Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szajboska, dziekujemy!!!  Dobrze, ze sprawa wyjasniona i to nie Mimi. Chociaz...suczynki i tak bardzo zal, bo dla niej nic sie nie zmienilo...

Mam nadzieje, ze DS Mimi nie wzial nam za zle tej akcji i koniecznosci udowadniania, ze suni nie "zgubil".

Gdyby zobaczyli zdjecie blizniaczej siostry Mimi, pewnie by sie nie dziwili. A moze zakochali w kloniku Mimi...tak sobie marze... 

Posted

I mnie przekonały argumenty, że to dwie różne sunie. Całe szczęście, bo strach pomyśleć, co ta malizna musiałaby przejść, żeby w tak krótkim czasie przebyć takli szmat drogi. Ależ są nieprawdopodobnie podobne :)

Gdybym to ja była DS Mimi, to przygarnęłabym klonika :) Wyobrażacie sobie spacery z taką dwójką  ?  Mijający nas ludzie przecieraliby z niedowierzaniem oczy  gif  śmiejący się.gif

Posted
18 minut temu, elik napisał:

Gdybyum to ja była DS Mimi, to przygarnęłabym klonika :)

eliku, ale domek MIMI pewnie nie ma bladego pojęcia o istnieniu klonika suczki  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig Nie mogę znieść myśli, że ona tam zostanie, kiedy trzy suczki  pojadą.... 

Posted
24 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

eliku, ale domek MIMI pewnie nie ma bladego pojęcia o istnieniu klonika suczki  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig Nie mogę znieść myśli, że ona tam zostanie, kiedy trzy suczki  pojadą.... 

Faktycznie nie wiemy, czym Szajboska uzasadniła prośbę o zdjęcie suni z gazetą.  To brzmi nieco, jak urywek z powieści kryminalnej.

Też jest mi żal tej malizny, ale pewnie długo sama tam nie pozostanie. Niestety :(

Posted

Rodzina, która adoptowała Mimi wie o całej sytuacji, tzn. poinformowałam ich że dostałam wiadomość że w schronisku przebywa bardzo podobna sunia i proszę o potwierdzenie, że wszystko w porządku. Zdziwili się i zapytali od razu czy nie może schronisko sprawdzić po czipie, że to nie jest Mimi. Nie ukrywam, że głupio było mi tłumaczyć fakt że schronisko nie sprawdza czipów i dlatego ja ich niepokoje i zarzucam porzucenie psa.

Jedyny pomysł  jaki miałam pozwalający na weryfikację aktualności zdjęcia to była prośba o zdjęcie z gazetą (raczej nikt na co dzień takich zdjęć psu nie robi).

Na szczęście nie było negatywnej reakcji ze strony rodziny, którą od razu przeprosiłam za swoje wątpliwości.

Jeżeli chodzi o adopcję kolejnego pieska, niestety nie mają możliwości, ponieważ mieszkają w bloku i w mieszkaniu jest jeszcze jeden mały pies i kot.

• Upvote 3
Posted
7 minut temu, kiyoshi napisał:

A moze Anula i Bogusik zabralyby ja do Szafirki?? Tak sobie niesmialo marze...

Ja z Bogusik zabrałybyśmy nie tylko ją a większość psiaków.Nie wszyscy wiedzą,że skupiamy się na pomocy psom o dłuższej sierści,mamy także ograniczenia związane z Hotelikiem pod względem wielkości psiaków i jeszcze do tego Hania nas prosiła aby do niej trafiały suczki po historii z Rambi i Oli.W Schronisku na kwarantannie są dwa psiaki o długiej sierści,jeżeli nie zostaną odebrane to chcemy je zabrać za wszelką cenę bez względu na koszta,płeć( prosić Hanię aby przyjęła psa).Mamy w tej chwili Abi-Inkę jeszcze,dziś wizyta p/a,jeżeli pojedzie do domku to zostanie na naszym utrzymaniu ruda Czikunia,która ma przyjechać w sobotę do Hoteliku.Praktycznie same utrzymujemy dwa ,trzy psiaki i dodatkowo pomagamy jeszcze innym psiakom w postaci bazarków i stałych deklaracji.Napisałam o tym wszystkim aby się usprawiedliwić,że nie damy rady pomóc wszystkim psiakom,które oczekują pomocy.Może sunieczkę ogłaszać nawet jak jest w Schronisku?

Posted
10 minut temu, szajboska napisał:

Gdyby sunia ze schroniska trafiła do jakiegoś DT albo hoteliku, proszę o kontakt postaram się wtedy wesprzeć jej utrzymanie stałą deklaracją.

Ja także zadeklaruję stałą kwotę i postaram się o fanty na bazarek. 

Posted
22 minut temu, szajboska napisał:

Rodzina, która adoptowała Mimi wie o całej sytuacji, tzn. poinformowałam ich że dostałam wiadomość że w schronisku przebywa bardzo podobna sunia i proszę o potwierdzenie, że wszystko w porządku. Zdziwili się i zapytali od razu czy nie może schronisko sprawdzić po czipie, że to nie jest Mimi. Nie ukrywam, że głupio było mi tłumaczyć fakt że schronisko nie sprawdza czipów i dlatego ja ich niepokoje i zarzucam porzucenie psa.

