Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AdaK']Kurde i wszystko na nic... :shake: :-(

Arko taka mała sugestia następnym razem, jeśli będziesz miała zamiar robić coś czego nie powinnaś uzgodnij to z kimś dobra?
Co ja powinnam to ja wiem, Ty nie rob tego co nie powinnas i kto to jest ten "z kims"?.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ARKA napisał(a):
jak Ci tu wytlumczyc.Sunia byla w schronisku, one sobie cos tam zaplanowaly ale.....SLOWA w schronisku nie powiedzialy, jak ludzie, ze:
Chcemy pomoc tej suni, chcemy ja zabrac, zoperowac, znalezc dom.

One robily swoje i pisaly swoje a schronisko tez swoje robilo.TYLE.

Arko, nie życzę sobie, żebyś o mnie pisała w ten sposób - nie jestem jakimś gówniarzem, któremu sie nudzi i który wypełnia sobie czas pisaniem postów. To po pierwsze. A po drugie - jeśli nie byłoby zgody schroniska, to nie byłoby wątku tej suni - i to chyba zostało już tutaj powiedziane.
A tak na marginesie - na ile przed inne osoby chcące adoptować psa ze schroniska w Jastrzębiu zgłaszają ten fakt kierownikowi/pracownikowi czy komukolwiek innemu stamtąd? Czyżby komuś przeszkadzało, że ludzie z dogomanii chcą tej suni pomóc i tylko ich dotyczą inne zasady?

Posted

Arko...znam Cie z innych wątkow i miedy dziś rano (Po rozsyłaniu nocnych zaproszeń) dostałam PW, że osoba pewna kupila cegielki tylko ze wzgledu na sunie, ale ze juz tu wczesniej byla i natychmiast opuscila watek, jak zobaczyla ze odezwal sie ARKA, to pomyslalam- o co chodzi???PRzeciez Arka jest ok..a jak opuszczalam ostatnio watek to nie pamietalam zadnych klotni..wlazlam tu dzis zaraz po przeczytaniu tego PW i juz wszystko rozumiem...i wiesz co??Nie kumam jakie są w takim razie Twoje intencje..i o co Tobie tak naprawde chodzi..traktujesz tu na tym watku wszystkich jak szczeniakow jakichs ktorzy nie wiedza co robia i szkodza psom..a tak naprawde to- przynajmniej na tym wątku- szkodzisz tylko TY...mialas jakies watpliwosci- dlaczego nie napisalas do odpowiedzialnych za watek PW aby wszystko wyjasnic??TAk trudno??/Lepiej zrobic dym i zamet..wprowadzajac nieufnosc??Myslisz ze to zacheca do wspolpracy??Tylko osoby o wrazliwym sercu ktore znaja dogo, nie poddadza sie temu mąceniu i dalej beda robić swoje..my jednak rozsyłalysmy zaproszenia do osob ktore dogo nie znaja...naprawde zalezy Ci na tym, zeby wszystko zepsuc/??Naprawde myslisz, ze ktos tu zbiera pieniadze do swojej kieszeni a mydli oczy ludzion wypisujac brednie???Proszę Cie...Twoj ton wypowiedzi i sposob w jaki to robisz nie sa ani eleganckie ani tu potrzebne...a skoro jestes tu juz tak dlugo wiesz jak sie rozwiazuje problemy- a przynajmniej jak sie powinno je rozwiazywac...przykre to...ludzie sa zawiedzeni..ale nie osobami zakladajacymi watek- ale Twoja osobą...ja niestety rownież...:razz:

Posted

gonia66 napisał(a):
Arko...znam Cie z innych wątkow i miedy dziś rano (Po rozsyłaniu nocnych zaproszeń) dostałam PW, że osoba pewna kupila cegielki tylko ze wzgledu na sunie, ale ze juz tu wczesniej byla i natychmiast opuscila watek, jak zobaczyla ze odezwal sie ARKA, to pomyslalam- o co chodzi???PRzeciez Arka jest ok..a jak opuszczalam ostatnio watek to nie pamietalam zadnych klotni..wlazlam tu dzis zaraz po przeczytaniu tego PW i juz wszystko rozumiem...i wiesz co??
.....
...przykre to...ludzie sa zawiedzeni..ale nie osobami zakladajacymi watek- ale Twoja osobą...ja niestety rownież...:razz:

Nic dodać, nic ująć. Wyobraźcie sobie teraz sytuację, że ktoś postronny i wpłacający na sunię wchodzi na ten wątek - i co widzi, a raczej czyta????

