Nesiowata Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Melduję się z samego rana, jestem już dawno na nogach. Już moje psy potrafią zadbać abym nie narzekała na nudę życia. Czasem aż za bardzo. Teraz one spokojnie sobie śpią a ja już zostanę"na nogach". Trzymajcie się zdrowo, zima zaprasza na spacery! 1 Quote
Nadziejka Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 Trzymam sciskm za eliczkowe zasypallo caly kraj Quote
elik Posted January 13, 2021 Author Posted January 13, 2021 1 godzinę temu, b-b napisał: Jutro środa! :D O której macie wizytę? Środa jest już dzisiaj kochana Boguniu :) Już byliśmy, krewkę oddaliśmy. Wyniki będą może już dzisiaj, a najpóźniej jutro. 15-go Alfik ma ponowne badanie USG brzuszka. Bardzo jestem ciekawa jak wygląda teraz jego wątroba i nadnercza. Czy się zmniejszyły? Oby!Masia miała tak gęstą krew, że nie chciała lecieć z wkłucia. Wetka założyła inną igłę i dopiero poszło. Quote
mari23 Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 3 godziny temu, elik napisał: Środa jest już dzisiaj kochana Boguniu :) Już byliśmy, krewkę oddaliśmy. Wyniki będą może już dzisiaj, a najpóźniej jutro. 15-go Alfik ma ponowne badanie USG brzuszka. Bardzo jestem ciekawa jak wygląda teraz jego wątroba i nadnercza. Czy się zmniejszyły? Oby!Masia miała tak gęstą krew, że nie chciała lecieć z wkłucia. Wetka założyła inną igłę i dopiero poszło. czekamy na wyniki i oby dobre wieści! Quote
b-b Posted January 13, 2021 Posted January 13, 2021 6 godzin temu, elik napisał: Środa jest już dzisiaj kochana Boguniu :) Już byliśmy, krewkę oddaliśmy. Wyniki będą może już dzisiaj, a najpóźniej jutro. 15-go Alfik ma ponowne badanie USG brzuszka. Bardzo jestem ciekawa jak wygląda teraz jego wątroba i nadnercza. Czy się zmniejszyły? Oby!Masia miała tak gęstą krew, że nie chciała lecieć z wkłucia. Wetka założyła inną igłę i dopiero poszło. Miałam napisać dzisiaj...Muszę się skupić na tym co piszę ;/ bo będzie źle. 1 Quote
Tyśka) Posted January 14, 2021 Posted January 14, 2021 Czekam z nadzieją na dobre wieści... Trzymajcie się. Quote
Nesiowata Posted January 14, 2021 Posted January 14, 2021 Witam wszystkich w oczekiwaniu na dobre wieści od Elik. Quote
elik Posted January 14, 2021 Author Posted January 14, 2021 15 godzin temu, mari23 napisał: czekamy na wyniki i oby dobre wieści! 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Czekam z nadzieją na dobre wieści... Trzymajcie się. 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Witam wszystkich w oczekiwaniu na dobre wieści od Elik. 11 godzin temu, b-b napisał: Miałam napisać dzisiaj...Muszę się skupić na tym co piszę ;/ bo będzie źle. Dziękuję Wam bardzo za troskę o Masię, o nas. Niestety nie wiem co powiedzieć, bo wyniki krwi Masi są dobre, ale... Ale jej stan nie ulega poprawie. Nadal nie może utrzymać się w pionie, jej próby chodzenia zawsze kończą się upadkiem :( Chód ma bardzo chwiejny nawet gdy idzie po dywanach. To już tak długo trwa, od 6.01. Czy nie powinna nastąpić poprawa, jeśli w ogóle ma nastąpić? Nie wyobrażam sobie, żeby tak już miało zostać. Co to za życie dla niej? Ciągle w poziomie i te wywrotki. Od 2-ch dni dostaje lek na poprawę krążenia mózgowego, ale nie widzę żadnej zmiany :( Masia nie przybiera na sile, a ja słabnę :( Wynosimy ja na pole i wspomagamy ręcznikiem, żeby mogła się załatwić. Ale co drugi dzień robię to sama. Jak długo jeszcze wytrzyma to mój kręgosłup? Masieńko kochana wracaj do zdrowia! Quote
b-b Posted January 14, 2021 Posted January 14, 2021 Z jednej strony dobre wieści z drugiej...nadal nie wiadomo nic o tym co się z Masią dzieje :(( A co p. weterynarz na to? Kidy kolejna wizyta? Quote
elik Posted January 14, 2021 Author Posted January 14, 2021 2 godziny temu, b-b napisał: Z jednej strony dobre wieści z drugiej...nadal nie wiadomo nic o tym co się z Masią dzieje :(( A co p. weterynarz na to? Kidy kolejna wizyta? co się z Masią dzieje, pewnie nie wie nikt, a wetki chciałam się zapytać co dalej, jakie prognozy, ale bałam się i w efekcie nie zapytałam. Wiem, że muszę poznać prawdę, dla dobra przede wszystkim Masi, ale boje się tej prawdy. Wyjątkowy brak konsekwencji i złoszczę się na siebie z tego powodu, ale muszę dowiedzieć się, jakie Masia na szanse. Może 15-go? Quote
