Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasze schronisko tez nie jest duze ... Jest male ale kazdy pies znajdzie tam schronienie jesli go potrzebuje :) Wazne ze chociaz go odwiedzacie :) i okazujecie mu ta milosc . Dzieki temu wie ze ona istnieje :) Mam nadzieje ze ktos go pokocha

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

śliczny staruszek przed wieczornym spacerkiem wykonał taki taniec ,że szok. On stopniowo się otwierał na człowieka, ale dziś:crazyeye:.. No, poczułam się uprzywilejowana:loveu: A i dostałam buzi w rękę od Barrucha, a to się do tej pory nie zdarzyło. Barruchy kochane:loveu:

Posted

Ghanima napisał(a):
Barrusiu, a czemu tak cichutko u ciebie? Hopsaj wyżej!

Ano cicho, bo dopiero usiadłam przy kompiku. Już Barry miał mieć towarzystwo w postaci panienki w typie pinczerka, która od trzech dni wałęsała się pod hipermarketem. Ale problem transportu budy wyniknął:roll:. Sama "pinczerka" ani chybi zagubiona, bo widać,ze do kanap przywykła. Posiedziała troszkę umnie (moje "brytany" w tym czaie zdemolowały pokój,w którym musiały przesiedzieć:mad:), teraz wylądowała w kojcu gdzie szczeniaki Inki. Bidne toto,a Barry poczciwiec jeszcze musi jakoś przeczekać samemu.

Posted

To i ja trafiłam wreszcie do Barrusia. Ależ on jest śliczny. Sam cud.
Masz wspaniałych podopiecznych Bigosik.
Wierzę że mu się uda. Tyle ma ufności i nadziei w oczach.

Będę zaglądać do niego.
Trzymac kciuki - wiem że to mało. Ale nie mam więcej do zaoferowania.:shake::-(

Posted

supergoga napisał(a):
To i ja trafiłam wreszcie do Barrusia. Ależ on jest śliczny. Sam cud.
Masz wspaniałych podopiecznych Bigosik.
Wierzę że mu się uda. Tyle ma ufności i nadziei w oczach.

Będę zaglądać do niego.
Trzymac kciuki - wiem że to mało. Ale nie mam więcej do zaoferowania.:shake::-(

To więcej niż myślisz:loveu:

Posted

"Barry to przeuroczy "starszy pan" (8-9 lat), spokojny, miły i nienachalny. Choć jeszcze do niedawna ludzie kojarzyli mu się wyłącznie z bólem,strachem i przemocą Barry pozbierał się i nauczył ufać. Dziś na widok opiekunów radośnie kręci młynki ogonem puszystym jak lisia kita. A nawet domaga się głaskanka. Jest bardzo grzeczny i porządny. Nigdy nie załatwia się w kojcu, zawsze grzecznie siada i czeka na spacerek, usłuchany i absolutnie niezwykły. Barrego potraktowano bardzo niegodziwie, prawdopodobnie wyrzucony z auta, błąkał się w poszukiwaniu jedzenia. Pobity dwukrotnie uciekł w las i tam krył się całą zimę,śpiąc na gołej ziemi,czasem sierść przymarzała mu do lodu. Teraz Barry ma bardzo niewiele - ot przytuliskową,lichą budę, dwie miseczki, kocyk i przemyślnie zakopaną kość. Jednak traktuje ten maleńki psi mająteczek z wielkim namaszczeniem. Nikt tak jak on nie potrafi docenić przyjaznej dłoni, łagodnego głosu i kawałka swojego miejsca. To wyjątkowy poczciwiec. Marzy nam się by zapewnić mu godną psią emeryturkę w dobrym domu z kochającym "państwem", Barry na pewno też o tym marzy, tylko nie śmie uwierzyć,że to możliwe. Jest rozbrajający, z tym swoim ciepłym, spojrzeniem i basowym pomrukiem. Ma gęstą, ładną sierść bardzo miłą w dotyku. Cóż, nic dodać,nic ująć. Psisko jest rewelacyjne. Tylko przykro odchodzić, gdy zza krat kojca pada nieme pytanie "A ja? Też mogę z wami iść?". Barry nie płacze przy tych rozstaniach, on uśmiecha i wdzięczy się w nadziei,że zauważymy ,jak miłym jest towarzystwem,zachęci by zostać z nim chwilkę dłużej." - alternatywny tekst dla Barrusia..
Może tą drogą da się ludzi ugryźć, nikt nie dzwoni,nikt nie pyta ,a to taki fajowy ogoneczek jest.