Posted

[quote name='wilczek007']słuchajcie...sprawa została wyjasniona. Zostało niedopowiedziane wiele rzeczy w zwiazku z choroba suni, o to była akcja.
Tego co sie porobiło kłótnią sie nie zmieni wiec zamiast sie wyżywac moze zaczniemy pisać na tematy dt albo wcale?
Teraz kazdy chce aby jego było na wierzchu a sunia nic z tego nie ma:shake:

Nareszcie mądre słowa!!!

Posted

słuchajcie...sprawa została wyjasniona. Zostało niedopowiedziane wiele rzeczy w zwiazku z choroba suni, o to była akcja.
Tego co sie porobiło kłótnią sie nie zmieni wiec zamiast sie wyżywac moze zaczniemy pisać na tematy dt albo wcale?
Teraz kazdy chce aby jego było na wierzchu a sunia nic z tego nie ma:shake:

Posted

Dopiero teraz moglam przeczytac ostatnie posty.........

Po raz pierwszy chyba, zrobilo mi sie ogromnie przykro........

Zapytam tylko : dlaczego ten piekny watek zostal tak obrzydliwie zdeptany ? Dlaczego Arko?

Posted

napisałam coś...:shake: przestaniecie?....dusje jesli masz cos do Arki napisz jej na PW...baaaardzo Cie proszę, to nic nie da, to pies ma wygrac nie my:placz:...nie udało sie dogadac więc teraz jakos spokojnie poprowadzmy watek dalej...

Posted

wilczku, musialam to napisac, przepraszam. Krwawi mi serce......nie chce byc uznana za oszustke i naciagaczke, a tak sie niestety stalo.

Dla dobra sprawy juz nie napisze niczego, co mogloby zle wplynac na sytuacje Wanilki.

Wanilko, duzo zdrowka malenka:lol: znajdziemy ci najwspanialszy domek na swiecie.

Bardzo prosze wszystkich ktorzy pokochali Wanilke : rozgladajcie sie za domkiem dla niej, taka sliczna sunieczka, milutka i przyjazna ludziom spelni marzenia najbardziej wybrednych:lol:

Posted

Bosz...moderatorzy twierdzą, że hopanie zaśmieca watki z dwojga złego wolę hopanie niż jad, po którym wchodząc z chęcią pomocy wychodzę poddenerwowana, więc nawet nie czytam tego.:lol::lol:
Jak ktoś chce wchodzi i pomaga, jak ktoś nie chce wchodzi i papla, laseczki wszystkie chcecie pewnie dobrze, ale sio, to wątek potrzebującego psa- nie spór arki-dusje i reszty- jestem bezstronna nie wiem nawet o co chodzi.
Dostałam linka na PW do wątku.
Deklaruję się zrobić jutro ogłoszenia.
Ale mam sobie ułożyć tekst czy go skopiować?
W ogłoszeniach informować o potrzebnej kasce?;)

Posted

Rybko :lol: nadal szukamy DT lub DS dla Wanilki:loveu: Jesli mozesz, to zrob Wanilce ogloszenia. W tekscie napisz prosze, jak obecnie przedstawia sie sytuacja Wanilki.

Bardzo prosze wszystkich ofiarodawcow aby napisali, czy zgadzaja sie z przeznaczeniem zebranych pieniazkow na ewentualny platny DT i sterylizacje suni po zakonczeniu rekonwalescencji.

Nasza intencja jest to, zeby wszyscy wplacajacy na sunie wiedzieli, jak zostana zainwestowane ich pieniazki.

