Alaskan malamutte Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 Astra pilnuje pańci, aby nikt nie zakłócił jej snu!!! Quote
kajtek Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 48 minut temu, Monaga napisał: Pokochałam Astrę od pierwszego wejrzenia tak w cztery oczy. Monaga życzę Wam, aby stan zakochania nie minął, lecz przerodził się w głęboką miłość - taką na zawsze :-) 1 Quote
elik Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 6 minut temu, kajtek napisał: Monaga życzę Wam, aby stan zakochania nie minął, lecz przerodził się w głęboką miłość - taką na zawsze :-) Myślę, że nie ma innej opcji Quote
agat21 Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Mądrzy ludzie się trafili suńce :) I już teraz wiem, czemu drugą Astrę mamy, dzięki za wyjaśnienia :) Quote
Alaskan malamutte Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 5 minut temu, Monaga napisał: Chyba nie jest źle. Dobre psiny Dobre i mądre pańcie, to dobre i mądre psiny!! Quote
mari23 Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Dobre i mądre pańcie, to dobre i mądre psiny!! ech, poryczałam się z radości !!!!!!!! Ale z takiego powodu.... obym jak najczęściej płakała ! :) Quote
Alaskan malamutte Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 1 minutę temu, mari23 napisał: ech, poryczałam się z radości !!!!!!!! Ale z takiego powodu.... obym jak najczęściej płakała ! :) mari23, z takich powodów to ja i codziennie mogę płakać!! 1 Quote
Monaga Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Dziękujemy Alaskan za cenne wskazówki. Do pokoju w pierwszej kolejności weszły chłopaki bez smyczy a następnie wprowadzilam Astrunie na smyczy. Śmiem stwierdzić, że to kwestia maks dwóch dni i będzie super. A i może te dwa to za wiele. :) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 2 minuty temu, Monaga napisał: Dziękujemy Alaskan za cenne wskazówki. Do pokoju w pierwszej kolejności weszły chłopaki bez smyczy a następnie wprowadzilam Astrunie na smyczy. Śmiem stwierdzić, że to kwestia maks dwóch dni i będzie super. A i może te dwa to za wiele. :) Monaga, swoje psy znacie, jesteście w stanie przewidzieć ich zachowanie. Astrę i jej zachowania dopiero poznacie. To jej pierwsze godziny w nowym domku, w nowym otoczeniu, z nowymi człowiekami, psami... Obserwujcie, reagujcie, a przede wszystkim nie faworyzujcie Astry. To mądra, spokojna sunia, szybko załapie o co chodzi. Quote
Monaga Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Ufamy Grawerowi, on twierdzi, że dobra z niej suńka. Brakuje nam piątej ręki żeby zrobić fajne zdjęcia. Szkoda, że nie możemy pokazać jak fajnie się zachowują. Astra zaczyna się bawić. Zarciki już jej w głowie, sama trącała Bodzia łapką. Naprawdę dobrze to wygląda. Śpią dziś razem. Astra jest tylko zazdrośnicą Quote
Alaskan malamutte Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 1 minutę temu, Monaga napisał: Astra jest tylko zazdrośnicą Pamiętajcie o jedzeniu!!! Astra może bronić miski. Na początku w osobnych pomieszczeniach, po jakimś czasie w odległości. Same będziecie wiedziały, kiedy mogą jeść razem. Quote
Monaga Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 A to jeszcze na smyczy, zaraz po wejściu do pokoju Quote
Monaga Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Pamiętamy. Cały czas ich pilnujemy. Widać, że Astra nauczyła się w schronisku walczyć o swoje. Cały czas trzeba ją uspokajać i czochrać, ale wydaje nam się, że ta wspólna noc może ją szybko przekonać do nich, bo chłopaki śpią grzecznie całą noc. Jeszcze zaraz kolację i wspólny spacer zaliczą. Potem padną grzecznie. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Ale macie zapsiony dom! Zazdroszczę! :D Quote
