Anula Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Dnia 11.02.2017 o 00:32, Murka napisał: Lika i Tinka już zaczipowane, były bardzo grzeczne, bały się trochę, ale nie próbowały się bronić. Odbierałam dziś psiaka po zabiegu kastracji, więc wzięłam przy okazji panienki na czipowanie. Koszty to 110 zł (55 zł dla każdej suńki) + dojazd 6,60 zł (po 3,30 zł dla każdej suńki): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b3064f9aff7c7079 Pieniążki przelane w kwocie 58,30zł za czip Likuni. Murko bardzo dziękuję. Quote
elficzkowa Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Na konto Hoteliku u Murki poszedł przelew za czipowanie Tinusi - 58,30 zł. Quote
Bogusik Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Dnia 11.02.2017 o 00:32, Murka napisał: Lika i Tinka już zaczipowane, były bardzo grzeczne, bały się trochę, ale nie próbowały się bronić. Odbierałam dziś psiaka po zabiegu kastracji, więc wzięłam przy okazji panienki na czipowanie. Koszty to 110 zł (55 zł dla każdej suńki) + dojazd 6,60 zł (po 3,30 zł dla każdej suńki): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b3064f9aff7c7079 Mureczko a czy wet. zarejestrował czipy w jakiejś bazie danych? Czy są jak ja to nazywam "puste"? Quote
Tyśka) Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 Ależ tutaj cisza :( Mojej Cioci bardzo spodobała się Likunia. Parę lat temu (po żałobie po swojej haszczance) adoptowała lękliwą, dorosłą sunię. Ciocia mieszka obok mnie, jest bardzo aktywną kobietą, moi kuzyni porozjeżdżali się teraz na studia i mają swoje dorosłe życie... Ciocia to totalna psiara i kociara. Miała porozmawiać z wujkiem nt kolejnego psa, ale wujek jako rozsądny człowiek zdecydował, że ich rozpieszczona jedynaczka może nie przyjąć suni , a oni na razie nie mają tyle czasu, ile by chcieli mieć, by wprowadzac kolejnego psa do stada. A szkoda, bo naprawdę Lika miałaby tam świetnie. Własny ogródek, własne łóżko, ciszę i spokój. Jeszcze o Likusiu myślą, ale na razie cicho podglądają i dopytują o nią, by nie robić nadziei. Dziwię się, że z ogłoszeń nikt nie odpowiada. Myślałam, że chociaż Likusia się załapie raz-dwa na dom, bo naprawdę jest urodziwa, a i na olxie ma sporo wyświetleń. :( Ale widocznie muszą sobie dziewczynki na Rodziny poczekać. Quote
Poker Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Tyśka, gratuluję tak pomyślnie zaliczonej sesji mimo psiowego bzika. Jak wrócisz do Wrocławia, to będzie obiadek z deserem. Czy jesz wszystko ? Quote
Tyśka) Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 30 minut temu, Poker napisał: Tyśka, gratuluję tak pomyślnie zaliczonej sesji mimo psiowego bzika. Jak wrócisz do Wrocławia, to będzie obiadek z deserem. Czy jesz wszystko ? Dziękuję :) Za gratulacje! Głupi ma zawsze szczęście, hehe - i dlatego dobrze zdałam. Jem wszystko! Ja wychowana po harcersku :D Bardzo dziękuję za obiad! Quote
Poker Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Bardzo dziękuję za obiad! Na razie za zaproszenie. Quote
Anula Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Likunia ma sporo wyświetleń tak sobie myślę,czy licznik nie przeskoczył w OLX. Teraz walczę z OLX z P.Krzysztofem,który opiekuje się moją stroną.Nie mogę Lice wykupić odświeżenia.Nastąpiła awaria techniczna.Muszę czekać.OLX jest w tej chwili wyróżnione,wykupione i jest na Kraków.Za dwa tygodnie zmienię na Warszawę. Nadeszla deklaracja stała od istar19 Za II.Bardzo dziękuję. Quote
Murka Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 22 godziny temu, Bogusik napisał: Mureczko a czy wet. zarejestrował czipy w jakiejś bazie danych? Czy są jak ja to nazywam "puste"? Czipy nie są zarejestrowane, jest jakaś blokada z powodu ochrony danych osobowych właścicieli i teraz każdy właścicieli musi sobie sam rejestrować. Wet dodał mi do każdego chipa formularz papierowy i jest też zawieszka do obroży "jestem oznakowany" z kodem do sczytania (nie trzeba mieć czytnika żeby odczytać numer). Wcześniej nie było takich bajerów:) Quote
