elik Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 13 minut temu, MALWA napisał: Dostalam zdjecia Foksika mms. Niestety nie umiem wstawiac/wysylac mms na watek. Czy ktos moze mi pomoc ? Odczytałaś już mój e-mail ? Quote
MALWA Posted November 26, 2017 Author Posted November 26, 2017 15 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Wyślij mms z telefonu na swojego e-maila. Potem zrzuć na pulpit i wstaw na wątek. Dziekuje za podpowiedz. Zobacze czy tak umiem. Quote
elik Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Można też przesłać bezpośrednio z telefonu na komp, ale najpierw trzeba zdjęcie zapisać w telefonie. MALWA przeczytaj mój e-mail. Quote
Poker Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Niewesoło. To są dzieci Gucia , który był u mnie w DT. A więc jestem ich babcią. Muszę coś dorzucić na ich utrzymanie. 2 Quote
MALWA Posted November 26, 2017 Author Posted November 26, 2017 53 minuty temu, Poker napisał: Niewesoło. To są dzieci Gucia , który był u mnie w DT. A więc jestem ich babcią. Muszę coś dorzucić na ich utrzymanie. Dziękuję. Quote
sharka Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Malwo, prześlij do mnie zdjęcia jeśli jeszcze masz mój nr telefonu a ja zrzucę na swój komp i wstawię na wątek. Niestety finansowo nie mogę pomóc :/ Quote
MALWA Posted November 26, 2017 Author Posted November 26, 2017 5 minut temu, sharka napisał: Malwo, prześlij do mnie zdjęcia jeśli jeszcze masz mój nr telefonu a ja zrzucę na swój komp i wstawię na wątek. Niestety finansowo nie mogę pomóc :/ Dziękuję, ze przyszłaś do nas! Mam Twój tel. Teraz czekam na zdjęcia Figi. Basia ma mi przesłać jak tylko dotrze do domu........ Quote
MALWA Posted November 26, 2017 Author Posted November 26, 2017 Zapraszam do szczeniaków !!! Wysyłam zaproszenia i liczę na pomoc ! Quote
MALWA Posted November 26, 2017 Author Posted November 26, 2017 8 minut temu, Poker napisał: Robię bazarek. Dziś padam. O tej godzinie, to chyba już wszyscy tak mamy.................też padam........... Quote
MALWA Posted November 27, 2017 Author Posted November 27, 2017 2 godziny temu, renatka_s napisał: Ja mogę wpłacić jednorazowo 20 zł Dziękuje za pomoc ! Quote
Poker Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Tak sobie pomyślałam ,że można by poprosić dotychczasowy DS o pomoc w utrzymaniu psiaczków. Gdyby je nadal mieli, to ponosiliby koszty , więc mogliby się teraz dołożyć . kto ma DS kontakt ? Quote
MALWA Posted November 27, 2017 Author Posted November 27, 2017 51 minut temu, Poker napisał: Tak sobie pomyślałam ,że można by poprosić dotychczasowy DS o pomoc w utrzymaniu psiaczków. Gdyby je nadal mieli, to ponosiliby koszty , więc mogliby się teraz dołożyć . kto ma DS kontakt ? Niestety nie ma takiej opcji......, gdyby DS nie zgłosił psiaków do odbioru, to oddaliby do schronu. Quote
MALWA Posted November 27, 2017 Author Posted November 27, 2017 Sytuacja wygląda obecnie tak, że mamy jednorazowo 150 zł ode mnie, 20 zł od renatka_s, coś od Poker. I tyle... mało, by utrzymać szczeniaki. Tyle, ze one już są w PDT i trzeba za nie zapłacić co miesiąc 300 zł. Quote
MALWA Posted November 27, 2017 Author Posted November 27, 2017 Rozmawiałam z PDT szczeniaków, i tak: Foksik jest maleńki, ma raptem ok. 3 kg, bardzo wystraszony, siedzi w kacie, chowa się po kątach, za meblami. Wygląd - mały rudasek, taki lisek. Ma apetyt, wszystko zjada. Chodzi ładnie na smyczy. Potrzeby fizjologiczne załatwia na zewnątrz. Figa jest nieco większa niż Foksik, ma czarny pyszczek. Ma około 4 kg. Suczka również jest wystraszona, choć bardziej kontaktowa niz Foksik. Ładnie je papu. Chodzi na smyczy. Z potrzebami fizjologicznymi różnie, często załatwia sie w domu. Foksik chodzi na Figa krok w krok, jak zniknie mu z pola widzenia, to szuka ja rozpaczliwie. Na razie są obserwowane. Koszt hotelowania za listopad za dwa psiaki wyniesie 65 zł, z uwagi na to, że Figa przyjechała jeden dzień później. Zdjęcia otrzymam wieczorem. Quote
Tyśka) Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 6 minut temu, Onaa napisał: Czy maluchy mają jakieś ogłoszenia ? Też o to chciałam zapytać. Póki są małe, mają większe szanse, że ktoś je zauważy. Quote
Poker Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Robię bazarek. Czy psy w hoteliku czy PDT? Czy ten PDT pobiera opłatę z góry czy z dołu. Szczerze mówiąc ,nie wspieram PDT, więc moje wpłaty proszę ewentualnie wykorzystać na weta czy karmę. Quote
Poker Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 3 godziny temu, MALWA napisał: Niestety nie ma takiej opcji......, gdyby DS nie zgłosił psiaków do odbioru, to oddaliby do schronu. A skąd wiadomo ,że nie ma takiej opcji? Ludzie wzięli szczeniaki ze schronu to i oddać chcieli do schronu. Może gdyby im uświadomić sytuację, to by się dołożyli. Ludzie najczęściej nie mają pojęcia w jaki sposób udzielana jest pomoc psom. 1 Quote
Tianku Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 jestem z zaproszenia jednorazowo 20 zl ale dopiero pod koniec tygodnia Quote
Madie Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 zapisze sobie watek, moze cos podeślę po 1 grudnia Quote
MALWA Posted November 27, 2017 Author Posted November 27, 2017 1 godzinę temu, Poker napisał: A skąd wiadomo ,że nie ma takiej opcji? Ludzie wzięli szczeniaki ze schronu to i oddać chcieli do schronu. Może gdyby im uświadomić sytuację, to by się dołożyli. Ludzie najczęściej nie mają pojęcia w jaki sposób udzielana jest pomoc psom. Bo mam kontakt z osoba, ktora odbierala szczeniaki z DS. Inaczej malce trafilyby nastepnego dnia do schronu. Niktorym nie da sie wytlumaczyc. Nawet jak sie probuje , to porrzeba dobrej woli i zrozumienia. Quote
MALWA Posted November 27, 2017 Author Posted November 27, 2017 1 godzinę temu, Poker napisał: Robię bazarek. Czy psy w hoteliku czy PDT? Czy ten PDT pobiera opłatę z góry czy z dołu. Szczerze mówiąc ,nie wspieram PDT, więc moje wpłaty proszę ewentualnie wykorzystać na weta czy karmę. Z PDT ustalono zaplate za miesiac do 25 dnia kazdego miesiaca. Za bazarek dziekuje. Poprosze o link. Quote
MALWA Posted November 27, 2017 Author Posted November 27, 2017 10 minut temu, Tianku napisał: jestem z zaproszenia jednorazowo 20 zl ale dopiero pod koniec tygodnia Dziekuje za deklaracje. Quote
Recommended Posts