Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taki nick mi się wyświetla przy Twoim nicku.Czy masz dwa nicki? Czy to ktoś inny.

Bardzo proszę o zaglądanie na 1 stronę wątku Czesterkowego.Tam jest post rozliczeniowy,wyszczególnione deklaracje stałe,jednorazowe.Jeżeli jest coś nie tak,proszę głośno krzyczeć.Poprawię.

Posted
54 minuty temu, Anula napisał:

Kochani.Brakuje sporo do opłacenia miesięcznego pobytu Czesterka w DT.Może ktoś wspomoże maluszka 10,00zł stałą deklaracją.Czesterek by miał opłacony pobyt 1/2 kwoty.Bardzo proszę.To tak nie wiele a jednak tak dużo.

dorzucę 10 zł do swojej deklaracji.

Czyli brakuje jeszcze 200 zł.

Posted
24 minuty temu, uxmal napisał:

dorzucę 10 zł do swojej deklaracji.

Czyli brakuje jeszcze 200 zł.

Stokrotne dzięki. Huraaa... Czesterek ma 1/2 deklaracji stałych.

BARDZO,BARDZO DZIĘKUJEMY.

Znalezione obrazy dla zapytania emotikony kwiaty

Tak brakuje jeszcze 200,00zł aby byliśmy spokojni o finanse Czesterka.

Posted

Byliśmy dzisiaj u weta na kontroli,Nivalin dalej utrzymujemy bo jak widać po tym,że Czester sam siusia to jest się o co bić,czekamy też  czy poprawi się kontrolowane wydalanie kału...Na ew rzadsze kupale wet zlecił carbo i dodatkowo do posiłku preparat błpnnika do zagęszczenia...wiemy czego ;)

Anetka uczyła się lokalizować pęcherz moczowy co przy lekko wypełnionym pęcherzu nie jest łatwe,dwóch wetów po uprzednim sprawdzeniu pęcherza w Usg próbowało podczas operatywy dr Kocota wycisnąć i nic,dr oczywiście się to udało.Anetka wybadała nawet prostatę :) w normie :)

Dobrze,że siusia,trzyma wyraźnie pęcherz kilka godzin po oddaniu moczu,na dowód sucha podpaska a to już było po  ...no spędziłyśmy cztery godziny w kolejce,trafiłam do domu o 17-tej ;)

Kontrola za 10 dni.

Koszt wizyty 10 zł + koszt leków-zapas 101 zł +koszt transportu 100 zł to dzisiejszy koszt Skarpety Plaskatych.

Zawieźliśmy też wszystkie dary :)

Odezwała się też do nas Bella :) zasponsoruje Czesterkowi wkładki.

Pilot musi być :) na kolankach u Anettki :)

23666811_1524672434284374_82087193_n.jpg

No to zaczynamy oczekiwanie w kolejne...czytanie sms:)

23602128_1524671570951127_1307026219_n.jpg

Wszystko miał pod kontrolą :) najbystrzejszy pies w kolejce ,nic nie mogło mu umknąć ,jak się zmęczył to ...

23584634_1524671237617827_657597711_n.jpg

każda chwila dobra na odpoczynek ;)

23584749_1524671884284429_827965771_n.jpg

Sucha wkładka po dobrych kilku godzinach,pampersów poszły 3 sztuki ;)

23601924_1524671304284487_1249555087_n.jpg

• Upvote 3
Posted

Przemiły,przegrzeczny,potrafi się wkupić w łaski ,taki co to zawsze znajdzie rączki do miziania,czochrania :) Pies marzenie,gdyby nie...

Ale najlepiej w ramionach Anettki :)

23634703_1524694130948871_1713669673_n.jpg

23666406_1524694360948848_1096729431_n.jpg

• Upvote 8
Posted

W sumie wizyta wyniosła 211,00zł.Wpiszę w koszt Skarpety.

Dobrze,że Czesterek natrafił na takich cudownych ludzi Bgra i anecik.Też cudownie jest,że Czester ma się do kogo przytulić.Jak spotkałam się z Czesterkiem w Lecznicy to zamiast biegać po ogrodzie to przytulił się do mnie, do kolan.Ewidentnie zaraz było widać,że bardzo potrzebuje człowieka koło siebie.Tam siedział w kojcu sam.Fajny nasz Czesterek jest,kochana przylepka.

