Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Ale za to marchewa ma błonnik, po którym kupka jest właściwa, bo on nie może mieć za twardej przez powiększoną prostatę..

dzisiaj zupki były bez marchewy...i zostały w brzuszku....;)
a z prostatą Promyśka nie jest tak tragicznie, jak na jego wiek to ujdzie...
jego prostatę badała też potem jeszcze wetka do ktorej chodzimy
kupki są jak malowane;)

boje sie go dawać gdziekolwiek...bo on jest taki "kruchutki"...
pracuję dalej nad Rodzinką...

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w ogóle to bardzo trudno mi sie z nim rozstać na te dwa tygodnie...on mnie tak rozczula jak tak chwiejnie leci na tych słabych starych nóżkach i szuka kontaktu....

jak go trzymam na kolanach albo obok siebie na sofie to on "prawie nie oddycha"-tak grzecznie siedzi jak trusia żeby tylko jak najdłużej być blisko... a kiedy nie mam czasu z nim siedziec to człapie na swoja podusie i sobie śpi..... ale nie za długo... bo przecież nie może go zabraknąć w kuchni:evil_lol::eviltong:

Posted

[quote name='NaamahsChild']Ale za to marchewa ma błonnik, po którym kupka jest właściwa, bo on nie może mieć za twardej przez powiększoną prostatę..

ktoś na dogo pisał i nie wiedziec czemu zapamiętałam, ze marchewa ma grube ścianki komórkowe, i stąd problemy...

[quote name='kikou']

normalnie "duma i uprzedzenie". posągowa postawa :loveu:

Posted

[quote name='GoskaGoska']A czy on w pampersie nie mogl by chodzic? Bo fakt tak w dzien w dzien :roll: to ciezko naprawdę
kikou przemyśl to, co Gosia napisała- osobiście nie wyobrażam sobie tego tak dzień w dzień....:shake:

Posted

[quote name='Koperek']Promyczek cały czas "wisi" na mojej alegratce:razz:

zdejmij jego ogloszenie Kochana... Promys nie nadaje sie zbytnio do adopcji... teraz kiedy znowu nie ma mnie w domu na kilka dni podrzucilam go do tej Pani co opiekuje sie Agatkiem...
....i jak dzwonilam juz prawie plakala kiedy go zabierzemy...bo mieszkanie jej obkupkal dokumentnie...

jutro znowu Mama przyjedzie i go odbierze spowrotem do nas....
ech.... moj kupkowy Kawaler...

Posted

ach... ja nie robie z tego az takiego problemu.....
nie mam w domu niemal wcale dywanow itp i nie jest tak zle....
zreszta to nie jest nagminne on ma tylko takie gorsze dni...;)

problem pojawia sie kazdorazowo jak musze wyjechac i komus go powierzyc....

chyba mnie moj Promysko zmusi do zmiany trybu zycia....

Posted

kikou napisał(a):
ach... ja nie robie z tego az takiego problemu.....
nie mam w domu niemal wcale dywanow itp i nie jest tak zle....
zreszta to nie jest nagminne on ma tylko takie gorsze dni...;)

problem pojawia sie kazdorazowo jak musze wyjechac i komus go powierzyc....

chyba mnie moj Promysko zmusi do zmiany trybu zycia....

Promyniu Cię pokochał... :oops: i boi się teraz jak wyjeżdżasz..

Posted

xmartix napisał(a):
Promyniu Cię pokochał... :oops: i boi się teraz jak wyjeżdżasz..

Dokładnie...on wyczuwa,ze Cie nie ma i sie denerwuje i wtedy tak się dzieje:shake:

Posted

Neris napisał(a):
A jak u niego z enzymami trzustkowymi?
Moja staruszka jak nie dostanie amylanu to potrafi coś "walnąć".

Wiesz on dostaje 2 razy dziennie ta pankreatyne (czy jak tam sie to ustrojstwo nazywa;)) i wydaje mi sie ze mu to sluzy, bo przed wyjazdem jak go wazylam w koncu nawet przytyl 20 deko...

...to jest tak, ze on po prostu nie ma tak jak mlody piesek, ze sie napnie ladna kupke zrobi i biegnie dalej.... tylko tak sie wyproznia "po troche" w kilku miejscach.... ja jak jestem w domu to po prostu chodze za nim i wycieram i po sprawie....
ale dla innych osob jest to nie do zniesienia na dluzsza mete...

no nic...
Promyka juz Mama odholowala do mnie spowrotem, a za pare dni wracam to juz nie bedzie biedulo nikomu przeszkadzal....;)

Posted

asika5 napisał(a):
Kikou jesteś aniołem:loveu: i wcale się nie dziwie, że podczas twojej nieobecności Promyczek tęskni:)
Promyczek jest takim słodkim staruszkiem.

To prawda, prawdziwy z Ciebie Anioł ! Anioł z ogromnymi pokładami cierpliwości i miłości dla czworonogów ! :loveu: