Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pigwa czuje się bardzo dobrze w nowym domku. Już prawie bez 'zawiechy' pokonuje klatkę schodową i bardzo lubi zwiedzać okolice.

Po zapoznaniu się z całym osiedlem i drogą między polami zaraz za osiedlem dziś przysła pora na dalszą wycieczkę. 

Tak oto wygląda Pigwa w plenerze Parku Górczewska.

DSC_0038_2.thumb.JPG.315117da6f8937a36c87d98714fdd081.JPG

• Upvote 4
Posted

Dzięki za wieści! Baardzo się cieszę, że Pigwa tak bezproblemowo się aklimatyzuje :))

Bardzo ładnie się prezentuje w wersji spacerowej, w promieniach popołudniowego słońca ;)

Dnia 28.05.2017 o 18:24, konfirm31 napisał:

Podziwiam, Marysiu :) Brawo Ty :*)

2 godziny temu, Mattilu napisał:

Ja też witam serdecznie Pingwinkowy domek :) Super, że sunia tak dobrze trafiła.

Marysiu, jestem Twoją ulubienicą, jak śpiewał mistrz  Młynarski ;-)

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :) I to okraszone w jedynym w swoim rodzaju poczuciem humoru Młynarskiego - bezcenne ;) :))

Posted
20 godzin temu, jola_li napisał:

Pigwa w "moim" Parku :)! Pigwa w "moim" Parku :)!

Tralala!!!

Zaraz tam idę :)!

Czyli to jednak ten sam park! No to jest duża szansa, że wcześniej czy później się spotkacie :)

U Pingwinka wszystko w porządku, była u weta, zaczyna już zaczepiać inne psy i Agę do zabawy a na hasło spacer biegnie pod drzwi i niecierpliwie czeka na założenie szelek i wyjście :)

Zaraz zmienię tytuł wątku bo myślę, że to już najwyższa pora :))

• Upvote 3
Posted

Cześć,

Pigwa chciała się pochwalić, że ma się świetnie :) Spacery rzeczywiście uwielbia i sama wpycha nosek w szeleczki i niecierpliwie czeka aż zawiążę buty. Wychodzenie też już jest bezproblemowe bo po schodach tupta grzecznie jakby robiła to od szczeniaka.

Jola w parku pojawiamy się prawie codziennie około 17:30-18:00 więc mam nadzieję, że się kiedyś znajdziemy. Pigwa odkryła w sobie zacięcie do agility i na psim placu zabaw uwielbia wbiegać na wszystkie kładki a skoki też jej całkiem nieźle wychodzą :D Najbardziej lubi jednak ze mną bawić się w berka i zdobywać parkowe górki. Do obcych psów jest ostrożna zwłaszcza nie przepada za tymi większymi od siebie. Za to z innymi 'niskopodłogowcami' ładnie się wita a jednego corgi z osiedla nawet polubiła. Jak ostatnio zaczęły się bawić to razem z jego właścicielką zostałyśmy oplątane smyczami jak pakunek :D

Poniżej Pigwa po kąpieli "Byłam całkiem grzeczna daj coś dobrego" :)

DSCN_0012.thumb.JPG.b7984098af0582d6feb8bae9a5652286.JPG

• Upvote 6
Posted

I wiecie, co jeszcze fajnego? Że poznajemy nowych Ludzi, tak samo zakręconych, jak my, że zostają na dogomanii, że spotykamy się potem w realu, że szerzą wśród innych ideę pomocy bezdomniakom :). Nasza robota, domów tymczasowych, ma jednak sens :)

• Upvote 4
Posted
Dnia 8.06.2017 o 10:41, Aga J. napisał:

Jola w parku pojawiamy się prawie codziennie około 17:30-18:00 więc mam nadzieję, że się kiedyś znajdziemy.

Super!

Postaram się tam czasem wpaść w tym czasie, choć moja Kofi ostatnio choruje i jest mniej mobilna...

Posted

Z cyklu Pigwa zwiedza świat...

W sobotę rzeczywiście nie było nas w Parku Górczewska ponieważ zdobywałyśmy Fort Bema. :)

Pigwa chyba polubiła wycieczki, ponieważ już nawet sama wchodzi do samochodu. Ja za to odkryłam mega fajne miejsce na Bemowie, gdzie jakoś nie miałam okazji trafić mimo, że mieszkam w okolicy od dziecka. Jeśli ktoś ma możliwość serdecznie polecam. Lasy, łąki, pagórki, fortyfikacje a nawet fosa (na szczęście Pigwa nie miała ochoty na kąpiel) i do tego bardzo kameralnie. 

Spędziłyśmy tam całe popołudnie na spacerowaniu i wylegiwaniu się na trawie obie bardzo szczęśliwe.

DSC_0016_1.thumb.JPG.cc3e328e6dfd4a8bc28b29f1978c16b9.JPG

• Upvote 3
Posted
Dnia 12.06.2017 o 10:53, Mattilu napisał:

o tak, my wszystkie uwielbiamy takie adopcje :) Maryś, to kiedy kolejny tymczas? :)

To prawda, takie adopcje dodają skrzydeł.

Nie zawsze piszę, ale kibicuję tymczasom Marysi.

Posted
Dnia 12.06.2017 o 16:05, jola_li napisał:

Super!

Postaram się tam czasem wpaść w tym czasie, choć moja Kofi ostatnio choruje i jest mniej mobilna...

Jolu, co z Twoją Kofi? :(