Jump to content
Dogomania

Florcia - sunia idealna - po kilku wspaniałych latach w najlepszym domu na świecie już za TM.

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, Xibalba napisał:

Rozumiem Twoje rozczarowanie.....bo ludzie znowu zawiedli, ale kto wie, może tak miało być? 

Nie martw się, ona na pewno znajdzie swoje miejsce i swoich wspaniałych ludzi, bo jest wyjątkowa. 

Rozczarowanie jest ogromne, kurcze wszystko wydawało się takie piękne, może zbyt piękne by było prawdziwe...

Państwo zwrócili Kasi pieniążki za weta i za paszport + jakąś nadwyżkę. Dziękujemy!

Posted

Chociaż tyle ,że zachowali się właściwie do sytuacji.

Trudno ich zrozumieć.

Być może za szybko chcieli adoptować psa po śmierci poprzedniej suni .

Posted
8 godzin temu, Gabi79 napisał:

Problem chyba tkwi w tym, że Florcia nie jest taka sama, jak Lena, a raczej, że nie jest Leną.

Ja jestem w szoku, obie z Kasią byłyśmy pewne, że będzie wszystko super, Pani Kasia z Hamburga także.

I chyba tutaj wszyscy także.

Nie ma co już roztrząsać tego wszystkiego.

Pozostał niesmak, smutek i żal, ale trzeba się otrząsnąć.

Gabi, zachowanie tych państwa świadczy o ich niedojrzałości emocjonalnej. W końcu to nie piętnastolatki i powinni wiedzieć, że każde stworzenie jest indywidualne i niepowtarzalne. Jeśli tego nie wiedzą, to dobrze, że jednak nie zabrali Florci z sobą, bo nie byłaby z nimi szczęśliwa. Oni kochali nie Florcię, ale ich sunię we Florci. Bardzo dobrze, że Florcia została w hoteliku.

Nie smuć się Gabi. Florcia znajdzie ludzi, którzy pokochają ją dla niej samej, a nie dlatego, że przypomina im innego psa.

• Upvote 1
Posted

Tak myślę,że Państwo ze zdjęć widzieli swoją sunię tak bardzo podobną do Florci.Zdjęcia często przekłamują i w realu zobaczyli innego całkiem psiaka nie podobnego do ich suni.Nie sądzę aby charakter Florci i zachowanie wpłynęło na decyzję Państwa,ponieważ to była krótka wizyta.

Ogłoszenia idą i zapewne Florcia znajdzie domek ten jedyny już na zawsze.

Posted

... smutno!... bardzo!... ludzie nie przestają mnie zaskakiwać!... niestety w tym negatywnym sensie.... kompletnie dziecinne, niedojrzałe zachowanie!nie.gif

Gabrysiu, kochana przytulam! nawet nie staram się myśleć jak Ty to przeżyłaś! ...tak się cieszyłaśglaszcze.gif

Posted
41 minut temu, Gusiaczek napisał:

Się porobiło, ale summa summarum, bardzo dobrze, to nie był domek dla Florci koniec kropka. Tylko patrzeć, jak śmignie do siebie ;)

... jak ochłonęłam troszeczkę!... to też tak myślę jak Gusiaczek!ok2.gif

12 minut temu, RudyKas napisał:

Nie powiem nic odkrywczego, ale ja też się poczułam, jakbym dostała w twarz....

A miało być tak pięknie...

.... niooooo!

• Upvote 1
Posted

dziewczyny, a co tu taka cisza u Florencji??

Czas zbierać siły, zakasać rękawy i szukać domu na resztę życia dla naszej pięknej damy:)

Każdy ma w końcu swoje przeznaczenie, a tej suni sądzone jest by pozostać w kraju. Tutaj będzie miała cudowny dom, spokojnych ludzi i ogrom miłości! takiego domu szukamy:)!

a w Niemczach przecież nawet by nic nie rozumiała co się do niej mówi;) :) dobrze, że została;)

• Upvote 1
Posted
32 minut temu, Radek napisał:

No właśnie, plusem jest że Florcia nie będzie się musiała uczyć języka;)

Oraz to, że będzie Florcią a nie jakąś tam Lisą.

• Upvote 3
Posted

Ja już się otrząsnęłam.

Florcia nie pojechała, zatem szukamy domku tego JEDYNEGO i NAJLEPSZEGO.

