jayo Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Łapa Dakara w lepszej formie, ale dalej daleko od stabilizacji :placz: Trzymajcie kciuki, zby jednak nic zlego sie z tymi drutami nie podzialo.. Za dlugo sie chlopak wycierpial, zeby teraz na koniec mu te lape amputowac :-( Quote
Ewusek Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 a moze warto umowic sie na rtg tej lapy i zobaczyc czy przypadkiem druty sie nie zlamaly ? Horke ktory jest u mnie mial tez artrodeze i przed wyjeciem zrobilismy rtg i okazalo sie, ze zwozdz jest zlamany i czekala nas reartrodeza ;-( i przez to 3 miesiace pozniej pojedzie do domu ;-( Quote
jayo Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 [quote name='Ewusek']a moze warto umowic sie na rtg tej lapy i zobaczyc czy przypadkiem druty sie nie zlamaly ? Horke ktory jest u mnie mial tez artrodeze i przed wyjeciem zrobilismy rtg i okazalo sie, ze zwozdz jest zlamany i czekala nas reartrodeza ;-( i przez to 3 miesiace pozniej pojedzie do domu ;-([/quote] RTG byl robiony - druty sa w porzadku.. to kosc przy dwoch drutach wykazuje zmiany zapalne.. dostaje antybiotyk. Quote
Nemi Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Zaznaczam sobie Dakarka :lol: Zdrowiej dzieciaku :loveu: Quote
Daka Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Śledze watek prawie od poczatku, nie wyobrazam sobie ze z lapa gorzej :( Mam nadzieje ze szybko z tego wyjdzie. Szkoda ze teraz Dakar daleko ode mnie, poszlabym z nim na spacer jak za "dawnych czasow". Quote
jayo Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Nemi napisał(a):Zaznaczam sobie Dakarka :lol: Zdrowiej dzieciaku :loveu: Moze w wolnej chwili podjechalabys odwiedzic chlopaka? Opieke ma dobra, spacery i teren do lazenia do dyspozycji, ale zawsze to troche glaskow :-) Quote
Nemi Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 jayo napisał(a):Moze w wolnej chwili podjechalabys odwiedzic chlopaka? Opieke ma dobra, spacery i teren do lazenia do dyspozycji, ale zawsze to troche glaskow :-) Miałam nadzieję, ze zaskoczę Was zdjęciami Dakarka - ale trochę mi się pokomplikowało życie :-( Czy ja dobrze pamiętam, że w tym tygodniu miał być na kontroli u weta ? Quote
jayo Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Nemi napisał(a):Miałam nadzieję, ze zaskoczę Was zdjęciami Dakarka - ale trochę mi się pokomplikowało życie :-( Czy ja dobrze pamiętam, że w tym tygodniu miał być na kontroli u weta ? Wstepnie byl planowany zabieg przeszczepu szpiku na wczoraj, ale zostal przelozony na czwartek. Nemi, czy masz szanse wesprzec przy jego transporcie do warszawy? Quote
Nemi Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Bardzo bym chciała go przewieźć, ale mi się mąż buntuje , że ma sprawy do załatwienia i nie jest pewny czy w środę czy w czwartek. Napisz proszę, na którą ma być dowieziony i później odebrany. Będę pracować nad buntownikiem :mad: , ale dziś nie mogę obiecać na 100 %. Quote
Nemi Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Niestety nie damy rady przewieźć w czwartek Dakarka - siła wyższa :-( Quote
jayo Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Nie pisalam przez chwile, ale wciaz cos sie wokol nas dzieje, i czasu na dogo malo :( Dakar w zeszlym tygodniu nie mial zabiegu - po zrobieniu zdjecia RTG zapadla decyzja o wyciagnieciu drutow. Wiec wrocil do hoteliku z powrotem. A dzis druty zostaly usuniete z lapy... Dakar ledwo usiedzial w rozgrzanym samochodzie, ale dojechalismy do lecznicy. Lapa sie ladnie zrasta, ale jeszcze nie wszystko jest "zalane" w stawie. Chlopak bedzie nosil teraz zewnetrzne usztywnienie, ale takie, ktore bedzie mozna zdejmowac, zeby miec podglad na rane. I najwazniejsza wiadomosc... W niedziele Dakara odwiedzili bardzo mili ludzie, przywiezli ze soba sunie w odwiedziny. Dakar slicznie zaprezentowal swoja wrodzona lagodnosc i przyjazny charakter, wywalil brzuchol do glaskania...i Panstwo zdecydowali sie na przyjecie Dakara pod swoj dach :loveu::loveu::loveu::loveu: Trzymajcie kciuki, zeby lapa sie teraz goiła jak nalezy i chlopak zajal wymarzone miejsce na kanapie tak szybko jak to bedzie mozliwe. Mam nadzieje, ze juz w ten weekend pojedzie do swojego domu pod Grodziskiem :multi: aaa, zapomnialabym dodac, ze razem z drutami odleciały klejnoty rodowe :oops: Quote
Panca Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 cudowna wiadomosc:multi::multi::multi:zaciskam kciuki i nie zapeszam w takim razie Quote
tanitka Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 ogromnie się cieszę!!:lol: Jayo jesteś niezastąpiona!:razz: Quote
Litiel Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 To najlepsza wiadomość jaką można sobie wymarzyć!!!! :multi::multi::multi: Trzymamy kciuki za łapkę Dakarka i jego nowy Domek :loveu: Quote
Aleksandra_B Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Kciuki za łapę, genialna wiadomość :multi: Quote
jayo Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 tanitka napisał(a):ogromnie się cieszę!!:lol: Jayo jesteś niezastąpiona!:razz: I od razu poczulam sie lepiej :evil_lol: Ale tak naprawde bez pomocy Marioli/mai602 wiekszosc z naszych adopcji nigdy by sie nie wydarzyla - ogloszenia to podstawa sukcesu :multi::multi: Maju, dziekujemy w imieniu Dakara :lol: Quote
maja602 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Nawet nie wiecie jaką radość sprawia mi, gdy pies czy kot znajdzie dom i trafi do dobrych ludzi. Gdy jest to wynik mojej pomocy to radość jest jeszcze większa. Całuję Dakara w fafelki i życzę szczęścia. To wspaniały piesek. Quote
maja602 Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Dodam jeszcze. Ja też uważam jayo jesteś niezastąpiona.:Rose: Głównie dzięki Tobie Dakar ma cztery łapy i w ogóle żyje. Quote
maja602 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Z powodu małego Fido zapomniałam zapytać o adopcję Dakara. Myślę, że wszystko przebiegło zgodnie z planem i Dakar jest już we własnym domu. :painting: Quote
esperanza Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 ale obiecała napisać relację jeszcze dziś :p Quote
agaga21 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 esperanza napisał(a):ale obiecała napisać relację jeszcze dziś :p brzmi obiecująco:razz: Quote
tanitka Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 no to czekamy zaciskając kciuki z całych sił!:lol: Quote
Recommended Posts