Posted

Jutro się zapoznam i jeszcze zasype Was gromem pytań.
Teraz nie mam siły, mam pogryione łapska przez mojego łapczywego bordera, który nie potrafi normalnie zeżreć smakołyków na dworze, tylko najchętniej zeżarłby z moimi palcami:mad:
Wanilka jest śliczna:loveu:
A platnego DT nie znalazłyście?

Posted

Rybko, dla Wanilki byl zalatwiony dobry hotelik. Niestety, w zwiazku z zaistniala sytuacja stracilismy miejsce dla Wanilki. Nadal wiec szukamy dla niej cieplego kacika:lol:

Nie daj gryzc lapek borderkowi :evil_lol: bo czym tutaj napiszesz? ;):lol:

Wanilka jest cuuuudowna:multi: zgrabniutka, niewielka i kochliwa;) Jak juz pokocha....... to na zawsze :lol:

Posted

Rybko, nie smiem juz prosic o pomoc finansowa w obliczu tego co zostalo tutaj napisane, wiec prosze, zdecyduj sama.

Border taki tluscioch? O, paskudny :loveu: urzadz mu biegi z przeszkodami:evil_lol:, zaraz zrzuci kilka nadprogramowych kilosow;) Marcheweczka idealnie wplynie na cere pieknisia:lol: Pokazesz nam tutaj tlusciocha?:cool3:

Posted

sorki słów mi brakuje chociaz bym chciała cos napisać...:icon_roc:... jak sie wszystko ułoży to może jakies ogłoszenia o DT zacząć wysyłać?...czy to juz odpada po tym huraganie?...

Posted

Napiszcie może na spokojnie dziewczyny, ajk się Wanilka czuje...fajnie byloby zobaczyć jej foteczki...jak ma teraz w ogole wygladać akcja??Szukamy jej tymczasu, wiem ale jesli sie nie znajdzie to co??Hotelik bedzie mozna jakis zalatwic???No i sprawa finansow..moze niech ktos zrobi takie male rozliczenie- ile mniej wiecej potrzebe ile wplynelo...ile kosztuje obecne leczenia..no..ogolnie..to wazne zwlaszcza dla tych "nowych" ktorych tu pozapraszalismy- dodaje wiarygodnoosci i zachęca...myślę, że warto:lol: A dla Wanilki prosze o specjalne mizianka przy najblizszej mozliwej okazji:loveu::loveu::loveu:

Posted

gonia66, rozliczenie pieniązków jest na pierwszej stronie, z tego trzeba będzie zapłacić jeszcze prowizje za allegro. No i są jeszcze pieniążki z mojego bazarku. Co z dt nie wiem narazie :shake: i co ze sterylką, może te pieniądze przeznaczyć na jej sterylizację?

Posted

Szkoda, że wetka nie pomyślała i sterylki nie zrobiła podczas tej samej narkozy. Moja sunia tak miała zrobione ( plus kamień na ząbkach zdjęty) i uniknęła drugiej narkozy.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Szkoda, że wetka nie pomyślała i sterylki nie zrobiła podczas tej samej narkozy. Moja sunia tak miała zrobione ( plus kamień na ząbkach zdjęty) i uniknęła drugiej narkozy.

No własnie...no ale już po fakcie...myślę, że sterylka jakj najbardziej..ale napisxcie cos wiecej o suni..jak sie czuje obecnie ile moze byc w lecznicy...no i czy beda jakies foteczki???

Posted

EVA2406 napisał(a):

Czy wiesz ile trwa sam zabieg sterylizacji, bezproblemowej, a opercja usuniecia listwy mlekowej? I moim zdaniem nie jest tak ze nie pomyslala, jest takie powiedzenie; "operacja sie udala ale pacjent nie wytrzymal":shake:
Zalezy ile czasu zajmie sama podstawowa operacja. Mysle,ze jakby w przypadku Twojej suni okazalo sie,ze ma ropomacicze np, napewno nie zrobili by 'przy okazji" czyszczenia zebow.:shake: Kazda operacja to indywiduany przypadek:jak sie "otworzy" pacjenta to wtedy widac dokladnie co jest i co trzeba zrobic.

Wczoraj sunia czula sie dobrze, a foteczki zapewne bedą jak ktos podjedzie i Jej zrobi zdjecia.