Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 609
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przed chwilą dzwoniła do mnie pani chętna zaadoptować Kumpla. Powiedziała, że z przyjemnością podpisze umowę adopcyjną i zaprasza na wizytę przedadopcyjną! :crazyeye: Jest z Inowrocławia.

Kto mógłby sprawdzić domek w Inowrocławiu ???

Posted

Tak, ja wiem, że tak nie powinno się robić, ale...
Ta pani sama zaproponowała mi, bym dała jej do podpisania umowę adopcyjną, zaprosiła na wizytę przedadopcyjną, bez chwili namysłu zgodziła się na częste, niezapowiedzane wizyty przedadpcyjne. Oburzyła się wręcz, kiedy powiedziałam jej m. in. o zakazie trzymania psa na łańcuchu. Powiedziała, że nie jest sadystką, że kocha psa; śpią z nią w łóżku. Kiedy zaczęła opowiadać mi ogólnie o psach... normalnie zdziwiłam się, że istnieją jeszcze ludzie, którzy posiadają tak dużą wiedzą dot. psów :cool3: i tak szczerze je kochają.
Uważam, że moglibyśmy dać jej Kumpla bez wizyty przedadopcyjnej... Przeszukłam całe dogo, chyba nie ma osób z tamtych okolic... Mało jest też pieniądzy na hotelik... Jak myślicicie?

Posted

Myślę,że w tej sytuacji można by zaryzykować...Z tego co piszesz kobieta jest okej...Zresztą-zawsze można zrobić wizytę poadopcyjną i sprawdzić w jakich warunkach jest psiak...
Kto wie,może to jego jedyna i niepowtarzalna szansa???
Ale wiesz,Cekinko,może się nie znam...;)

Posted

Dobrze by było zeby ktoś psa tam zawiózł ale także sprawdził domek.
(sprawdziłam na mapie, do Inowrocławia z Torunia jest jakies 40 km. Czy nie ma nikogo z Torunia?)

Posted

Sonikowo, pani nie dysponuje autem obecnie.

Dodo, tak właśnie chcę zrobić, żeby jakaś osoba zawiozła Kumpla i sprawdziła domek.

Orientuje się ktoś, ile jest km od W-wy do Inowrocławia w jedną stronę?

Posted

[quote name='Cekinka13*']Sonikowo, pani nie dysponuje autem obecnie.

Dodo, tak właśnie chcę zrobić, żeby jakaś osoba zawiozła Kumpla i sprawdziła domek.

Orientuje się ktoś, ile jest km od W-wy do Inowrocławia w jedną stronę?[/quote]

Autem z Halinowa do Inowrocławia ok. 270 km. Kumpel jest w Warszawie to pewnie mniej wyjdzie. Spytaj się dogomaniakow z Torunia czy nie mogliby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną?

Posted

[quote name='Cekinka13*']Większość odpisała. Nikt nie może... :shake:

napisalam dzisiejszej nocy z prosba o kontakt z Toba w tej sprawie do Dominika74, czy do niej tez pisalas?

napisz niezaleznie takze do Nona lub/i Saphira z Chelmzy, moze one cos wymysla.

A Mefimej? to tez zdaje sie Torun
z Inowroclawia nikogo nie znalazlam

Posted

Pomysł z zawiezieniem Kumpla i jednoczesnym sprawdzeniem domku jest bardzo dobry! :-)
Kurcze,jak to jest???Tylu dogomaniaków,wielu z nich mocnych w pisaniu,oskarżaniu i wieszaniu psów na innych bez dowodów,jedynie na podstawie poszlak i plotek...A jak trzeba coś zrobić to nikogo nie ma??? :oops: :roll:

Kumpel,w górę! :-)

