Tyśka) Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 Witam cieplutko domek Pingiwinkowy :) Cieszę się, że będą wieści z pierwszej ręki. Mała jest przecudna. 1 Quote
Aldrumka Posted May 28, 2017 Posted May 28, 2017 "sprawdzam" co się dzieje skoro z podpisu Marysi zniknęła Pigwa; gratulacje ! powodzeniaMmalutka 1 Quote
Mattilu Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Ja też witam serdecznie Pingwinkowy domek :) Super, że sunia tak dobrze trafiła. Marysiu, jestem Twoją ulubienicą, jak śpiewał mistrz Młynarski ;-) Quote
inka33 Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Cieszę się ogromnie, że Pigwa - już razem z domkiem - zostaje na dogo. :))) 1 Quote
Aga J. Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Pigwa czuje się bardzo dobrze w nowym domku. Już prawie bez 'zawiechy' pokonuje klatkę schodową i bardzo lubi zwiedzać okolice. Po zapoznaniu się z całym osiedlem i drogą między polami zaraz za osiedlem dziś przysła pora na dalszą wycieczkę. Tak oto wygląda Pigwa w plenerze Parku Górczewska. 4 Quote
Marysia R. Posted May 29, 2017 Author Posted May 29, 2017 Dzięki za wieści! Baardzo się cieszę, że Pigwa tak bezproblemowo się aklimatyzuje :)) Bardzo ładnie się prezentuje w wersji spacerowej, w promieniach popołudniowego słońca ;) Dnia 28.05.2017 o 18:24, konfirm31 napisał: Podziwiam, Marysiu :) Brawo Ty :*) 2 godziny temu, Mattilu napisał: Ja też witam serdecznie Pingwinkowy domek :) Super, że sunia tak dobrze trafiła. Marysiu, jestem Twoją ulubienicą, jak śpiewał mistrz Młynarski ;-) Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :) I to okraszone w jedynym w swoim rodzaju poczuciem humoru Młynarskiego - bezcenne ;) :)) Quote
jola_li Posted June 3, 2017 Posted June 3, 2017 Pigwa w "moim" Parku :)! Pigwa w "moim" Parku :)! Tralala!!! Zaraz tam idę :)! 2 Quote
Marysia R. Posted June 4, 2017 Author Posted June 4, 2017 20 godzin temu, jola_li napisał: Pigwa w "moim" Parku :)! Pigwa w "moim" Parku :)! Tralala!!! Zaraz tam idę :)! Czyli to jednak ten sam park! No to jest duża szansa, że wcześniej czy później się spotkacie :) U Pingwinka wszystko w porządku, była u weta, zaczyna już zaczepiać inne psy i Agę do zabawy a na hasło spacer biegnie pod drzwi i niecierpliwie czeka na założenie szelek i wyjście :) Zaraz zmienię tytuł wątku bo myślę, że to już najwyższa pora :)) 3 Quote
Mazowszanka13 Posted June 4, 2017 Posted June 4, 2017 Powtarzam to po raz kolejny. Masz Marysiu dobrą rękę do adopcji :) 1 Quote
Aga J. Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Cześć, Pigwa chciała się pochwalić, że ma się świetnie :) Spacery rzeczywiście uwielbia i sama wpycha nosek w szeleczki i niecierpliwie czeka aż zawiążę buty. Wychodzenie też już jest bezproblemowe bo po schodach tupta grzecznie jakby robiła to od szczeniaka. Jola w parku pojawiamy się prawie codziennie około 17:30-18:00 więc mam nadzieję, że się kiedyś znajdziemy. Pigwa odkryła w sobie zacięcie do agility i na psim placu zabaw uwielbia wbiegać na wszystkie kładki a skoki też jej całkiem nieźle wychodzą :D Najbardziej lubi jednak ze mną bawić się w berka i zdobywać parkowe górki. Do obcych psów jest ostrożna zwłaszcza nie przepada za tymi większymi od siebie. Za to z innymi 'niskopodłogowcami' ładnie się wita a jednego corgi z osiedla nawet polubiła. Jak ostatnio zaczęły się bawić to razem z jego właścicielką zostałyśmy oplątane smyczami jak pakunek :D Poniżej Pigwa po kąpieli "Byłam całkiem grzeczna daj coś dobrego" :) 6 Quote
