Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lala do tej chwili spała za mną. Wprawdzie w nogach, ale była spokojna. Wyszła spod kołdry, ułożyła się na wierzchu i cichutko sobie spała. Kiedy poczuła, że się ruszyłam - zeszła na podłogę, Wstałam i ja. A ona - ewidentnie szuka jedzenia! Wczoraj wieczorem wszystkie psy miały post, więc nic nie znalazła w miskach i rozczarowana ułożyła się na posłaniu. Musi jeszcze poczekać do rana.

• Upvote 2
Posted

Lalunia wreszcie zupełnie spokojnie sobie leży. Wystarczyło, że zjadła rano śniadanko. Były w nocy momenty, że trochę mruczała, ale nie piszczała, nie płakała. Siusiu było, miska momentalnie pusta i pies sobie śpi. Naprawdę dzielna dziewczynka. 

Jak już pisałam wcześniej - już od 2 w nocy szukała jedzenia.

• Upvote 3
Posted
12 godzin temu, Nesiowata napisał:

Lala do tej chwili spała za mną. Wprawdzie w nogach, ale była spokojna. Wyszła spod kołdry, ułożyła się na wierzchu i cichutko sobie spała. Kiedy poczuła, że się ruszyłam - zeszła na podłogę, Wstałam i ja. A ona - ewidentnie szuka jedzenia! Wczoraj wieczorem wszystkie psy miały post, więc nic nie znalazła w miskach i rozczarowana ułożyła się na posłaniu. Musi jeszcze poczekać do rana.

Jak widać, niektórzy to nawet o "czternastej" w nocy czuwają nad skarbami merdaczami ogoniastymi :))) Ma opiekę na wypasie dziewuszka. 

• Upvote 2
Posted
29 minut temu, Poker napisał:

Dzielna mała. Pewnie była niespokojna z głodu. W brzuszku burczało ,a pańcia była bezlitosna.

No, niestety - zalecenie lekarza. Z pretensjami do niego.

Posted
11 godzin temu, Radek napisał:

Generalnie wygląda zjawiskowo:)

Tak, Lalunia wygląda przepięknie  i gdyby nie nasza wiedza o niedawno przebytej operacji można byłoby pomyśleć, że to reklama psich ubranek:)

Nesiowata - ode mnie też proszę wymiziać, wycałować, wyprzytulać dziewczynkę i jeszcze raz, i jeszcze:)

Jest pod wspaniałą opieką, z dnia na dzień będzie lepiej i teraz tylko pozostaje trzymać kciuki za dobry wynik...

Wierzę, ze wszystko będzie dobrze, bo przecież nie ma innej opcji!

• Upvote 1
Posted

Jesteśmy już po wizycie u pana doktora. Jak na porządnego psa przystało - rana ma się bardzo dobrze. Oczywiście, nie obyło się bez dodatkowych atrakcji. Lalunia bez problemu ściągnęła sobie łapkami materiałowy kaganiec. Ja trzymałam jej łepek, asystentka łapki i dopiero wtedy lekarz mógł obejrzeć jej brzuszek. A darła się jak opętana. Dostała antybiotyk (30 zł) i w następną  niedziele na zdjęcie szwów.

A jej tradycją stało się robienie kupy na trawniku przed lecznicą. Myślałam, że dziś już sobie odpuściła.  A gdzie tam- weszła do gabinetu, pokręciła się w kółko, obwąchała cała podłogę i na dwór. Uwolniła się od ciężaru i wtedy ponownie wparadowała. 

Ale była obrażona po wszystkim, nie wzięła od lekarza ciasteczka, uciekała z łebkiem. Ode mnie zresztą też nie chciała. Dopiero w samochodzie położyła się na tylnym siedzeniu i zmęczona, w pozycji leżącej powoli żuła.

A teraz spokojnie przysypia.

• Upvote 3
Posted
2 godziny temu, Radek napisał:

Jak każdy szanujący się pies Lala nie przepada najwyraźniej za kontaktem z medycyną;) 

Trafne spostrzeżenie Radku ! 

Lala wygląda zjawiskowo ! Nawet Misiek docenia jej urodę !

• Upvote 1
Posted

Lala zaczyna się interesować  swoim szwem - próbuje lizać kaftan. Nie było, mnie kiedy brat wrócił z pracy i i dziabnęła go w  rękę, bo jej w tym raczył przeszkadzać.

Posted
20 minut temu, Nesiowata napisał:

Lala zaczyna się interesować  swoim szwem - próbuje lizać kaftan. Nie było, mnie kiedy brat wrócił z pracy i i dziabnęła go w  rękę, bo jej w tym raczył przeszkadzać.

No niegrzeczna Lalunia......Wychodzi z niej niezły charakterek k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,28_pn_orig. 

Nesiowata, dzisiaj przeleję 30 zł za antybiotyk. 

Posted
2 godziny temu, Havanka napisał:

Jak każda rozpieszczona dama, ma swoje humory. Może rana goi sie i zaczyna swędzieć, stąd to zainteresowanie szwem.

Prawdopodobnie tak właśnie jest;