Gdusia Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Jaki on jest sliczny:loveu:Ta siwna mordka dodaje mu uroku ;) No kochaniutki jak KTOSIEK zobaczy te zdjecia to napewno cie zabierze :D Quote
bigosik Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 No właśnie, piękny jest:loveu: Znajdę mu dom. Znajdziemy.:evil_lol: Quote
Gdusia Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 [quote name='bigosik']No właśnie, piękny jest:loveu: Znajdę mu dom. Znajdziemy.:evil_lol: Musisz :) Musimy :eviltong: Quote
acha44 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Prześliczny pies. Wcale na dziadka nie wygląda. Głaski dla super-doga:Dog_run: Quote
bigosik Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 acha44 napisał(a):Prześliczny pies. Wcale na dziadka nie wygląda. Głaski dla super-doga:Dog_run: Przekażę głaski:loveu:, bo super-dog jest na głaski bardzo łasy. Barruś jest przemiłym psinkiem, strasznie poczciwym, ujmujacym i grzecznym. Jak tak wychodzę od moich łobuzów (psotniki, szkodniki i łapserdaki te moje psiaki:mad:),do Barrego to nadziwić się nie mogę, jak bezproblemowy to psiak i jak niewiele mu trzeba do szczęścia. On za drobny gest wyraża tak szczerą,naturalną wdzięczność, że od razu jakoś tak cieplej na duszy.. Quote
bigosik Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Oj Barruchy, muszę ci częściej fociszcza strzelać chłopino, bo wabisz dogomaniaków wtedy do siebie:evil_lol:. Dziękujemy cioteczce Negri, za podesłanie Barroza dalej w Europę ;). Zobaczymy może w Niemczech kto pokocha naszego Uszatka ślicznego. Na razie cisza telefoniczna i pustki mailowe:shake:. Jak pies za młody to "be" to szkoduje i ciągle coś chce, bo bieganka się doprasza...A jak poczciwy, poważny pies ,w słusznym wieku ,grzeczny, ułozony i spokojny, to też "be" bo.. Bo stary to "be":angryy: A sam Barruszek zapewne zajada się się teraz frykasami, które mu zaniosła Marcyha. :loveu:. Quote
Gdusia Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Ludzie juz tak maja ze poszukuja idealnego psa takiego bez wad... Quote
bigosik Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Gdusia napisał(a):Ludzie juz tak maja ze poszukuja idealnego psa takiego bez wad... Czyli właśnie Barrusia (w moich oczach to on bez wad ;)). Wiek ma przekreślić wspaniałemu, czułemu psu wszystko? Szansę na dom, na ciepło i bezpieczeństwo , na zaufanie i lojalność. Na miłość, na opiekę ,których mu bezlitośnie odmówiono? To głupie strasznie,zupełnie jakby starszy pies (raptem 8 do 9-ciu:shake:) był bardziej uciążliwy niż teściowa z alzheimerem. Tak malunio chętnych. Quote
Gdusia Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 bigosik napisał(a):Czyli właśnie Barrusia (w moich oczach to on bez wad ;)). Wiek ma przekreślić wspaniałemu, czułemu psu wszystko? Szansę na dom, na ciepło i bezpieczeństwo , na zaufanie i lojalność. Na miłość, na opiekę ,których mu bezlitośnie odmówiono? To głupie strasznie,zupełnie jakby starszy pies (raptem 8 do 9-ciu:shake:) był bardziej uciążliwy niż teściowa z alzheimerem. Tak malunio chętnych. Jak dla mnie tez kazdy pies jest idealny tylko znajduja sie na tym swiecie wyjatki(chodzi o ludzi) dla ktorych nawet 2 letni pies jest stary :angryy:...Ja trzymam kciuki za berrego napewno znajdzie domek :) Quote
bigosik Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Po południu idę w odwiedziny do naszego Barruszka, biedna Tamara strasznie się o niego zamartwia - czy on tam długo będzie siedział:-(. Barry jak dobrze ,żeś ty trafił na tę kobietę:loveu: Dobrze chociaż, że ta sunia w planach, będzie miał chłopina towarzystwo to odżyje. Sami widzicie na zdjęciach jak on się ładnie uśmiecha w towarzystwie. Może mi ktoś powiedzieć, czy widzi zdjęcia z pierwszego postu, bo już teraz niewiem czy one tylko mi nie śmigają:shake: Quote
bigosik Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Wiecie co? Mój TZ minął się chyba z powołaniem:evil_lol: Zobaczcie sami: Na tym zdjęciu z Barrym, tak bardzo widać jak nasz starulek potrzebuję przyjaciela i uwagi mu poświęcanej:roll: Quote
bigosik Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Kochany, puszysty Barruś o mięciutkiej sierści... Biedny ty taki jesteś, jak niewidzialny:placz: I co ja ci jutro powiem w ten tęskny pyszczek? Zrobimy sobie jeszcze kilka ogłoszonek, a jutro pójdziemy na spacerek, podjesz sobie,a potem posiedzimy w kojcu ty i ja, każde ze swoim dołem:loveu:, zostaniesz ładnie uczesany, wygłaskany.. :roll:. Przyniosę ci kościka, żebyś sie potem nie nudził sam. Quote
