Sowa Posted February 4, 2018 Posted February 4, 2018 Elik, ona naprawdę może złamać tak długi pazur. Jeśli jest w planie jakaś wizyta u weta, lepiej, aby obciął pazury wet. Sama obcinałam pazury tym moim psom, u których było to konieczne, ale od szczeniaka uczyłam tolerowania takich zabiegów. Quote
b-b Posted February 4, 2018 Posted February 4, 2018 7 godzin temu, elik napisał: A mieszkasz gdzieś w pobliżu Lądka Zdroju ? Elu mam około 200km Mieszkam koło Rawicza woj .wielkopolskie :) Benitka cudna :) Quote
Nesiowata Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Dzień dobry Beniu. I znów poniedziałek. Niestety. Quote
Elisabeta Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 57 minut temu, Nesiowata napisał: Dzień dobry Beniu. I znów poniedziałek. Niestety. Nesiowata, damy radę. Z Benią na pewno. Wystarczy spojrzeć na cudną fotkę w poście b-b. Spokojnego dnia dla wszystkich. Quote
elik Posted February 5, 2018 Author Posted February 5, 2018 12 godzin temu, Sowa napisał: Elik, ona naprawdę może złamać tak długi pazur. Jeśli jest w planie jakaś wizyta u weta, lepiej, aby obciął pazury wet. Sama obcinałam pazury tym moim psom, u których było to konieczne, ale od szczeniaka uczyłam tolerowania takich zabiegów. Sorki, myślałam, że żartujesz. Nie zauważyłam, że ma zbyt długie pazurki. Zadzwonię i zwrócę na to uwagę p. Ewie. Najpierw zapytam, bo może to tak tylko wygląda na zdjęciu. Zdjęcie zruszane, zamazane więc może to tylko przekłamanie, ale zadzwonię. Quote
b-b Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Miłego dnia Wszysykim! Ja mam dzisiaj wolne...wiec nadrabiam zaległości w domu. Dzień zaczęłam od odśnieżania chodnika ;) Quote
anica Posted February 5, 2018 Posted February 5, 2018 Piękny pycholek! jeszcze raz się pokazujemy :) całuję w sam czubeczek noska Quote
Elisabeta Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Dzień dobry. Jestem, Beniu. Dziś za Tysią. Jak miło... Quote
elik Posted February 6, 2018 Author Posted February 6, 2018 23 godziny temu, anica napisał: Piękny pycholek! jeszcze raz się pokazujemy :) całuję w sam czubeczek noska Mam ochotę przytulic i wycałować ten słodki pycholek, choć wiem, że psiaczki tego nie lubią. A co tam, raz sobie zrobię przyjemność, a nie psiakowi :) Dzwoniłam w sprawie tych pazurków, ale sie nie dodzwoniłam. Będę dzwonić do skutku. Quote
Nesiowata Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Witaj Beniu - zawiodła mnie dziś technika. Mam nadzieję, że nie stanie się to zasadą. Pozdrowienia dla wszystkich fanów ślicznoty. Quote
elik Posted February 6, 2018 Author Posted February 6, 2018 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Witaj Beniu - zawiodła mnie dziś technika. Mam nadzieję, że nie stanie się to zasadą. Pozdrowienia dla wszystkich fanów ślicznoty. Oby po raz ostatni :) Quote
elik Posted February 6, 2018 Author Posted February 6, 2018 Rozmawiałam z p. Ewą. Niunia miała już 2 razy obcinane pazurki. Niestety ma długi kanał z żywą tkanka i nie można obcinać zbyt krótko. We środę Benia będzie u weta, żeby zbadać kontrolnie stan wątroby, to przy okazji będzie miała skrócone pazurki na tyle, na ile się da. Prosiłam też o zaszczepienie suni p/chorobom wirusowym. Myślę, że już można po okresie adaptacji i badaniach. Quote
Elisabeta Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 20 minut temu, elik napisał: Rozmawiałam z p. Ewą. Niunia miała już 2 razy obcinane pazurki. Niestety ma długi kanał z żywą tkanka i nie można obcinać zbyt krótko. We środę Benia będzie u weta, żeby zbadać kontrolnie stan wątroby, to przy okazji będzie miała skrócone pazurki na tyle, na ile się da. Prosiłam też o zaszczepienie suni p/chorobom wirusowym. Myślę, że już można po okresie adaptacji i badaniach. Sunia mojej siostry ma taki sam "problem" z pazurkami co Benia... A małym psiakom dodatkowo pazurki się trudniej ścierają, bo tarcie o podłoże mniejsze. Tak powiedział siostrze pan Wet. Eliku, badania w środę, czyli jutro, tak ? Quote