konfirm31 Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Super! Widzę, że kolejny pies od Marysi ma zacięcie sportowe! Bo to i Pokrzywa i w jakiejś mierze Muszka, no a teraz Pingwinek :)). Quote
malagos Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 I wiecie, co jeszcze fajnego? Że poznajemy nowych Ludzi, tak samo zakręconych, jak my, że zostają na dogomanii, że spotykamy się potem w realu, że szerzą wśród innych ideę pomocy bezdomniakom :). Nasza robota, domów tymczasowych, ma jednak sens :) 4 Quote
Marta Pe Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Oczywiście, że ma sens! Bez Was nie miałabym mojego Chwasta :) Btw, Pokrzywa pozdrawia Pigwę :) 1 Quote
Marysia R. Posted June 11, 2017 Author Posted June 11, 2017 A mówiłam, że Pingwin sprawdziłby się w agility! :D Dziękuję za świetne wieści - uwielbiam takie adopcje :)) Quote
Mattilu Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 o tak, my wszystkie uwielbiamy takie adopcje :) Maryś, to kiedy kolejny tymczas? :) Quote
Gusiaczek Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 W sobotę spędziłam kilka godz. w P. G. na kiermaszu, rozglądałam się za Pigwą, ale nie miałam szczęścia ;) Quote
jola_li Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Dnia 8.06.2017 o 10:41, Aga J. napisał: Jola w parku pojawiamy się prawie codziennie około 17:30-18:00 więc mam nadzieję, że się kiedyś znajdziemy. Super! Postaram się tam czasem wpaść w tym czasie, choć moja Kofi ostatnio choruje i jest mniej mobilna... Quote
Aga J. Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Z cyklu Pigwa zwiedza świat... W sobotę rzeczywiście nie było nas w Parku Górczewska ponieważ zdobywałyśmy Fort Bema. :) Pigwa chyba polubiła wycieczki, ponieważ już nawet sama wchodzi do samochodu. Ja za to odkryłam mega fajne miejsce na Bemowie, gdzie jakoś nie miałam okazji trafić mimo, że mieszkam w okolicy od dziecka. Jeśli ktoś ma możliwość serdecznie polecam. Lasy, łąki, pagórki, fortyfikacje a nawet fosa (na szczęście Pigwa nie miała ochoty na kąpiel) i do tego bardzo kameralnie. Spędziłyśmy tam całe popołudnie na spacerowaniu i wylegiwaniu się na trawie obie bardzo szczęśliwe. 3 Quote
Gabi79 Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Dnia 12.06.2017 o 10:53, Mattilu napisał: o tak, my wszystkie uwielbiamy takie adopcje :) Maryś, to kiedy kolejny tymczas? :) To prawda, takie adopcje dodają skrzydeł. Nie zawsze piszę, ale kibicuję tymczasom Marysi. Quote
Mattilu Posted June 14, 2017 Posted June 14, 2017 Dnia 12.06.2017 o 16:05, jola_li napisał: Super! Postaram się tam czasem wpaść w tym czasie, choć moja Kofi ostatnio choruje i jest mniej mobilna... Jolu, co z Twoją Kofi? :( Quote
jola_li Posted June 15, 2017 Posted June 15, 2017 Dnia 14.06.2017 o 12:50, Mattilu napisał: Jolu, co z Twoją Kofi? :( Ma chore serduszko, wątrobę, kręgosłup i podejrzenie Cushinga :(... Quote
Recommended Posts