Havanka Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 11 minut temu, Monaga napisał: Ufamy Grawerowi, on twierdzi, że dobra z niej suńka. Brakuje nam piątej ręki żeby zrobić fajne zdjęcia. Szkoda, że nie możemy pokazać jak fajnie się zachowują. Astra zaczyna się bawić. Zarciki już jej w głowie, sama trącała Bodzia łapką. Naprawdę dobrze to wygląda. Śpią dziś razem. Astra jest tylko zazdrośnicą Bodzio i Astra jak Flip i Flap - świetna z nich para. Astra pewnie próbowała sie zaprzyjaźnić z maluszkiem. Może wkrótce będą kumplami. Sunia pewnie zmęczona po podróży i emocjach całego dnia. Quote
Monaga Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Niunia zmęczona ale ufna. Juz rozplaszcza się na boku całkowicie rozluźniona Quote
Havanka Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 25 minut temu, Monaga napisał: Niunia zmęczona ale ufna. Juz rozplaszcza się na boku całkowicie rozluźniona Dobrej nocy ! Należy się Wam wszystkim solidny odpoczynek. Quote
Monaga Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Kurcze jestem nie do zniesienia, ale muszę się pochwalić. Monika padła po podróży, a trzeba było wyjść po kolacji. Wyszłam z całą trójką sama i nie było problemu. Astra poznała już wlochatą sąsiadke którą nazywam mopem. Astra wcale nie jest taka nieruchawa hehe hasała ze swoją sforą, wąchali wspólne zapachy, to ona ciągnęła, żeby jeszcze zwiedzać. No nie poznaję koleżanki. Na chatę wpada jak do siebie hehehe jedyny problem jak na razie to straszny lęk przed schodami wewnątrz mieszkania. Musiałam wciągać ją z piskiem. A i pakuje się już na łóżko. Idziemy spać z kupą futra Quote
Monaga Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Widzę, że trochę mnie ominęło przez zmęczenie. Poranny widok włochaczy jest bezcenny. Wszyscy spokojnie śpią :) wychodząc z łazienki napotkalam trzech włochaczy :) każdy wołał o głaskanie. Lecę do pracy i coś czuje, ze mnóstwo pięknych chwil mnie dziś ominie. Adaptacja z tego co widzę jest zakończona. Nawet Bodzio bez obaw podchodzi o Astruni a ona tylko go liże. Quote
Monaga Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Aga może jednak dywaniki antypoślizgowe trzeba zakupić. Ja z chęcią zamontuje :)aby łapki Astrze się nie ślizgaly. Quote
Monaga Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Jeszcze jedno... Bo sama nie mogę się nacieszyć Astrą :) ewidentnie upodobala sobie do spania legowisko Grawera. Grawerowi w to graj bo ciągle twierdził, że woli na przedpokoju albo na fotelu spać :))) uwielbiam te nasze psy. Tak jak Alaskan wspomniała same ustawia sobie hierarchię i proszę :)) pomogły Pańcią rozwiązać problem. Grawuś ma swój fotel, Bodzio łóżko a Astrunia meeeega duże wygodne legowisko :))) 1 Quote
Havanka Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Z samego rana przybiegłam zobaczyć, jak minęła noc i jestem pełna podziwu dla psiej mądrości ! Obstawiałam, ze "docieranie" zajmie trochę więcej czasu, a tu proszę, wszystko zaczyna się już miedzy nimi układać. Bardzo się cieszę, ze Astra ma wciąż w sobie sporo energii, którą teraz dopiero okazuje. Żeby jeszcze udało sie jej szybko pokonać lęk przed schodami. Życzę Wam wszystkim dobrego dnia i tylko miłych, wspólnych chwil ! Quote
Alaskan malamutte Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Z wypiekami na twarzy przeczytałam Waszą relację. Uffff, "pierwsze koty za płoty" Dajecie radę . Na pewno z niecierpliwością będę czekała na nowe wpisy. A teraz, podobnie jak Pani Monika - szykuję się do pracy!!! Miłego dnia życzę!! Quote
Recommended Posts