Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paros napisał(a):
Wyślę link do wątku Kostusia do pani, która chciała adoptować pieska małego ale on już znalazł domek :lol:

Dzięki Jolu :lol:
P.S. W sobotę zostałam oskarżona przez "miłą sąsiadeczkę" :diabloti: Kostka, że ja go pewnie ukradłam i dlatego on tak piszczy i wyje jak zostaje sam i że "pani łon na pewno kradziony jaki albo jaki z ulicy czy cuś, bo to niemożebne żeby domowy pies się tak zachowywał" :cool1:. No i oczywiście było strasznie mnie policją itp. No i na tym skończę bo dalsza częśc rozmowy była raczej mało cenzuralna :p

Posted

Po jakości języka jaki zacytowałaś wypowiedzi tejże osoby wnioskuję, że poziom IQ jest poniżej poziomu, z którym warto dyskutować.
Założę się, że jeśli ta pani ma psa, to pewnie na łańcuchu.

Posted

wanda szostek napisał(a):
Pani pewnie nie pomyślała, że on tak wyje, bo mu sąsiedztwo nie odpowiada

nie wiem czy owa pani w ogóle myśli:shake:

Posted

Alex78 napisał(a):
Założę się, że jeśli ta pani ma psa, to pewnie na łańcuchu.

Na pewno nie ma, nie miała i miec nie będzie- ona jest z założenia przeciwniczką wszystkich zwierząt :cool1:. Taki z niej "wsiowy przeszczep" w środku miasta- że się tak brzydko wyrażę ;)
Wandziu- super ten Twój tekst. Ale się uśmiałam :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: . Następnym razem tak jej powiem :evil_lol:

Posted

witaj mały:loveu:
mam, nadzieje ,że "wsiowy przeszczep" dziś odleci z tym wiatrzyskiem co nas tak szamocze, i Kajtuś będzie miał spokój:lol:

Posted

enia napisał(a):

mam, nadzieje ,że "wsiowy przeszczep" dziś odleci z tym wiatrzyskiem co nas tak szamocze, i Kajtuś będzie miał spokój:lol:

O rety, ale superkowo by było :multi::multi::multi: :evil_lol:

Posted

dana napisał(a):
Witaj Kostusiu ! :loveu::loveu:

Czy wsiowy przeszczep odleciał z wiatrem ?
A może powiercić dodatkowo trochę ....:chainsaw:

Troszku powiercic na pewno nie zaszkodzi :evil_lol:, bo dziś znowu ją widziałam, czyli póki co nie odleciała :diabloti: Taka szkoda :cool1:

Posted

evita. napisał(a):
Troszku powiercic na pewno nie zaszkodzi :evil_lol:, bo dziś znowu ją widziałam, czyli póki co nie odleciała :diabloti: Taka szkoda :cool1:

nawet Matka Natura jej nie chce.......:placz:
co tam Kostuś u ciebie???

Posted

Chyba jeszcze nie pisałam, ze Kostek w sobotę został zaszczepiony na wściekliznę :cool3:. Może więc już- w razie czego- legalnie używac swoich ząbków :p

Posted

Zaczynamy miec niestety nóż na gardle :shake:. Coraz więcej osób skarży się, ze Kostek szczeka i wyje gdy zostaje sam w domu. Co prawda zostaje sam w domu max 2 godziny dziennie, ale sąsiedzi bardzo narzekają :shake: Obawiam się, że niedługo trzeba będzie Kostka stamtąd ewakuowac, ale zupełnie nie wiem gdzie. Nie mam pomysłu na nowy tymczas, a o domku stałym to nawet chyba nie ma co marzyc póki co...

Posted

Żarty się skończyły :diabloti: Kostek maszeruje jutro wieczorem na pobranie krwi. Jeśli wyniki będą w porządku to najprawdopodobniej w następnym tygodniu czeka go kastracja ;)

Posted

evita. napisał(a):
Zaczynamy miec niestety nóż na gardle :shake:. Coraz więcej osób skarży się, ze Kostek szczeka i wyje gdy zostaje sam w domu. Co prawda zostaje sam w domu max 2 godziny dziennie, ale sąsiedzi bardzo narzekają :shake: Obawiam się, że niedługo trzeba będzie Kostka stamtąd ewakuowac, ale zupełnie nie wiem gdzie. Nie mam pomysłu na nowy tymczas, a o domku stałym to nawet chyba nie ma co marzyc póki co...