Posted

[quote name='Wet-siostra']Pomysł z zawiezieniem Kumpla i jednoczesnym sprawdzeniem domku jest bardzo dobry! :-)
Kurcze,jak to jest???Tylu dogomaniaków,wielu z nich mocnych w pisaniu,oskarżaniu i wieszaniu psów na innych bez dowodów,jedynie na podstawie poszlak i plotek...A jak trzeba coś zrobić to nikogo nie ma??? :oops: :roll:

Kumpel,w górę! :-)[/quote]

hmmmm ja jednak probowalabym, poprosic chocby jeszcze kogos z Bydgoszczy
napisalam do Nona i do Saphiry, moze one cos wymysla, cekinka nie odpowiedziala na moje pytanie:shake:

wet-siostro moze to i swietny pomysl jesli nie jest to az tak daleko

to jednak...270 km x 2 to sa niemale koszty

a jesli okaze sie ze to nie jest TEN JEGO domek...hmmmm no to Cekinka ktora jest mlodziutka niepracujaca osoba nie wiem czy bedzie mogla poniesc takie koszty a i na dogo zbieranie na transport do niesprawdzonego domku hmmmm chyba niezbyt sensowne
do tego czas przejazdu...

raczej bym cierpliwie ale i skutecznie szukala kogos do sprawdzenia domku

Cekinko czy masz juz duzo informacji nt tego domu? nie czytalam watku zauwazylam tylko wolanie z TYTULU o sprawdzenie domku

Posted

Pixie:

[quote name='Cekinka13*']Tak, ja wiem, że tak nie powinno się robić, ale...
Ta pani sama zaproponowała mi, bym dała jej do podpisania umowę adopcyjną, zaprosiła na wizytę przedadopcyjną, bez chwili namysłu zgodziła się na częste, niezapowiedzane wizyty przedadpcyjne. Oburzyła się wręcz, kiedy powiedziałam jej m. in. o zakazie trzymania psa na łańcuchu. Powiedziała, że nie jest sadystką, że kocha psa; śpią z nią w łóżku. Kiedy zaczęła opowiadać mi ogólnie o psach... normalnie zdziwiłam się, że istnieją jeszcze ludzie, którzy posiadają tak dużą wiedzą dot. psów :cool3: i tak szczerze je kochają.
Uważam, że moglibyśmy dać jej Kumpla bez wizyty przedadopcyjnej... Przeszukłam całe dogo, chyba nie ma osób z tamtych okolic... Mało jest też pieniądzy na hotelik... Jak myślicicie?[/quote]

Pixie, zaraz wyślę pw do osób przez Ciebie wymienionych. Równocześnie będę szukała transportu. Być może uda mi się sfinansować transport.

Posted

ok 20:00 się dowiem czy jutro pojadę odwiedzić rodziców, którzy mieszkają w Inowrocławiu! :)
Dom chętnie sprawdzę. Wdepnę na dogo ok 20:30, żeby wszystko potwierdzić, w razie czego poprosiłabym tylko kogoś, kto już się tym zajmował o wysłanie na priva na co zwrócić uwagę, o co pytać, może jest coś co jest ważne, a po prostu nie przyjdze mi to nawet do głowy;)

Posted

[quote name='pixie']wet-siostro moze to i swietny pomysl jesli nie jest to az tak daleko
to jednak...270 km x 2 to sa niemale koszty
a jesli okaze sie ze to nie jest TEN JEGO domek...hmmmm no to Cekinka ktora jest mlodziutka niepracujaca osoba nie wiem czy bedzie mogla poniesc takie koszty a i na dogo zbieranie na transport do niesprawdzonego domku hmmmm chyba niezbyt sensowne
do tego czas przejazdu...raczej bym cierpliwie ale i skutecznie szukala kogos do sprawdzenia domku[/quote]
No...W sumie,racja...:oops:

