk PROSI O POMOC!! York Buldog Maltańczyk (591194570) - Aukcje internetowe Allegro z tego względu, że na dogo jest podany link do aukcji i tyle, nie ma chyba nic innego do rozliczenia, poza bazarkami oczywiście. Inne wpłaty na pekińczyki uznałabym za niezwiązane z dogo mam rację?
Gosiapk Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 czy właściciel oficjalnie zrzekł się prawa do psów?
malagos Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Jak tam psiulki, trochę wraca im chęć do życia?....
regerabit1 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Przelałam pieniążki na konto Azylu na plaskate:) Czy będą wyciągnięte jakieś konsekwencje w stosunku do byłych (chyba) właścicieli? Jaka jest gwarancja, że sytuacja nie powtórzy się z następnymi psami?
Osa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 bugsik niuniusia Fibi? Strasznie się o nią martwię.. Kruszynka.
Recommended Posts