Jump to content
Dogomania

18.05.2017 Lisia vel Astra odeszła za Tęczowy most.21.01.2017r Lisia vel Astra pojechała do swojego domku!!! Bądź szczęśliwa i nigdy już nie zaznaj bezdomności, cierpienia i bólu!!!!Cierpię w milczeniu.. Czy jest dla mnie nadzieja?

Recommended Posts

Posted
20 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Murko, bardzo proszę o śliczne zdjęcia Lisi.  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig Pomyślałam, że powolutku trzeba ją pokazywać światu. Będę też "dobijać się" do Havanki z prośbą o ogłoszenia Znalezione obrazy dla zapytania gify emotikony z kwiatami  

Tez myślę, ze trzeba już próbować szukać Lisi tej jedynej rodziny.

Nic nie tracimy, a domek może się ujawni już teraz...

Tyle osób tutaj zakochało się w Lisi, dajmy szansę i  innym.

Posted
Dnia 30.12.2016 o 20:25, anecik napisał:

A na koncie Lisi wpłaty od:

30       - P. Irena z Katowic

20       - agusiazet za XI 

10       - Hvanka za I

50       - helli

10       - jolanta08 za XII

50       - Paweł syn AM

Lisia bardzo dziękuje!!  Znalezione obrazy dla zapytania gify emotikony z kwiatami

Posted

Lisia pozdrawia:)

aefef686cb08737dgen.jpg

f5fd2b704c2d6f0agen.jpg

2e7dd06d0aa601c8gen.jpg

82dcee03c9a1ff72gen.jpg

Kupiłam dla Lisi na stawy Dolfos Arthrofos - zawiera chondroitynę i glukozaminę. Jest to dość tani lek, ale używam go od paru lat i faktycznie się sprawdza. Koszt za 90 tabl. - 33 zł:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/dc1b55cbaab6acce

Lisia ma sporo zdjęć, ale jeszcze postaram się dorobić jakieś fotki z człowiekiem. Też myślę, że można już sunię ogłaszać. Mam nadzieję, że mimo wieku zauroczy kogoś.

• Upvote 2
Posted

Lisia już bardzo pięknie wygląda, ale Mureczko, myślę, że z uwagi na stawy, nie powinna leżeć bezpośrednio na zimnych powierzchniach. Ja wiem, że pewnie to był słoneczny dzień, ale takie płytki, z wyjątkiem lata,  zawsze są zimne.

Posted
18 godzin temu, elik napisał:

Lisia już bardzo pięknie wygląda, ale Mureczko, myślę, że z uwagi na stawy, nie powinna leżeć bezpośrednio na zimnych powierzchniach. Ja wiem, że pewnie to był słoneczny dzień, ale takie płytki, z wyjątkiem lata,  zawsze są zimne.

Wiem, że nie powinna leżeć, ale nie jestem w stanie jej cały czas pilnować. Ona zresztą tam leży rzadko (gdy jest słoneczko) i niedługo, bo wychodzi na ogród na ok. pół godziny. Jak jest brzydka pogoda to chowa się do bud usytowanych na ogrodzie właśnie do tego celu.

Kiedyś kładliśmy na schodach koc, ale nie sprawdziło się - niektóre psy miały zabawę w targaniu go i wleczeniu po całym ogrodzie, inne znaczyły go... szybko nasiąkał wodą, błotem. 

Posted
3 godziny temu, Murka napisał:

Wiem, że nie powinna leżeć, ale nie jestem w stanie jej cały czas pilnować. Ona zresztą tam leży rzadko (gdy jest słoneczko) i niedługo, bo wychodzi na ogród na ok. pół godziny. Jak jest brzydka pogoda to chowa się do bud usytowanych na ogrodzie właśnie do tego celu.

Kiedyś kładliśmy na schodach koc, ale nie sprawdziło się - niektóre psy miały zabawę w targaniu go i wleczeniu po całym ogrodzie, inne znaczyły go... szybko nasiąkał wodą, błotem. 