bigosik Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 Grabowski lepiej tego ująć nie mógł:p "Gdy dnie były nudne, jednostajne, przesypiał je w budzie, gdzie zawsze była barania łopatka, jedyna psia pociecha w chwilach niedoli" [SIZE="1"](Hmm, swoją drogą mikado to był chyba pekińczyk, nie?) Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Dobrze Barruś,że chociaż ci dziewczyny o Allegro dbają, biedny, niczyj staruszku. No nic może mi się przyśni dla ciebie jakie rozwiązanie, Jakie to bardzo nie w porządku,że nikomu się nie chce starszawego psa:placz::placz::placz:. Co on gorszy jakiś?:shake: Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Tierhilfe 4-Happy-Paws e. V. No, może w reichu Barrusiu cię docenią:loveu: Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Barryś umyję kienka i posiedzimy sobie we dwóch na twoim wąteczku psino kochana:loveu: Quote
Ghanima Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Jaki to przystojny chłopaczek jest z Barry'ego! Nie widać "na oko", że się bidulek poniewierał gdzieś po lesie. Odwalacie kawał dobrej roboty z mizianiem najwyraźniej :lol: Ja tez nie rozumiem, czemu ludziska kręcą nosem na staruszki - ja mam jamnika, który ma 12 lat i uważam, że psi charakterek dopiero około 5-6 roku życia pokazuje się w pełnej krasie i wtedy dopiero w pełni wdizisz, jakie masz cudo. Ech, starosc po prostu nie w modzie. Barry trzymaj się! Quote
Ghanima Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 No to trzeba miziać i miziać, skoro i stronie miziającej i mizianej to tyle satysfakcji daje :lol: Ale żeby tak miał kogoś, kto oprócz ręki do miziania miałby dla niego tez serce do kochania i kącik do spania... Na stałe... Trzymam kciuki Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Ghanima napisał(a):Jaki to przystojny chłopaczek jest z Barry'ego! Nie widać "na oko", że się bidulek poniewierał gdzieś po lesie. Odwalacie kawał dobrej roboty z mizianiem najwyraźniej :lol: Ja tez nie rozumiem, czemu ludziska kręcą nosem na staruszki - ja mam jamnika, który ma 12 lat i uważam, że psi charakterek dopiero około 5-6 roku życia pokazuje się w pełnej krasie i wtedy dopiero w pełni wdizisz, jakie masz cudo. Ech, starosc po prostu nie w modzie. Barry trzymaj się! A no bo Barry łasuchuje, wypięknial chłopaczek, a do pieszczotek z dnia na dzień bardziej. Jeszcze czasem się przestraszy... Jest taki szczęśliwy jak przychodzimy, jak słyszy łagodny głos, i lubi jak go głaskać, ma świetną sierść, milusio gładziutką. Jest też bardzo grzeczny i usłuchany. Dziś nam zafundował chwilę grozy,bo nie widać było, ale obroża miała nadpsute zapięcie:crazyeye::crazyeye::crazyeye: i dziś nie dała rady (też dziwne, bo się Barry nie szarpał). Dosłownie moment, a tu bach - sama obroża na smyczy. A takiego leśnika jak by poniosło, na szczęście Barruś się trzyma blisko, nie oddala się od człowieka,któremu ufa:loveu: Pilnował się nas. Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 No,a staruszki są rozczulające:loveu: A czemu nie chcą? Noo, bo się może rozchoroować, albo będzie wielki kłopot bo może zniedołęznieje, bo staruszkiem nie zaszpanujesz ,albo ,że jak pies ma 8 już, to zaraz będzie umierał i się nim nie nacieszę (jakby nie miało znaczenia,że to o szczęście psa chodzi, zwłaszcza starszy doceniłby:shake:). Moja Bigosia ma 9 lat, widzi, słyszy, szczeka i biega jak torpeda. Do tego ciągle bawi się z Cyśkiem i latają,skaczą, gryzą po całym domu. W domowych warunkach,zadbane staruszki jeszcze wcale nie są takie stare. Quote
bigosik Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Ghanima napisał(a):No to trzeba miziać i miziać, skoro i stronie miziającej i mizianej to tyle satysfakcji daje :lol: Ale żeby tak miał kogoś, kto oprócz ręki do miziania miałby dla niego tez serce do kochania i kącik do spania... Na stałe... Trzymam kciuki Też mam nadzieję, już dwa razy ktoś miał być go zobaczyć.. Naobiecywali ludzie i jak przyszło co do czego to matka/żona lub teściowa choruje albo trzeba na karaiby odwieźć, może za granicą ktoś go zechce, tam inna mentalność.. I już jest ogłaszany. Quote
bigosik Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 No, chociaż ty jedna:loveu:, Barry grzeczny, słodki ,przymilny psiak. Taki niczyj, aż przykro. Nie zasłużył na to. Quote
Gdusia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Az taki samotny nie jest ma ciebie :) Napewno dostanie szanse na lepsze zycie :loveu: Quote
bigosik Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Gdusia napisał(a):Az taki samotny nie jest ma ciebie :) Napewno dostanie szanse na lepsze zycie :loveu: Wiesz Gdusia, on jest o tyle biedny,że nasze "przytulisko" to spłachetek ziemi,udostępniony przez kogoś dla TOZ. I na tym spłachetku - kojec. W kojcu Barry, sam poza chwilami kiedy odwiedzamy go, karmimy spacerkujemy itd. Teraz to chociaż jest widok na tą suczkę do kojca. On jest taki radosny, kiedy ma towarzystwo, jak od niego wychodzę, to on zza krat kojca tak patrzy, macha ogonkiem i uśmiecha się jakby chciał zachęcić do pozostania dłużej. "Popatrz jak się ładnie uśmiecham, jestem miły i zostań jeszcze". I ma identycznie jak wasz Misiek, choćby nie wiem co nie załatwi się w kojcu. Quote
Recommended Posts