Anecik Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Sterylka przy jej wielkości na ewno ponad 300 zł - za Balbiśkę płaciłam chyba 296 zł albo 269 - nie pamiętam. też byla zgłoszona przez Poker do Akcji Quote
Onaa Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Przed chwilą, anecik napisał: U nas minus 16 :( Niestety prognozy dużych mrozów się sprawdziły :(. Quote
anica Posted February 26, 2018 Author Posted February 26, 2018 13 godzin temu, Gabi79 napisał: Proszę Aniu Byłoby wspaniale, gdyby udało Ci się zgłosić Dosię Dziękuję 13 godzin temu, elik napisał: Mufkę już zgłosiłaś 15.02. :) Myślę, że jak w marcu zgłosisz Dosię to będzie ok :) Dziękuję Cytat konfirm31 odpowiedział do tematu 2 godziny temu AKCJI STERYLIZACJA - razem walczmy z bezdomnością ! - dołącz do akcji! Za zgodą Elik, zgłaszam kolejne dwie bezdomniaczki do Akcji Sterylizacja 1. Mufkę z Radys 2. Dosię ze schroniska Cioteczki prowadzące wątki sunieczek, uzupełnią niezbędne dane - czas, miejsce i koszt sterylizacji i Dziękuję ... i zaraz się cieplej robi na serduchu, w ten mroźny tydzień! teraz jeszcze tylko zaciskajmy ,żeby można było uzyskać pomoc Quote
Tyśka) Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Oby się udało pomóc :) Ile Dosia ma w kłębie? Quote
anica Posted February 27, 2018 Author Posted February 27, 2018 14 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Oby się udało pomóc :) Ile Dosia ma w kłębie? Tyś(ka) dokładnie to Anecik zmierzy i napisze , ja mogę na "oko" ocenić że kłąb Dosi ma z 70cm? zobaczymy jaka ze mnie obserwatorka? Dosia jest taka ''do kolan'' znalazłam jeszcze jedną fotę to zaraz wkleję , chyba to zdjęcie oddaje "całą Dosię" z opuszczoną głową, podkulonym ogonkiem, posłuszną, pokorną ... jakby chciała się schować , zniknąć, ale jednak tuląc się do obcego człowieka, jakim dla niej byłam! całą sobą ,pomimo tego co ją spotkało chce zaufać... :( mam wielką nadzieję ,że nam się uda zmienić jej los.... Quote
anica Posted February 27, 2018 Author Posted February 27, 2018 ... a tak w kwestii formalnej? kłąb to jest .. to wcięcie/talia psa, tuż przed tylnymi łapkami? /nie śmiejcie się!/ Quote
Onaa Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Dzień dobry :). Wydaje mi się że Dosia jest raczej niewielka. Wysokość w kłębie to wysokość od podłoża do karku. 1 Quote
Sowa Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 71 cm w kłębie to minimum dla suki doga:-) 1 Quote
kiyoshi Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Ona pewnie nie ma nawet 40 cm w klebie ;) 1 Quote
anica Posted February 27, 2018 Author Posted February 27, 2018 3 godziny temu, konfirm31 napisał: Kark. Czyli bez szyi i głowy. ... Dziękuję :) 3 godziny temu, Onaa napisał: Dzień dobry :). Wydaje mi się że Dosia jest raczej niewielka. Wysokość w kłębie to wysokość od podłoża do karku. ... nie jest wielka, ale ... mała też nie jest, dziękuję również :) 3 godziny temu, Sowa napisał: 71 cm w kłębie to minimum dla suki doga:-) ...ale palnęłam 3 godziny temu, kiyoshi napisał: Ona pewnie nie ma nawet 40 cm w klebie ;) ... to może jednak ,lepiej będzie jak Anetka ,zmierzy Dosię Jak na razie to pewne jest ,że waży ok 15kg i ma 6-7lat w kłębie ile ma dowiemy się później, Wpłynęło 20zł od Elik, pięknie dziękujemy Eluniu i zaraz, trzeba odliczyć 88,oozł za wizytę u weta, postaram się uaktualnić rozliczenie później, lecę do lekarza z kolankiem ;) Quote
Jo37 Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Jestem na zaproszenie. Niestety finansowo nie pomogę. Jestem zadeklarowana po uszy. Quote
Tyśka) Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 W takim razie nie jest duża :)) Taka w sam raz :) Bidulka, chwyta za serce... Quote
