Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jayo']A dzisiejsza zmiana opatrunku wywolala u nas wszystkich okrzyk .... RADOSCI !!!!

Kosc pokryla sie ziarnina w ciagu tygodnia w calosci !!!!!!!!!!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Czyli wszystko wskazuje na to, ze nie bedzie konieczny przeszczep !

O matko, ale super !!! :multi: Przy tak koszmarnym wyjściowym stanie, taka wieść to jakby odnaleźć kamień filozoficzny, i teraz już tylko złotooooo, złotooooo :)

Dzięki jayo za podsumowanie, widzę tam znajome osoby, którym podsyłałam linki do wątku Dakara. W ogóle, widzę tam całą masę kochanych osób !! :loveu:

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Superancko, że Dakarowi tak dobrze idzie! Zdrowiej, zdrowiej piesku. :loveu:

Świetnie, że udało się zebrać tyle pieniędzy. Ale koszta są przerażające, a to jeszcze nie koniec... A tymczasem za każdym rogiem nowa bida czeka :shake:
Gdzie znaleźć siłę, aby naprawić ten świat...

Dobra, nie smucę :p

Posted

Dakar ma zostac w lecznicy co najmniej 3 tygodnie - podczas operacji usztywniania stawu zostana wstawione druty w lape, ktore beda wystawac na zewnatrz - musi byc pod nadzorem az do ich wyjecia.
Dzis bylam w lecznicy - tak sie chlopak ucieszyl, ze chcial urwac kaloryfer :oops:
I tak mi bylo przykro, ze go tam znow zostawiam...

Daka - bedziesz miala szanse go odwiedzic - znow wyjezdzam jutro i wracam pod koniec tygodnia ..:shake:

Posted

Ooops gemsi sorka :) Myślałam, że jesteś kimś z lecznicy.
Przyzwyczajenie, że same laski tutaj :D ale bardzo się ciesze, że mężczyźni też mają odwagę pomagać, będziesz przykładem dla mojego faceta Piotrka :)

Już witałam się z gąska (jechałam metrem do Dakara) ale telefon z pracy...
Jutro obiecuje zdjęcia ze spaceru.

Jayo <przytul>

Mam nadzieje, że jutro mi wytłumaczą czy można i jak masować tą łapę. Uch, trochę się boję, żeby biedy nie narobić. A może go będzie boleć, a może się będzie bał... ;)

Posted

Daka napisał(a):

Mam nadzieje, że jutro mi wytłumaczą czy można i jak masować tą łapę. Uch, trochę się boję, żeby biedy nie narobić. A może go będzie boleć, a może się będzie bał... ;)

Bardzo by mu sie przydaly juz cwiczenia - typu zginanie lapy "w ramieniu" - zeby miesnie nie zapomnialy, ze sa. Dzis pare razy pomachalismy - ale bardziej Dakar chcial przytulanek niz cwiczen :loveu::loveu::loveu: jest z niego taki cudowny chlopak.... Gdzie znajdziemy dom dla niego...:oops:

Juz czas zaczac szukac - moze jakies ogloszenia..?
esperanza - kiedy podjedziemy fotki artystyczne strzelic ? Czy moze wystarcza te, co juz sa?
I aukcja cegielkowa jeszcze raz by sie zdala - doba 25 x 21(conajmniej) = 525 :oops::oops:
Do tego operacja - mam nadzieje ze w tysiaku sie zmiescimy.. I troche lekow.
I powino juz wystarczyc na niego na calosc - pod warunkiem, ze juz bedzie go gdzie zabrac do domu :oops:

Posted

maja602 napisał(a):
Zrobiłam Dakarowi ogłoszenia w Necie ale są dopiero kilka dni.

Maju, bardzo dziekujemy !!!! Dakarowi koniecznie trzeba wlasnej sofy :-)

Posted

bardzo przepraszam ale muszę....

KRAKÓW - BRYTAN-ON-ek odgryza sobie ogon BŁAGAMY O WSPARCIE FINANSOWE!!!

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x667.

MAŁY PRAWIE ODGRYZŁ SOBIE OGON!!!!!!!!!

Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 800x600.

BRYTAN jest młodziutkim onkiem ... a mimo swojego młodego życia przeszedł wiele....
Jako szczeniak po raz pierwszy trafił do nas do schronu , po kilku miesiącach został adoptpowany,jednak niedawno zwrócił go facet , bo... nie szczeka :angryy:
Mały całkowicie się załamał.... potwornie cierpiał, zaczął wygryzać sobie ogon.... częste spacery z nim trochę zahamowały masakrowanie ogona, ale ktoś mądry wpadł, zęby go przenieść na wybieg i rozdzielili go z jego towarzyszem innym owczarkiem..... No i się zaczęło.....
Musieliśmy go wyciągać ze schronu na CITO......
znajduje się od wczoraj na tymczasie u Biafry.... Wyciągneliśmy go ze schtroniska, bo tam nie miał by żadnych szans... I tak nie wiadomo czy ogon uda się uratować :roll:
Dodatkowo trzeba mu zrobić pełną diagnostykę bo jest podejrzenie, ze jego stan jest wynikiem źle dobranych leków.

OPRÓCZ TEGO KRZYWEK MUSI DOSTAWAĆ ODPOWIEDNIĄ KARMĘ DLA PSIAKÓW Z WADAMI KOSCI I STAWÓW.....JEST DOŚĆ DROGA....

BŁAGAMY O WSPARCIE, BO BIAFRA MA POD OPIEKĄ KILKADZIESIĄT KONI, którymi zajmuje się całkiem sama, i dwa 100- letnie (jak na tę rasę) OLBRZYMY - Kaukazy, również uratowane od śmierci w schronisku.....

KAŻDA ZŁOTÓWKA JEST DLA NAS NA WAGĘ ZŁOTA....

Adres dla wpłat:

Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą"
ul. Batalionu "Skała" AK 8/36
31-273 Kraków
nr konta PEKAO SA:
58 1240 1170 1111 0000 2420 9674

Dla przelewów zagranicznych:
BIC ( SWIFT) : PKOPPLPW
IBAN : PL581240 1170 1111 0000 2420 9674

Przy wpłacie koniecznie podaj nick z Dogomanii !!! + "BRYTAN"

Posted

ja dzisiaj widzialam sie z Dakarem :-)
wymizialam, wyprzytulałam, zrobilam tylko 3 foteczki, bo mało czasu mialam...

W srode Dakar bedzie mial artrodeze ;-)

Dzisiaj bylam tam na zabieg z bf i obfocic Lune, suczke SH, w ktora zostalismy wmanewrowani przez pati-c :-(
przeczytajcie watek i zastanowcie sie komu pomagacie kiedykolwiek...

Niestety tak to jest... jak sie ma miekkie serce, to ma sie tez twarda doope ;-(

Posted

psy niestety nie rozumieja, ze jak sie idzie to trzeba uwazac, zeby kolnierz tez sie zmiescil...
ten plastik jest bardzo podatny na uszkodzenia... mogl kilka razy walnac w polke, biurko czy futryne a juz sie rozwalil....

Teraz Horke chodzi w kolnierzu i to jest masakra... posklejany i wyglada jak ufo :-)