Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 30.11.2017 o 17:14, Nadziejka napisał:

40 procencikow z fantuskow  czyli 31 zl 60 gr  plus 7 zl 50 gr cegielki

Razem  39 zl 10 gr

wyslalam na konto Alaskan malamutte

dla Lali

Pieniążki 30.11 zameldowały się na koncie Lali. Pięknie dziękujemy!!! divers2317.gif

Posted
16 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Lala elegantka w moich ukochanych niebieskich kolorach!!! Taka cudna z niej "niezapominajka"!!! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_8Z_orig.

DSCF1747 (Kopiowanie).JPG

Ładnemu we wszystkim ładnie :)

• Upvote 1
Posted
6 godzin temu, Poker napisał:

Kiedy w końcu DT się ujawni ,że chce zostać DS.? Hę? ( to moje przypuszczenia)

Na razie to mały  czorcik odpoczywa i przygotowuje się do kolejnego  (niestety) zabiegu, A przede wszystkim - testy\uje (na ile to możliwe) dominację nad Miśkiem (staruszek powoli rezygnuje z walki) i Neską (a ta nie pozwala na zbyt wiele, bo przecież ona jest najważniejsza).

Posted

No i nowina - Lala podjada kukurydzę, którą łuskam dla kur. Nauczyła się od Neski. która jest w tym ekspertem. Ja mam tylko zajęcie ze sprzątaniem resztek. Średnio zabawne, ale prawdziwe. Jedna lepsza od drugiej.

• Upvote 3
Posted
Dnia 9.12.2017 o 21:21, Nesiowata napisał:

No i nowina - Lala podjada kukurydzę, którą łuskam dla kur. Nauczyła się od Neski. która jest w tym ekspertem. Ja mam tylko zajęcie ze sprzątaniem resztek. Średnio zabawne, ale prawdziwe. Jedna lepsza od drugiej.

Jak to mówią: "Jeśli weszłaś miedzy wrony..."k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_origSkoro Neska je to czemu Lala nie miałaby??? 

No i czekam na cudne zdjęcia całej gromadki!!

Posted

No to mamy ustalony termin operacji - 4 stycznia Lala na 9.30 melduje się w gabinecie. I znów nie była zachwyczona wizytą, chociaż lekarz nawet do niej nie podchodził. Ogon podkulony, położyla sie koło moich nóg i patrzyła w drzwi.  OGONEK MOMENTALNIE W GÓRZE kiedy tylko się podniosłam>
KIERUNEK DRZWI JEST NAJLEPSZY!

Posted
6 godzin temu, Nesiowata napisał:

No to mamy ustalony termin operacji - 4 stycznia Lala na 9.30 melduje się w gabinecie.

Będę trzymała kciuki za malutką i słała cieple myśli. Mam nadzieję, że to już ostatni zabieg i odtąd Lala będzie wiodła szczęśliwe, psie życie!!

Nesiowata, tak jak rozmawiałyśmy koszty zabiegu będą pokryte z pieniążków, które sunia ma na koncie. Wiem, że zabieg będzie kosztował więcej niż Lala ma na koncie (300 zł plus antybiotyk, plus ...??). W związku z tym postanowiłam, że pieniążki które pozostały po adopcji Tosi w kwocie 279,81 zł przekażę na potrzeby Lali.  

Sunia MUSI być zdrowa i to jest najważniejsze!! Bo że opiekę ma cudną, to wiem....wet-kiss-smiley.gif

Posted
5 minut temu, elik napisał:

Kurtka nie pamiętam czemu Lalunia ma mieć operację :(

Eliku kochany, Lala miała zabieg sterylizacji i wycięcie guzów listwy mlecznej....To ciężka operacja....a sunia malutka..Lala ma tez przepuklinę, po przeciwnej stronie niż były guzy.....wet nie chciał robić wszystkiego za jednym zamachem, bo to bardzo ryzykowne....

Posted
1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

Eliku kochany, Lala miała zabieg sterylizacji i wycięcie guzów listwy mlecznej....To ciężka operacja....a sunia malutka..Lala ma tez przepuklinę, po przeciwnej stronie niż były guzy.....wet nie chciał robić wszystkiego za jednym zamachem, bo to bardzo ryzykowne....

No tak :) Teraz mi przypomniałaś, było o tym na wątku :)  Słusznie wet zadecydował. Lalunia malunia dziewunia. To byłby zbyt ciężki zabieg dla niej.

Posted

Razem z przepukliną ma mieć też czyszczone ząbki. Mam nadzieję, że to już koniec jej zmartwień.j  A swoją drogą - wujek weterynarz miał rację. Sieść po goleniu jeszce nie całkiem odrosła, ale blizny prakktycznie nie ma. Gdyby nie usuniętesutki - nikt nie domyśliły się,ze cokolwiek było tam robione. 

Wszystkie psy się odrobaczyły- chyba terz na jakiś czas mamy spokój. 

Postaram się wkrótce wstawić jakieś zdjęcia. Może znów wróci zima i wieczorem wreszcie będzie trochę jaśniej?

• Upvote 1
Posted
Dnia 16.12.2017 o 14:58, Nesiowata napisał:

No to mamy ustalony termin operacji - 4 stycznia Lala na 9.30 melduje się w gabinecie. I znów nie była zachwyczona wizytą, chociaż lekarz nawet do niej nie podchodził. Ogon podkulony, położyla sie koło moich nóg i patrzyła w drzwi.  OGONEK MOMENTALNIE W GÓRZE kiedy tylko się podniosłam>
KIERUNEK DRZWI JEST NAJLEPSZY!

20 godzin temu, Nesiowata napisał:

Razem z przepukliną ma mieć też czyszczone ząbki. Mam nadzieję, że to już koniec jej zmartwień.j  A swoją drogą - wujek weterynarz miał rację. Sieść po goleniu jeszce nie całkiem odrosła, ale blizny prakktycznie nie ma. Gdyby nie usuniętesutki - nikt nie domyśliły się,ze cokolwiek było tam robione. 

Wszystkie psy się odrobaczyły- chyba terz na jakiś czas mamy spokój. 

Postaram się wkrótce wstawić jakieś zdjęcia. Może znów wróci zima i wieczorem wreszcie będzie trochę jaśniej?

Oj to kciuki mocno zaciśnięte, żeby wszystko przebiegło jak najlepiej i żeby nasza Lalunia wreszcie wyszła na prostą i mogła się już tylko cieszyć swoją pańcią:)

• Upvote 1