Posted

[quote name='owca']ok 20:00 się dowiem czy jutro pojadę odwiedzić rodziców, którzy mieszkają w Inowrocławiu! :)
Dom chętnie sprawdzę. Wdepnę na dogo ok 20:30, żeby wszystko potwierdzić, w razie czego poprosiłabym tylko kogoś, kto już się tym zajmował o wysłanie na priva na co zwrócić uwagę, o co pytać, może jest coś co jest ważne, a po prostu nie przyjdze mi to nawet do głowy;)

owca nie wiem czy zdazysz, lecz przeczytaj vademecum adopcyjne czyli jak ustrzec sie przed zla adopcja

jest tam mnostwo pytan, przykladow z zycia, z dogomanii

Cekinko kochana, moze to i bardzo odpowiedzialny domek, ale ludzie sa baaaardzo sprytni, bardzo przebiegli, napisza ci wszystko, oczywiscie i kastracja i wizyty i no wszystko cud miod
ja tam woel dmuchac na zimne

niejedno w zyciu widzialam...wiek swoje robi, niejedno slyszalam, no i n dogo o niejednym nieszczesciu czytalam

sprawdzic przez lupe a nawet dwie:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
on sie nie poskarzy..to do nas nalezy przebieglosc w zadawaniu pytan..
nie przedstawianie psa jak najbardziej krysztalowego, idealnego...moze wszystko sie wydarzyc przy zmianie otoczenia

moze zaczac gryzc Pana....kiedys byl Ali o zlotych oczach w Krakowie..cudowny pies...ukochal sobie Pania...ukochal swiata poza nia nie widzial i.....zazdrosnik kasal od czasu do czasu Pana...
Pani sie ugiela i.,...uspili cudownego Alego cala dogomania plakala

zadawac bardzo niewygodne pytania, im bardziej niewygodne tym lepiej
pies np gryzie buty, drzwi, brudzi w mieszkaniu

i co ?

albo co z psem w czasie wakacji, urlopow, pobytu w szpitalu?
albo...czy mieszkanie jest wlasne / domek ? czy jest wynajmowane

ARKA kiedys napisala ze juz nie wyadoptowuje psow do mieszkan wynajmowanych...i duzo w tym racji bardzo duzo

pytan moc...a jesli bedzie chory, czy pani ma srodki na leczenie, szczepienia?

im wiecej niewygodnych pytan tym bardziej po odpowiedziach i zachowaniu przy tych pytaniach poznajemy domek

zaraz podam link do vademecum lktore zalozylam..

Posted

jeśli nikogo nie znajdziecie wcześniej, czytałam, że owca ma wizytę przedadopcyjną w planach, to ja 18.02 jadę po babcię, która jest w sanatorium i mogę pojechać do tych Państwo i sprawdzić ten domek;)

Posted

dzwoniłam, na razie nie odbierają (weekend, późna pora); wyślę im sms i zadzwonie rano.

Jeśli jutrzejsza wizyta nie wypali, mogę jeszcze umówić się na czwartek (ale wtedy odwiedzę ich ze swoim prywatnym psem, bo nie będę miała gdzie go zostawić...)

pixie - chętnie się zagłębię:)

Będę informować co i jak na bierząco.

...a jak wszystko wyjdzie ok, to dzięki Martik b. może od razu byłaby i poadopcyjna... :D

Posted

[quote name='owca']dzwoniłam, na razie nie odbierają (weekend, późna pora); wyślę im sms i zadzwonie rano.

Jeśli jutrzejsza wizyta nie wypali, mogę jeszcze umówić się na czwartek (ale wtedy odwiedzę ich ze swoim prywatnym psem, bo nie będę miała gdzie go zostawić...)

pixie - chętnie się zagłębię:)

Będę informować co i jak na bierząco.

...a jak wszystko wyjdzie ok, to dzięki Martik b. może od razu byłaby i poadopcyjna... :D

prosze bardzo

http://www.dogomania.pl/forum/f28/abc-adopcji-przez-dogo-w-zarysie-vademecum-adopcyjne-jak-ustrzec-sie-przed-bledami-25135/

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...