Państwo zwrócili Kasi pieniądze za wizytę u weta i paszport,  oraz opłacili pobyt Florci u Kasi w kwietniu 220,- (tyle byłoby do zapłaty za kwiecień, gdyż jest odjęte 80,- za drugi worek karmy, pozostawiony w spadku po Arielce/Alasce). Bardzo dziękujemy za tę ogromną pomoc finansową.

We wtorek wykupiłam wyróżnienie na olx Katowice na miesiąc za 5,99 oraz odświeżenie na tydzień za 6,-

Z bazarku imiennego wpłynęło 340,-

• Upvote 1
Posted
30 minut temu, Gabi79 napisał:

Ja już się otrząsnęłam.

Florcia nie pojechała, zatem szukamy domku tego JEDYNEGO i NAJLEPSZEGO.

Państwo zwrócili Kasi pieniądze za wizytę u weta i paszport,  oraz opłacili pobyt Florci u Kasi w kwietniu 220,- (tyle byłoby do zapłaty za kwiecień, gdyż jest odjęte 80,- za drugi worek karmy, pozostawiony w spadku po Arielce/Alasce). Bardzo dziękujemy za tę ogromną pomoc finansową.

We wtorek wykupiłam wyróżnienie na olx Katowice na miesiąc za 5,99 oraz odświeżenie na tydzień za 6,-

Z bazarku imiennego wpłynęło 340,- zaraz uaktualnię rozliczenie.

no i pięknie:) mimo wszystko trzeba przyznać, że Pańsywo mieli gest wspomagając Florcie finansowo:)

Trzeba często ogłaszać Florcie na morusku- tam duużo ludzi zagląda i naprawde częściej udają się adopcje (niż np. na olx) ;)

Ale oczywiście super że i olx jest wyrózniony:) Musi się pannica pokazywać:)

Posted
8 minut temu, kiyoshi napisał:

no i pięknie:) mimo wszystko trzeba przyznać, że Pańsywo mieli gest wspomagając Florcie finansowo:)

Trzeba często ogłaszać Florcie na morusku- tam duużo ludzi zagląda i naprawde częściej udają się adopcje (niż np. na olx) ;)

Ale oczywiście super że i olx jest wyrózniony:) Musi się pannica pokazywać:)

Izuniu, a czy mogę Cię prosić o ogłoszenie na morusku?

Posted
2 godziny temu, Gabi79 napisał:

P. Ania zostawiła Florci 500 zł.

144 zł pierwsza wizyta 

134 zł paszport + tabletki przeciwwymiotne

zostało 222 zł - więc Florcia ma nadpłacone 2 zł za kwiecień :-)

paragon za paszport

24677nr.jpg

i taki śniadaniowy skrzacik :-)

xfw2hc.jpg

2duw2vk.jpg

• Upvote 2
Posted

Cudny ozorek. Dobrze ,że Florcia nie wie ile była zamieszania wokół jej psiej osoby.
Niedoszli właściciele na koniec zachowali się przyzwoicie. Dobre i to.

Posted
52 minut temu, kasiainat napisał:

P. Ania zostawiła Florci 500 zł.

144 zł pierwsza wizyta 

134 zł paszport + tabletki przeciwwymiotne

zostało 222 zł - więc Florcia ma nadpłacone 2 zł za kwiecień :-)

paragon za paszport

24677nr.jpg

i taki śniadaniowy skrzacik :-)

xfw2hc.jpg

2duw2vk.jpg

Dzięki Kasiu!!!

Śniadaniowy Skrzacik PRZECUDNY!!!

51 minut temu, kiyoshi napisał:

dobrze, zrobię ale już nie dziś, bo muszę zdjęcia Florci pościągać :)

Izunia, nie ma pośpiechu, może być nawet za tydzień

Posted
11 godzin temu, Poker napisał:

Cudny ozorek. Dobrze ,że Florcia nie wie ile była zamieszania wokół jej psiej osoby.
Niedoszli właściciele na koniec zachowali się przyzwoicie. Dobre i to.

... też tak uważam!  .. bardzo kochali swoją sunieczkę, żałoba na pewno tłumaczy wszystko (wiem, niestety jak to jest! ... najpierw byłam bardzo zła, że nie adoptowali Florci, ale pomyślałam ... o całokształcie...i nawet mi wstyd że tak szybko wyrwałam się z oceną!)