jayo Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Pisze z opoznieniem, bo praca, psy, koty, internet, burze. I przemarsz wojsk. No i relacjonuje: W niedziele Dakar pojechal do domu z ogrodem pod Grodzisk. Ma do towarzystwa sunie dwuletnia, ktorej stary towarzysz odszedl. Panstwo przeprowadzili sie tam dwa lata temu z Warszawy. Codziennie zmieniaja opatrunek pooperacyjny. Dakar ma usztywniona lape, ale opatrunek mozna zdejmowac. W poniedzialek jedziemy do kontroli do dr Bissenika, zeby sprawdzic czy nic sie nie obruszalo w tej lapinie. Co najwazniejsze - Dakar juz nie musi miec kolnierza, w ktorym paradowal przez kilka miesiecy !!!! Nie probuje nic rozlizac ani sciagnac. Jest jeszcze niepewny w nowym miejscu (jestem w kontakcie z opiekunami), jakby sie bal, ze znow każą mu stamtad wyjezdzac, wiec pilnuje swojego kocyka i nie rusza sie na posesji dalej niz na pare metrow od domu. Burknal pare razy na panienke, zeby nie zaczepiala go do zabawy, bo jeszcze nie da rady na tej lapie brykac. Ale wierze, ze z czasem bedzie juz tylko coraz lepiej. Panstwo bardzo troskliwi, maja weta w rodzinie. A Dakar wywalal brzucho do glaskania - jak go odwiedzilam - ucieszyl sie baaardzo na moj widok, ale nie poszedl mnie odprowadzic do bramy (pewnie na wszelki wypadek, zebym znow nie zaciagnela go do tego pasqdnego weta :diabloti:). Kilka fotek (sorki, ze z telefonu, ale aparat mi odmowil wspolpracy): Czyz nie pieknie wygladam na swoim terenie :-) Quote
tanitka Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 pięknie, pięknie, pięknie!!!! :loveu::loveu: nareszcie po tylu miesiącach cierpień i tułaczki ma swoje miejsce na ziemi. Jayo Twoja determinacja mi imponuje!:ylsuper: Quote
agaga21 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 cudowny psiak w końcu ma swój dom i swoich ludzi!!!:multi: Quote
Litiel Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 I w takim otoczeniu pies wygląda najnaturalniej! :loveu: Quote
maja602 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Właśnie dzisiaj myślałam o Dakarze i o tym jak się miewa jego chora łapka. A może już nie jest chora ? Poprosimy o wiedomości. Quote
Recommended Posts