inka33 Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Trzymam kciuki! Trzymam kciuki! Trzymam kciuki! Quote
auraa Posted March 1, 2017 Author Posted March 1, 2017 A mnie opadły :( Nic nie pisałyśmy, żeby nie zapeszyć ale i tak póki co sterylizacja się nie odbyła. Panie w lecznicy pamiętały Kulkę i juz wtedy mówiły, zeby wysterylizować jej córkę.Panowie wreszcie zgodzili się złapać Mikę. Krysia wykonała kilka telefonów i umówiła małą na zabieg.W niedzielę wieczorem sunia pojechała na SGGW. W poniedziałek miała wykonane badania i wczoraj miała się odbyć operacja. Niestety Mika dostała cieczki. Ręce nam opadły, na zabieg trzeba poczekać najkrócej dwa tygodnie. O zawiezieniu Miki z powrotem na wieś nie ma mowy. Obawiam się, że drugi raz już byśmy jej nie złapały. Kosztowało to Krysię i Maćka mnóstwo nerwów, kilka flaszek i sporo przejechanych km. Teraz Mika jest u Krysi. Nie było innego wyjścia choć Groszek Krysi nie jest kastrowany. Co zrobić, zeby pies nie oszalał? Mika jest zamknięta w oddzielnym pokoju. Od wczoraj nie zrobiła siku. Jest to dla niej bardzo stresująca sytuacja. Na szczęście nie kłapie zębami ale ogonek przyklejony do brzuszka :( Kto wie co zrobić, żeby zabić zapach? Groszek jest chorym psem, po poważnych operacjach. Jemu nic nie można podać. 1 Quote
konfirm31 Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Ale się porobiło :(. Niestety, cieczki mają to do siebie, że pojawiają się w najmniej odpowiednim momencie. Dzielna dziewczyna, ta Twoja Krysia! O tyle dobrze, że sunia najlepiej zna Ją i to z pewnością zaprocentuje największym poczuciem bezpieczeństwa u pieski, jakie tylko jest możliwe w tej sytuacji. Jeśli Groszek będzie bardzo źle znosił obecność cieczkującej panienki, to może na ten najgorszy okres, wywieźć go do znajomych lub Rodziny, żeby miał spokój bez nadmiernej ekscytacji? Quote
Sowa Posted March 1, 2017 Posted March 1, 2017 Są rozmaite spraye maskujące zapach cieczki - warto też podawać suce tabletki chlorofilowe.. A plamki krwi na podłodze trzeba zmywać wodą z octem lub z kwaskiem cytrynowym. Quote
auraa Posted March 2, 2017 Author Posted March 2, 2017 Ratunku!!!!!!!!!!!!. Kulka wystraszyła się psa na spacerze i uciekła!!!!!!!!!! Jest na Ursynowie. Powiadomiona jest straż miejska i grupa spacerowiczów na FB co robić???? Quote
konfirm31 Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Kulka, czy sunia z cieczką, która jest u Krysi? Tak czy inaczej, ogłosić na fb w Zaginione znalezione zwierzęta Warszawa i okolice Wydrukować ogłoszenia że zdjęciem i rozlepić. Rozlepić na okolicznych szkołach i dać dzieciom, bo one większą uwagę zwracają na psy Jak Kulka, ułożyć ślad zapachowy Jeździć i szukać. Psy uciekają na 10-15 km Trzymam kciuki. Quote
konfirm31 Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 https://www.facebook.com/groups/ZaginioneWarszawa/permalink/1033155030136149/ Quote
auraa Posted March 2, 2017 Author Posted March 2, 2017 Tak to ta sunia. Tylko to Mika . Ze zdenerwowania sie pomyliłam Quote
auraa Posted March 2, 2017 Author Posted March 2, 2017 Już jest na tej stronie. Pobiegła w stronę Kabat... Quote
konfirm31 Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Niedobrze. Ona tu całkiem obca. I w cieczce :(((. Chociaż może zaczną się nią psy interesować i będzie bardziej widoczna? Sama nie wiem.... Quote
azalia Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Tak się cieszę,że sunia się znalazła. Jak się udało ją złapać? Przepraszam,źle przeczytałam.tak bardzo chciałam,żeby się znalazła,ze nie doczytałam słowa"nie". Quote
agat21 Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Ale się porobiło :( Bosz.. Jak tu ją teraz znaleźć? Quote
Poker Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 A niech to . Jak to się stało? Może faktycznie zainteresują sie nią psy i zatrzyma sie gdzieś.Tylko gdzie? Quote
Mazowszanka13 Posted March 2, 2017 Posted March 2, 2017 Ja jutro rano pójdę jej szukać z Łezką (jej córką). Tylko dokąd pójść ? Mieszkam na Kabatach, więc pobiegła w moją stronę. Quote
konfirm31 Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Może poprosić o pomoc Trop https://www.facebook.com/tropwarszawa/ Quote
auraa Posted March 3, 2017 Author Posted March 3, 2017 Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia jak jej szukać. Ona nie da mi się złapać.Kilka osób musiało by być na miejscu. Strasznie boję się samochodów. Quote
konfirm31 Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Skontaktujcie się z Tropem. Link wyżej. Pomogą w łapaniu, powiedzą co i jak robić. Quote
Mazowszanka13 Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Auraa zaciął się komputer. Krysia w szkole, więc nie dzwonię. Wychodzę z Łezką na poszukiwania. Widziano ja ostatnio na Belgradzkiej w Natolinie. Sunia przemieszcza się na południe. Dalej tylko Kabaty i ogromny las ! Quote
Recommended Posts