malagos Posted December 8, 2016 Author Posted December 8, 2016 Pani Wandzia zadzwoniła i poopowiadała o Rudzielcu. Ogólnie są zadowoleni z psiaka, ale... Rudzik nie za bardzo chce zostawać sam w domu. Drapie w drzwi aż echo się niesie po bloku :( Na razie zostawiają go państwo na kilka minut, poradziłam, by zwiększać ten czas stopniowo. Bo państwo w niedzielę idą w gości i trochę się martwią, jak pies zostanie na 3 godziny sam. I szczeka na większe psy, aż trudno go na spacerze utrzymać. Na razie nie jest to jakimś większym problemem, bo to dopiero kilka dni, więc cierpliwością i sercem można jakoś to złagodzić. Ale cała praktycznie rozmowa poświęcona była zaletom Rudzika - ze po porannym spacerze z panem wskakuje pani do łóżka na pieszczotki, ze śpi do góry brzuchem, że jest uroczy itp. 1 Quote
konfirm31 Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Wszystkie te zachowania Rudzika wynikają z tego, że chce swoich Państwa mieć dla siebie i na wciąż. I trzeba temu szybko przeciwdziałać, żeby nie doszło do powstania agresji smyczowej i lęku separacyjnego. 1 Quote
Tyśka) Posted December 8, 2016 Posted December 8, 2016 Czy Państwo wiedzą, jak sobie poradzić z tymi problemami? Trzymam kciuki.... Quote
malagos Posted December 9, 2016 Author Posted December 9, 2016 A co poradzic? Zwłaszcza z tymi psami i szczekaniem na nie na spacerach? Quote
konfirm31 Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Skupianie uwagi na przewodniku - gadanie, smaczki jeden po drugim, czyli barowanie, chwalenie i smaczki jak grzeczny i nie szczeka, omijanie łukiem itp. Nie wolno ciągnąć na smyczy, ani krzyczeć. To tyle, co pamiętam. Dużo na ten temat w necie w szkoleniu pozytywnym. Quote
mari23 Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 Dnia 3.12.2016 o 17:57, konfirm31 napisał: O, matko! Pełne zaskoczenie. Powodzenia, Rudziku w swoim domu :). Widać na miejsce u Malagossów, czeka jakąś kolejna bieda.... o matko!!!! trochę mnie nie było.... a tu takie cudne wieści !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
malagos Posted December 28, 2016 Author Posted December 28, 2016 Taki e-mail dziś:) Witam Państwa serdecznie! Przesyłam Państwu kilka zdjęć Rudzika. Mija właśnie miesiąc jego pobytu u nas i myślę, że znakomici zadomowił się w nowym otoczeniu. Rano dokładnie o 6.20 budzi mnie domagając się spaceru. Wyprowadzamy go trzy, cztery razy w ciągu dnia. Je ryż z mięskiem gotowanym. Czasami ryż zmieszany z kaszą gryczaną. Nie przepada za suchą karmą i karmą z puszki. Jest pieskiem przyjaźnie nastawionym do ludzi natomiast jak zobaczy jakiegoś psa lub kota robi awanturę. Podczas świątecznego spotkania rodzinnego zaprzyjaźnił się ze wszystkimi nawet z 7-letnią Natalią. Pozdrawiamy serdecznie życząc powodzenia w Nowym 2017 Roku. Dziękujemy! I zdjatka Rudzielca: photo uploading photo hosting sites pic upload niestety, cholerka, zgłoszono kolejnego psa, właściwoe suczkę, labkowatą - jeszcze w święta błąkała się z obrożą, teraz już nie ma.. images upload 1 Quote
konfirm31 Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Cudny Rudzik :))). Widać, że chłopak dobrze trafił! Szkoda, że kolejne bezdomniaki tak szybko się pojawiają :((. Na Przystanku, kolejne dwa wyrzucone szczeniaki...... Quote
elik Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Jedna dobra, druga zła wiadomość :( Samo życie:( Ale bardzo cieszy wiadomość z domku Rudzielca :) Quote
kiyoshi Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 RUDZIK cudowny!! <3 ma u Państwa jak w niebie:) A labkowaty szybko znajdzie dom tylko trzeba dobre zdjęcia do ogłoszeń zrobić- o labkowate bez przerwy ktoś pyta. A czy szukałaś malagosku może właścicieli psiaka? przecież mógł komuś uciec. Dodaj go może na fb na grupę zaginione/znalezione psy ok? Jaka to dokładnie miejscowość gdzie go znaleziono? (możesz podać chociaż na priv to poszperam jutro czy komus taki nie zaginą) Quote
malagos Posted December 28, 2016 Author Posted December 28, 2016 Z labkiem się wyjaśniło - znalazłam właścicielkę, suczka zaginęła 3 tygodnie temu, ktoś ją przetrzymał na łańcuchu... Quote
elik Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 17 minut temu, malagos napisał: Z labkiem się wyjaśniło - znalazłam właścicielkę, suczka zaginęła 3 tygodnie temu, ktoś ją przetrzymał na łańcuchu... Super :) Gratuluję :) Pewnie radości było co niemiara :) 1 Quote
Poker Posted December 28, 2016 Posted December 28, 2016 Super wieści o Rudziku. I radość ,że sunię odnalazła pańcia. Quote
mari23 Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Z całego serca życzę Wam dobra i radości na każdy dzień Nowego 2017 Roku. Quote
malagos Posted December 31, 2016 Author Posted December 31, 2016 Wzajemnie, Maryniu:) Jeszcze jedna dobra wiadomość na koniec roku: piesek z kojca gminnego, będący od 7 listopada pod naszą opieką, znalazł wczoraj dom. I chyba musiałam wyglądać jak Maria Magdalena, jak podjechaliśmy z Tomkiem do kojca z miska ciepłego jedzenia i smyczą, by psiaka wziąć na chwilę na spacer, jak prawie codziennie, a tu kojec pusty! Okazało się, ze godzinę wcześniej zabrali go rodzice naszego pana wójta :) Quote
Poker Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 Życzymy wszystkim futrzakom, cioteczkom i wujaszkom , aby był lepszy niż poprzedni. Quote
elik Posted January 1, 2017 Posted January 1, 2017 12 godzin temu, malagos napisał: Wzajemnie, Maryniu:) Jeszcze jedna dobra wiadomość na koniec roku: piesek z kojca gminnego, będący od 7 listopada pod naszą opieką, znalazł wczoraj dom. I chyba musiałam wyglądać jak Maria Magdalena, jak podjechaliśmy z Tomkiem do kojca z miska ciepłego jedzenia i smyczą, by psiaka wziąć na chwilę na spacer, jak prawie codziennie, a tu kojec pusty! Okazało się, ze godzinę wcześniej zabrali go rodzice naszego pana wójta :) Wspaniałe zakończenie starego roku i gehenny psiaczka biedaczka :) Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :) 1 Quote
malagos Posted January 2, 2017 Author Posted January 2, 2017 Na zdjęciach widać, ze Rudziol jest wyczesany i podstrzyżony - śliczny pyszczek i śliczne oczy :). Dobrego roku, Rudzieńku kochany! Quote
Recommended Posts