kikou Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 NaamahsChild napisał(a):Ale za to marchewa ma błonnik, po którym kupka jest właściwa, bo on nie może mieć za twardej przez powiększoną prostatę.. dzisiaj zupki były bez marchewy...i zostały w brzuszku....;) a z prostatą Promyśka nie jest tak tragicznie, jak na jego wiek to ujdzie... jego prostatę badała też potem jeszcze wetka do ktorej chodzimy kupki są jak malowane;) boje sie go dawać gdziekolwiek...bo on jest taki "kruchutki"... pracuję dalej nad Rodzinką... Quote
kikou Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 w ogóle to bardzo trudno mi sie z nim rozstać na te dwa tygodnie...on mnie tak rozczula jak tak chwiejnie leci na tych słabych starych nóżkach i szuka kontaktu.... jak go trzymam na kolanach albo obok siebie na sofie to on "prawie nie oddycha"-tak grzecznie siedzi jak trusia żeby tylko jak najdłużej być blisko... a kiedy nie mam czasu z nim siedziec to człapie na swoja podusie i sobie śpi..... ale nie za długo... bo przecież nie może go zabraknąć w kuchni:evil_lol::eviltong: Quote
xmartix Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 o Promyś milutki! widzicie jak to psy się odwdzięczają.kochane pieski! kochana Kikou też za ratiowanie ich!!! :loveu: Quote
Neris Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Ależ on jest piękny, moja mama mówi na takie psy, że są "szurpate". Quote
Poker Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 mój bazarek na staruszki Dzidziusie pomogą dziadeczkom - do 11.04. Quote
Lionees Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Neris']Ależ on jest piękny, moja mama mówi na takie psy, że są "szurpate". Fajne określenie,cokolwiek ono znaczy:evil_lol: Quote
NaamahsChild Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Neris napisał(a):Ależ on jest piękny, moja mama mówi na takie psy, że są "szurpate". Szurpate są kury, ale do niego też pasuje, hihi:evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='NaamahsChild']Ale za to marchewa ma błonnik, po którym kupka jest właściwa, bo on nie może mieć za twardej przez powiększoną prostatę.. ktoś na dogo pisał i nie wiedziec czemu zapamiętałam, ze marchewa ma grube ścianki komórkowe, i stąd problemy... [quote name='kikou'] normalnie "duma i uprzedzenie". posągowa postawa :loveu: Quote
Poker Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 kolejny bazarek na dziadzie :evil_lol: podnoście :roll: http://www.dogomania.pl/forum/f99/przytulanki-dla-starych-pieskow-do-15-04-kup-teraz-135166/#post12096394 Quote
MyrkurDagur Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Hej Promyczku ;) Uroczo wyglądasz na ostatnich zdjęciach :loveu: Quote
Mruczka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Promysiowi na Święta życzę, żeby mu jajeczko nie zaszkodziło, a Kikou dużo słońca ! Quote
Koperek Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Promyczek cały czas "wisi" na mojej alegratce:razz: Quote
Koperek Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='GoskaGoska']A czy on w pampersie nie mogl by chodzic? Bo fakt tak w dzien w dzien :roll: to ciezko naprawdę kikou przemyśl to, co Gosia napisała- osobiście nie wyobrażam sobie tego tak dzień w dzień....:shake: Quote
kikou Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 [quote name='Koperek']Promyczek cały czas "wisi" na mojej alegratce:razz: zdejmij jego ogloszenie Kochana... Promys nie nadaje sie zbytnio do adopcji... teraz kiedy znowu nie ma mnie w domu na kilka dni podrzucilam go do tej Pani co opiekuje sie Agatkiem... ....i jak dzwonilam juz prawie plakala kiedy go zabierzemy...bo mieszkanie jej obkupkal dokumentnie... jutro znowu Mama przyjedzie i go odbierze spowrotem do nas.... ech.... moj kupkowy Kawaler... Quote
GoskaGoska Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 A czy on w pampersie nie mogl by chodzic? Bo fakt tak w dzien w dzien :roll: to ciezko naprawdę Quote
kikou Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 ach... ja nie robie z tego az takiego problemu..... nie mam w domu niemal wcale dywanow itp i nie jest tak zle.... zreszta to nie jest nagminne on ma tylko takie gorsze dni...;) problem pojawia sie kazdorazowo jak musze wyjechac i komus go powierzyc.... chyba mnie moj Promysko zmusi do zmiany trybu zycia.... Quote
xmartix Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 kikou napisał(a):ach... ja nie robie z tego az takiego problemu..... nie mam w domu niemal wcale dywanow itp i nie jest tak zle.... zreszta to nie jest nagminne on ma tylko takie gorsze dni...;) problem pojawia sie kazdorazowo jak musze wyjechac i komus go powierzyc.... chyba mnie moj Promysko zmusi do zmiany trybu zycia.... Promyniu Cię pokochał... :oops: i boi się teraz jak wyjeżdżasz.. Quote
Neris Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 A jak u niego z enzymami trzustkowymi? Moja staruszka jak nie dostanie amylanu to potrafi coś "walnąć". Quote
Lionees Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 xmartix napisał(a):Promyniu Cię pokochał... :oops: i boi się teraz jak wyjeżdżasz.. Dokładnie...on wyczuwa,ze Cie nie ma i sie denerwuje i wtedy tak się dzieje:shake: Quote
kikou Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Neris napisał(a):A jak u niego z enzymami trzustkowymi? Moja staruszka jak nie dostanie amylanu to potrafi coś "walnąć". Wiesz on dostaje 2 razy dziennie ta pankreatyne (czy jak tam sie to ustrojstwo nazywa;)) i wydaje mi sie ze mu to sluzy, bo przed wyjazdem jak go wazylam w koncu nawet przytyl 20 deko... ...to jest tak, ze on po prostu nie ma tak jak mlody piesek, ze sie napnie ladna kupke zrobi i biegnie dalej.... tylko tak sie wyproznia "po troche" w kilku miejscach.... ja jak jestem w domu to po prostu chodze za nim i wycieram i po sprawie.... ale dla innych osob jest to nie do zniesienia na dluzsza mete... no nic... Promyka juz Mama odholowala do mnie spowrotem, a za pare dni wracam to juz nie bedzie biedulo nikomu przeszkadzal....;) Quote
xmartix Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 podziwiam za cierpliwość, chociaż ja też do pisunków jestem bardzo cierpliwa, za to mój tż mniej, ale jak na niego huknę to jest spokój :diabloti: ... Quote
asika5 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Kikou jesteś aniołem:loveu: i wcale się nie dziwie, że podczas twojej nieobecności Promyczek tęskni:) Promyczek jest takim słodkim staruszkiem. Quote
MyrkurDagur Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 asika5 napisał(a):Kikou jesteś aniołem:loveu: i wcale się nie dziwie, że podczas twojej nieobecności Promyczek tęskni:) Promyczek jest takim słodkim staruszkiem. To prawda, prawdziwy z Ciebie Anioł ! Anioł z ogromnymi pokładami cierpliwości i miłości dla czworonogów ! :loveu: Quote
Recommended Posts