Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tupcio już odebrany od weta.  Dziękuję za trzymanie kciuków, wszystko jest ok. Dzisiejszy dom do bani. Okazało się że tylko Pani chce Tupcia a Pan wolałby foksteriera.  Nawet podczas mojej wizyty nie raczył wyjść z kuchni. Naprawdę co się dzieje z tymi ludźmi :( Tež nie musiałam po wczorajszym dniu -dwie wizyty, w tym jedna nie wiem po co - 12 godzinach nocnych w pracy tłuc się 50 km do domu gdzie w zasadzie nie chcą psa. Żenujące to wszystko. 

I jeszcze zobaczyłam w ksiąźeczce poprzedniego psiaka że nie był odrobaczony ani szczepiony przez ostatnie 10 lat. Więc i tak bym tam Tupcia nie dała. 

Posted
2 godziny temu, Tyś napisał:

Dobrze, że jest parę domków to można wybrać najlepszy :)

Choć szkoda Twojego czasu :(

No właśnie ten mój czas. A fantów na bazarek dla zadłużonych przybywa tylko nie ma kiedy zrobić. Z to sobie pojeżdżę że hej................

2 godziny temu, Poker napisał:

okropni ludzie.

anecik ,zawsze przed wizytą pytam się czy wszyscy domownicy chcą tego psa.

Pytałam :( Chcieli.

2 godziny temu, Radek napisał:

Czasem się zastanawiam, jak dorośli ludzie mogą być tak niepoważni? 

Przekonuję się że jednak mogą. Niestety.

Posted

Taki lampowy Tupcio

P1100768.jpg

P1100769.jpg

P1100770.jpg

P1100772.jpg

Kastracja i antybiotyk 188 zł. Wpisuję w rozliczenie.

Tupcio na minusie 360 zł.

Po odrzuceniu kilku domów podczas pierwszej rozmowy telefonicznej i sprawdzeniu 4 domów wybrałam Panią Kasię, która zadzwoniła jako pierwsza i Tupcio pojechał do swojego dom do Świętochłowic!!! Rodzina z dwójką dzieci - 10 i 19 lat - mieli psiaka ze schronu który odszedł 4 lata temu. Pani nie chciała mieć kolejnego - aż ujrzała Tupcia. Zakochała się na amen. Oczywiście zwodziłam jak mogłam :D ale Pani była nieustraszona :) Pani z tych którzy się stosują :) do rad i wskazówek. Przyjechała wczoraj z obrożą i dopiętą adresówką oraz smyczą łańcuszkową bo Tuptuś jest łaskawy gryźć smycz podczas spaceru. Szelki Pani kupi jak pójdzie z Tupciem do sklepu. Za kilka dni pójdą zdjąć szwy i oczywiście do końca będzie podawać Tuptusiowi antybiotyk. Mieszkają w kamienicy a piętro wyżej Niujork będzie miał koleżankę jorczkę, która wczoraj również po niego przyjechała.Państwo nie mają samochodu i przywiózł ich sąsiad czyli właściciel jorczki :)

Pierwsze wieści: pojadł, popił, zaznaczył teren, zrobił siooo i kooo na dworze, łasi się i tuli. Spał na kanapie z Państwem. Miał oczywiście wybór czy legowisko czy łóżko syna czy łóżko córki czy łóżko Państwa. Pewnie nie wszyscy z jego miejscówki byli zadowoleni ponieważ każdy chciał z nim spać :). Ma Chłopak farta :) Kolejny z budy i kojca na piernaty.

Z tej adopcji również jestem bardzo zadowolona.

• Upvote 3
Posted

HURA!!!!!!!!!!! ależ nius na dobry początek dnia! Cieszę się jak nie wim co :)

Powodzenia Niujorku Najukochańszy, pozdrawiam serdecznie Rodzinkę i życzę wszystkiego co najlepsze :)

• Upvote 1
Posted
18 minut temu, Gusiaczek napisał:

HURA!!!!!!!!!!! ależ nius na dobry początek dnia! Cieszę się jak nie wim co :)

Powodzenia Niujorku Najukochańszy, pozdrawiam serdecznie Rodzinkę i życzę wszystkiego co najlepsze :)

Dzięki Gusiaczku :)

Posted

Wspaniałe wiadomości.  Niujorczek w nowym domku !!! i jeszcze będzie miał koleżankę niujorczkę.

Chyba trzeba utworzyć nową rasę, dla psów , które są u anecik w DT. Pomóżcie wymyślić nazwę.

• Upvote 2
Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Wspaniałe wiadomości.  Niujorczek w nowym domku !!! i jeszcze będzie miał koleżankę niujorczkę.

Chyba trzeba utworzyć nową rasę, dla psów , które są u anecik w DT. Pomóżcie wymyślić nazwę.

No jak to przecież to rasa Mimronków

Córcia Mimi

P1100023.jpg

Synuś Roni

P1100575

Tosieńka - już w DS

P1100676

Leoś - już w DS

P1100640

Tupcio - już w DS

P1100740.jpg

Mopek - jeszcze w hoteliku. Syncio nie chciał młodszego brata :(

2wmgbgz.jpg

Posted
5 godzin temu, Tola napisał:

Tupciu - długiego, szczęśliwego życia - nie może być inaczej - psiaki od anecik tak mają ;)

:)

Posted

Wpadłam na chwilkę na dogo, bo mam gości, a tu taka wspaniała wiadomość :) Gratuluję kolejnej wspaniałej adopcji  z%2Bkwiatami.gif

• Upvote 1
Posted
14 minut temu, elik napisał:

Wpadłam na chwilkę na dogo, bo mam gości, a tu taka wspaniała wiadomość :) Gratuluję kolejnej wspaniałej adopcji  z%2Bkwiatami.gif

Dzięki Elu :). Mam nadzieję Tobie w najbliższym czasie też gratulować tego samego :)

Posted
5 minut temu, anecik napisał:

Dzięki Elu :). Mam nadzieję Tobie w najbliższym czasie też gratulować tego samego :)

Też mam taką nadzieję :)

Posted

Wpłynęło 20 zł od Ona03 na Tupcia. Dziękuję Iwonko :)

U Tupcia wszystko ok Jest cudownym małym pieseczkiem, nie znaczy, nie sika, obecnie sypia ze straszą córką Państwa i jeździ na działkę do chłopaka córki który też jest w nim zakochany. Nie wiem jak Pani Kasia długo będzie mi dziękować za Tupcia ponieważ robi to kiedy tylko dzwoni :) Zdjęcia oczywiście będą.

• Upvote 2