Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale elegancka z pióropuszem do góry. Podobna też trochę do wilczaka. Nie widać po niej stresu , i dobrze.  Jak dasz już radę , to może wytrymuj jej boki kufy, zobaczysz jak wyładnieje.

Posted

Nie o matko, tylko o suczko! ;) Marysia już mnie dziś zdążyła nastraszyć, że za dużo osób wie o mnie i mojej "asertywności" i ma mój nr telefonu :)

A Pokrzywcia wygląda jak szczotka kominiarza - lekko oprószona sadzą :D

A propos imienia i zdrobnień - pomroczność jasna mnie nawiedziła i nic nie mogę wymyślić dla tej małej, a chciałyśmy ją już z Kasią ogłosić...

Posted

Pokerku tak na dobrą sprawę to ją całą przydałoby się wytrymować ale ona ma tyle tych kudłów, że nie jestem pewna czy sama dam radę a wytrymowana tylko do połowy może nie wyglądać zbyt atrakcyjnie ;)

Nutusiu może tak ją ogłoszę - "Oddam zaszczepioną przeciw wściekliźnie szczotkę kominiarską - za darmo" ;) :D Moze ktoś się skusi :D

A dla małej może Fifka? :)

Posted

Fifka? Czemu nie? Tyz piknie :) . Beza dla suni Nutusi? Oj, tych Bez znam dużo. Nawet mam w rodzinie ONkę o tym imieniu, która nic a nic bezy nie przypomina. Tofi ? Może Tofinka, czyli - Finka(pozostając przy literze "F") :)

Posted

O rany, jaki fajny banerek dostałyśmy w prezencie! Dziękuję Jolu :)

Pokrzywa sprawuje się dobrze, podczas mojej nieobecności w domu (niestety aktualnie dość długiej kilka dni w tygodniu) niczego nie niszczy ani nie demoluje. Kiedy wczoraj wychodziłam przez chwilę popiskiwała i drapała drzwi ale dzisiaj wydaje mi się, że było lepiej (co prawda nie miałam czasu długo stać pod drzwiami ale takie odniosłam wrażenie). Jutro postaram się wyjść chwilkę wcześniej i posłuchać. Kiedy wracam okropnie się cieszy, aż piszczy z radości, pcha się do głaskania, biega dookoła i skacze jak na sprężynce :)

Ma niestety zwyczaj zaglądania na wszystkie szafki, blaty i stoły - opiera się łapami o krawędź i sprawdza czy coś ciekawego nie leży na danym meblu ;) Nie pozwalam jej na to więc mam nadzieję, że niedługo załapie, że to nie jest dobry pomysł. Zdarza jej się też odgonić inne psy od miejsca w którym leży - wyskakuje wtedy na nie z okropnym jazgotem i zaraz wraca na swoje miejsce (bardzo dobrze to znam bo moja Czika robi identycznie ;)). Ale poza tym bez problemu odnajduje się w stadzie.

Naprawdę fajna z niej sunia i myślę, że powoli muszę zacząć myśleć nad tekstem do ogłoszeń :)

Posted

No nie wiem... Imka do dziś nie załapała, że nie wolno wchodzić na odsunięte od stołu krzesło, celem przeprowadzenia kontroli tego, co na stole ;)

Też uważam, że najwyższy czas zacząć ogłaszać Ziółko :)

Posted

Dzisiaj Pokrzywa wprawiła mnie w nieme zdumienie kiedy bez najmniejszego rozpędu, z podłogi wskoczyła prosto na kuchenny blat! Nutusiu, wygląda na to, że trafiła mi się godna następczyni Alutki ;) :D Podejrzewam, że łazi po nim bez krępacji kiedy nie mam mnie w domu. Na szczęście niczego nie wyciąga ani nie zjada. Chyba głównie wygląda przez okna ;)