elik Posted February 6, 2018 Author Posted February 6, 2018 25 minut temu, Elisabeta napisał: Sunia mojej siostry ma taki sam "problem" z pazurkami co Benia... A małym psiakom dodatkowo pazurki się trudniej ścierają, bo tarcie o podłoże mniejsze. Tak powiedział siostrze pan Wet. Eliku, badania w środę, czyli jutro, tak ? Tak, jutro. Benia będzie miała znowu pobraną krew :( Quote
b-b Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Trzymam kciuki za dobre wyniki! :) Pozdrowienia zostawiam FK Małej :) Quote
elik Posted February 6, 2018 Author Posted February 6, 2018 7 minut temu, b-b napisał: Trzymam kciuki za dobre wyniki! :) Pozdrowienia zostawiam FK Małej :) Dzięki Boguniu :) Dzięki :) Quote
elik Posted February 6, 2018 Author Posted February 6, 2018 4 godziny temu, Elisabeta napisał: Sunia mojej siostry ma taki sam "problem" z pazurkami co Benia... A małym psiakom dodatkowo pazurki się trudniej ścierają, bo tarcie o podłoże mniejsze. Tak powiedział siostrze pan Wet. . . . Elisko, moja Kikunia też ma takie przydługie pazurki i wetka też tak obcina. Nawet nie pytałam czemu takie dłuższe zostawia, choć moim innym psom obcina krócej. Quote
Nesiowata Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 Dzień dobry Beniutka. Dziś zimno, ale chociaż z "techniką" nie ma problemów. Zawsze to coś. 1 Quote
Elisabeta Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 13 godzin temu, elik napisał: Tak, jutro. Benia będzie miała znowu pobraną krew :( Dzień dobry. Jutro czyli już dzisiaj. Trzymam kciuk za naszą Benię, żeby się za bardzo nie stresowała wizytą u Weta. . I już teraz za wyniki badania krwi... 1 Quote
Havanka Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 Nie zazdroszczę Beni pobierania krwi. Ale pewnie ta "przyjemność" już jest za nią. Teraz czekamy na wyniki. 1 Quote
elik Posted February 7, 2018 Author Posted February 7, 2018 Nie bijcie kochane, nie bijcie. Pokręciłam dokładnie. Środa się zgadza, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Jak rozmawiałam z p. Ewą usłyszałam, że we środę, a że w przyszłą, to już nie dosłyszałam :( Myślałam, że nie dzwoni, bo zmieniłam operatora i od dzisiaj chwilowo mam inny nr telefonu więc ja zadzwoniłam no i okazało się, że nie dzwoni, bonie ma po co :) Zadzwoni w przyszłą środę. Przepraszam Was za zamieszanie Quote
Havanka Posted February 7, 2018 Posted February 7, 2018 30 minut temu, elik napisał: Nie bijcie kochane, nie bijcie. Pokręciłam dokładnie. Środa się zgadza, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Jak rozmawiałam z p. Ewą usłyszałam, że we środę, a że w przyszłą, to już nie dosłyszałam :( Myślałam, że nie dzwoni, bo zmieniłam operatora i od dzisiaj chwilowo mam inny nr telefonu więc ja zadzwoniłam no i okazało się, że nie dzwoni, bonie ma po co :) Zadzwoni w przyszłą środę. Przepraszam Was za zamieszanie No, dobra... Tym razem Eliczku nie zbiję Cię. Mam "mientkie" serce. Poczekamy sobie jeszcze kilka dni. Dobrze, ze Benia żyje w nieświadomości, bo pewnie też nie przepada za wetem. Zostawiam słodkie buziaczki dla Ciebie Elu a dla Beni mizianka za uszkami. 1 Quote
elik Posted February 7, 2018 Author Posted February 7, 2018 7 minut temu, Havanka napisał: No, dobra... Tym razem Eliczku nie zbiję Cię. Mam "mientkie" serce. Poczekamy sobie jeszcze kilka dni. Dobrze, ze Benia żyje w nieświadomości, bo pewnie też nie przepada za wetem. Zostawiam słodkie buziaczki dla Ciebie Elu a dla Beni mizianka za uszkami. Eluniu kochana dziękuję za wyrozumiałość, za całuski i mizianko :) Na uszko powiem Ci, że 2 dyszki od Ciebie już przyszły :) Dziękuje za to także :) Quote
Recommended Posts