Posted

No, teraz mi pozostaje ruszyć z tą kampanią reklamową, nowy tekścik i fotki dla Barrego i Pumki. Może tym razem się uda:evil_lol: Takie psiaki się nam marnują:mad:

Posted

Odwiedzinki u Barrusia wieczorową porą :loveu: jaka szkoda, że psiak nie dostanie kumpelki do towarzystwa. Może by im było, biedakom, razem raźniej? Dobra, nie marudzę, dobrze musi być! I będzie!

Posted

Do góry staruszka:) RZeczywiście towarzystwo może by pomogło. Z drugiej strony on tak dba o swoje poczucie własności-szkoda, ze by pomyślał, ze jakiś uzurpator został wprowadzony do jego "podwórka"

Posted

czarna_zaba napisał(a):
Do góry staruszka:) RZeczywiście towarzystwo może by pomogło. Z drugiej strony on tak dba o swoje poczucie własności-szkoda, ze by pomyślał, ze jakiś uzurpator został wprowadzony do jego "podwórka"

To fakt, ale to bardzo łagodny typ. Niesamowite, jaki to grzeczny psiak, rozczulający. Dreptusia sobie zawsze z noskiem przy ziemi (wzrok słaby - bidusio). Zawsze z nim trochę po spacerku posiedzę w kojcu, pogłaskam i pochwalę. A on wywija tym swoim chwościkiem. Tamara mu też pieszczot nie żałuje,nieba by mu przychyliła. Sama ma Barrego,z tej samej ochronki,w której jest nasz Barry. Niestety Tamarkowy Barry, nie toleruje nawet suki na swym terenie, a to spory gościu - w innym wypadku,nasz staruszek już by się u niej grzał.

Posted

Kasiunia, ty sie pewnie czujesz osamotniona w swojej walce o barrego, ale ja o was cały czas myslę i wsciekła jestem , że juz nie starcza mi czasu żeby do was zajrzec chociaz. Wiesz, ja jestem tymi szczeniakami zdruzgotana...
Cos znajdziemy , zobaczysz. A na teraz trezba przywieźć druga bude i koleżanke mu dac jakąs miłą....;)

Posted

Agata69 napisał(a):
Kasiunia, ty sie pewnie czujesz osamotniona w swojej walce o barrego, ale ja o was cały czas myslę i wsciekła jestem , że juz nie starcza mi czasu żeby do was zajrzec chociaz. Wiesz, ja jestem tymi szczeniakami zdruzgotana...
Cos znajdziemy , zobaczysz. A na teraz trezba przywieźć druga bude i koleżanke mu dac jakąs miłą....;)

Jest ta buda na żytniej, nie jest duża, ale samochodem Tamary żeśmy nie dźwignęły:shake:.

Agatko daję radę, a jak widzisz wsparcie przybyło mi tłumnie z wątku Pumy mojej kochanej:Rose:,a i poza tym zawsze jakiś Ktosik z innej bajki też zajrzy:loveu:. Ogłoszenia to dla mnie nie pierwszyzna jak wiesz:evil_lol:, więc tym się nie martw, wątek też nie umarł, a Barry potrafi człowiekowi ocieplić serducho na zapas, ujmujący "dżentelmen". Żebyś się jeszcze opindzylała, to bym się mogła nadąsać;) ale po tych rezygnacjach(co się stało?:-o)... 9 inkowych i ten z interwencji (aż się boję pytać:shake:). No jakby nie patrzeć masz na głowie psie przedszkole.