Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pokrzywa zjadła zasilacz?! i dobrze się czuje?

Zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, że czuje się znakomicie ;)

Zjadła to był oczywiście taki skrót myślowy, po prostu przegryzła kabel w trzech miejscach. Swoja drogą dobrze, że nie kopnął jej prąd bo podczas tej "operacji" zasilacz był podłączony do kontaktu. Dzisiaj wychodząc przełożyłam komputer w niedostępne miejsce a kabel od radia wyłączyłam z gniazdka. Tak na wszelki wypadek ;) Po powrocie zastałam na szczęście idealny porządek :)

Nutusiu widziałam zdjęcie drzwi i naprawdę w porównaniu z tym, zasilacz to tyle co nic... Bardzo współczuję :/

Posted

Pokrzywa już po zdjęciu szwów i szczepieniu na wirusówki (koszt 40zł, rachunek w drugim poście), w pełni gotowa do zmiany miejsca zamieszkania :) I mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta potwierdzi, że Pokrzywa zostanie Krakowianką :) Ale na razie nie zapeszamy i trzymamy kciuki.

Posted

Przepraszam, że z takim opóźnieniem ale mogę już oficjalnie poinformować, że... Pokrzywa zamieszka w Krakowie! :) :) Wizyta wypadła bez zarzutu, może jak Amiga zajrzy to podrzuci parę szczegółów :) Jutro będę dzwonić do p. Marty i ustalać kwestie transportowe, dam znać.

Posted

A zajrzałam, zajrzalam. Musiałam wczoraj "złapać oddech"

Pokrzywa będzie miała bardzo fajną panią, która dotąd miala wciaż jakieś zwierzątka, ale "drobnicę" = chomiki, szczury itd. W szczurach była zakochana, chwaliła ich inteligencję i niesamowitą "przedsiębiorczość" w zdobywaniu tego, czego chciały. Jedynym mankamentem jest ich bardzo krótki żywot. Pani chce z Pokrzywą prowadzić aktywne życie - dużo.wycieczek po Parku Jurajskim,  aquility itd. Najlepszą zaprawą będą codzienne spacery, bo pani mieszka na poddaszu w starej kamienicy, więc wspinaczka na górę dla mnie była niezłym wyzwaniem. Za to Pani jest szczuplutka:). Pani ma już zapewnioną pomoc w postaci koleżanki mieszkającej bardzo blisko, która sama nie może mieć psa, ale bardzo jej tego brakuje. Koleżanka będzie "matką chrzestną" Pokrzywy i w razie potrzeby "przechowa" Pokrzywę u siebie, czy wyjdzie na jakiś spacer.

Pani była kilka frazy w schronisku, żeby wybrać dla siebie jakiegoś psiaczka,   ale wyszła stamtąd po obejrzeniu pierwszego boksu. Nie była w stanie wejść dalej i wybrać jednego spośród tłumu.

To tak w zarysie to wszystko. Cieszę się, że mogłam Pokrzywie pomóc

Posted

Podoba mi się "Pani od Szczurów", za całokształt i za lubienie szczurów. Ja szczury poznałam z racji pracy zawodowej i bardzo je polubiłam. To są wspaniałe, mądre, empatyczne zwierzaki. Świnki morskie, króliki i chomik, oraz rzecz jasna - myszy - wysiadka ;). Niestety, faktycznie żyją krótko :(.