Posted
6 godzin temu, Bogusik napisał:

Na to wygląda,że wiadomości bardzo dobre z kontrolnej wizyty :) Zdjęcia,szczególnie te ostatnie,na których Czesterek przyklejony do anecik,cudne! :)

No jest pięknota :)

4 godziny temu, Anula napisał:

W sumie wizyta wyniosła 211,00zł.Wpiszę w koszt Skarpety.

Dobrze,że Czesterek natrafił na takich cudownych ludzi Bgra i anecik.Też cudownie jest,że Czester ma się do kogo przytulić.Jak spotkałam się z Czesterkiem w Lecznicy to zamiast biegać po ogrodzie to przytulił się do mnie, do kolan.Ewidentnie zaraz było widać,że bardzo potrzebuje człowieka koło siebie.Tam siedział w kojcu sam.Fajny nasz Czesterek jest,kochana przylepka.

Anulko wykasuj te nasze imiona z drugiego zdania,wszyscy jesteśmy cudowni,którzy pochyliliśmy się nad Czesiem :)

Jestem totalnie w nim zakochana :) To jest pies stadny,z racji swojej ułomności musi mieć ludzia przy sobie i innego psa do zabaw :)

Jeszcze poczekam do następnej kontroli i puszczamy te ogłoszenia o szukaniu domku.

Posted
30 minut temu, Onaa napisał:

Jak by on biedak cierpiał i męczył się w schronie :(.

Trudne do wyobrażenia :( nawet 3 godzinne wyjście z domu bez Czesterka to zagrożenie odparzeniem skóry :(

26 minut temu, konfirm31 napisał:

Piękny biedny Czesterek. Wątek zapisuję, bo na dzień dzisiejszy, tylko tyle mogę :(. 

Witam :) bądź z nami,jak możesz udostępnij na fb link do zrzutki :) https://zrzutka.pl/j8gzm9

zbieramy jeszcze 16 dni ,to olbrzymia pomoc :)

Posted
3 godziny temu, Bgra napisał:

No jest pięknota :)

Anulko wykasuj te nasze imiona z drugiego zdania,wszyscy jesteśmy cudowni,którzy pochyliliśmy się nad Czesiem :)

Jestem totalnie w nim zakochana :) To jest pies stadny,z racji swojej ułomności musi mieć ludzia przy sobie i innego psa do zabaw :)

Jeszcze poczekam do następnej kontroli i puszczamy te ogłoszenia o szukaniu domku.

Nie wykasuję bo to właśnie dzięki Tobie Czester został pokazany i dzięki Tobie nie trafił do Miedar,nie pisząc już o innej pomocy dla maluszka.

57 minut temu, konfirm31 napisał:

Zrzutka udostępniona na fb. 

Dziękujemy.

Posted
10 godzin temu, b-b napisał:

Kciuki nadal zaciskam. Oby było coraz lepiej!

Rozpowiadam już wszystkim,komu tylko mogę o Czesterku,nie opędzilibyśmy się od propozycji domku gdyby był zdrowy,więc jak jest chociaż minimalna szansa na poprawę stanu...trzymajmy więc !

10 godzin temu, konfirm31 napisał:

Zrzutka udostępniona na fb. 

Dziękować :)

Posted
4 godziny temu, Bgra napisał:

Rozpowiadam już wszystkim,komu tylko mogę o Czesterku,nie opędzilibyśmy się od propozycji domku gdyby był zdrowy,więc jak jest chociaż minimalna szansa na poprawę stanu...trzymajmy więc !

Tak sobie głośno myślę,że gdyby maluszek był zdrowy to by nie był wywalony na ulicę i nadal miałby dom bo przecież jakiś miał.Czester jest cudowny, jest kompletnie bez wad, ma same zalety pomijając jego przypadłość.

• Upvote 1
Posted
Dnia 15.11.2017 o 00:56, Bgra napisał:

Przemiły,przegrzeczny,potrafi się wkupić w łaski ,taki co to zawsze znajdzie rączki do miziania,czochrania :) Pies marzenie,gdyby nie...

Ale najlepiej w ramionach Anettki :)

Tak samo mówi togusia o Lolusiu - pies marzenie...., my już całkowicie zaakceptowałyśmy tę Lolciową przypadłość, jakoś dajemy radę, a to już 8 lat....

