Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani Wandzia zadzwoniła i poopowiadała o Rudzielcu.

Ogólnie są zadowoleni z psiaka, ale... Rudzik nie za bardzo chce zostawać sam w domu. Drapie w drzwi aż echo się niesie po bloku :(

Na razie zostawiają go państwo na kilka minut, poradziłam, by zwiększać ten czas stopniowo. Bo państwo w niedzielę idą w gości i trochę się martwią, jak pies zostanie na 3 godziny sam. I szczeka na większe psy, aż trudno go na spacerze utrzymać. Na razie nie jest to jakimś większym problemem, bo to dopiero kilka dni, więc cierpliwością i sercem można jakoś to złagodzić.

Ale cała praktycznie rozmowa poświęcona była zaletom Rudzika - ze po porannym spacerze z panem wskakuje pani do łóżka na pieszczotki, ze śpi do góry brzuchem, że jest uroczy itp.

• Upvote 1
Posted

Wszystkie te zachowania Rudzika wynikają z tego, że chce swoich Państwa mieć dla siebie i na wciąż. I trzeba temu szybko przeciwdziałać, żeby nie doszło do powstania agresji smyczowej i lęku separacyjnego. 

• Upvote 1
Posted

Skupianie uwagi na przewodniku -  gadanie,  smaczki jeden po drugim,  czyli barowanie,  chwalenie i smaczki jak grzeczny i nie szczeka,  omijanie łukiem itp. Nie wolno ciągnąć na smyczy,  ani krzyczeć. To tyle,  co pamiętam.  Dużo na ten temat w necie w szkoleniu pozytywnym. 

Posted
Dnia 3.12.2016 o 17:57, konfirm31 napisał:

O,  matko! Pełne zaskoczenie.  Powodzenia,  Rudziku w swoim domu :). Widać na miejsce u Malagossów,  czeka jakąś kolejna bieda....

o matko!!!! trochę mnie nie było.... a tu takie cudne wieści !!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Taki e-mail dziś:)

Witam Państwa serdecznie!
      Przesyłam Państwu kilka zdjęć Rudzika. Mija właśnie miesiąc jego pobytu u nas i myślę, że znakomici zadomowił się w nowym otoczeniu. Rano dokładnie o 6.20 budzi mnie domagając się spaceru. Wyprowadzamy go trzy, cztery razy w ciągu dnia. Je ryż z mięskiem gotowanym. Czasami ryż zmieszany z kaszą gryczaną. Nie przepada za suchą karmą i karmą z puszki. Jest pieskiem przyjaźnie nastawionym do ludzi natomiast jak zobaczy jakiegoś psa lub kota robi awanturę. Podczas świątecznego spotkania
rodzinnego zaprzyjaźnił się ze wszystkimi nawet z 7-letnią Natalią.
   Pozdrawiamy serdecznie życząc powodzenia w Nowym 2017 Roku. Dziękujemy!

I zdjatka Rudzielca:

w_domku_1.jpgphoto uploading

w_domku_2.jpgphoto hosting sites

w_domku_3.jpgpic upload

niestety, cholerka, zgłoszono kolejnego psa, właściwoe suczkę, labkowatą  - jeszcze w święta błąkała się z obrożą, teraz już nie ma..

Azja_28_12_2016.jpgimages upload

• Upvote 1
Posted

RUDZIK cudowny!! <3 ma u Państwa jak w niebie:)

A labkowaty szybko znajdzie dom tylko trzeba dobre zdjęcia do ogłoszeń zrobić- o labkowate bez przerwy ktoś pyta.

A czy szukałaś malagosku może właścicieli psiaka? przecież mógł komuś uciec. Dodaj go może na fb na grupę zaginione/znalezione psy ok? Jaka to dokładnie miejscowość gdzie go znaleziono? (możesz podać chociaż na priv to poszperam jutro czy komus taki nie zaginą)

Posted
17 minut temu, malagos napisał:

Z labkiem się wyjaśniło - znalazłam właścicielkę, suczka zaginęła 3 tygodnie temu, ktoś ją przetrzymał na łańcuchu...

Super :) Gratuluję :) Pewnie radości było co niemiara :)

• Upvote 1
Posted

Wzajemnie, Maryniu:)

Jeszcze jedna dobra wiadomość na koniec roku: piesek z kojca gminnego, będący od 7 listopada pod naszą opieką, znalazł wczoraj dom.

I chyba musiałam wyglądać jak Maria Magdalena, jak podjechaliśmy z Tomkiem do kojca z miska ciepłego jedzenia i smyczą, by psiaka wziąć na chwilę na spacer, jak prawie codziennie, a tu kojec pusty! Okazało się, ze godzinę wcześniej zabrali go rodzice naszego pana wójta :)

Posted
12 godzin temu, malagos napisał:

Wzajemnie, Maryniu:)

Jeszcze jedna dobra wiadomość na koniec roku: piesek z kojca gminnego, będący od 7 listopada pod naszą opieką, znalazł wczoraj dom.

I chyba musiałam wyglądać jak Maria Magdalena, jak podjechaliśmy z Tomkiem do kojca z miska ciepłego jedzenia i smyczą, by psiaka wziąć na chwilę na spacer, jak prawie codziennie, a tu kojec pusty! Okazało się, ze godzinę wcześniej zabrali go rodzice naszego pana wójta :)

Wspaniałe zakończenie starego roku i gehenny psiaczka biedaczka :)

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :)

na nowy rok.jpg

• Upvote 1