anica Posted February 27, 2018 Author Posted February 27, 2018 3 godziny temu, Jo37 napisał: Jestem na zaproszenie. Niestety finansowo nie pomogę. Jestem zadeklarowana po uszy. Witaj u Dosi, dziękujemy za odwiedziny 4 godziny temu, Onaa napisał: Czyli taki mniejszy średniaczek :). ... może , raczej średniaczek 8 minut temu, Tyś(ka) napisał: W takim razie nie jest duża :)) Taka w sam raz :) Bidulka, chwyta za serce... ... to chyba ,najlepiej pasuje, w sam raz! ... tu się z Tobą ,również zgadzam... Chwyta za serce! Quote
AgusiaP Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Jestem u Dosieńki. Niestety nie jestem teraz w stanie pomóc finansowo. Biedne słoneczko, życie ja nie rozpieszczało a pomimo tego pragnie kontaktu z człowiekiem. Jesteście kochane dziewczyny, że dałyście dziewczyny jej szanse na lepsze życie ❤️❤️❤️ 1 Quote
anica Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 1 godzinę temu, AgusiaP napisał: Jestem u Dosieńki. Niestety nie jestem teraz w stanie pomóc finansowo. Biedne słoneczko, życie ja nie rozpieszczało a pomimo tego pragnie kontaktu z człowiekiem. Jesteście kochane dziewczyny, że dałyście dziewczyny jej szanse na lepsze życie ❤️❤️❤️ Witamy u Dosi :) mamy nadzieję ,że Dosia chwyci kogoś za serducho, swoim charakterem w kilka chwil ,złapała mnie i Anetkę Quote
anica Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 26 minut temu, b-b napisał: zostawiam głaski dla dziewczynki :) .. dziękujemy Bogda ,że jesteś :) .. i lecę zajrzeć do Ciebie.... a wiesz ,że to Ty mnie zainspirowałaś... pchnęłaś do przodu! na pewno Twoje sukcesy!... może mi się też ,uda pomóc Dosi?... mam taką nadzieję Quote
b-b Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 1 godzinę temu, anica napisał: .. dziękujemy Bogda ,że jesteś :) .. i lecę zajrzeć do Ciebie.... a wiesz ,że to Ty mnie zainspirowałaś... pchnęłaś do przodu! na pewno Twoje sukcesy!... może mi się też ,uda pomóc Dosi?... mam taką nadzieję Uda,Uda Aniu! :) Zobacz zaczęłam z obawami i zabrałam Teosia :) Co prawda Mika i Bobi jeszcze czekają na swoje domki...niestety z Miką nie będzie to takie łatwe :( Teraz przyjechała Sabcia :) Gdybym myślała tylko o tym czy finansowo podołam to bym ich nie zabierała. Dostały szansę i moja w tym głowa żeby było na wszystkie opłaty. Niestety na dogo za mało nowej krwi, która by mogła wspomóc finansowo. Tu każdy już zadeklarowany na maksa. |Może na FB jest jaka szansa na zdobycie wsparcia? Mnie tam nie ma wiec muszę radzić sobie inaczej ;) Będzie dobrze Aniu. Z Anetką dacie rady :):* Quote
ewu Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 1 godzinę temu, anica napisał: Witamy u Dosi :) mamy nadzieję ,że Dosia chwyci kogoś za serducho, swoim charakterem w kilka chwil ,złapała mnie i Anetkę Aniu znajdzie się ktoś kto ją pokocha. Aneta mówi ,że to cudowna sunia. Quote
anica Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 Oj! tak... ,ta bariera finansowa jest straszna... ile można by uratować istnień! ile pieskich i kocich ogonków, żeby tylko mieć pieniądze!... smutne to jest :( a wiecie co mnie zasmuca jeszcze bardziej... że z reguły dzielą się swoim 'ostatnim groszem' osoby ,które mają mało, czasem nawet im na wszystko nie starcza :( a często, ludzie ,którzy mają 'kasy jak lodu' nie pomogą! Quote
ewu Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 23 minuty temu, anica napisał: Oj! tak... ,ta bariera finansowa jest straszna... ile można by uratować istnień! ile pieskich i kocich ogonków, żeby tylko mieć pieniądze!... smutne to jest :( a wiecie co mnie zasmuca jeszcze bardziej... że z reguły dzielą się swoim 'ostatnim groszem' osoby ,które mają mało, czasem nawet im na wszystko nie starcza :( a często, ludzie ,którzy mają 'kasy jak lodu' nie pomogą! Trudno to lepiej ująć Aniu. Tak niestety jest. Quote
Recommended Posts