Cekinka13* Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 A Psi Anioł przyjeżdża od zaraz? Sonikowo, a Ty nie możesz go wziąć do środy? :modla: :modla: :modla:
pati Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 zwolniło mi sie miejsce promyk z przemysla znalazł dom tak wiec Kumpel moze wejsc na jego miejsce. jesli nie dajcie znac podam informacje o wolnym miejscu dalej.
Cekinka13* Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Oczywiście, Pati, jesteśmy chętni!!! :multi: Jutro będę do Ciebie dzwoniła. Możesz podać mi na pw miejsce, gdzie jest hotelik?
sonikowa Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Jakiś cień - promyk ;)- nadziei na koniec dnia! Teraz tylko znalezc Kumpla. Trzymam kciuki, Przepraszam, ze sama nie moge pomóc domkiem.
Cekinka13* Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Doda_ napisał(a):a gdzie obecnie jest kundel? latwo go znalezc? Ja Ci dam kundla :mad::mad::mad: To jest Kumpel :cool3: Nie wiem, gdzie jest. Mam jednak nadzieję, że jest gdzieś w Halinowie i jutro łatwo go znajdę. Pozostała kwestia transportu. Być może uda mi się wyciągnąć tatę jutro... :roll:
Doda_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Cekinko, wiedzialam ze cos sie uda :loveu: podziekowac promyczkowi musisz, ze znalazl tymczas w przemyslu :mad: a gdzie obecnie jest kundel? latwo go znalezc?
EVA2406 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Cekinko, od Ciebie do Pati jest blisko. Jeśli nie znajdziesz nikogo to weź taxi - zapłacę, ale niech już ta psina nie błąka się po ulicach.
Cekinka13* Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Ewo, jesteś kochana :loveu:. A ile kosztuje taxi, ok. 16 km w jedną stronę? Może dam radę opłacić :oops:.
Doda_ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Cekinka13* napisał(a):Ewo, jesteś kochana :loveu:. A ile kosztuje taxi, ok. 16 km w jedną stronę? Może dam radę opłacić :oops:. 16 km w jedna strone, wiec zaplacisz za dwie strony bo taxi musi wrócic na miejsce. Ja w czestochowie jechalam taxi 2 km i zaplacilam 7 zl.. bylo razem 4 km bo kierowca wraca na miejsce..
EVA2406 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Cekinko, pewnie ok 100 zł. Jak masz to załóż, albo pożycz. tylko odwieź tego biedaka, żeby nie skończył jak ten leżący na poboczu [*]. Podeślij mi nr konta
Cekinka13* Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Jest tak. Dzwoniłam do ponad 15 znajomych - nikt nie może. Mój tata go nie zawiezie. Dzwoniłam do taxi - pies ma być w transporterku i kagańcu (a skąd ja mam to mieć???!!!). Pociągi i autobusy tamtędy nie przejeżdżają. Można się nieźle wściec :angryy::angryy::angryy:
Doda_ Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Cekinka13* napisał(a):Jest tak. Dzwoniłam do ponad 15 znajomych - nikt nie może. Mój tata go nie zawiezie. Dzwoniłam do taxi - pies ma być w transporterku i kagańcu (a skąd ja mam to mieć???!!!). Pociągi i autobusy tamtędy nie przejeżdżają. Można się nieźle wściec :angryy::angryy::angryy: Jejciu :shake: a czy koło Ciebie,lub troche dalej są taxi? Lepiej osobiście zapytac taksówkarzy czy nie przyjęliby Ciebie z pieskiem i to tylko 16 km. Niektórzy taksówkarze moga lubic zwierzeta lub posiadaja, wiec moze przyjma :cool3: A dzwonilas pewnie do 'Miejskie Przedsiębiorstwo Taksówkowe' czy jakos sie pisze, to tak Ci powiedzieli..
Cekinka13* Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Psiak już bezpieczny!!! :multi::multi::multi: Niezawodna Abrakadabra zwiozła go do hoteliku do Pati, choć w ogóle nie miała czasu!!! Jeszcze raz wielkie dzięki!!! :Rose: Kiedy zabierałam go z ulicy, Kumpel bawił się na torach z innym psem! :shake: Pociąg był bardzo blisko! Jeszcze trochę, a zeszłabym na serce! Na szczęście zlazł z tych torów w ostatniej chwili! Głupek jeden :mad: Choć wbrew pozorom, to on jest całkiem mądry :razz: Nauczyłam go, w czasie czekania na Abrę, siadać i podawać łapę na komendę, wyćwiczyliśmy to prawie do perfekcji :cool3: Jutro przeleję na konto Pati 100 zł. Bardzo potrzebna jest pomoc finansowa! Z tych 100 zł 50 zł będzie na karmę, a przecież trzeba go jeszcze zaszczepić... :shake: Zaraz napiszę do osób, które oferowały pomoc finansową...