elik Posted January 14, 2021 Author Posted January 14, 2021 Ja dzisiaj mam takie widoki z balkonu. A co u Was? Quote
Nadziejka Posted January 14, 2021 Posted January 14, 2021 o jesusicku trzymajcie sie trzymajcie Masienko modlimy niechaj sie zmieni na lepsze 1 Quote
mari23 Posted January 14, 2021 Posted January 14, 2021 skoro wyniki ma dobre, prawdopodobnie problem tkwi w mózgu :( może udar jakiś, albo guz...tylko przy udarze raczej padaczki nie ma,najczęściej paraliż jednej strony :( :( biedna Masia, biedna elik :( :( Quote
b-b Posted January 14, 2021 Posted January 14, 2021 Oby coś się wyjaśniło...oby się Masi polepszyło! Quote
Tyśka) Posted January 14, 2021 Posted January 14, 2021 Musi być dobrze... musi!!! :( Zima jest śliczna, ale za chwilę popsułam sobie humor - obejrzałam zdjęcia psich staruszków (w większości ogromnych psich samców oraz jednego ślepego maleńtasia) z gminnego przytuliska w moim mieście. :( Boże, ryczeć mi się chce jak pomyślę, że ma być jutro w nocy -14 na minusie, a w sobotę -21... :( Quote
elik Posted January 14, 2021 Author Posted January 14, 2021 5 godzin temu, mari23 napisał: skoro wyniki ma dobre, prawdopodobnie problem tkwi w mózgu :( może udar jakiś, albo guz...tylko przy udarze raczej padaczki nie ma,najczęściej paraliż jednej strony :( :( biedna Masia, biedna elik :( :( I to byłoby najgorsze z najgorszych, bo nieuleczalne :( Gdyby było coś od ciała, można byłoby środkami farmakologicznymi próbować coś zdziałać, ale z główką nie poradzi :( Dziwna sprawa, bo na polu, po szorstkim chodniku, czy śniegu Masiunia jakoś sobie radzi, a po dywanach znacznie gorzej, nie mówiąc już o płytkach, czy parkiecie :( Przecież w domu też musi się poruszać, nie może stale leżeć. Quote
Poker Posted January 14, 2021 Posted January 14, 2021 Jej zaburzenia równowagi przemawiają za problemami w móżdżku. Albo był wylew do niego albo coś rośnie. Może dałoby się ją pokazać neurologowi ? Myśmy rozkładali chodniczki ,żeby łapki nie ślizgały się po panelach i płytkach. Quote
elik Posted January 14, 2021 Author Posted January 14, 2021 6 minut temu, Poker napisał: Jej zaburzenia równowagi przemawiają za problemami w móżdżku. Albo był wylew do niego albo coś rośnie. Może dałoby się ją pokazać neurologowi ? Zrobię wszystko, żeby jej pomóc, tylko czy neurolog oprócz ewentualnego stwierdzenia przyczyny rozchwianego chody, będzie w stanie usunąć tą przyczynę? Dla samego zaspokojenia ciekawości nie chcę jej fundować kolejnego stresu, jakim jest dla niej każda wizyta w gab. weterynaryjnym :( Quote
Nesiowata Posted January 15, 2021 Posted January 15, 2021 Dobry dzień wszystkim. I oby z dobrymi wiadomościami! Za oknem biało, mróz trochę szczypie ale chodzi się przyjemnie, psy nie mogą się nacieszyć śniegiem i niespecjalnie chcą wracać do domu. Zdrowia życzym. Quote
Nadziejka Posted January 15, 2021 Posted January 15, 2021 wszystkich istot zal ogromnie i serca pekaja z niemocy z tego swiwta okropnego gdzie tylko czlowiek winien wszystkiemu tylko czlowiek potwor Quote
Nesiowata Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 Witamy w sobotnie chłodne, śnieżne i mroźne popołudnie. Teraz jeszcze do kompletu zerwał się porządny wiatr. Nierdość, że pada śnieg to jeszcze zwiewa go z dachów. Jutro może być nieciekawie. Dziś rano pojechałam wprawdzie na targ ale wrócilam w iście kosmicznym tempie. I tłoku nie było! Sprzedających przerzedziło a i kupujących też niewielu. Przynajmniej zakupy zrobiłam bez kolejki. I bez zbędnego łażenia. Nie ma to jak w domu! Odrobiłam trochę zaległości w spaniu a teraz czas trochę popracować. Trzymajcie się zdrowo! Quote
b-b Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 Zagadam... cały czas myślę o mrozach i o istotach, które przez niego ucierpiały i jeszcze ucierpią :(( Quote
Poker Posted January 16, 2021 Posted January 16, 2021 Miałam pod opieką sunie Myszkę, która miała zaburzenia równowagi z powodu niedorozwoju móżdżku. Na pewno dostawała witaminy z grupy B , chyba nasze tabletki wit. B compositum i jakiś lek ludzki na poprawę krążenia w mózgu Pomagało. 1 Quote
Recommended Posts