Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 minut temu, Madie napisał:

Ten PDT będzie z nimi pracował? Skoro jedno wycofane to pewnie będzie trzeba trochę wysiłku włożyć w wyprowadzeniu na prostą...

Będzie pracował i włoży trochę wysiłku.

Większa, z ciemniejszym pyszczkiem to Figunia.

DSC_2863.jpg.b1aff2bc508c8d6380d4f61e6855ba8c.jpg

DSC_2864.jpg.265e09b2e532dff3b75e75eac9c54a26.jpg

DSC_2865.jpg.3f0dbc5702ce28f12389667b20a4d042.jpg

DSC_2866.jpg.7243a254e593da5b69d8c133984aee38.jpg

DSC_2883.jpg.bda5b0cfdfcee78f409a00c23864e9dc.jpg

• Upvote 3
Posted

Śliczne maluszki. Nie wierzę w alergię dziecka. To jest najłatwiejsza wymówka jak się chce pozbyć psów. Podejrzewam, że po prostu dwa szczeniaki i małe dziecko to za dużo dla tych ludzi, przerosło ich siły i chęci. Jestem emerytką, sama i mam trzy psy i to większe niż te maluchy. A jak pracowałam miałam nawet cztery duże psy w mieszkaniu i też jakoś dawaliśmy z mężem radę. Tylko trzeba naprawdę kochać psy to wszystko można. Mam znajomych młodych ludzi, którzy wychowali dwie córki przy rottweilerze i też nie narzekali i alergii dzieci nie miały.

Mam nadzieję, że maluchy znajdą prawdziwy kochający dom bo są urocze.

Posted

Foksik jak suczka wygląda, delikatne ma rysy:) i faktycznie wyglądają na b. związane, niektórzy uważają nawet, że nie należy brać rodzeństwa, bo nie przywiaza się do człowieka, za to mocna będzie więz między nimi-psami- może coś w tym jest? 

Są śliczne, jest obawa, że na ten wygląd będą patrzeć i je chcieć, choć może dzięki temu znajdą dobry dom- osobno/ razem?

Edit: ale są w szoku z powodu zmiany chyba? Biedactwa

Posted
37 minut temu, Aldrumka napisał:

mogę ewentualnie podjąć się tego zadania

Jak jest skarbnik to coś jednorazowo wpłacę, 100, myślę, że małe nie zasiedza sie, (wtedy coś dodam)

Posted
1 godzinę temu, anecik napisał:

Będzie pracował i włoży trochę wysiłku.

Większa, z ciemniejszym pyszczkiem to Figunia.

DSC_2863.jpg.b1aff2bc508c8d6380d4f61e6855ba8c.jpg

DSC_2864.jpg.265e09b2e532dff3b75e75eac9c54a26.jpg

DSC_2865.jpg.3f0dbc5702ce28f12389667b20a4d042.jpg

DSC_2866.jpg.7243a254e593da5b69d8c133984aee38.jpg

DSC_2883.jpg.bda5b0cfdfcee78f409a00c23864e9dc.jpg

Ale sliczne.

Dziekuje anecik za wstawienie zdjec !

Posted
2 godziny temu, Madie napisał:

Ten PDT będzie z nimi pracował? Skoro jedno wycofane to pewnie będzie trzeba trochę wysiłku włożyć w wyprowadzeniu na prostą...

Pewnie nie tylko troche, a sporo. 

Ale anecik na pewno da rade.

Posted
1 godzinę temu, seramarias napisał:

Chłopiec jak lisek wygląda. Straszne, że dorośli ludzie tak bez namysłu biorą zwierzęta, traktują jak zabawki dla dzieci, a jak zwierzak się znudzi to nagle alergia u dzieci.... 

Tez sie nad tym zastanawiam, jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym, ale coz bywa.

Posted
1 godzinę temu, dwbem napisał:

Śliczne maluszki. Nie wierzę w alergię dziecka. To jest najłatwiejsza wymówka jak się chce pozbyć psów. Podejrzewam, że po prostu dwa szczeniaki i małe dziecko to za dużo dla tych ludzi, przerosło ich siły i chęci. Jestem emerytką, sama i mam trzy psy i to większe niż te maluchy. A jak pracowałam miałam nawet cztery duże psy w mieszkaniu i też jakoś dawaliśmy z mężem radę. Tylko trzeba naprawdę kochać psy to wszystko można. Mam znajomych młodych ludzi, którzy wychowali dwie córki przy rottweilerze i też nie narzekali i alergii dzieci nie miały.

Mam nadzieję, że maluchy znajdą prawdziwy kochający dom bo są urocze.

Wystarczy chciec, to mozna juz wszystko. Tu zabraklo dobrej woli....

Posted
1 godzinę temu, Aldrumka napisał:

mogę ewentualnie podjąć się tego zadania

Bardzo, bardzo dziekuje!

To dla mnie ogromna pomoc. 

Napisze pozniej e-maila z informacja.

Posted
39 minut temu, helli napisał:

Foksik jak suczka wygląda, delikatne ma rysy:) i faktycznie wyglądają na b. związane, niektórzy uważają nawet, że nie należy brać rodzeństwa, bo nie przywiaza się do człowieka, za to mocna będzie więz między nimi-psami- może coś w tym jest? 

Są śliczne, jest obawa, że na ten wygląd będą patrzeć i je chcieć, choć może dzięki temu znajdą dobry dom- osobno/ razem?

Foksik jest mniejszy i delikatniejszy, moze stad to skojarzenie, ze wyglada jak suczka.

Dla mnie wygladaja jak sunia i szczeniaczek.