A gdyby Kostusiowi zostawiać, przy wychodzeniu z domu jakąś dużą kość, żeby zajął się jej obrabianiem i odwrócić jego uwagę.W niektórych sklepach dają za darmo takie duże wołowe kości, czasem też są takie w supermarketach za grosze.Nie da rady takiej zjeść, ale będzie ją długo molestował, poza tym, nie będzie kojarzył zostawania w domu, z czymś przykrym.Oczywiście nie za każdym razem, ale od czasu do czasu, przynajmniej na początku.

Posted

kasikitd napisał(a):
A gdyby Kostusiowi zostawiać, przy wychodzeniu z domu jakąś dużą kość, żeby zajął się jej obrabianiem i odwrócić jego uwagę.W niektórych sklepach dają za darmo takie duże wołowe kości, czasem też są takie w supermarketach za grosze.Nie da rady takiej zjeść, ale będzie ją długo molestował, poza tym, nie będzie kojarzył zostawania w domu, z czymś przykrym.Oczywiście nie za każdym razem, ale od czasu do czasu, przynajmniej na początku.

Kiedy Kostuś ma zostac sam zawsze dostaje jakiś smakołyk itp. Próbowaliśmy już z kością, uchem wędzonym, parówkami, gryzakami i innymi psimi przysmakami. Niestety po powrocie do domu okazuje się, że Kostuś nie tknął przez ten czas kiedy był sam nic, dosłownie nic. Dopiero jak ktoś wraca Kostuś zaczyna szalec z radości i dopiero wtedy, natychmiast zaczyna konsumowac smakołyki. Czyli widac, że ten jego strach przed samotnością jest większy niż ochota za kośc itp. :shake:

Posted

No tak....tęsknota silniejsza od pocieszaczy.
Dla Kostusia człowiek ważniejszy od chwilowej przyjemności.
Domek dla Kostusia na cito!
A szczytem marzeń to domek z ogródkiem, jestem pewna, że kochał by i pilnował swojega pana czy pańcię na zabój.:loveu::mad:

Posted

evita. napisał(a):
Żarty się skończyły :diabloti: Kostek maszeruje jutro wieczorem na pobranie krwi. Jeśli wyniki będą w porządku to najprawdopodobniej w następnym tygodniu czeka go kastracja ;)

co do kastracji- przypominam ,że trwa ogólnopolska akcja tańszych kastracji i sterylizacji, czy Kostuś skorzysta??? mam nadzieje, że u Was w Mińsku weterynarze liczą taniej w tym okresie?
evita u kogo będzie zabieg?

Posted

enia napisał(a):
co do kastracji- przypominam ,że trwa ogólnopolska akcja tańszych kastracji i sterylizacji, czy Kostuś skorzysta??? mam nadzieje, że u Was w Mińsku weterynarze liczą taniej w tym okresie?
evita u kogo będzie zabieg?

Kostuś już po pobraniu krwi. Był bardzo dzielny :loveu: Jak pani doktor wyjmowała strzykawkę itp to mały głupolek strasznie się cieszył, bo chyba myślał, że za chwilę będzie częstowany parówką itp. Mały parówkojad :loveu:.
Jako że wystawiałam bazarek na kastrację Kostusia i pewna pani także wspomogła Kostusia groszem- całe rozliczenie zabiegu itp Kostusia będę na bieżąco przedstawiała na wątku. A więc dziś zapłaciłam 70 zł za badanie krwi- niezbędne przed kastracją. Sama kastracja ma kosztowac 150 zł. A zabieg ma wykonywac doktor Rybon z dogo ;)

kasikitd napisał(a):
A szczytem marzeń to domek z ogródkiem, jestem pewna, że kochał by i pilnował swojega pana czy pańcię na zabój.:loveu::mad:

O tak- domek z ogródkiem to wymarzone miejsce dla Kostusia, a do tego jeszcze kochający człowiek. Oby to marzenie się kiedyś ziściło...

Posted

Tak, u Rybona jest w marcu promocja. Robimy badania, aby nie było "niespodzianek" w trakcie działania narkozy.

Kastracja zwiększa szanse na adopcje. Przynajmniej w przypadku kundelków, bo jeśli chodzi o rasowe "bezdomniaki", to nie.
Sama miałam tel od pana zainteresowanego adopcją naszego DON Kruszyna i jak uslyszał, ze kastracja, to powiedział, że szuka reproduktora.
Więc szybko powiedziałam, co sądzę na temat takiego rozmnażania "bez papierów" i rozłączyłam się. Adrenalina skoczyła :)

Kiedy Kostek szykuje sie na zabieg?