Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No na razie niestety telefon milczy jak zaklęty :shake:.
A Kostuś po prostu rozkwita :loveu:. Uwielbia spacerki. Wypuszcza się już na coraz dłuższe. Staje się coraz odważniejszy. No i z kupki nieszcześcia przemienił się w kupkę radości :multi:. Ktoś powiedział o nim, że dopiero teraz kiedy ma pełną miskę, ciepłe posłanko (chociaz i tak śpi w łóżku ;)) i jest bezpieczny może pozwolić sobie na to, żeby być wesołym i beztroskim szczeniakiem. I to prawda. Kostuś zachowuje sie jak szczeniaczek- wiecznie chętny do zabawy, rozrabiania, "mordowania" kolejnych maskotek :p. Poza tym Kostuś zaczął szczekać kiedy ktoś puka do drzwi. No i wczoraj obszczekał na spacerze jakąś grupkę rozkrzyczanych dzieciaków. Widocznie wg niego zachowywali się zbyt hałaśliwie :evil_lol:. Kostek ma troszku problemy z zostawaniem sam w domu. Przeraźliwie piszczy i skacze na drzwi. Mam nadzieję, że jakoś sie tego oduczy :roll:. A własnie- macie może jakieś rady na tą "przypadłość" ? A tak poza tym to Kostuś jest słodkim przytulakiem i bardzi pilnie szuka domu !!!
A to Konstatnty we własnej osobie : ;)

P.S. Niestety nie udało mi się uchwycić na fotach jego "pełnego" uśmiechu ;), a śmieje się cudnie i tylko błyska tymi swoimi bielutkimi ząbkami :lol:

Posted

[quote name='evita.'] Kostek ma troszku problemy z zostawaniem sam w domu. Przeraźliwie piszczy i skacze na drzwi. Mam nadzieję, że jakoś sie tego oduczy :roll:. A własnie- macie może jakieś rady na tą "przypadłość" ? A tak poza tym to Kostuś jest słodkim przytulakiem i bardzi pilnie szuka domu !!!
A to Konstatnty we własnej osobie : ;)

P.S. Niestety nie udało mi się uchwycić na fotach jego "pełnego" uśmiechu ;), a śmieje się cudnie i tylko błyska tymi swoimi bielutkimi ząbkami :lol:

Czyli występuje u niego lek separacyjny? W takim przypadku dziewczyny zawsze polecały stopniowe pozostawianie psa zaczynając od minuty i wydłużając czas. Wychodzimy po słowie zostań bez pożegnań.

Posted

I przed wyjściem mozna dać Kostusiowi mały smakołyk, kawałek kostki albo taką prasowaną kość ze sklepu zoologicznego lub to co bardzo lubi.
Ależ on ma urok, nic tylk kochać Kostusia :loveu:

Posted

enia napisał(a):
nikt nie dzwoni o Kostusia...nikt go nie chce:placz:
co tu robić........

moze napisac, np. do KamilaS o umieszczenie go na naszej klasie.
podobniez to ostatnio pomaga :p

Posted

Kamilko- jeszcze raz serdeczne dzięki za umieszczenie Kostka na naszej-klasie :lol:. Miałam stamtąd kilka telefonów, ale raczej ze słowami wsparcia itp., nikt nie oferował stałego domu, ale to mimo wszystko bardzo miłe, że są wrażliwi ludzie, którzy się martwią, interesują itp. A tak swoją drogą jak można dotrzeć do ogłoszenie Kostka na naszej-klasie ? Bo próbowałam, ale prawdę mówiąc nie mam pojęcia jak go szukać ;).
A tak w ogóle mimo, że Kostuś jest "reklamowany" w wielu miejscach zainteresowanie jest zupełnie zerowe :shake:. Może macie jakies pomysły gdzie go jeszcze można promować ? Ma już wyróżnioną aukcję na allegro, kilka ogłoszen w necie (m.in. alegratka, gumtree, kupiepsa itd), w piątek jego ogłoszenia mają się ukazać w Wyborczej i Ofercie no i plakatuję Mińsk wizerunkiem Kostka gdzie tylko mogę (wczoraj miałam nawet "miłą" rozmowę ze Strażą Miejską :evil_lol:). Co jeszcze można zrobić bo brakuje już pomysłów :roll:
A sam Kostek "łobuzuje" już na całego. Okazał się troszkę bojowym psem. Nie da sobie w kasze dmuchać :evil_lol:. Na spacerach zdarza mu się obszczekać inne psy ;), ale jest karny i można go łatwo przywołac do porządku. Niestety rozpacza jak zostaje sam. Próbuje wskakiwać na meble, parapety itp. Mam nadzieję, że w końcu zrozumie, że nikt go nie zostawia.

Posted

[quote name='Kamila_s']Dziewczyny wysylam Wam link do mojego profilku...Jak ktoras z Was mam tam konto to zapraszam ;)

Logowanie do nasza-klasa.pl
Dzięki za linka :lol: Zaraz się zaloguję ;)
A tak w ogóle to Wam powiem, że z Kostusia to bardzo kochliwa bestyjka jest :loveu:. Na spacerkach węszy za suczkami i ogólnie widać, ze chłopak ma wielkie serducho ;) Chyba kastracja go nie ominie ;)

Posted

evita. napisał(a):
Dzięki za linka :lol: Zaraz się zaloguję ;)
A tak w ogóle to Wam powiem, że z Kostusia to bardzo kochliwa bestyjka jest :loveu:. Na spacerkach węszy za suczkami i ogólnie widać, ze chłopak ma wielkie serducho ;) Chyba kastracja go nie ominie ;)

nie ma rady, trzeba kastrować, bo będzie uciekał za suczkami :shake:
zrobię bazarek książkowy na ten cel;)

Posted

wanda szostek napisał(a):
Może i w ten sposób się zagubił?

wszędzie są ogłoszenia i plakaty, więc jeśli się zgubił to właściciele mają szanse go odszukać......:roll: