Poker Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Ale elegancka z pióropuszem do góry. Podobna też trochę do wilczaka. Nie widać po niej stresu , i dobrze. Jak dasz już radę , to może wytrymuj jej boki kufy, zobaczysz jak wyładnieje. Quote
konfirm31 Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Śliczna wykąpana Pokrzywinka :). Nutusiu.....o matko! Quote
Nutusia Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Nie o matko, tylko o suczko! ;) Marysia już mnie dziś zdążyła nastraszyć, że za dużo osób wie o mnie i mojej "asertywności" i ma mój nr telefonu :) A Pokrzywcia wygląda jak szczotka kominiarza - lekko oprószona sadzą :D A propos imienia i zdrobnień - pomroczność jasna mnie nawiedziła i nic nie mogę wymyślić dla tej małej, a chciałyśmy ją już z Kasią ogłosić... Quote
Marysia R. Posted October 5, 2015 Author Posted October 5, 2015 Pokerku tak na dobrą sprawę to ją całą przydałoby się wytrymować ale ona ma tyle tych kudłów, że nie jestem pewna czy sama dam radę a wytrymowana tylko do połowy może nie wyglądać zbyt atrakcyjnie ;) Nutusiu może tak ją ogłoszę - "Oddam zaszczepioną przeciw wściekliźnie szczotkę kominiarską - za darmo" ;) :D Moze ktoś się skusi :D A dla małej może Fifka? :) Quote
Jo37 Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Nutusiu - ona taka jasna to może Beza albo Toffi . Quote
Gusiaczek Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 No japa sama się śmieje na jej widok :) Quote
konfirm31 Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Fifka? Czemu nie? Tyz piknie :) . Beza dla suni Nutusi? Oj, tych Bez znam dużo. Nawet mam w rodzinie ONkę o tym imieniu, która nic a nic bezy nie przypomina. Tofi ? Może Tofinka, czyli - Finka(pozostając przy literze "F") :) Quote
Kejciu Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 To może Frytka albo Frotka? Frotka - to mój typ - już wspomniałam Nutusi w lecznicy gdy to drugi raz dzisiaj miałam okazję poznać Beziowca :D Quote
Nutusia Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 O, a ja nawet tego nie zarejestrowałam, że mi imię podrzuciłaś! Frotka mi się z gumką kojarzy. Taka gumka frotka jest mięciutka. A suniak raczej dziczka przypomina. Albo... szczotkę, czyli po chorwacku Czetkę ;) Zapraszam: http://www.dogomania.com/forum/topic/333561-%C4%8Detka-czyli-szczotka-psina-wyrzucona-z-samochodu/ Quote
Nutusia Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 Zapraszam na II edycję Książkowiska - dla "mojej" Czetki i na spłatę długu Fanty od Kejciu i Ziutki: http://www.dogomania.com/forum/topic/333525-ksi%C4%85%C5%BCkowisko-ii-edycja-dla-czetki-i-fanty-do-2010-godz-20/?p=16582792 Quote
Marysia R. Posted October 7, 2015 Author Posted October 7, 2015 O rany, jaki fajny banerek dostałyśmy w prezencie! Dziękuję Jolu :) Pokrzywa sprawuje się dobrze, podczas mojej nieobecności w domu (niestety aktualnie dość długiej kilka dni w tygodniu) niczego nie niszczy ani nie demoluje. Kiedy wczoraj wychodziłam przez chwilę popiskiwała i drapała drzwi ale dzisiaj wydaje mi się, że było lepiej (co prawda nie miałam czasu długo stać pod drzwiami ale takie odniosłam wrażenie). Jutro postaram się wyjść chwilkę wcześniej i posłuchać. Kiedy wracam okropnie się cieszy, aż piszczy z radości, pcha się do głaskania, biega dookoła i skacze jak na sprężynce :) Ma niestety zwyczaj zaglądania na wszystkie szafki, blaty i stoły - opiera się łapami o krawędź i sprawdza czy coś ciekawego nie leży na danym meblu ;) Nie pozwalam jej na to więc mam nadzieję, że niedługo załapie, że to nie jest dobry pomysł. Zdarza jej się też odgonić inne psy od miejsca w którym leży - wyskakuje wtedy na nie z okropnym jazgotem i zaraz wraca na swoje miejsce (bardzo dobrze to znam bo moja Czika robi identycznie ;)). Ale poza tym bez problemu odnajduje się w stadzie. Naprawdę fajna z niej sunia i myślę, że powoli muszę zacząć myśleć nad tekstem do ogłoszeń :) Quote
malagos Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Wieczorne dzień dobry! :D Zagladam do Pokrzywki z Krynicy Quote
Marysia R. Posted October 7, 2015 Author Posted October 7, 2015 No proszę, kto tu do nas zawitał z wczasów ;) :) Quote
Poker Posted October 7, 2015 Posted October 7, 2015 Fajnie ,że taka miła sunia.Ma szanse na szybki DS. Malagos się objawiła w przerwie między zabiegami i fajfami. Quote
Nutusia Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 No nie wiem... Imka do dziś nie załapała, że nie wolno wchodzić na odsunięte od stołu krzesło, celem przeprowadzenia kontroli tego, co na stole ;) Też uważam, że najwyższy czas zacząć ogłaszać Ziółko :) Quote
Marysia R. Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Dzisiaj Pokrzywa wprawiła mnie w nieme zdumienie kiedy bez najmniejszego rozpędu, z podłogi wskoczyła prosto na kuchenny blat! Nutusiu, wygląda na to, że trafiła mi się godna następczyni Alutki ;) :D Podejrzewam, że łazi po nim bez krępacji kiedy nie mam mnie w domu. Na szczęście niczego nie wyciąga ani nie zjada. Chyba głównie wygląda przez okna ;) Quote
Nutusia Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Tfu, tfu - wypluj te słowa!!!! Ale może faktycznie, lepiej wyłączaj dopływ gazu, zanim wyjdziesz z domu ;) Quote
Marysia R. Posted October 8, 2015 Author Posted October 8, 2015 Na szczęście mam kuchenkę, która blokuje wypływ gazu jeśli na palniku nie ma płomienia więc chyba mogę spać spokojnie ;) Quote
Poker Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Pokrzywka to chyba kot w psiej skórze skoro taka skoczna. Quote
konfirm31 Posted October 8, 2015 Posted October 8, 2015 Pokrzywka jest jak Fiona Mazowszanki - względem tej skoczności. Pamiętacie? Quote
Recommended Posts