A może duża wycieraczka byłaby lepsza : Są takie duże poprzeplatane gumą. Może takiej psiaki by nie niszczyły :)

Posted
11 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Murko, jak tylko pogoda w miarę się ustabilizuje, tzn wyjrzy słoneczko, to bardzo proszę zrób zdjęcia Lisi, takie z człowiekiem i może z Hanią? Wybierzemy najpiękniejsze i ruszymy z ogłoszeniami. 

Havanko, mogę prosić o tekst?  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,034_qW_orig

Spróbuję coś napisać dziś wieczorem. Może uszczknąć trochę kasy ze skarbonki Lisi na odświeżenia na OLX? Wkrótce weekend. Może sie poszczęści?

Posted
18 minut temu, Havanka napisał:

Spróbuję coś napisać dziś wieczorem. Może uszczknąć trochę kasy ze skarbonki Lisi na odświeżenia na OLX? Wkrótce weekend. Może sie poszczęści?

Havanka, jak zawsze niezawodna!!! Ślicznie dziękuję!!  Znalezione obrazy dla zapytania gify emotikony z kwiatami wręcza

Posted

Napisałam tekst do ogłoszeń Lisi. Jeżeli jest ok, to zacznę ogłaszać.

Lisia, wrażliwa i delikatna suczka mix colli, czeka na swojego pana...
Trzy długie, mroźne zimy, trzy upalne lata, w betonowym boksie schroniska, bez dotyku ludzkiej ręki, bez miłości i zabaw, na odmianę losu czekała Lisia, suczka w średnim wieku.  Pyszczek lekko posiwiały, oczy smutne, wciąż błagały o dom. Pogodzona ze swym nędznym losem, lizała przez kraty ręce wolontariuszce, która ją odwiedzała. Dzięki właśnie tej osobie i zdjęciom, które zrobiła suni,  udało się zorganizować dla niej pomoc i umieścić w hoteliku dla psów.  To właśnie tu, w tym miejscu, suczka poznaje obecnie uroki normalnego, psiego życia.
Większość ludzi szuka młodych, rasowych psów.  Lisia nie jest już szczeniakiem, nie ma też rodowodu. Ma za to coś bardziej cennego; wielkie, wrażliwe, psie serce, które odda każdemu, kto ją pokocha.
Szukamy jej domu i dobrego opiekuna na resztę życia. Czy znajdzie się ktoś, kto odmieni jej życie i pokaże lepszy świat?
Jeżeli zechcesz dać kochający dom Lisi, zadzwoń pod numer podany w ogłoszeniu. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie.
Wierzymy, że ta cudowna suczka znajdzie kochających opiekunów i dom, w którym będzie szczęśliwa do końca swego życia.

Tel....

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, Jo37 napisał:

Tekst mi się podoba tylko wykreśliłabym mix collie z opisu. Lisia nie przypomina collie z wyglądu.

2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Tekst bardzo mi się podoba! Havanko dziękuję  Znalezione obrazy dla zapytania gify emotikony dziękuję

1 godzinę temu, agat21 napisał:

Bardzo ładny tekst :) Lisiu oby Ci przyniósł szczęście

Dziękuję dziewczyny. Bardzo chciałabym, żeby przyniósł Lisi wspaniały dom !

Posted

Lisiu, wybacz mi proszę, ale muszę zaprosić na wątek... psiaczka, który żyje od 2lat na ulicy :( 2x wracał na ulicę z adopcji, bo uciekał... :( a to taki malutki psiaczek...

Posted

A na koncie Lisi pieniądze z bazarku od Jo37 - 100,05 zł, deklaracja od Alaskan za XII - 20 zł, deklaracja od yolanowi - 20 zł,  deklaracja od Markofix - 20 zł oraz od P. Eli z Zamościa 20 zł. Bardzo serdecznie dziękujemy :) Przelałam również na konto Havanki 12 zł na wyróżnienie na OLX