Anula Posted February 17, 2017 Posted February 17, 2017 Dnia 13.02.2017 o 23:12, Murka napisał: Czipy nie są zarejestrowane, jest jakaś blokada z powodu ochrony danych osobowych właścicieli i teraz każdy właścicieli musi sobie sam rejestrować. Wet dodał mi do każdego chipa formularz papierowy i jest też zawieszka do obroży "jestem oznakowany" z kodem do sczytania (nie trzeba mieć czytnika żeby odczytać numer). Wcześniej nie było takich bajerów:) Bajery były tylko dostawało się przy rejestracji,przychodziły pocztą. Wykupiłam Likuni odświeżenie OLX na 7 dni - 6,00zł.OLX jest na Kraków. Quote
elficzkowa Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Na konto Tinusi wpłynęła stała od Istar19 - 10 zł Dziękujemy Quote
Bogusik Posted February 18, 2017 Posted February 18, 2017 Mureczko,co u naszych dziewczynek/Nadal się wzajemnie nakręcają? Quote
Murka Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Tinka ma coraz częściej przebłyski zachowań normalnego psa (pomachuje czasem ogonkiem, już dość długo spaceruje po ogrodzie i to po całym!, czasem mnie liże po rękach:)). Na spacerach już czasem ogonek wędruje do góry, choć jeszcze na krótko. 3 Quote
Murka Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Lika jest żywsza, ale też bardziej wrażliwa na jakieś zmiany. Są takie dni, że nie wiadomo dlaczego obie suńki są przestraszone i robią "cofkę" w socjalizacji (u Liki jest to bardziej wyraźne). Wówczas suńki mają opory, żeby wyjść na spacer, na ogrodzie są wystraszone i niespokojne, chcą od razu wracać do domu. Trwa to przeważnie 1-2 dni, potem wszystko stopniowo wraca do normy. Lika też już zwiedza prawie cały ogród, ale jak nie chce gdzieś iść (przeważnie w kierunku przeciwnym niż dom:)) to ciągnie w swoją stronę ile sił w tych małych łapkach i nawet próbuje smycz mamlać. Tinka juz na szczęście tego robi. Czy się sunie nakręcają wzajemnie, to mi trudno powiedzieć, musiałabym pagadać z Murką z innego wymiaru, która ma tylko jedną sunię - czy jest jakaś różnica:) Myślę, że dla Tinki nie ma wielkiego znaczenia towarzystwo Liki, ale Lika za to wciąż gdy się boi to wtula się w Tinkę. 3 Quote
elficzkowa Posted February 23, 2017 Posted February 23, 2017 Na koncie Tinusi wpłata : bakusiowa - deklaracja stała dla Tiny - 50 zł Pięknie dziękujemy Quote
Tyśka) Posted February 25, 2017 Author Posted February 25, 2017 Pamiętam o dzikuskach. Moja Ciocia ciągle dopytuje o Likunię, bo się w niej zakochała totalnie. Podesłałam nasze suńki Pani, która chciała pinczerkę-mamusię, ale sunia nie jest jeszcze gotowa do adopcji. Może akurat zdecyduje się Pani na którąś z dzikusek. Postaram się dzisiaj wieczorem zaktualizować pierwszą stronę z rozliczeniem. Quote
Anula Posted February 26, 2017 Posted February 26, 2017 OLX wykupione - 26.02.17 wyróżnienie na 1 miesiąc.Ogłoszenie było na Kraków,przeniosłam teraz na Lublin.Z Krakowa była mniejsza oglądalność. Tyś pracuj nad Rodzinką może przyjdzie ten moment,że zaadoptują Likunię. Tak mi się marzy aby psiaczki nasze mogły jak najszybciej trafić do swoich domków a inne na miejsce ich uzyskać pomoc. Quote
elficzkowa Posted February 27, 2017 Posted February 27, 2017 Na koncie Tinusi nowe wpłaty: kiyoshi - dla Tinusi - III - 20 zł siostra elficzkowej - dla Tinusi - II - 20 zł Pięknie dziękujemy Quote
Anula Posted February 28, 2017 Posted February 28, 2017 Na konto Likuni wpłynęła wpłata za II - 20,00zł od siostry elficzkowej. BARDZO DZIĘKUJEMY. Quote
Murka Posted March 3, 2017 Posted March 3, 2017 Aż dziwne, że nie ma choćby jakichś pytań o suńki:( Rozliczenie za luty: Stan konta na 31 stycznia wynosił -558 zł Wpłaty: +279 zł Anula +279 zł elficzkowa +58,30 zł Anula +58,30 zł elficzkowa Razem: +116,60 zł Koszty w lutym: -504 zł hotelowanie 1-28.02 -110 zł chip x 2 -6,60 zł przejazd do weta Razem: -620,60 zł +116,60 zł - 620,60 zł = -504 zł Stan konta na 28 luty wynosi -504 zł (Tinka -252 zł i Lika -252 zł) Quote
elficzkowa Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Na koncie Tinusi wpłata: Anula i Bogusik - deklaracja III - 20 zł Pięknie dziękujemy Quote
elficzkowa Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Na konto Hoteliku u Murki poleciała wpłata - 252 zł - za hotelik dla Tinusi Quote
Anula Posted March 5, 2017 Posted March 5, 2017 Nadeszła wpłata dla Likuni od elficzkowej i od dorcia2 za III.Ślicznie dziękujemy. Hotelik opłacony za II dla Liki. Quote
Recommended Posts