I Bożenko gdybyś nie pochyliła się nad jego losem, nie wiadomo gdzie byłby teraz, anecik - to już ciężka fizyczna praca, bez której nie byłoby efektów, Anulka i Bogusik walczące o kasę i Cioteczki, które tę kasę wysupłają z budżetu domowego - to wszystko składa się poprawę losu Czesterka - pluszaka, a cudny jest rzeczywiście.

Domek będzie musiał być prześwietlony do czwartego pokolenia......., Lolcio na początku miał duże zainteresowanie, ale i pomysły ludzi, żeby zamknąć w kenelu, albo w stodole na sianie i nie potrzebna będzie kasa na pieluszki, szkoda gadać.

Więc Czesterku z pieluszką czy już jak będziesz bez, życzę Ci najwspanialszego domku, takiego który zaakceptuję Cię w całości,nie tylko ze względu na urodę - przystojniaku :)

Fotki w objęciach anecik cudne, tak pięknie tuli się do ludzia...., kubraczek troszkę przy kusy, anecik doszydełkuj troszeczkę.......

• Upvote 3
Posted

Obiecałam Anuli jednorazową dla Czesterka w grudniu, ale może uda się wcześniej, więc proszę o nr konta do wpłaty. Czester jest uroczy i kochany, oby leczenie dało dobre rezultaty i życie psiątka było coraz szczęśliwsze.images?q=tbn:ANd9GcT1ubh9KemXVYvFKsk8tbz

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, sybil napisał:

Obiecałam Anuli jednorazową dla Czesterka w grudniu, ale może uda się wcześniej, więc proszę o nr konta do wpłaty. Czester jest uroczy i kochany, oby leczenie dało dobre rezultaty i życie psiątka było coraz szczęśliwsze.images?q=tbn:ANd9GcT1ubh9KemXVYvFKsk8tbz

Dotrzymałaś słowa,jesteś Kochana.Z całego serca dziękuję.Zaraz wysyłam pw.

Posted
13 godzin temu, ona03 napisał:

Tak samo mówi togusia o Lolusiu - pies marzenie...., my już całkowicie zaakceptowałyśmy tę Lolciową przypadłość, jakoś dajemy radę, a to już 8 lat....

I Bożenko gdybyś nie pochyliła się nad jego losem, nie wiadomo gdzie byłby teraz, anecik - to już ciężka fizyczna praca, bez której nie byłoby efektów, Anulka i Bogusik walczące o kasę i Cioteczki, które tę kasę wysupłają z budżetu domowego - to wszystko składa się poprawę losu Czesterka - pluszaka, a cudny jest rzeczywiście.

Domek będzie musiał być prześwietlony do czwartego pokolenia......., Lolcio na początku miał duże zainteresowanie, ale i pomysły ludzi, żeby zamknąć w kenelu, albo w stodole na sianie i nie potrzebna będzie kasa na pieluszki, szkoda gadać.

Więc Czesterku z pieluszką czy już jak będziesz bez, życzę Ci najwspanialszego domku, takiego który zaakceptuję Cię w całości,nie tylko ze względu na urodę - przystojniaku :)

Fotki w objęciach anecik cudne, tak pięknie tuli się do ludzia...., kubraczek troszkę przy kusy, anecik doszydełkuj troszeczkę.......

To prawda,zebrała się silna grupa wsparcia :)

Ludzie ciągle mnie zaskakują :( wczoraj mnie ukręcała jedna kobieta,wszystkie gr shih powiadomione,tyle,że szuka też innego psa w typie małych ras,nie do wszystkich nam się uda dotrzeć :(

Kubraczek w sam raz :) to taka kamilzeleczka ;)

10 godzin temu, sybil napisał:

Dołączę do podziękowań :) za tydzień dopiero nowe foty Czesterka :)

Posted
11 godzin temu, Bgra napisał:

Kubraczek w sam raz :) to taka kamilzeleczka ;)

Żartuję sobie z kubraczka, kupiłam go kiedyś dla mojego kurdupelka i okazał się za duuuuuuuży, trafił do anecikowej Mimiśki, na którą był w sam raz, a tu Czesterek paraduje sobie w kamizelce hihihi, super, że się przydał :)

• Upvote 1