Jedyny pomysł  jaki miałam pozwalający na weryfikację aktualności zdjęcia to była prośba o zdjęcie z gazetą (raczej nikt na co dzień takich zdjęć psu nie robi).

Na szczęście nie było negatywnej reakcji ze strony rodziny, którą od razu przeprosiłam za swoje wątpliwości.

Jeżeli chodzi o adopcję kolejnego pieska, niestety nie mają możliwości, ponieważ mieszkają w bloku i w mieszkaniu jest jeszcze jeden mały pies i kot.

Szajbosko, jeszcze raz dziekuje za tak rozsadne podejscie do sprawy oraz wyjasnienie jej, bez zadnych zgrzytow i niepotrzebnych emocji. Bylas w nieciekawej sytuacji, ale dalas rade!!! I Domek Mimi tez sprawe przyjal normalnie. Bo przeciez mogly juz "wiory leciec" a tlumaczeniom z naszej strony, nie byloby konca...

Pomyslalas o wszystkim, nawet o ewentualnej adopcji kolejnej Zebatki...wspaniala z Ciebie Dziewczyna!!!

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Ja z Bogusik zabrałybyśmy nie tylko ją a większość psiaków.Nie wszyscy wiedzą,że skupiamy się na pomocy psom o dłuższej sierści,mamy także ograniczenia związane z Hotelikiem pod względem wielkości psiaków i jeszcze do tego Hania nas prosiła aby do niej trafiały suczki po historii z Rambi i Oli.W Schronisku na kwarantannie są dwa psiaki o długiej sierści,jeżeli nie zostaną odebrane to chcemy je zabrać za wszelką cenę bez względu na koszta,płeć( prosić Hanię aby przyjęła psa).Mamy w tej chwili Abi-Inkę jeszcze,dziś wizyta p/a,jeżeli pojedzie do domku to zostanie na naszym utrzymaniu ruda Czikunia,która ma przyjechać w sobotę do Hoteliku.Praktycznie same utrzymujemy dwa ,trzy psiaki i dodatkowo pomagamy jeszcze innym psiakom w postaci bazarków i stałych deklaracji.Napisałam o tym wszystkim aby się usprawiedliwić,że nie damy rady pomóc wszystkim psiakom,które oczekują pomocy.Może sunieczkę ogłaszać nawet jak jest w Schronisku?

Jasne dziewczynki

Wierzcie ze pomoglabym jej korzystajac z transportu ale niestwty musze teraz 2-3 tygodnie obserwowac DS Rudaska

Kazda z nas musi mierzyc sily na zamiary

Moze uda jej sie z ogloszen:)

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Jutro jadą 3 suczki suczki :)

Wyjazd ze schronu jutro o 8.15 :)

TZ przygotował napisy na kontenery, żeby nie pomylić psów http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Karma zamówiona.

Dzięki Tolu. 

"Moją" sunię jutro odbierze anecik i zawiezie do Kasi (Anetko, dzięki serdeczne!!!).

Posted
8 minut temu, Gabi79 napisał:

Dzięki Tolu. 

"Moją" sunię jutro odbierze anecik i zawiezie do Kasi (Anetko, dzięki serdeczne!!!).

Ok. CHciałam jeszcze napisać, ze trwały starania o zabranie ze schronu suni w typie mimronka - dla anecik!

Niestety - sunia jest na kwarantannie i dyr. ZOO nie wyraził zgody.

Anecik - dziękuję - chciałaś jak najlepiej!

To ta mała w środku

P1220721.JPG

Posted
18 minut temu, Tola napisał:

Ok. CHciałam jeszcze napisać, ze trwały starania o zabranie ze schronu suni w typie mimronka - dla anecik!

Niestety - sunia jest na kwarantannie i dyr. ZOO nie wyraził zgody.

Anecik - dziękuję - chciałaś jak najlepiej!

To ta mała w środku

P1220721.JPG

Nic..... poczekamy. Chociaż bardzo żałuje wspólnego transportu.

12 minut temu, Tola napisał:

Przekazanie suni dla elik będzie w Bochni, dla Gabi - w Katowicach :)

A Pan wie o której będzie w Katowicach? I w którym miejscu?

Posted
Godzinę temu, anecik napisał:

Nic..... poczekamy. Chociaż bardzo żałuje wspólnego transportu.

A Pan wie o której będzie w Katowicach? I w którym miejscu?

Pan Grzegorz jest w kontakcie z TZ szafirki...

Posted
12 minut temu, Tola napisał:

Anecik - sunię od Gabi odbierasz od TZ szafirki, tak?

Panowie są umówieni w Katowicach? Więc raczej spotkamy się wszyscy na miejscu. Tylko gdzie i mniej więcej o której?