Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elik, ona naprawdę może złamać tak długi pazur. Jeśli jest w planie jakaś wizyta u weta, lepiej, aby obciął pazury wet. Sama obcinałam pazury tym moim psom, u których było to konieczne, ale od szczeniaka uczyłam tolerowania takich zabiegów.

Posted
7 godzin temu, elik napisał:

A mieszkasz gdzieś w pobliżu Lądka Zdroju ?

Zdj_cie1106.thumb.jpg.75a8bde20a30801107082dcf47ffd52c.jpg

Elu mam około 200km

Mieszkam koło Rawicza woj .wielkopolskie :)

Benitka cudna :)

Posted
57 minut temu, Nesiowata napisał:

Dzień dobry Beniu. I znów poniedziałek. Niestety.

Nesiowata, damy radę. Z Benią na pewno. wub.gif  Wystarczy spojrzeć na cudną fotkę w poście b-b. happy.gif

Spokojnego dnia dla wszystkich.happy.gif 

Posted
12 godzin temu, Sowa napisał:

Elik, ona naprawdę może złamać tak długi pazur. Jeśli jest w planie jakaś wizyta u weta, lepiej, aby obciął pazury wet. Sama obcinałam pazury tym moim psom, u których było to konieczne, ale od szczeniaka uczyłam tolerowania takich zabiegów.

Sorki, myślałam, że żartujesz. Nie zauważyłam, że ma zbyt długie pazurki. Zadzwonię i zwrócę na to uwagę p. Ewie. Najpierw zapytam, bo może to tak tylko wygląda na zdjęciu. Zdjęcie zruszane, zamazane więc może to tylko przekłamanie, ale zadzwonię.

Posted

Miłego dnia Wszysykim!

Ja mam dzisiaj wolne...wiec nadrabiam zaległości w domu. Dzień zaczęłam od odśnieżania chodnika ;)

Posted
23 godziny temu, anica napisał:

Piękny pycholek! jeszcze raz się pokazujemy :)  całuję w sam czubeczek noskaserduszka2.gif

Zdj_cie1106.jpg

Mam ochotę przytulic i wycałować ten słodki pycholek, choć wiem, że psiaczki tego nie lubią. A co tam, raz sobie zrobię przyjemność, a nie psiakowi :) Dzwoniłam w sprawie tych pazurków, ale sie nie dodzwoniłam. Będę dzwonić do skutku.

Posted
3 godziny temu, Nesiowata napisał:

Witaj Beniu - zawiodła mnie dziś technika. Mam nadzieję, że nie stanie się to zasadą. Pozdrowienia dla wszystkich fanów ślicznoty.

Oby po raz ostatni :)

Posted

Rozmawiałam z p. Ewą. Niunia miała już 2 razy obcinane pazurki. Niestety ma długi kanał z żywą tkanka i nie można obcinać zbyt krótko. We środę Benia będzie u weta, żeby zbadać kontrolnie stan wątroby, to przy okazji będzie miała skrócone pazurki na tyle, na ile się da. Prosiłam też o zaszczepienie suni p/chorobom wirusowym. Myślę, że już można po okresie adaptacji i badaniach.

Posted
20 minut temu, elik napisał:

Rozmawiałam z p. Ewą. Niunia miała już 2 razy obcinane pazurki. Niestety ma długi kanał z żywą tkanka i nie można obcinać zbyt krótko. We środę Benia będzie u weta, żeby zbadać kontrolnie stan wątroby, to przy okazji będzie miała skrócone pazurki na tyle, na ile się da. Prosiłam też o zaszczepienie suni p/chorobom wirusowym. Myślę, że już można po okresie adaptacji i badaniach.

Sunia mojej siostry ma taki sam "problem" z pazurkami co Benia... A małym psiakom dodatkowo pazurki się trudniej ścierają, bo tarcie o podłoże mniejsze. Tak powiedział siostrze pan Wet. 

Eliku, badania w środę, czyli jutro, tak ?

Posted
25 minut temu, Elisabeta napisał:

Sunia mojej siostry ma taki sam "problem" z pazurkami co Benia... A małym psiakom dodatkowo pazurki się trudniej ścierają, bo tarcie o podłoże mniejsze. Tak powiedział siostrze pan Wet. 

Eliku, badania w środę, czyli jutro, tak ?

Tak, jutro. Benia będzie miała znowu pobraną krew :(

Posted
7 minut temu, b-b napisał:

Trzymam kciuki za dobre wyniki! :)

Pozdrowienia zostawiam FK Małej :)

Dzięki Boguniu :) Dzięki :)

Posted
4 godziny temu, Elisabeta napisał:

. . .

Elisko, moja Kikunia też ma takie przydługie pazurki i wetka też tak obcina. Nawet  nie pytałam czemu takie dłuższe zostawia, choć moim innym psom obcina krócej.

Posted
13 godzin temu, elik napisał:

Tak, jutro. Benia będzie miała znowu pobraną krew :(

Dzień dobry. happy.gif

Jutro czyli już dzisiaj. Trzymam kciuk za naszą Benię, żeby się za bardzo nie stresowała wizytą u Weta. wub.gif. I już teraz za wyniki badania krwi...

• Upvote 1
Posted

Nie bijcie kochane, nie bijcie. Pokręciłam dokładnie.  Środa się zgadza, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Jak rozmawiałam z p. Ewą usłyszałam, że we środę, a że w przyszłą, to już nie dosłyszałam :(

Myślałam, że nie dzwoni, bo zmieniłam operatora i od dzisiaj chwilowo mam inny nr telefonu więc ja zadzwoniłam no i okazało się, że nie dzwoni, bonie ma po co :) Zadzwoni w przyszłą środę.

Przepraszam Was za zamieszanie

5a7b3dc5aa9f1_gifniewinny.gif.5828d80b05017294a287040b85f8f6d2.gif

Posted
30 minut temu, elik napisał:

Nie bijcie kochane, nie bijcie. Pokręciłam dokładnie.  Środa się zgadza, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Jak rozmawiałam z p. Ewą usłyszałam, że we środę, a że w przyszłą, to już nie dosłyszałam :(

Myślałam, że nie dzwoni, bo zmieniłam operatora i od dzisiaj chwilowo mam inny nr telefonu więc ja zadzwoniłam no i okazało się, że nie dzwoni, bonie ma po co :) Zadzwoni w przyszłą środę.

Przepraszam Was za zamieszanie

5a7b3dc5aa9f1_gifniewinny.gif.5828d80b05017294a287040b85f8f6d2.gif

No, dobra... Tym razem Eliczku nie zbiję Cię. Mam "mientkie" serce. Poczekamy sobie jeszcze kilka dni. Dobrze, ze Benia żyje w nieświadomości, bo pewnie też nie przepada za wetem. Zostawiam słodkie buziaczki dla Ciebie Elu a dla Beni mizianka za uszkami.

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Havanka napisał:

No, dobra... Tym razem Eliczku nie zbiję Cię. Mam "mientkie" serce. Poczekamy sobie jeszcze kilka dni. Dobrze, ze Benia żyje w nieświadomości, bo pewnie też nie przepada za wetem. Zostawiam słodkie buziaczki dla Ciebie Elu a dla Beni mizianka za uszkami.

Eluniu kochana dziękuję za wyrozumiałość, za całuski i mizianko :) Na uszko powiem Ci, że 2 dyszki od Ciebie już przyszły :) Dziękuje za to także :)