Jump to content
Dogomania

Pomóż mi - proszę - mój wygląd powie Ci wszystko - Halinka/Bajka ma swój dom na zawsze! Bajka za TM - odeszła 15.05. 2022:(

Recommended Posts

Posted
46 minut temu, Gusiaczek napisał:

50% z bazarku w wys. 192.00 zł w drodze na konto Halinki, po zaksięgowaniu proszę o potwierdzenie:

Bardzo dziękujemy :)

A to zdjęcie uśmiechniętej Halinki, które wraz z podziękowaniem Marlena wysyła wszystkim,  którzy kupili cegiełki na FB

inline.jpg

Ten usmiech Halinki jest tez dla wszystkich tutaj :)

• Upvote 2
Posted
6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Jak dobrze widzieć Halinkę szczęśliwą i uśmiechniętą!!  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_8Z_orig.

Tak, bardzo dobrze jest widzieć tak uśmiechniętą Halinkę, która nie tak dawno unikała kontaktów z człowiekiem. Wielka radość    gif  śmiejący się.gif

6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Trzymam kciuki, aby wszystko było w miarę ok. 

Ja także  :)   kciuki.jpg

Posted

Na USG na szczęście nie widać było żadnych kamiorków. Wet dokładnie obejrzał pęcherz oraz obie nerki. W pęcherzu był jedynie osad.

Jak mi wet podeśle opis to wrzucę.

Wykupiłam już antybiotyk i od jutra suńka zaczyna kurację. Wet zalecił dodatkowo Rowatinex, który pomaga w usuwaniu kamieni z nerek i pęcherza - będę na razie korzystać z opakowania, które mam w zasobach hotelikowych.

Poniżej rachunek z rozpiską (drugi link z popodpisywanymi przeze mnie imionami psów, tylko niewyraźne mi wyszło, więc wrzucam najpierw bez imion, ale wyraźne):

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d50e35794e875307

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/381012665ae3a13b

Antybiotyk 63 zł, USG 40 zł, dojazd do lecznicy 10 zł.

Suńka coraz weselsza się robi, często bryka, więcej zwiedza. Nadal mało je i mało pije, ale nie wiem czy to kwestia stresu czy ona po prostu "tak ma". 

Czystość utrzymuje perfekcyjnie, na smyczy ładnie chodzi, troszkę jeszcze chaotycznie, ale bardzo uważa, żeby "nie wyjść przed szereg", jest bardzo uległa. Boi się miotły, gwałtownych ruchów, podniesionej ręki - kuli się wówczas lub przypłaszcza do ziemi. 

Na razie ani razu nie szczeknęła. Tylko popiskuje czasem w oczekiwaniu na spacerek.

Posted
9 godzin temu, Jo37 napisał:

Dobre wiadomości.

Też tak myślę, bo spodziewałam się gorszych. Trochę martwi mnie brak apetytu. Może potrzeba czasu, żeby przywykła do innego pokarmu a może jej nie smakuje?

Cieszę się bardzo, że zaczyna "brykać"! Nasza kochana Halinka !

Posted

Cieszę się że u Halinki wszystko w porządku :)

Czas na rozliczenie:

Livka- 20 zł stała za IX

Havanka - 20 zł stała za IX

Paweł syn AM - 50 zł stała za IX

anecik - 40 zł stała IX-XII

jolanta08 - 10 zł stała za IX

Zachary - 100 zł - wpłata jednorazowa

Gusiaczek -192 zł bazarek

elik - 192,37 zł bazarek

Szarotka - 100 zł na fryzjera

Bardzo serdecznie wszystkim dziękuję za wpłaty:) Biegnę potwierdzić na bazary.

Posted

Wciąż mam łzy w oczach, jak patrzę na Halinkę i chyba mi tak zostanie, ona ma  cudne spojrzenie, takie dobre,   przecież tyle złego doznała od ludzi.

Niesamowita sunia!

Kolejne wykupione cegiełki:

Aleksandra S. Warszawa - 20 zł

Joanna Izbela E. Radom- 25 zł

Bardzo dziękujemy!

Posted
O 23.09.2016 o 21:16, Alaskan malamutte napisał:

Halinka sunia IDEALNA!!   k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,30_8c_orig.

Też tak myślę,bo do tej pory nie pokazała żadnej agresji, jest taka kochana, wdzięczna za wszystko co się dla niej robi. Tyle lat za kratami przetrwała, teraz musimy znaleźć jej najlepszy dom pod słońcem !

Posted

Halinka jest idealna! :) Nic, tylko brać i kochać.

Kurcze... w przypadku szczawianów chyba dobrze by było zachęcić sunię do picia więcej... może przemycać wodę w jedzeniu (mieszać, namaczać)?

Posted

Halinka to super psinka     gif ok.gif

Na konto bazarkowe wpłynęły zaległe wpłaty z bazarku dla Halinki, Aschity i Huzara - 29,00 zł.

Dla każdego psiaczka wpłaciłam po 9,67 zł.

Anecik, bardzo proszę o potwierdzenie na wątku

Posted

Halinka już więcej pije i więcej je (karma na szczawiany jej bardzo smakuje:) ). Co mnie najbardziej cieszy, to w końcu bierze z ręki jedzenie i nie mam problemu z podawaniem antybiotyku (pochłania zachomikowane tabletki w pasztecie). Już jakiś czas temu spoglądała ciekawie jak daję leki innym psom i chyba pozazdrościła:) 

No i już trochę dłużej siusia:)