Cekinka13* Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Sknociłam taki jakiś tekst do ogłoszeń :roll: Kumpel. Piękny, młody, 2 letni pies sięgający trochę powyżej kolana. Niezwykle przyjacielski. Bardzo lubi dzieci i inne zwierzęta. Bardzo dobrze znosi jazdę samochodem. Pięknie chodzi na smyczy i reguje na zawołanie. Dlaczego więc był samotny, bezpański, pozbawiony domu, którego mógłby strzec, dłoni, przed którą skłaniałby głowę w oczekiwaniu na pogłaskanie? Od dawna to cudowne, łagodne stworzenie błąkało się po Halinowie k/Warszawy. Wzbudzało wiele sympatii mieszkańców. Ci wyrażali ją dożywianiem psa. Ta sympatia jednak kończyła się wyłącznie na geście nakarmienia i napojenia Kumpla. Biedak nie miał pojęcia, że wpatrując się w ludzkie oczy, a ich spojrzenia łowi czujnie, dostrzega tylko litość. Za nią czai się chłód pustki i obojętności. Nadzieja nie opuszczała Kumpla, najprawdopodobniej ona jedna go trzymała. Myślał pewno, że może za kolejnym zakrętem jest ten jeden, jedyny człowiek, który zatrzyma się, zastanowi, wyciągnie rękę i powie: "Chodź Kumpel do domu, prawdziwego domu." Mróz rozkwitał magią wzorów na szybach, lecz nikomu do głowy nie przyszło, gdzie jest Kumpel i jak sobie radzi otulony strachem, niepewnością, przebłyskami rezygnacji. Nie raz i nie dwa kierowca zahaczył go zderzakiem samochodu. Nie raz Kumpel przechodził przez tory cudem unikając zderzenia z pociągiem. Nie raz dostał kijem od zwyrodnialca. Błagamy o pomoc, o dom dla tego niezwykłego psa. Z tyloma przejawami bestialstwa wobec zwierząt mamy do czynienia na codzień. Może gest, wyciągnięta pomocna dłoń do Kumpla sprawi, że choć jedna, psia łza zostanie odkupiona? Kumpel obecnie znajduje się w hoteliku dla zwierząt. Jest szansa dowozu go na terenie całej Polski. Osoby zainteresowane pomocą Kumplowi, rozważające jego adopcję, pragnące zasięgnąć dodatkowych informacji na jego temat, proszone są o kontakt dzwoniąc na numer 692696087 lub pisząc na adres mailowy [email protected]
sonikowa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Pięknie! Może Kumpel już teraz będzie miał szczęście :multi:
Cekinka13* Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Zaraz zabieram się za robienie ogłoszeń Kumplowi... ;)
Cekinka13* Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Podlinkowane bannerki. Zapraszam do pobrania!
pati Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 wszystko sie zgadza tylko to pies NIE DO KOLANA on ma około 55cm w kłębie . A moze ja zle rozumiem bo dla mnie do kolana znaczy fox, spaniel a Kumpel sie nijak do tego ma
Wet-siostra Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Jak dobrze,że psiak już bezpieczny! Teraz potrzebny domek stały...
Cekinka13* Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Kurczę, ja to chyba jakaś ślepa jestem. Nie sprawdzałam w sumie, czy on jest do kolana, ale taki się wydawał... Pati, przepraszam :oops:. Ile będzie w takim razie wynosiła doba za niego?
EVA2406 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 To Kumpel troszkę podrósł przez drogę :evil_lol:, ale co tam, najważniejsze, że już bezpieczny. Cekinko :loveu: , Abrusiu :loveu:, dziękuję :lol:. Cekinko, prosiłam o nr konta już trzy razy...............:mad:
Cekinka13* Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Wysłałam już do wszystkich, którzy oferowali pomoc finansową. Bardzo, bardzo Wam dziękuję :loveu:. Rozliczenia będą w 1-szym poście :cool3: Aha, zpomniałam napisać wcześniej. Kumpel bardzo boi się dobrze zbudowanych mężczyzn. Jakiś go musiał bić... :angryy: :-(
Abrakadabra Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 No... taki "sporawy" jest. A tak naprawdę to przesłodki misiaczek - przynajmniej podczas drogi :) Grzecznie siedział na tylnym siedzeniu. Zadnego skakania, przemieszczania się i włażenia na kierowcę. Pati - jak wyglądają jego relacje z innymi psiakami? Wygląda na zrównoważonego emocjonalnie. Trochę ostrożny na nowym terenie, ale słodziak, prawda? Ps. Cekinko. Nie karmimy psów przed podróżą :cool3:.
Cekinka13* Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Abrakadabra napisał(a):Ps. Cekinko. Nie karmimy psów przed podróżą :cool3:. Wiem, wiem. Nakarmiły go dokarmiające go codziennie dzieci ;)
Recommended Posts