Murka Posted October 28, 2017 Posted October 28, 2017 4 godziny temu, wiolhelm170 napisał: Misio dalej w kołnierzu? W kołnierzu będzie musiał być aż mu się całkiem wygoi skóra. Miał już prawie wygojone to sobie nadlizał łobuz:( Tyle dobrego, że on się specjalnie kołnierzem nie przejmuje. Poza tym bardzo lubi być w domu. Na ogrodzie zrobi co trzeba i obiera kierunek "drzwi wejściowe". Jest bezkonfliktowy jeśli chodzi o inne psiaki. Jego ulubione miejsce spania to oczywiście kanapa:) Kołnierz wcale mu nie przeszkadza, żeby wskoczyć na swoje ulubione miejsce:) Quote
wiolhelm170 Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 Super, że ma swoje miejsce. Tutaj też bardzo się pchal do środka domu i to było straszne gdy wypuszczalam Braszke a on zostawał. Miał smutny pysk. Dzisiaj taka okropna pogoda a on w środku. Dziękuję Murko za opiekę nad nim. 1 Quote
Radek Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Dnia Saturday, October 28, 2017 o 23:48, Murka napisał: Poza tym bardzo lubi być w domu. Na ogrodzie zrobi co trzeba i obiera kierunek "drzwi wejściowe". Jest bezkonfliktowy jeśli chodzi o inne psiaki. Jego ulubione miejsce spania to oczywiście kanapa:) Z Misia się kanapowiec pomału robi:) Quote
Murka Posted November 3, 2017 Posted November 3, 2017 Dzisiaj przejechałam Misia czytnikiem (pożyczyłam od weta, bo przy kastracji zapomniałam go poprosić, żeby sprawdził czy nie ma czipa na wszelki wypadek) - Misio nie jest zaczipowany. Quote
wiolhelm170 Posted November 3, 2017 Posted November 3, 2017 Tak myślałam. A co u niego? grzeczny? Quote
Murka Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Misio ma domek:) I to naprawdę domek przez wielkie D:) Za domek ręczę wszystkimi ręcami:) Jest to rodzina, która przez parę lat wyciągała psiaki ze schroniska w Mielcu i lokowała u nas. Sami też mieli i mają psiaki z odzysku. Może jeszcze są wątki psiaków, którym pomagali lub adoptowali. Ich nick to Filipki. Mają słabość to małych kudłaczy:) Misio zamieszka u syna, który już się wyprowadził od rodziców i mieszka we Wrocławiu (brakuje mu tam psiego towarzystwa:)). Oczywiście p.Filip zaprasza na wizytę (napisałam już w tej sprawie do Poker). 4 Quote
seramarias Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Wiedziałam, że ktoś go wypatrzy. Super wiadomość! Quote
Poker Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Na kiedy jest potrzebna wizyta? Moja córka jest w szpitalu i zaczyna rodzić ,ale kiedy urodzi, nie wiadomo. Może dziś, może jutro. Na szczęście ulica , na której mieszka chętny jest dość blisko mnie. Quote
wiolhelm170 Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 Murka wie lepiej dziękuję Poker, że chcesz zrobić wizytę. I wszystkiego najlepszego dla córki! Quote
bou Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 15 minut temu, Poker napisał: Moja córka jest w szpitalu i zaczyna rodzić ,ale kiedy urodzi, nie wiadomo. Trzymam kciuki,Poker! Za córkę I Dzidziusia. (babcią fajnie być...wiesz...)Powodzenia! Quote
Murka Posted November 4, 2017 Posted November 4, 2017 44 minuty temu, Poker napisał: Na kiedy jest potrzebna wizyta? Moja córka jest w szpitalu i zaczyna rodzić ,ale kiedy urodzi, nie wiadomo. Może dziś, może jutro. Na szczęście ulica , na której mieszka chętny jest dość blisko mnie. Napisałam Ci na PW:) Kciuki za córkę i za wnuczka! Quote
jotpeg Posted November 5, 2017 Posted November 5, 2017 Pamiętam Filipki z dawnych czasów; jeśli mały tam trafi, to będzie miał cudowny DOM :) Quote
Tyśka) Posted November 6, 2017 Author Posted November 6, 2017 Wooow, to trzymamy kciuki za wizytę ;) U mnie Bąbelek/Misio miał (i ma) ciągle odnawiane ogłoszenia. Murko, czy domek odezwał się do Ciebie w sprawie psiaka czy może wypatrzył gdzieś ogłoszenie? Quote
Murka Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 9 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Wooow, to trzymamy kciuki za wizytę ;) U mnie Bąbelek/Misio miał (i ma) ciągle odnawiane ogłoszenia. Murko, czy domek odezwał się do Ciebie w sprawie psiaka czy może wypatrzył gdzieś ogłoszenie? Na psiaka trafili badając jakie psiaki mamy pod opieką obecnie:) O Bąbelka miałam telefon w niedzielę (nie wiedziałam na początku o jakiego psiaka, dopiero po opisie doszliśmy, że to Misio), powiedziałam, że Misio prawdopodobnie pojedzie do domu i gdyby się coś zmieniło to dam im znać. Quote
Poker Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 Dziękuję za życzenia. WNUSIA już jest na tym świecie. Ważyła 3.500 kg , jest zdrowiutka. Zadzwonię do chętnego chyba jutro i się umówię. 1 Quote
Murka Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 Ja póki co robię rozliczenie Misia: -300 zł hotelowanie 06.10-04.11 -10 zł odbiór z lecznicy -48 zł szczepienia (wścieklizna + wirusy) -62 zł Vectra 3D + odrobaczenie -25 zł badanie -2 zł książeczka -20 zł przejazdy do lecznicy na kastrację (zawiezienie i odbiór) -100 zł kastracja -5 zł II odrobaczenie +137 zł elficzkowa Razem stan konta na 4 listopad wynosi -425 zł. Quote
elficzkowa Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 Na konto Misia wpłynęło 35 zł na listopad od elficzkowej i siostry. Na konto hoteliku poleciało 425 zł. Ponieważ w tym momencie Misio jest na minusie to 52 zł dokładam ze swoich. Myślę, że niedługo dotrą wpłaty na listopad więc odliczę wtedy dla siebie 52 zł. Quote
wiolhelm170 Posted November 9, 2017 Posted November 9, 2017 Poker, dzwonilas może żeby umówić się na wizytę? Quote
Murka Posted November 9, 2017 Posted November 9, 2017 17 minut temu, wiolhelm170 napisał: Poker, dzwonilas może żeby umówić się na wizytę? Też się chciałam zapytać, bo domek dzwonił dziś do mnie po południu i się trochę denerwują. Chcieliby móc przygotowywać się już do organizacji transportu Misia (przyszłe dwa tygodnie to idealny czas na aklimatyzację pieseła). Quote
Poker Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 11 godzin temu, wiolhelm170 napisał: Poker, dzwonilas może żeby umówić się na wizytę? 11 godzin temu, Murka napisał: Też się chciałam zapytać, bo domek dzwonił dziś do mnie po południu i się trochę denerwują. Chcieliby móc przygotowywać się już do organizacji transportu Misia (przyszłe dwa tygodnie to idealny czas na aklimatyzację pieseła). Już trochę ochłonęłam po przeżyciach z ostatniego tygodnia. Właśnie dzwoniłam do p.Filipa i jesteśmy umówieni na jutro ok. g. 12. Mam nadzieję ,że to tylko formalność ,ale czujność zachowam. 1 Quote
Bogusik Posted November 10, 2017 Posted November 10, 2017 Poker.gratuluję wnusi! :) Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę p/a Quote
Recommended Posts