Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdusia napisał(a):
dobrze ze barry zaprzyjaznil sie z psiakiem :)

Barry znowu sam, Gajka pojechała do DT do estote, bo uciekała. Dzisiaj wybieram się z Barym na spacer. Przynajmniej tyle mogę mu dać.

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciłam ze spaceru z Barrym. Zrobilismy spore kółeczko. Barry cieszy sie bardzo na spacer, potem cieszy sie że wraca. Dostał przekąskę i pół wiadra wody. Niestety musiałam go zostawić samego....

Posted

Jak to nie zagląda - hę ???!!!

Ja zawsze obserwuję ten wątek z gorącą nadzieją że jednak los uśmiechnie się od naszego przystojniaka który znajdzie swój upragniony i kochający domek ;)

Barruś - skacz na pierwszą !!!

Posted

[quote name='kosu32']Jak to nie zagląda - hę ???!!!

hihihi, uderz w stół, a nożyce same się odezwą :eviltong:
Fajno, że Cioteczki jesteście, niech Barry ma chociaż wirtualnych wielbicieli, oprócz tych ciotek, co mogą do niego iść i fizycznie za uszkiem pomiziać ;)

Posted

[quote name='Ghanima']hihihi, uderz w stół, a nożyce same się odezwą :eviltong:
Fajno, że Cioteczki jesteście, niech Barry ma chociaż wirtualnych wielbicieli, oprócz tych ciotek, co mogą do niego iść i fizycznie za uszkiem pomiziać ;)

Wszystkie ciotki głaszczą Barego intensywnie za uszkiem ...
Trzeba naszego staruszka wymiziać z poniedziałku, by dobrze zaczął się tydzień...

Skacz Barry na pierwszą

Posted

Kasia, czyli Bigosik, straciła chyba nadzieję, że wyadoptujemy Barego na wątku. Mamy pod opieka już 5 takich staruszków, Bary jest jednym z młodszych. Trudne to wszystko i smutne.
Tutaj link do staruszków: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bezimienne-staruszki-powoli-umieraja-z-tesknoty-strachu-wloclawek-137289/

Potrzebujemy dla nich DT lub Ds, pieniędzy na leczenie, karmę. Ale to mało spektakularne, więc pomoc jest znikoma.

Posted

Chętnie wspomogę finansowo Barrusia, pisałam o tym kiedyś do Bigosik, ale odpowiedziała, że Barry nie zbiera pieniążków. Jeżeli sytuacja uległa zmianie, to dajcie znać, komu można wpłacić jakąś sumkę. Co do rozczarowania Kasi, to ją rozumiem, sytuacja starszych piesków jest rzeczywiście nie do pozazdroszczenia - myślę jednak, ze czasem zdarza się cud i do takich staruszków uśmiecha się los. Ja znam taki przykład - Reksia- staruszka, który - choć chory - znalazł bardzo ciepły dom i wspaniałą opiekę, a ponadto Ciotki z DOGO wspierają go jak mogą.
Nadzieję trzeba jednak zachować.
Barry, śliczności, oby Ci sie udało!

Posted

Każdy z nas przeżywa lepsze czy gorsze chwile - to zrozumiałe, człowiek jest tylko człowiekiem. Smutno jednak na tym wątku bez Bigosika i jego specyficznych relacji ze spacerów i odwiedzin u Barego.

Bigosiku - pamiętej że my o Tobie myślimy - Barry wyciągnij Bigosika na długi spacer i rozruszaj - może ktoś Cię dostrzeże i pokocha podczas spaceru ???...

Posted

Barry jest utrzymywany od pół roku przez dwie dziewczyny: Kasie i Tamare. Kasia nie pracuje, Tamara też nie. Barry nie potzrebuje wiele, ale nie oszukujmy się karma kosztuje. Poza tym chcemy trochę wyremontować mu kojec, a to też nie jest za darmo. Kasia napisała że Barry nie zbiera pieniążków, bo Kasia to bardzo skromna dziewczyna.

Jeśli ktoś chciałby wspomóc Barego podam konto. Kupimy mu zapas puszek które uwielbia, potrezbna mu też nowa kolczatka bo czasami bardzo ciągnie na spacerach. Obecnie ma związana sznurowadłem obroże...

Posted

W tym miesiącu cienko u mnie z kasą - ale w przyszłym z pewnością wspomogę naszego kochanego Barrunia.

Bogosiuku i Tamaro - dajcie znać że żyjecie - co ???...

Posted

Koniecznie kolczatka? :roll: A nie da sie popracować z nim np. na skórzanym półzacisku albo łańcuszku? Kolczatkę niby mogłabym dać, bo mam kilka nowiutkich (takie niezbyt udane "prezenty"), ale nie jestem zwolennikiem ich używania :shake: