Cekinka13* Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Szłam do sklepu, jak zawsze o tej porze. Przy sklepie spotkałam psa, któremu jakieś dzieci kupiły puszkę happy. Zapytałam, czyj to pies. Odparli jednogłośnie, że jest bezpański. Ktoś porzucił go jakiś czas temu. Zrobiłam psu zdjęcia i poszłam do domu. Psiak podążył za mną. Nagle dosłownie wyskoczył prosto pod auto! Myślałam, że już po nim... Na szczęście jakimś cudem nie wpadł pod koła... Mam przeczucie, że jeżeli szybko nie znajdziemy mu DT, zginie pod kołami auta, ba, jestem pewna. Psiak jest niezwykle sympatyczny w stosunku do dzieci, dorosłych, innych psów. Jest po prostu prze-ko-cha-ny :loveu:.Widać, że wcześniej ktoś go bił - boi się podniesionej ręki. Ma ok. 2 lata. Nazwałam go Kumpel. Zaraz wkleję zdjęcia. Błagam o jakiś DT na CITO!!! Kontakt do mnie: 692696087 __________________________________ Zdjęcia Kumpla znajdują się na stronach: 1, 8, 9, 10, 25... Tekst do ogłoszeń: Kumpel. Piękny, młody, 2 letni pies sięgający trochę powyżej kolana. Niezwykle przyjacielski. Bardzo lubi dzieci i inne zwierzęta. Bardzo dobrze znosi jazdę samochodem. Pięknie chodzi na smyczy i reguje na zawołanie. Dlaczego więc był samotny, bezpański, pozbawiony domu, którego mógłby strzec, dłoni, przed którą skłaniałby głowę w oczekiwaniu na pogłaskanie? Od dawna to cudowne, łagodne stworzenie błąkało się po Halinowie k/Warszawy. Wzbudzało wiele sympatii mieszkańców. Ci wyrażali ją dożywianiem psa. Ta sympatia jednak kończyła się wyłącznie na geście nakarmienia i napojenia Kumpla. Biedak nie miał pojęcia, że wpatrując się w ludzkie oczy, a ich spojrzenia łowi czujnie, dostrzega tylko litość. Za nią czai się chłód pustki i obojętności. Nadzieja nie opuszczała Kumpla, najprawdopodobniej ona jedna go trzymała. Myślał pewno, że może za kolejnym zakrętem jest ten jeden, jedyny człowiek, który zatrzyma się, zastanowi, wyciągnie rękę i powie: "Chodź Kumpel do domu, prawdziwego domu." Mróz rozkwitał magią wzorów na szybach, lecz nikomu do głowy nie przyszło, gdzie jest Kumpel i jak sobie radzi otulony strachem, niepewnością, przebłyskami rezygnacji. Nie raz i nie dwa kierowca zahaczył go zderzakiem samochodu. Nie raz Kumpel przechodził przez tory cudem unikając zderzenia z pociągiem. Nie raz dostał kijem od zwyrodnialca. Błagamy o pomoc, o dom dla tego niezwykłego psa. Z tyloma przejawami bestialstwa wobec zwierząt mamy do czynienia na codzień. Może gest, wyciągnięta pomocna dłoń do Kumpla sprawi, że choć jedna, psia łza zostanie odkupiona? Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją duszę, Tylko mnie przytul, weź na ręce[SIZE=3]. [SIZE=3]Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, [SIZE=3]Wtulę swój nosek w Twoje ramię, [SIZE=3]Przyrzeknę wierność już na zawsze... [SIZE=3]A tej przysięgi nic nie złamie. [SIZE=3]Więc daj mi tę ostatnią szansę, [SIZE=3]pomóż w bolesnej mej udręce, [SIZE=3]stanę się całym Twoim życiem, [SIZE=3]...tylko mnie przytul, weź na ręce... Kumpel obecnie znajduje się w hoteliku dla zwierząt. Jest szansa dowozu go na terenie całej Polski. Osoby zainteresowane pomocą Kumplowi, rozważające jego adopcję, pragnące zasięgnąć dodatkowych informacji na jego temat, proszone są o kontakt dzwoniąc na numer 692696087 lub pisząc na adres mailowy [email protected] Podlinkowane bannerki. Zapraszam do pobrania! Plakacik: http://img102.imageshack.us/img102/326/iiiivi6.jpg (aczkolwiek radziłabym zrobić i wydrukować inny, ponieważ ten jest rozmazany przez hostowanie...) Ogłoszenia, jakie ma: allegro.pl alegratka.pl psyipsiaki.moje forum.net dogopedia.moje forum.net psiaki.pl psia kosc.com amstaff.info.pl miau.pl pineska.pl ojej.pl adopcjapsa.pl e-zwierzak.pl pajeczyna.pl petworld.pl e-hodowla.pl ogloszenia.tasdj.pl adopcje.org portal.animalia.pl najpewniej.pl bono-polska.pl kupsprzedaj.pl myneed.pl petsy.pl kokosy.pl kupiepsa.pl vetmozga.pl gieldaogloszen.pl ogloszenia.24polska.pl vegie.pl krakvet.pl karusek.com.pl gielda.bai.pl poszukiwane.pl adpedia.pl szybko-sprzedam.pl mammisia.pl neeon.pl schronisko24.pl sprzedasz.pl olx.pl warszawa.gumtree.pl katowice.gumtree.pl krakow.gumtree.pl lodz.gumtree.pl poznan.gumtree.pl trojmiasto.gumtree.pl wroclaw.gumtree.pl autogielda.pl vendito.pl twoje-gloszenia.pl anonseogloszenia.pl warsza.pl i.bazar.pl ogloszeniadrobne.pl krakusik.pl ROZLICZENIA za hotelik: Cekinka13*: 100 zł Eva: 50 zł Ewa: 50 zł Annama: 30 zł Sonikowa: 10 zł ATyl: 40 zł Duleczka21 - 5 zł Marmoz - 30 zł marti_007 - 5 zł nicke007 - 15 zł AWA - 5 zł Niufus1 - 15 zł Zuzka04 - 25 zł ANTBET - 10 zł ZECH - 100 ZŁ Kamila2607 - 20 zł Villemo 87 - 10 zł Bomabo - 20 zł Limani - 25 zł Yeti 33 - 10 zł Piotrk608 - 40 zł Kasiula - 15 zł Mysiaq90 - 10 zł Bogusław K - 130 zł Ewagonzales - 50 zł Bico - 50 zł . 200 zł - Lara
Daria_13 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Cekinka13* ty to masz szczęści3 najpierw Szarik teraz ten hehe. Daj fotki, porobię mu ogłoszenia
Daria_13 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Kumpla ogłosiłam na: pineska.pl adopcje.org adopcjapsa.pl ojej.pl olx.pl e-zwierzak.pl animalia.pl
Cekinka13* Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Dario, dziękujemy pięknie!!! :loveu: Co do Halinowa... :angryy::angryy::angryy: :angryy::angryy::angryy: Poprosiłam Straż dla Zwierząt w W-wie o szybką inerwencję...
Daria_13 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 O Boże biedny psiak!!! dobrze Cekinka13*, że ty jesteś na straży i, że zawiadomiłaś odpowiednie władze :loveu:. A co do ogłoszeń nmzc. Zapraszam do galerii mojego psa- Alanka
Cekinka13* Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Ciągle myślę o tym psiaku... Jak można być takim potworem... :angryy:
Cekinka13* Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 W górę, Kumpel... :shake::shake::shake:
Cekinka13* Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Coś mi się wydaję, że nie znajdziemy DT... :shake: W takim razie psa trzeba zawieźć do schronu. Chyba, że deklaruje ktoś pomoc finansową??? Ja mogę dać 100 zł na hotelik (mam z bazarków).
Daria_13 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Podnoszę... Kumpel szukaj domku, ja mam rzeczy na bazarek ale nie umiem ich wystawiać:oops:
Miki Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Cekinka13* napisał(a):Coś mi się wydaję, że nie znajdziemy DT... :shake: W takim razie psa trzeba zawieźć do schronu. Chyba, że deklaruje ktoś pomoc finansową??? Ja mogę dać 100 zł na hotelik (mam z bazarków). Trzeba próbować zebrać na hotelik. Dodać w tytule o zbiórce na hotelik. Te schrony...:angryy:. Czy w Halinowie tak zawsze czy to jakaś czarna seria?:placz::placz::placz:
Daria_13 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Cekinka13* a może warto powiadomić o Kumplu jakieś Warszawskie fundacje co? może mają jakieś miejsce dla psiaka, a jeśli nie to może chociaż dołożą się do hoteliku?
Cekinka13* Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Słuchajcie, psiak jedzie do hoteliku do pati. 15 zł za dzień - moje 100 zł starczą na 7 dni, zostanie 5 zł. Potrzebne jest również 50 zł na karmę (15 kg). Kto się dorzuci??? :modla::modla::modla:
Daria_13 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Zaraz zawiadomię os. z Wawy, może się dorzucą
Cekinka13* Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Napisałam do fundacji "EMIR" z prośbą o przejęcie psa... Jakie znacie fundacje w W-wie???
Cekinka13* Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Daria_13 napisał(a):Zaraz zawiadomię os. z Wawy, może się dorzucą Dzięki !!! :loveu:
_ChiQuiTa_ Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Na razie dorzucić się nie mogę :( Podniosę.,.... Ciotki !! dajcie piątaka na zwierzaka !!
Recommended Posts